Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość32222
Co to jest enema? Jesli mam sie zglosic w poniedzialek rano do szpitala to o ktorej to trzeba zrobic? Szczesliwa mama jak po wizycie? Gdzie kupic lignine? Nie wystarcza same podklady?

Gość szczesliwa samotna mama
Enema to jest lewatywa. Lignine w aptece na kilogramy się kupuje. Niestety, na pirodowce trzeba lignine bo inaczej dadzą swoja a później i tak musisz odkupić, ale gdy wrocisz ba sake można mieć juz podkłady:-) na wizycie ok:-) ciśnienie w normie tylko mała ułożyła się podłużnie... A juz się cieszylam ze główka była

Gość gogunia
Ja mam w rolce... mam nadzieje że dwie rolki wystarczą. A te podklady na łóżko? ? Też bierzecie?? Kurde mogłyby być takie informacje na stronie szpitala...

Gość gość32222
Ja te na lozko podklady mam swoje

Gość samotna szczęśliwa mama
Takie podkłady SA szpitalne. Ceraty takie. Ja tego nie mialam

Gość gogunia
Ok dziewczyny zadzwonilam i wiem. Dla męża jasne spodnie, koszulka i kapcie. A dla nas potrzebne jeszcze zaswiadczenie z ZUSu o płaceniu skladek. Maszynki nie trzeba ;) i dla dzieciątka dopiero przy wypisie ciuszki i pampers. Trzymam kciuki za was wszystkie ;))

Gość gość
Wiecie co ? Chyba to miasto całe zycie bedzie mi sie kojarzyło z obozem :-(

ej a skąd mam takie zaświadczenie o płaceniu składek wziąć? Nie wystarczy np wydruk z konta, że ZUS mi przelewa L4?

Gość gość32222
Ale przeciez po wpisaniu w system peselu widac ze odprowadzane sa skladki to po co to zaswiadczenie? Dwa razy lezalam w zpitalu i ani razu nie chcieli zadnego zaswiadczenia..

Gość gość32222
Jesli mam skierowanie do szpitala ze mam sie wstawic to musze rano o tej 7 czy moge pozniej?

Gość gogunia
Pracodawca takie zaświadczenie daje. Pytałam czy dowód os. wystarczy to pani powiedziała, że powinnam mieć to zaświadczenie. Chociaż nie wiem po co ponieważ poród i polog jest dla obywatelek PL jest darmowy.... ale wole mieć niż potem na szybko załatwiać

Niech sie pocaluja, wiecie gdzie. Ja lezalam nic takiego nie miałam, a maszynkę lepiej mieć bo juz kiedyś maz o 2 w nocy jechał aby odkupić lignine wiec wole być przygotowana na wszystko:-)

Gosc32222 tak musisz byc na 7

Gość gość32222
A jak bede pozniej to jest ryzyko ze mnie nie przyjma? Czy jak to jest? Bo maz jest rano w pracy i nie mam sie jak dostac rano..

Nie wiem powiem szczerze. Ja orzyjechalam z synem ok 10 bez skierowania i mnie przyjęli a nic mi nie było

Gość patka1987
Jest Zosia 3720 waga 56 cm :-)

Gość gogunia
Patka gratuluję ;)) niech rośnie zdrowo... ja już się nie mogę doczekać kiedy usciskam swoje malenstwo :)

Gratuluje patka, solidna dziewczynka :-) dużo zdrowia 3majcie się :-)

Gość straszny_kocur
patka - gratuluję i zazdroszczę! Czekamy na relacje jak tam nasz szpital się spisał.

Gość gość32222
Gratuluje:-) Gogunia a na kiedy masz termin?

Gość gogunia
Wg usg na jutro... a wg om na 8 sierpnia ale nic się nie dzieje... więc chyba nic z tego w najbliższym czasie. A wy na kiedy macie termin??

Gość gość32222
Hehe ja juz po terminie.. :-/

Jak tam dziewczynki ? Upał tragiczny! U mnie Będzie Lilka :-) zostało postanowione patka jak tam?

Gość gogunia
Gosc32222 przynajmniej już wiesz, że niedług usciskasz maleństwo. ... mnie strasznie denerwuje to czekanie... a dzisiaj to już szczególnie jestem nerwowa... pogoda też nie pomaga... trzymam kciuki dobrego dnia

Gość gość32222
U nas jeszcze nie wiadomo jakie damy imie :-D upaly sa okropne.. Mam nadzieje ze na porodowce jest chlodno :-D

Gość gość32222
Aaa najbardziej denerwuja te codzienne telefony, smsy czy juz urodzilam, czy cos mnie bierze.. :-/

Gość patka1987
Powiem tak panie z oddziału super , lekarze konkretni ale tez spoko a o paniach z noworodkow wole sie nie wypowiadac moze 2 zyczliwe kobiety reszta tragedia o wszystko pretensje ze sie przyszlo po mleko ze wszystkiego niezadowolone masakra ale we wtorek mam nadzieje wyjdziemy pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość gość32222
A dzieci sa cala noc i caly dzien przy mamie tak?

Gość sylwia88888
ja tylko przez pierwszą noc nie miałam dzidziusia przy sobie, urodziłam około 20stej i położna powiedziała mi żebym sobie odpoczeła i że córeczke przyniosą mi o 6 rano, przez kolejne noce i dnie mała była cały czas ze mną. Gratuluje Patka :)

U mnie było dokładnie tak jak u sylwia8888 tylko to ja się prosilam by mi go wzięli na pierwsza noc....