Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24 latka kryzysowa

kryzys zycia, kryzys wieku, kryzys osbowosciowy--rady? Nie wiem czego chce.

Polecane posty

Gość 24 latka kryzysowa

Mam 24 lata, juz kiedys czytalam ze to taki wiek, kiedy pojawia sie pierwszy powazny kryzys zwiazany z obecnym statusem zycia, wyobrazeniami, stanem posiadania, marzeniami. W skrocie, nie wiem czego chce. Zupelnie nie wiem co chce robic. Mam prace, kiepska ale nie wymaga ode mnie zaangazowania emocjonalnego, nie jest odpowiedzialna jest ok, zarabiam od 1600-2200 Mam faceta, nie wiem czy chce z nim byc bo nie jest idealny choc jest dla mnie bardzo dobry Nie wiem jakie studia zaczac, skonczyc ktore bo mam kilka rozpczetych na koncie Mam pasje, ale i to bym zmienila lub wlasnie tylko tym sie zajela i z tego zyla Jak sobie radzic, jak przetrwac?

Gość 24 latka kryzysowa
czy jest jakas 24 latka ktora boryka sie z podobnymi rozkminami?

Gość Antykrezus
Nie chodzi o wiek, ale o Ciebie, jesteś zagubiona niczym dzika kaczka oderwana od stada, nie wiesz czego chesz, bo nie analizujesz swojego życia i nie zastanawiasz się nad nim. Chcesz, żeby inni radzili Tobie, co masz zrobić? Na spokojnie zastanów się nad swoim życiem i podejmij jakieś decyzje, nie biegnij na ślepo.

Gość 24 latka kryzysowa
Analizuje swoje zycie, chyba za bardzo, zamiast zostawic je taki jakie jest, bo obiektywnie patrzac nie jest zle. Mimo to czuje brak, pernamentny i niedosyt. Nie wiem juz co to jest, czy to moje urojenia czy faktycznie cos.

Gość Antykrezus
No to jeśli dochodzisz do wniosków, które nastrajają Cię w taki sposób to znaczy, że nie masz tego, co mieć byś chciała. Gdybyś miała to, co zawsze mieć chciałaś to byś była szczęśliwa.