Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale nie ma zadnej epidemi

dlaczego uważacie ze po smierci cos istneje?

Polecane posty

"dostaniesz dowód w stosownym czasie - wierz mi" rotfl, czy jak pożyczysz koledze dużą sumę i on ci obiecuje,z ę ja zobaczysz w stosowanym czasie, to czekasz? ktoś kiedyś przedstawił trafną analogie: jeżeli ci powiem, że mąż (żona) cię zdradza, to zażądasz dowodu; ale całe swoje życie regulujesz wg wskazań boga, którego istnienia nikt nie może dowieść

ja mam jedna świetą księgę - Słowo Boga - jakie są twoje księgi i komu wierzysz - to twój wybór :)

Gość Króliczkowo
allium nie rozumiem cię...dlaczego akurat ta księga? I dlaczego w ogóle księga?

Słowo Boga a co to za książka i kto ją napisał? tak się składa, że książki maja swoich autorów, ale nawet to nie przesadza o prawdziwości zawartych w nich treści

cóż za nietrafne porównanie ...:) musisz isę bardizej postarać . porównywać obietnicę życia wiecznego do pożyczenia pieniędzy ... gdzie tu analogia ?:D

po co bóg mialby tworzyc ludzi? po co? mialaby im kazac mieszkac na ziemi? i po ich zachowaniu na ziemi decydować o tym czy wstapia do nieba czy do piekla? po co bogu miliardy czy nawet tryliony czy nawet biliony ludzi? wiecznie z tym samymi problemami? po co mialby sie wieszac na krzyzu za odkupienie grzechów skoro jest panem wszechswiata? ewolucja i przypadek ma duzo wiekszy "sens"

llium nie rozumiem cię...dlaczego akurat ta księga? I dlaczego w ogóle księga? dlaczego ta ? bo ta ma w sobie moc zmieniania ludzi , otwierania im duchowych oczu ,osadzania serca i wreszcie daje mi obraz prawdziwego Boga -gdzie indziej Go znajdę jka nie jego własnym Słowie do mnie ?

allium przykro mi to pisać, ale kompromitujesz się - porównuję czcze obietnice, z których przynajmniej jedną można wyegzekwować

KURDUPELKA85 -> oglądnij sobie trzy filmy (zresztą wszystkim racze je oglądnąć). Zeitgeist: Duch Epoki (przed tym filmem ostrzegam, rujnuje spojrzenie na świat i pokazuje jaki jest naprawdę), What The *BLEEEP*: Do We Konwn i What The *BLEEP*: Down The Rabbit Hole

"ewolucja i przypadek ma duzo wiekszy "sens"" xx I tutaj poplakalem sie ze smiechu. Przepraszam

Gość Króliczkowo
ale są inne święte księgi. Dlaczego nie uznajesz ich za prawdziwe?

i Biblia ma swoich autorów- żadna tajemnica . Napisali ja ludzie dla ludzi . Różnica tylko taka , że ludzie ic byli pod natchnieniem Ducha Św , dlatego Biblia nie jest ' zwykłą książka " a swoistą instrukcja obsługi i Boga i człowieka :D

a wg twojej nietrafionej interpretacji - realne pieniądze z bajkami, faktycznie trudno porównywać nic z czymś

Gość Króliczkowo
"że ludzie ic byli pod natchnieniem Ducha Św" - skąd wiesz?

