Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale nie ma zadnej epidemi

dlaczego uważacie ze po smierci cos istneje?

Polecane posty

że zapytam z drugiej beczki - a jeśli Bóg jest , oczywiście dla was jest to założenie hipotetyczne ale mam nadzieję , ze potraficie je przyjąć - to co waszym zdaniem stanie sie z wani - niewierzącymi ?

Gość Króliczkowo
dxdiag - a skąd ta twoja pewność, że Bóg istnieje? jesteś nieomylny?

Gość Króliczkowo
Świadomość, 1) w medycynie stan fizjologiczny ośrodkowego układu nerwowego uwarunkowany prawidłową czynnością kory mózgowej i układu siatkowatego, charakteryzujący się zachowaniem orientacji co do miejsca, czasu, sytuacji. Najwyższy stopień przytomności. Zaburzenia świadomości opisano pod hasłem przytomność.

jaki bóg, jest ich całe zatrzęsienie, nawet w z biblii wywodzi się paru, bóg żydów, chrześcijan, muzułmanów?

Gość Króliczkowo
Przytomność, stan czynnościowy ośrodkowego układu nerwowego, pozwalający na nawiązanie kontaktu słownego z otoczeniem, czasem bez równoczesnej świadomości czasu i miejsca. Aktywność różnych pięter ośrodkowego układu nerwowego znajduje się pod stałą kontrolą układu siatkowatego.

a gdzie jaq napisalem ze mam pewnosc ze Bog istnieje. Wierze ze Bog istnieje. A wy ateisci macie pewnosc ze nie istnieje. xx To juz lepsi sa agnostycy ktorzy dopuszczaja istnienie Boga. A wy ateisci mowicie. Boga nie ma po smierci nic nie ma i chuj. Bo jakis naukowiec cos tam powiedzial a wy to lykneliscie. I to jest przykre. I dlatego lubie nazywac ateistow glupcami. I nie chce tu nikogo obrazic. Ja tylko stweirdzam fakt. tak samo jakbym powiedzial o jednym czy drugim ze jest brzydki lub ladny.

jezcze raz że zapytam z drugiej beczki - a jeśli Bóg jest , oczywiście dla was jest to założenie hipotetyczne ale mam nadzieję , ze potraficie je przyjąć - to co waszym zdaniem stanie sie z wani - niewierzącymi ? Mówimy o Bogu chrześcijan - Jahwe.

allium - nic, nasze cialo zostanie pozarte przez robaki a nasza swiadomosc zniknie nawet nie bedziemy mieli okazje powiedziec sobie kto mial racje;)

kurdupelko - skoro jesteś człowiekiem - masz umiejętność myślenia abstrakcyjnego - wykorzystaj ja i odpowiedz na moje pytanie - chyba ,ze się boisz :)

kurdupelka a gdzie jestnapisane ze Biblia to bajki. Mozesz przytoczyc slowa naukowcow czy ludzie madrzejszych od nas. Kto powiedizal ze Biblia to bajka ??

zapytam z trzeciej beczki - a jeśli Bóg jest ale nie Jahwe, oczywiście dla was jest to założenie hipotetyczne, ale mam nadzieję, że potraficie je przyjąć - to co waszym zdaniem stanie się z wani - wierzącymi w Jahwe, czyli fałszywego boga?

"Kto powiedizal ze Biblia to bajka ??" np. Nietsche, Feuerbach i inni

dxdiag odpowiedz na wszystkie pytania :) naukowcy nie sobie cos tam powiedzieli tylko to sa wyniki wieletnich badań najmadrzejszych i najbardziej wyksztalconych tego swiata ja chcialabym wierzyc w boga, ale niestety biorac pod uwage cała wiedze historyczną, nowoczesny dorobek naukowy i wiekszosc faktów przedstawianych w bibli nie jestem w stanie uwierzyc

Gość Jcb.
Allium - hipotetycznie, a jak istnieje buka która przejmuje dusze po śmierci, to co się z tobą stanie? Nie boisz się ze wierzysz nie w tego boga?

brakiem wychowania jest odpowiadać pytaniem na pytanie :) ponadto wprowadza to nieporządek w dyskusji - a wieć - ja zadałam pierwsza pytanie i czekam na odpowiedź :) Czego sie tak boicie ? boicie sie nawet takiego przypuszczenia czy nigdy n ten temt nie rozmyślaliście ?

akronim a jaka masz pewnosc ze ci ludzie mieli racje. ?? ja nie mam zadnej. To tacy sami ludzi jak my. A jak wiadomo czlowiek moze sie mylic. Nie ma ludzi nieomylnych i nigdy nie bedzie.

Gość Króliczkowo
"Bo jacyś goście napisali księgę i ksiądz wam powiedział w kościele, że to prawda co w niej pisze,a wy to lykneliscie. I to jest przykre. I dlatego lubie nazywac wierzących glupcami. I nie chce tu nikogo obrazic. Ja tylko stweirdzam fakt. tak samo jakbym powiedzial o jednym czy drugim ze jest brzydki lub ladny."

allium niczego sę nie boje nie rozumiesz, że nie bede sobie wyobrażała cudzych urojeń?? to jest jak wiara w zabobon czarny kot przejdzie przez ulice a ktoś boi się przejśc - tak samo jest ze wszystkimi bajkami...

buka - przecież widział muminki i wie, że buka zadowala się muszelkami, na wszelki wypadek włożą mu parę do trumny, bo a nóż buka istnieje

allium brakiem wychowania jest odpowiadać pytaniem na pytanie a zo co ty sę uważasz że będe odpowiadała na twoje urojenia??

potwierdzasz kurdupelko tylko moją wczorajszą o tobie opinię - twój nik odpowiada twojej umysłowości :) czuje się przeze mnie ignorowana :)

"Nie ma ludzi nieomylnych i nigdy nie bedzie." nie mam i nie muszę mieć, ale autorzy biblii niewątpliwie się mylili, więc nie mam powodu wierzyć im bardziej niż autorom Księgi Mormona czy scjentologii żeby było jasne - nie dyskutuję czy i w co wierzysz, ponieważ to nie może podlegać dyskusji i IMO nic mi do tego; twierdzę natomiast, że nie ma podstaw by się przejmować zasadami twojej czy innej wiary w oparciu o założenie, że istnieje jakieś bóstwo

macie sie za ludzi światłych i otwartych a boicie się hipotetycznych sytuacji :)