Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

"October baby" fim o dziewczynie która urodziła się podczas aborcji

Polecane posty

legalizacja aborcji = aborcja w bezpiecznych warunkach ale o wiele tańsza, opieka psychologa więc do wielu zabiegów mogłoby nie dojść. Przecież grubym rybom jest dobrze jak jest. Co ich ludzie i ich głos

allium to że ty wymyslasz sobie co kto powinien to twoje zmartwienie nikgo nie musi to obchodzić x nie uważam abrocji za świetnegoo przyjemnego zabiegu, ale kazda kobieta może miec w swoim zyciu wpadkę mimo stosowania antykoncepcji oraz inne złe okoliczności materialne i życiowei wtedy aborcja jest jak najbardziej usprawiedliwiona x i jest to jedno z rozwiązań jeśli dana osoba uwaza że to dobre rozwiązanie ( to w końcu ona by miała utrzymywac i wychowywac i całą reszte) -to jest to dobre rozwiązanie

legalizacja aborcji = aborcja w bezpiecznych warunkach ale o wiele tańsza, opieka psychologa więc do wielu zabiegów mogłoby nie dojść. Przecież grubym rybom jest dobrze jak jest. Co ich ludzie i ich głos

allium to że ty wymyslasz sobie co kto powinien to twoje zmartwienie nikgo nie musi to obchodzić x nie uważam abrocji za świetnegoo przyjemnego zabiegu, ale kazda kobieta może miec w swoim zyciu wpadkę mimo stosowania antykoncepcji oraz inne złe okoliczności materialne i życiowei wtedy aborcja jest jak najbardziej usprawiedliwiona x i jest to jedno z rozwiązań jeśli dana osoba uwaza że to dobre rozwiązanie ( to w końcu ona by miała utrzymywac i wychowywac i całą reszte) -to jest to dobre rozwiązanie

legalizacja aborcji = aborcja w bezpiecznych warunkach ale o wiele tańsza, opieka psychologa więc do wielu zabiegów mogłoby nie dojść. Przecież grubym rybom jest dobrze jak jest. Co ich ludzie i ich głos no i wyszło szydło z worka, żałosne

ide sobie bo sie okazuje ze jedna osoba to 5 albo 10 xd no czesc

osobiście jestem przeciw aborcji - W KAŻDYM CZASIE . Ale uważam ,że sam zakaz jest jak smarowanie otwartego złamania maścią jako jedyny środek leczniczy . Tak długo jak długo nie bedize rzetelnej wiedzy o antykoncepcji , o świadomym wyborze , tak długo jak kobiety będą wierzyć ,ze poprzez seks zwiążą sie bardziej z nowo poznanym facetem ,tak długo jak długo nie będziemy wiązać naszych czynów z konsekwencjami - tak długo takie dyskusje będą trwały . Bo tu nie chodzi o to ,zęby komuś czegoś bronić - ale żeby przedstawić alternatywę . A aborcja to nie alternatywa - to ostateczność .

Nelko Kochanie ja wszystko załapałam, łapię więcej niż Ci się wydaje. Tak, masz prawo sączysz swój jadzik gdzie Ci się podoba żywnie i rozwalać wątki, przez docinki osobiste.Tak-masz.A ja mam prawo powiedzieć Ci że jesteś baardzo niedojrzała, mam nadz że kiedyś dorośniesz.I mam prawo powiedzieć że nigdy nie chciałabym się pojawić w Twym gabinecie jako pacjentka...Przypominasz mi pewną zjnajomą.Studiuje prawo.Ma być (o zgorozzo)sędzią.A jest tak dziecinna, tak infantylna że to aż zęby bolą.No nic, nieważne.W każdym razie, ja nie pozwolę się obrażać, żebyś Ty mi tu dziecinko opiniowała moje życie seksualne czy wrażlwość, oraz wiele innych rzeczy.Nie jestem w stanie sprawić abyś się ogarnęła i zaczęła traktować mnie z szacunkiem, jak ja do tej pory Ciebie, a też nie mam ochoty na pyskówki z Tobą.Tak więc nie zamierzam więcej z Tobą dyskutować.Też mam do tego prawo by omijać osoby toxyczne prawda? Dla mnie konwersacja z Tobą jest zakonczona.I w całości się już chyba pożegnam.Na koniec tylko dodam-serdeczne pozdrowienia dla alium-fajnie kochana że się pojawiłaś :)

allium ja nie wiem jak to jest - ale okazuje isę ,ze jestem polową czarnych ników na kafie Hahaahah,to ja się cieszę że mogłam być Tobą ;) Takie przyrównanie to dla mnie zaszczyt :D

y, bo dla zwolennika aborcji usunięcie ciąży jest odpowiedzialnym zachowaniem xxxx tak jak dla wspomnianego Brevika strzelanie do ludzi - ale czy naprawdę uważasz ,ze on TEŻ ma prawo do swojego zdania wyrażonego w ten sposób ?

