Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieodwaga jak nic niestety

MAM 30 LAT A JUZ 15 PLOMB W ZEBACH??CZY KTOS MA TAK SAMO TRAGICZNIE Z ZĘBAMI??

Polecane posty

Gość gość
Do 27 łatki -- mi tez dziąsła krwawily przez lata byłam ignorowana przez dentystów. W UK się okazało, ze mam agresywne zapalenie przyzębia, mój dentysta był przerażony tym zaniechaniem, ze nie zostało to zdaignozowane wczesniej. Powiedział, ze ma wiele takich przypadków niestety, ze dentysci ogólnie oblewają choroby dziąseł. Powiedział mi również, ze nie ma w tym żadnej mojej winy bo agresywne zapalenie występuje u osób młodych i nie ma żadnego związku z higieną, za którą mnie zresztą pochwalił. Jest trudne do diagnozy, bo bezobjawowe praktycznie, trochę krwawienia, ale bez obrzęku, bolu czy tez fatalnego zapachu z ust. No i dentysci często tego nie zauważają!!! Przyzebie się niszczy po kryjomu. A później ci wciskają kit, ze to brak jest i w pewnym wieku trzeba żeby stracić, żeby ukryć swoje błędy.

Gość gość
Gość z 13.36 nie osadzaj! Jak ci cale życie ktoś wmawia ze tak jest, to w to wierzysz patrz Seksmisja czy Matrix. I caly czas ci mowiqa ze masz slabe zeby i je stracisz. Nie znasz innej rzeczywistości. A do wieku lat 18 juz szkoda była wyrządzoną i do dziś to odkrecam.

Gość gość
ogromna wiekszosc matek i babc to kretynki

Gość gość
Ja mam 26 lat, 16 plomb w tym dwie kanałowki. Mam słabe zęby, kobiety u mnie w ordzinie już po 40. mają protezy, a i też niedopatrzenia mojej mamy, która nie goniła mnie w dziecinstwie do dbania o zeby.

Gość gość
bo matki i babcie s a durne z tym slodzeniem -sam e sa spasionymi maciorami a dzieciom i wnukom daja slodycze

Gość gość
ogromna wiekszosc osob od 40 tki wzwyz to ma zeby makabryczne i wali im z ryja

Gość gość
No widzisz, a moje powimo tych zaniedbań wyglądają idealnie i słyszę mnóstwo komplementow. Wszystko się da odrobić.

Gość gość
ale zeby miec ladne zeby to trzeba wlozyc duzo kasy -za kase to nawet jak sie ma czarne pieńki to mozna s e miec zęby jka gwiazda filmowa-ale to kwestia duzej kasy

Gość gość
ale to i tak nie będą już własne zęby

Gość gość
w wieku 30 lat bardzo dużo Polaków nie ma juz 1 albo i kilku zębów, także nie jest z Tobą tak źle naprawde :)

Gość gość
pisalo gdzies z e blisko 40 % polakow w roznym wieku nosi protezy i jest to drugi wynik w europie po anglikach i z e15 % polskich 18 latków ma usunięty ząb stały

Gość gość
pisalo ze jakis 7 latek mial usunietych 15 z 20 mleczakow-i to wcale nie jest zaden wyjatkowy przypadek i sa przypadki usuwania sprochniałych zebów juz rocznym dzieciom- i jak tu wierzyć w rzekomo naturalna mądrosc kobiet ,w geniusz kobiety/ ?hahaha

Gość gość
Pewnie, ze kosztuje. Mnie jeszcze jakie 10 tys będzie kosztowało. I to tylko ortodoncja i trochę kosmetyki bo wszystkie wyleczone.

Gość gość
ale ceny

Gość gość
Ja biorę proszki na tarczycę, nie doczynność, a jak pisałam wyżej mam jedną plombę w zębie i to taką, że żałuję że ją zrobiłam, bo ten sam dentysta który wtedy w moim zębie widział zaczynającą się lekko próchnicę, więc zrobiłam go, potem widział w innym zębie taką samą sytuację i minęło 8 lat a dziury wciąż nie ma. Może niepotrzebnie wtedy zaplombowałam zdrowego zęba. Swoją drogą, kiedyś poszłam do innego dentysty, z super sprzętem, zaczął oglądać mi zęby o na ekranie było widać każdy ząb, taki monitoring. I kobieta naliczyła mi że mam 12 zębów do leczenia, ależ byłam w szoku że tak mi się popsuły zęby! Poleciałam od razu do swojego dentysty, spojrzał i mówi, że wszystkie są zdrowe. Prawdopodobnie ta durna, niedouczona dentystka na ekranie każde przebarwienie, drobny osad w ogromnym przybliżeniu lub bruzdę w zębie potraktowała jak próchnicę. Albo chciała naciągnąć, może miała duże wydatki zaplanowane.

Gość gość
O boże Polacy to jednak nie dbają o zęby. 30lat i proteza? Ja mam 27lat i wszystkie zęby i zero plomb. W wieku 8lat dopiero mi mleczne wypadły a niektórym to już stałe naprawiali albo wyrywali... masakra. Moi rodzice mają 65lat i wszystkie swoje zęby.

Gość gość
wiekszosc matek i bab c to debilki co faszeruja dzieci i wnuki cukrem

Gość gość
ja się boje mam 11 i do wyrwania 2 szóstkę na dole CZEMU TAK MAM ! teraz nie wiem jak mam jeść niby w przyszlosci 8 wyrosna mi dolne i nie bedzie tam prawie dzióry ale jak mam jesc jak 1 6 wyrwana a 2 do wyrwani !?!?!?!??!?

Gość gość
też miałam kiedyś zaniedbane zęby, potem poszłam je wyleczyć u http://www.j-dent.com.pl/ i teraz staram się bardzo o nie dbać, np. nitkuje zęby, póki co to się sprawdza

Gość gość
to wina durnych matek i babc

Gość Piotrekkz
Hah! Ja mam gorzej. Latałem do wrocławskiego Omnidentu i to bardzo ładnie załatali ale też mam tych plomb i koron o wiele za dużo jak na 31 lat.

Gość aniella45
może pomyśl nad implantami swoich zębów, raz że zabieg estetyczny a dwa, że unikniesz kolejnych plomb, niedawno temu moja siostra wstawiała implanty w centrum vita medica, za zabieg można płacić w ratach

Gość gość
to przez głupie matki co nie dbają o zęby dzieci

Gość gość
Ja również mam kilka plomb ale nie aż 30. Chyba z 6. Możliwe że masz genetycznie słabe zęby a do tego popełniasz błędy w higienie. Idź do dobrego stomatologa, ja mogę polecić Ci www.rojekdental.pl w Olsztynie.

Gość gość
Ja również mam problemy z zębami ponieważ mam ****ardzo słabe, teraz lecze je w gabinecie http://www.hercka.pl/, stosuje specjalne pasty i oczywiście bardzo dbam o higiene.

Gość gość
Ja ma 15 lat i 9 plomb, wiec... i w dodatku czarne są te plomby. Nie miałam jakis specjalnie wielkich dziur, ale wszytsko pobabrane. W dodatku, ciagle bolą mnie leczone zęby, wiecjakby teraz bede chodzic prywatnie.

Gość gość
P********a lektura. Ale takie polskie realia. Na zachodzie to ładne zęby mają. Plomb to można mieć i 50 - zależy jakie. O przód w miarę możliwości walczyć najwięcej. Pozdrawiam