"ludzie ic byli pod natchnieniem Ducha Św" skąd to wiesz? wyjaśnij też, dlaczego: 1) biblia sama sobie zaprzecza, 2) biblia zawiera nieprawdę, 3) najstarsze egzemplarze nie są ze sobą zgodne?

dxdiag ja sie usmialam juz duzo wczesniej temu ;) nie potrafisz nawet sensownie dyskutowac, pomijasz pytania jesli nie znajdujesz na nie odpowiedzi a jesli juz jakas znajdujesz to jest to wlasnie jedynie "Ateisci to debile" "usmialam sie" i tego typu frazesy nie masz nic do powiedzenia to nie wchodzi w dyskusje ;)

akronim allium przykro mi to pisać, ale kompromitujesz się - porównuję czcze obietnice, z których przynajmniej jedną można wyegzekwować XXXX ale pożyczając na jakiś czas - dostajesz po jakimś czasie - prawda ? dostając obietnicę życia wiecznego - to przecież logiczne , ze życie wieczne zaczynasz po skończeniu tego ziemskiego - ale zaczniesz - . Czego tu nie rozumiesz ? nie rozumiesz swojego własnego porównania ?

1) biblia sama sobie zaprzecza, 2) biblia zawiera nieprawdę, 3) najstarsze egzemplarze nie są ze sobą zgodne? xxxx a konkretnie - czym sobie zaprzecza , gdzie zawiera nieprawdę , o jkie konkretnie egzemplarze chodzi ?

Gość Króliczkowo
ja mam uszkodzony mózg, a i tak potrafię podać lepsze argumenty niż wierzący, ale chyba nic w tym dziwnego nie ma

króliczkowo - czytałaś kiedyś Biblię ? choćby najbardziej popularne fragmenty - ale samodzielnie , dla samej tylko przyjemności ?

jeszcze raz - porównuję czcze obietnice, widocznie dalej nie rozumiesz; niech ktoś inny się meczy z tłumaczeniem -v- "dostając obietnicę życia wiecznego - to przecież logiczne , ze życie wieczne zaczynasz po skończeniu tego ziemskiego - ale zaczniesz - ." wiesz co to logika? najwidoczniej nie mam obietnicę i jakichkolwiek dowodów, że się ziści, więcej takich obietnic dotyczących tego co po śmierci w zamian za to co za życia mam wiele, a każdy autor twierdzi, że jego jest wyłącznie prawdziwa - czyli wielu chce pożyczać, ale oddać dopiero po śmierci wierzyciela; sprytne

allium: "króliczkowo..." na pytanie prosimy odpowiedzieć, ja biblię czytałem, całą, więc nie blaguj

allium czy gdyby teraz jakis człowiek biegal z samą przepaska na biodrach na srodku placu konstutucji i wrzeszczał ze jest prorokiem od Boga katolickiego jedynego , wieczorem rozpalil by ognisko i opowiadal przypowiesci i kazania, po czym spisywałby je na kartakch i rozdawał jako kontynuacje pisma swietego, twierdzilby ze jest pod natchenieniem ducha swietaego uwierzyłabyś mu? przeciez na takiej samej podstawie wierzysz z biblie ? zostala tak samo napisana i tak samo" natchnieni" ludzie ja napisali?

"ale nie ma zadnej epidemi" zapraszam 10. przed wiadome miejsce w Warszawie

ale taka samą obietnicę dostajesz od tego , który pieniądze od ciebie pożycza :) ,ze odda .A jaki na to dowód - pomijając umowę ?żaden . A jednak uważasz ,ze umowa opierająca sie na twoje wierze ,zę facet pieniądze ci odda jest lepsza od mojego zaufania Bogu ,ze będę żyć wiecznie :) Dlaczego ? bo ty ufasz człowiekowi a ja Bogu ?:D

Gość Króliczkowo
allium - zdażyło się - apokalipsa świętego jana takie hardkor, brutal fantasy :D:D jeźdzcy apokalipsy prawie jak czarni jeźdźcy z władcy pierścieni :D Narodziny antychrysta :D Ciekawe co Janek brał :D:D Poza tym wiele fragmentów na lekcjach religii od podstawówki po liceum, a w liceum to nawet mieliśmy sprawdziany z poszczególnych ewangelii :D:D

Gość Króliczkowo
ale całej nie czytałam oczywiście

akronim-hmm? to nie ja chce biegac :D