dobra ogólnie- może jestem wyszczekana ale mam zły dzień. Jestem przeciwko aborcji powyżej 12 tygodnia. Stosuje antykoncepcje ale kropla w morzu ryzyka jest. Legalizacja aborcji może tylko pomóc, bo chyba nikt nie pomoże w podjęciu decyzji lepiej jak psycholog. A w szkole w Belgii miałam cały dzień przeznaczony antykoncepcji - w Polsce takiego wykładu nikt nie zafunduje. Gdyby to już w 100% tabu nie było to temat aborcji by znacznie zmalał. I uważam że zabicie przed porodem to faktycznie ludobójstwo. Jestem jeszcze bo stopke zmieniałam :)

zaszczyt ....aż sie spłoniłam - dzięki :) cieszę się ,ze mogłam się na cokolwiek przydać:)

osobiście jestem przeciw aborcji - W KAŻDYM CZASIE . Ale uważam ,że sam zakaz jest jak smarowanie otwartego złamania maścią jako jedyny środek leczniczy . Tak długo jak długo nie bedize rzetelnej wiedzy o antykoncepcji , o świadomym wyborze , tak długo jak kobiety będą wierzyć ,ze poprzez seks zwiążą sie bardziej z nowo poznanym facetem ,tak długo jak długo nie będziemy wiązać naszych czynów z konsekwencjami - tak długo takie dyskusje będą trwały . Bo tu nie chodzi o to ,zęby komuś czegoś bronić - ale żeby przedstawić alternatywę . A aborcja to nie alternatywa - to ostateczność . Dokładnie.. No dobra-idę :)Miłego dokuczania sobie nawzajem złosliwcy i dobrej niedzieli Alium.ciao

allium każda antykoncepcja może zawieść a ten nowo poznany facet nie ma tu nic do rzeczy bo bardzo wiele abrocji robią kobiety ze stałym partnerem gdzie oboje nie chcą miec bo nie mają ku temu warunków dzieci a wpadka jest mimo antykoncepcji.

Gość tytyt4578
ale o czym ty chcesz dyskutować, alium.. dla mnie aborcja nijak się ma do Brevika i tego rodzaju porównania świadczą wg. mnie wyłącznie o ograniczeniu umysłowym osoby, która je stosuje. nigdy sie nie dogadamy i tyle. ty uważasz, ze jest coś nie tak z moją moralnością, a ja uważam pro life'owców za ciemną masę i zdziecinniałych półgłówków rozczulających sie nad fasolkami

Gość 59469878
"Stosuje antykoncepcje ale kropla w morzu ryzyka jest." Masz chyba świadomość, że jeśli stosujesz antykoncepcję hormonalną to w zasadzie niewiele tylko różnisz się od tych "zbrodniarek" i "morderczyń". :p Bo w działanie antykoncepcji hormonalnej wpisane jest możliwe działanie wczesnoporonne (skoro już zapłodniona komórka jajowa jest życiem, człowiekem itp.itd. to zapobieżenie zagnieżdżenia się takiej komórki w macicy takim właśnie działaniem jest).

allium dlaczego poonujesz bezmyślengo i beuczucioego zarodka do zabitych nastolatków po cholere te barwne refleksje?? i później tacy ludzie jak ty przyczyniają się do tworzenia prawa a nie maja w myśleniu logiki

ja cie nie obrażałam tylko jak ja coś wiem na dany temat a Ty napisałaś cos o tym i okazało się troche absurdem albo niedokończoną myślą to fakt - denerwuje się. I zapewniam Ci że nawet jak kiedyś na mnie trafisz to raczej krzywdy Ci nie zrobie, nie mierz mnie swoją miarą. To że mam w pewnym momencie inny pogląd to mnie nie lubisz. A gdyby sie okazało że łaczy nas wiele innych rzeczy niż pogląd o aborcji? Bo nie zaprzeczysz że tak by mogło być. Ja nie chce mieć dzieci a moja najlepsza koleżanka chce 3 i jakoś żyć bez sienbie nie możemy. Dobra nieważne, to co piszesz nie jest złe dla Ciebie, to co ja pisze jest ok dla mnie? W Tobie jest dużo jadu. Myślisz że nikt nie może wiedzieć więcej niż Ty, że nikt więcej od Ciebie nie widział i Twoja racja jest tzw najtwojsza. Spoko też mnie czasem ponosi

dlatego pisałam - jeśli ktoś jest dorosły do uprawiania seksu musi sie liczyć z tym , że z seksu biorą sie dzieci - co w tym dziwnego ? A że w takim wypadku jedynym " rozwiązaniem " wydaje się im być tylko aborcja - to chyba dużo o nich mówi .

