Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale nie ma zadnej epidemi

dlaczego uważacie ze po smierci cos istneje?

Polecane posty

pytałam czy czytł Pismo sama dla siebie - nie dlatego ,ze ci pani w szkole kazała ?:)

A ja zapraszam na www zbawienie com xx tam znajdziecie wszstkie odpowiedzi. otworzcie oczy i serca. Szatan wami rzadzi , wierzycie we wsystko co wam serwuje TV radio i internet. Warto samemu szukac odpowiedzi. Ale wam sie nawet tego nie chce. Wolicie wierzyc ludziom zamiast Bogu. A szatan tego tylko oczekuje. I to widac na tym forum.

człowiek istnieje - bóg to hipoteza człowiek pożycza coś co istnieje - bóg o dziwo też chce coś realnego człowiek ma oddać coś realnego - bóg nie od człowieka mam szansę wyegzekwować za mojego życia - od boga podobno dopiero po śmierci ale człowiekowi, który nie oddaje nie pożyczę, tak jak nie zaufam komuś kto obiecuje coś nieistniejącego na wieczne nieoddanie, czyli z terminem po mojej śmierci i najważniejsze ludzie pożyczają ludziom i ludzie ludziom oddają, ludzie oddają swoje życia bogom, lecz ci jak dotychczas nic nie oddali -v- napisze jeszcze raz to twojemu współwyznawcy - tylko innym słowy: chcesz wierz, i ja osobiście będę walczył o twoje prawo do wiary, ale nie twierdź, że to ma racjonalne podstawy

Gość czarna kawa bialy gibs
" swiadomosc to sprawa mozgu ? a kto to udowodnil ?? mozna prosic zrodlo" zrodla ci nie podam, ale sama sobie poszukaj w internecie skutki uboczne lobotomi. to taki zabieg gdzie wycina sie czesc mozgu - poczytaj jak po tym zmienia sie osobowosc. kolejna sprawa - ludzie powypadkach czy chorobach mozgu są mocno uposledzeni umysłowo i maja zaburzoną swiadomosc :) mnie wiecej nie potrzeba.

Gość Króliczkowo
allium- dla przyjemności w domu chyba jakieś małe fragmenty, ale szybko mi się nudziło, nieciekawym językiem napisane. Ale miałam kiedyś taką biblię dla dzieci, z ładnymi ilustracjami i tam wiele ważnych fragmentów biblii zostało streszczonych - tą przeczytałam całą sama dla przyjemności :D

ty akronim niczego Bogu dać nie możesz - to On wszystko daje tobie , niczego Mu nie pożyczasz - bo to On daje tobie na własność . A o moje prawa walczyć nie musisz - ja je znam i potrafię z nich korzystać , nie pochlebiaj sobie ,ze jesteś rycerzem walczącym o prawa biedaczków :D

zdublowane sprzeczne opisy zapewne znasz, mit o potopie czy opis budowy prostoskrzydłych też, różnic między Kodeksami też znasz - więc wyjaśnij

Gość Camaro SS
Szatan wami rządzi- dobre, jak nie wierzy się w boga to chyba oczywiste jest to ze w szatana również. A po drugie boga wymyślili ludzie, więc wiara w boga równoznaczna jest w wiarę ludziom

a czy wy ateisci zastanawialiscie sie kiedys nad tym , ze Biblia moze byc prawda a Bog istnieje. ?? Mieliscie takie mysli, takie watpliwosci ?? czy zgory zalozyliscie ze PO drugiej stronie nic nie ma bo jacys naukowcy "udowodnili" ze tak jest. A co jesli Bog istnieje ?? I ja sie moge mylic i wy sie mozecie mylic.

króliczkowo- prawda , ze niektóre przekłady sa " ciężkie " :) Ale są i przekłady parafrazowane , niektóre nawet mocno uwspółcześnione :)

akronim -> bóg istnieje tylko że jeszcze nie zdefiniowaliśmy go w jedyny, słuszny, pewny sposób ;]

"ty akronim niczego Bogu dać nie możesz - to On wszystko daje tobie , niczego Mu nie pożyczasz - bo to On daje tobie na własność ." rotfl, to chyb anie wymaga komentarza, poza jednym krótkim: nie znasz prawd własnej wiary podobnie dalsza cześć twojej wypowiedzi - poziom zaniżasz -v- wyżej zadałem ci kilka pytań - oczekuję racjonalnej odpowiedzi, podobnie jak wyjaśnienia co niby logicznego było w twoim twierdzeniu

tam nie ma żadnych odpowiedzi , przykro mi tam jest jedynie katolicki uniwersalny bełkot którym wierzacy racza nas na jakiekolwiek zadane przez nas pytanie.. cos w rodzaju "co bog sadzi o ewolcuji?" odp "Bog jest miłościa i prawda" " dlaczego w bibli nie ma nic o dinozaurach" odp " Bog jest milością i prawda" tak sie z wami katolikami rozmawia:)

Religie wymyslili ludzi. Bog zawsze byl jest i bedzie. I jedna wiara.

zdublowane sprzeczne opisy zapewne znasz, mit o potopie czy opis budowy prostoskrzydłych też, różnic między Kodeksami też znasz - więc wyjaśnij xxx opisy - czego ? czego konkretnie nie rozumiesz w historii potopu ? jakie róznice pomiędzy jakimi kodeksami ? bo na razie to co piszesz to mowa - trawa .

