Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guyawa

Bóle stawów, osłabienie, paciorkowiec, podwyższone EO

Polecane posty

Witam, mam 30 lat Zwracam się z uprzejmą prośbą w diagnozie mojego przypadku. Sprawa ciągnie się od 3 lat. Objawy: początkowo bóle stawowe+zmęczenie. Po szeregu badań wykluczono reumatyzm, boreliozę. Po 2 latach w wymazie z gardła wyhodowano St. Aurerus, przeloczono a następnie w ponownym wymazie pojawił się Str pyogenes (+++). Moje ASO było zawsze w normie. Usunąłem migdałki (2012-lip) i jestem po plastyce przegrody nosa. W wymazie nadal utrzymuje się paciorkowiec. Jestem w trakcie przyjmowania szczepionki LUIVAC 3 seria. Moje objawy na dzień dzisiejszy: drżenie mięśni, bóle stawów, zaburzenia koncentracji, czasami bardzo nieprzyjemny pot, bezsenność, wypryski na skórze i inne.. W badaniach wychodzi podwyższone EO: 0,39 (0,00-0,45), przy rozmazie ręcznym - spadek limfocytów 17 (24-45) Bardzo proszę o pomoc..

Pewnie nerwica ale spowodowana nieudolnością lekarzy i służby zdrowia. 3 lata temu byłem okazem zdrowia. A bioenergoterapeutów i irydologów też przerabiałem. Wyspowiadałem się z tego bo to złe moce. Dopiero się cuda dzieją !

Gość Ewunia6744
Na bóle stawów kolega polecił mi kiedyś maść Viprosal. Zadziałała :)

Gość mami-016
A robiłeś sobie badanie TSH? Mężczyźni bardzo rzadko badają tarczycę i przeważnie jak odkrywają jej chorobę, to juz w zaawansowanym stopniu. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość mami-016
A robiłeś sobie badanie TSH? Mężczyźni bardzo rzadko badają tarczycę i przeważnie jak odkrywają jej chorobę, to juz w zaawansowanym stopniu. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość mami-016

Gość mami-016

Gość mami-016
ale dzis dziala to forum...

Gość gość
Na bóle stawów najlepszy jest Viprosal. Naprawdę. Ta maść działa cuda :)

tak robiłem TSH jest w normie. Przepraszam że się nie odzywałem ale budowa d-omu mnie nokautuje czasowo. Od 3 dni bóle przybrały na sile... Pomóżcie ktoś..............

Gość gość
Mialam podobne bole(rowniez paciorkowiec) i z tego co pamietam podwyzszony wskaznik ASO.Lekarz wtedy tlumaczyl mi,ze ten wspolczynnik jest odpowiedzialny za problem ze stawami.Byles u reumatologa?

Gość gość
może to depresja? jakie leki przyjmujesz? podwyższone eozynofile mogą sugerować pasożyty lub alergię. Może przebadaj się w kierunku pasożytów?

Depresja ? raczej nie ! Byłem u specjalisty psychiatry i nie zauważył, żeby coś siedziało w psychice. Ogólnie jestem bardzo osłabiony, bolą stawy, nie mogę w nocy spać, mam obniżone HCT i HGB oraz podwyższone EO. Pasożyty diagnozowałem chyba 5 razy, chyba że są, jakieś zakamuflowane. Na skórze głowy pod włosami mam wypryski czasami bolące. Moja skóra na dłoniach jest sucha, momentami że przecinam się na kartce papieru, później zaś wszystko wraca do normy. Tarczyca jak nabardziej ok. Kilka tysięcy poszło na leczenie a skutki żadne :-(. Proszę o pomoc !

Gość gość
wypij mocna wódke napewno ci przejdzie

Zrób jutro rano test ślinowy , tzn. Do szklanki wody wypluj zebrana poranną ślinę, jak tylko się obudzisz. Obserwuj co 15 min., gdy będą tworzyć się słupy śliny i opadać na dno szklanki, to na bank masz candidę. Jeśli ślina będzie sobie pływać na wierzchu, to ok.