Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wweerrrronikaaaa

Zasilek z mopsu.Czy mozna dostac w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość wkurzają mnie tacy młodzi
którzy zamiast ruszyć tyłek gdziekolwiek wolą zasiłki, alimenty i jeszcze coś tam z mopsu. Jeszcze rozumiem dziadków przed emeryturą bo nie mają sił już walczyć o cokolwiek. A tu - tylko łapę wyciągać po kasę za nic, narzekać na Tuska czy mieć pretensje do Boga. Skoro przedszkole za darmo do 13, to odbieraj przed 13, przecież w chalupie siedzisz przed komputerem i już zaoszczędzisz a dziecko miejsca nie straci. Albo weź dziecko koleżanki na godziny dobierz, pobawi sie z twoim a ty parę groszy dostaniesz. Każdy pomysł dloa ciebie niedobry bo to, bo tamto. Jak sie nie narobisz, to nic nie dostaniesz. Za samo narzekanie póki co nie płacą w tym kraju :(

Gość dhdhdhd
Autorka zaraz napisze ze nie moze opiekowac sie dzieckiem kolezanki bo ma za maly metraz,a w przedszkolu dziecko musi dluzej siedziec bo ona o 13 robi obiad itd itd wymowke jakas znajdzie jako typowy nierob

Gość wweerrronikaaa
Kolezanek nie mam takich ktorych dzieckiem trzeba sie bylo by zajac.kablowke mam razem z netem. Dzis od 8.30-14.30 chodzilam po miesice i szukalam pracy. nawet poszlabym do ulotek- kaza tylko skladac cv i czekac.

Gość wweerrronikaaa
Od 20 roku zycia non stop pracuje. Nie liczac 2 lat- ciaza i wychowawczy. teraz mam przerwe.

Gość nie przyszłoby mi do głowy
łazić 6 godzin po mieście i szukać pracy? Chyba, że na ulicy tej pracy szukałaś :( W waszej mieścinie żadnych gazet nie ma z ogłoszeniami o pracy? Po cholerę po mieście łazisz? i co pytasz w budce ruchu o pracę, w knajpie, czy w sklepie z bułkami? Wchodzisz i pytasz czy cie zechcą? Bo nie rozumiem za bardzo. Aha, rozumiem że w twojej miejscowości wyłacznie ty masz dzicko i w zwiazku z tym trudno byłoby zaopiekować sie innym, bo takowych nie ma :D ROBISZ WSZYSTKO ZEBY UDAWAC ZE SZUKASZ PRACY I NIE ROBIC NIC!!! Wszędzie tylko uwzięli się na ciebie i nie chcą ci nic za darmo dać :)

Gość wątpię przy takich luksusach
Kablówka,internet,telefony? nie sądzę żebyś coś dostała. popytaj po sąsiadach-może komuś trzeba posprzątać, zrobić zakupy. mops da kasę jak sprzedacie dobra luksusowe i wtedy nadal nie będziecie mieli i nie będzie co sprzedać to wam pomogą.

Gość wątpię przy takich luksusach
A co do dojazdów-skoro mieszkasz blisko kołobrzegu to kompletnie nie rozumiem problemu z pracą? to duże miasto. mój mąż codziennie dojeżdża ze skierniewic do warszawy-prawie 100km :( można? wystarczy chcieć.

Gość wwweronokkaaa
ale w gazecie nic nie ma. siedze w domu- wyzywacie mnie od nie robow. szukam pracy to jestem nie normalna.

Gość wwweronokkaaa
po za tym mieszkam w malym miescie. codziennie wertuje ogloszenia.

Gość wwweronokkaaa
ale zrozum ze mam dziecko. i ktos je musi zaprowadzic i odebrac z przedszkola.

Gość weqweqwewq
ma dziecko, i ma znalezc czas na dojazdy 100 km, do tego praca, powrót? Czy wy ochujałyście wszystkie?

Gość wwweronokkaaa
a po za tym nie kazdy nadaje sie do opieki nad dzieckiem.

Gość nie przyszłoby mi do głowy
no ty najwyraźniej sie nie nadajesz, skoro siedzisz w domu a dziecko oddajesz do przedszkola :D Ręce opadają. Wystą do byłego o większe alimenty w takim razie skoro z obecnym równoczesnie łazicie po mieście "szukając" pracy :)

Gość wwweronokkaaa
czy ty rozumiesz ze jak nie bede zaprowadzac dziecka dluzszy czas do przedszkola to mi wykresla. a co jak znajde prace? i tak daje corke na najnajmniej h.

Gość wwweronokkaaa
a np. jakies zaklady pracy- nie kazdy wystawia ogloszenie.Wiec mozna sie przejsc i popytac. a nie czekac az ogloszenie jakies bedzie. tak to mozna szukac i szukac.