Gość Króliczkowo
Uśmiechnięta Biblia wyd. Vocatio, Warszawa 1997, tytuł oryginału: "Read With Me Bible" - polecam, zajebiście mi się to oglądało i czytało w dzieciństwie :D

Skoro istnieje jeden, to i wielu. Paradoks omnipotencji zapewne znasz? Więc poprawnie będzie: religie wymyślili ludzie; bogowie zawsze bylii bedąsą; i tyle wiar ilu ludzi.

allium ponawiam pytanie : czy gdyby teraz jakis człowiek biegal z samą przepaska na biodrach na srodku placu konstutucji i wrzeszczał ze jest prorokiem od Boga katolickiego jedynego , wieczorem rozpalil by ognisko i opowiadal przypowiesci i kazania, po czym spisywałby je na kartakch i rozdawał jako kontynuacje pisma swietego, twierdzilby ze jest pod natchenieniem ducha swietaego uwierzyłabyś mu? przeciez na takiej samej podstawie wierzysz z biblie ? zostala tak samo napisana i tak samo" natchnieni" ludzie ja napisali?

I teraz sie zastanawiam jaki sens byloby pisanie w Biblii o dinozaurach. kto mi odpowie

@ allium "opisy - czego ? czego konkretnie nie rozumiesz w historii potopu ? jakie róznice pomiędzy jakimi kodeksami ?" czyli co do powyższych nie mamy o czym rozmawiać, ponieważ nie posiadasz wystarczającej wiedzy; zostały ci tylko prostoskrzydłe, czekam na wyjaśnienie

twierdzilby ze jest pod natchenieniem ducha swietaego uwierzyłabyś mu? xxx uwierzyłaby mu jeśli Bóg tak smo potwierdziłby jego natchnienie jak potwierdził natchnienie autorów Biblii .

Gość matacz.,.,.,
stany swiadomosci bardzo znany eksperyment naukowy podkreslam naukowy ! pzreprowadzony przez badaczy stanowiacy jak mozna nasz umysł oszukac gdzie oszukany nie ma pojecia ze jest oszukiwany znacie ? wielu zapewne nie wiec go prztoczę wprowadzono człowieka hipnoze , w niej podano mu informacje ze pan X ktory jest w pokoju wraz z innymi zniknie , wybudzono człowieka z hipnozy - człowiek widział pana x ktory mial zniknac . Dlaczego ? bwiem nie mozna umysłu tak oszukać człek od małego ma wpajane ze cos nie moze zniknać , zatem dlatego widział go nadal po wybudzeniu z hipnozy , ale . wprowadzono go drugi raz i podano mu informacje , ze pan x musi pilnie wyjsc w waznej sprawie z pokoju gdzie znajdzuja sie wszyscy , do tego dodano dziwieki chodzenia , otwierajacych sie i zamykajacych drzwi i wybudzono czlowieka z hipnocy - co sie stało , człek wpadł w panike , dlaczego ? dlatego ze pan x nie był widoczny dla czlowieka ale to co robił tak , czyli czlowiek widział szklanki pływajace w powietrzu , otwierajace sie same i zamykajace szafki , przesówane krzesła itd. tak działa umysł oszukany ludzki . a teraz coś na deser najsłynniejsza i chyba jedyny udowodniony przypadek reinkarnacji wklejm linkę http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=571 o panu z ktorego umiejetnosci telemetrycznych i innych kozystały siły specjalne pewnego panstwa innym razem , wiecie o kim mówie , o tym co zatrzymał zdalnie na godziną big bena .

chociazby po to zeby sie uwiarygodnic? jak moge wierzyc ze ludzie pisali pismo pod natchnieniem ducha swietego skoro nie wiedzieli nic o przeszłosci ani o przyszlosci tego swiata? ze wiedzieli i pisali tylko o tym o czym wiedzieli w owczesnych czasach? to sugeruje ze byli tylko ludzmi i pod niczyim natchnieniem nie pisali

"I teraz sie zastanawiam jaki sens byloby pisanie w Biblii o dinozaurach. kto mi odpowie" de facto odpowiadasz pytaniem na pytanie, udowodnij najpierw udowodnij sensowność tego co jest już w Biblii, jaki był bowiem sens pisania o budowie prostoskrzydłych lub o mitu o potopie?

to tak samo jka ja czekam na konkretne pytanie a zagadki ?:) czyżby do "familiady " cie nie przyjęli ?:D

allium w jaki sposób bóg to potwierdzil? a w jaki sposób mialby to zrobic w XXi wieku ? ( w sensie skąd byś teraz wiedziala ze to bóg a nie jakas np sztuczka iluzjoniczna ) ?

"jak mozna nasz umysł oszukac gdzie oszukany nie ma pojecia ze jest oszukiwany" xx a teraz zapytam, a skad mam miec pewnosc ze nie ma ludzi na tm swiecie ktorzy to robia ale na masowa skale ?? moze teraz jestesmy oszukiwani. Ja i wy, niewiadomo.

"uwierzyłaby mu jeśli Bóg tak smo potwierdziłby jego natchnienie jak potwierdził natchnienie autorów Biblii . czyli niby jak, wywiadu udzielił czy autograf postawił - nie ma dowodów na jego istnienie, a ty twierdzisz, że coś zrobił?