Gość 59469878
Teraz a propos tego, że aborcje występują głównie w patologicznych środowiskach i są skutkiem seksu bez zobowiązań, z przypadkowym partnerem itd. itp. Otóż nie! Patologia woli wydać 150zł na wódkę zamiast na tabletki poronne, o większej kwocie na aborcję za granicą już w ogóle nie wspominam. Poza tym jest jeszcze becikowe i dodatkowa kasa z opieki społecznej (patrz Szymon z Będzina). Poza tym patologia często pojęcia nie ma w ogóle o takich możliwościach jak tabletki poronne. Aborcji dokonują kobiety wykształcone, z klasy średniej lub wyższej.

allium tak jak napisałas mój brzuch moje ciało moje decyzje - i nie wiem czemu czyjas opinia ma rzucać cien na to co robie jak sa miliony róznych sytuacji które ci do głowy nie przychodzą bo zwyczajnie nigdy w nich nie byłaś i moze nie bedziesz

59469878 -może juz sam plemnik sam w sobie jest życiem. Jaki jest sens Twojej wypowiedzi czy to ironia?

dlaczego poonujesz bezmyślengo i beuczucioego zarodka do zabitych nastolatków po cholere te barwne refleksje?? i później tacy ludzie jak ty przyczyniają się do tworzenia prawa a nie maja w myśleniu logiki xxxxx bo mogę . ty masz prawo wierzyć , ze dziecko staje sie dzieckiem w momencie p ierwszego krzyku a ja mogę uważać ,ze dziecko staje się człowiekiem w momencie zapłodnienia . Czyżbyś była wyznawczynią moralności Kalego ?:D

bo mogę . ty masz prawo wierzyć , ze dziecko staje sie dzieckiem w momencie p ierwszego krzyku a ja mogę uważać ,ze dziecko staje się człowiekiem w momencie zapłodnienia . Czyżbyś była wyznawczynią moralności Kalego ? x jestes wyznawczynią fantastycznych reflesji!!! tly ci moe powiedziec bo takie pownania sa niedorzeczne !!!! nie ma w nich zadnego schematu tylko glupota

już ci pisałam - twój nik dobrze oddaje twoje możliwości umysłowe :)

Gość 59469878
Teraz a propos wypowiedzi sprzed kilku godzin, coś w stylu jak ktoś nie jest gotowy na dziecko to nie jest gotowy na seks. Otóż: 1. Wiele osób nigdy nie jest gotowych na dziecko. 2. Są osoby, który nigdy dzieci mieć nie chcą. 3. Antykoncepcja? No dobrze, ale wybierając spośród tych najskuteczniejszych to odrzucając te metody, które w swoje działanie mają wpisane możliwe działanie wczesnoporonne (antykoncepcja hormonalna, wkładka domaciczna) to pozostają nam prezerwatywy i NMPR. Prezerwatywy są awaryjne. W przypadku np. pęknięcia prezerwatywy zostaje nam liczyć na łut szczęście, bo antykoncepcji postkoitalnej zastosować nie możemy ze względu na możliwość działania wczesnoporonnego. NMPR natomiast jest to metoda trudna, trzeba mieć dużą wiedzę, trzeba być systematycznym, trzeba trochę czasu zanim będzie możliwe z dużym prawdopodobieństwem wyznaczenie dni płodnych i co najważniejsze zakłada konieczność abstynencji seksualnej, a np. dla mnie jest to nie do przyjęcia. W dodatku ma mniejszą skuteczność w przypadku młodych osób, u których gospodarka hormonalna nie jest jeszcze w pełni unormowana i u osób z zaburzeniami hormonalnymi. A stwierdzenie, żeby ktoś z seksu zrezygnował to tak jakby powiedzieć komuś, żeby nie srał. Brak rozładowania napięcia seksualnego jest szkodliwy dla zdrowia, poza tym nie rozumiem dlaczego dorosła osoba miałaby rezygnować z czegoś tak wspaniałego jak seks. Co do szkodliwości nierozładowanego napięcia wystarczy przytoczyć przykład kobiecej "histerii" sprzed półtora wieku.

allium a twoje mozliwości umysłowe sa na poziomie porównań przkomarzającego se dziecka z przedszkola xxx a ty ich pojąc nie możesz ...i jak to o tobie świadczy ?:D