Gość mama 7 latki
wweerrrronikaaaa napisz mi maila na justynabe@o2.pl Napisz coś o sobie, prześlij fotki siebie i dziecka. Jeśli okażesz sie prawdomówna postaram się Ci pomóc. Czy potrzebujesz ubranek dla córki? Jeśli tak to jaki rozmiar? Napisz mi maila...

Gość oliweczkaaa29
dzieki justyna za chec pomocy. nigdy w zyciu nie mialam takiej sytuacji. zawsze pracowalam i jakos dawalismy rade. ale obydwoje zostalismy bez pracy. i zaczelu sie problemy finansowe.

Gość wweronikkaaa
Prze to wszystko nabawilam sie nerwicy.

456 zł. tyle wynosi na jedna osobę kryterium dochodowe to powinnaś dostać , i jeszcze jedno internet w tych czasach to nie luksus ,prawie każdy go ma,nie przejmuj się hejterami oni i tak dostaną wszystko zwrócone podwójnie :)

Gość a męzuś to ruszyc tyłka
po dzieciaka do przedszkola nie może?

Gość wweerrrronikaaaa
jutro idzie do pracy. bylam tylko w um po wnisoek na dodatek mieszkaniowy. jakos nie moge sie przelamac i isc sie prosic o pomoc. zawsze bylam samodzielna. pracowalam i niemusialam prosic o zadna pomoc.

Gość weroniko
Cos Ty sie uczepila,ze ja zaniedbywalam dziecko czy bylo pozostawione od rana do nocy:O Jak corka byla mala to tyle nie pracowalam.Ewidentnie tlumaczysz swoja niezdarnosc i nieporadnosc zyciowa.Brak Tobie sily przebicia. A co do postu,ze kazemy weronice jechac 100km to wyjasniam,ze do Kolobrzegu jest 35 km i ma b.dobre polaczenie Z jej miasteczka codziennie setki ludzi dojezdza tutaj do pracy-do hoteli,restauracji,sanatoriow itd

Gość wweerrrronikaaaa
ale zrozum ze mam np. na 7 do pracy musze jechac tym o 5.45.Przedszkole od 6 czynne. Nie mam nikog kto by mi z rana corke zaprowadzil z przedszkola. prace koncze np. o 15.pociag mam o 15.20 bus jest o 15.20 o ile zdarze. jedzie jakies 50 minut. juz po corke do przedszkola nie zdarze. co innego jak jest sie samemu.

Gość e3e32e23e32
"akos nie moge sie przelamac i isc sie prosic o pomoc." nie musisz isc, wystarczy że maila napiszesz i zostawisz nr telefonu... :p Jak musisz miec opiekę o 6, to szukasz kogoś co przyjdzie o 6, zaden problem. Widywałam ogłoszenia że babka szukała od 4 rano do 7:15, i płaciła całe 5 zł na h, podejrzewam że miała chętnych

Gość wweerrrronikaaaa
to wyobraz sobie. zatrudnic nianie do opieki i z raana na 3 h i popoludniu na 2. za 5 zł/ h. dziennie wychodzi jakies 25zl.20 dni pracujacych.wychodzi 500zł do tego przedszkole ok 250zł. do tego dojazd gdzies ok 200zł miesieczny do kolobrzegu. ile wychodzi.1000zł a zarobie ile 1200zł.ile zostaje.200zł.

Gość wozek
Przy dochodzie 950 zl dostaniecie z opieki najmniej 209 zl.Albo tylko owo 209,bo opieka najczesciej daje owo minimum,ktore wychodzi z przeliczenia dochodu.Bedzie to zasilek okresowy,wiec moze byc przyznany na 2-3 miesiace(to znaczy owa suma przez 2-3 miesiace wyplacana co miesiac).Trzeba tam isc,wziasc oswiadczenia do wypelnienia,napisac podanie i to wszystko razem dopiero zaniesc.Mozecie tez starac sie o zasilek celowy,np. na zakup zywnosci badz opalu.

Gość e3e32e23e32
no zeby płacic i rano i wieczorem to się nieco nie opłaca, a nie ma swietlicy? W moim miescie 500 tys bez problemu mozna znalesc opiekunkę za 700 zł na 8 h, najczęsciej inną mamę, co bierze sobie dodatkowo dziecko bo wychowuje swoje... a twój facet nie moze go zaprowadzac jak nie pracuje?

Gość weroniko
na sprzatanie umawiasz sie tak jak Tobie pasuje.Po jakims czasie ludzie daja klucze Moja wspomniana kolezanka nie zaczyna wczesniej niz na 10ta bo tez ma male dziecko-2 letnie Jakos radzi sobie

Gość e3e32e23e32
no i skąd wzięłas te 3 godziny rano, jak przedszkole czynne od 6? To niecała godzina w zasadzie... nie bardzo tez rozumiem, bo jak masz darmowe teraz godziny do 13, to mozna teraz go dawac do 13, tylko