Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAma1we

zapalenie oskrzeli co moge jeszcze zrobic??

Polecane posty

Gość MAma1we

mamy leki, inhalacje, ale czy moge jeszcze czyms wspmagac mojego 11 mcy synka? jaies domowe sposoby znacie?

Gość dobraciociadobrarada
Jeśli macie suche powietrze w domu, to nawilżacz powietrza, może byc taki na kaloryfer, ułatwia oddychanie. I smarowanie Pulmexem klatki piersiowej i plecków.

Gość anna z japonii
a może postaw bańki? To stary sposób ale pomaga. Teraz są do kupienia w aptekach bańki bezogniowe w różnych rozmiarach - dla dzieci inne, dla dorosłych inne. Postawisz 1-2 bańki, dzięki pompce masz możliwość kontroli i możesz delikatnie przyssać te bańki bez robienia krzywdy dziecku.

Gość MAma1we
bańki sie bym bała chybaaa

Gość anna z japonii
ja nie namawiam tylko podsuwam pomysł. Sama mam takie i stawiałam córce która ma 2 lata. W opakowaniu jest instrukcja jak to należy wykonywać i gdzie można postawić. Te bezogniowe są naprawdę bezpieczne, to nie to co kiedyś było że podpalane i było ryzyko oparzeń.

Gość gość
moje dziecko tez miało zapalenie i stawiałam bańki super pomogło ale coreczka jest starsza nie wiem jak u takiego malucha , inhaluj oklepuj czesto zwłaszcz u dzieci szczyt pluc od strony grzbietowej i brzusznej , smaruj pulmexem baby oklepuj naprawde czesto u takiego malca szybko moze rozwinąć sie zapalenie oskrzeli

Gość gość
może podaj syrop i antybiotyk a nie eksperymentuj? inhalacje itd jak najbardziej ok ale podstawa to leki

Gość gość
A na pewno dziecko nie ma astmy? ja mam i wiem, ze przy najmniejszym przeziębieniu sie duszę i zadne antybiotyki na to nie pomagaja, tylko sterydowe leki wziewne...