Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Joasi Malej

Które przedszkole wybrać?

Polecane posty

Gość Mama Joasi Malej

Mam dwa do wyboru no i tak, decyzja do dzisiaj mus byc podjeta, a my myslimy i myslimy... pierwsze - nie jest nowe, zabawki nie sa takie super fajne, urocze panie, widac ze wiedza co robia, dobra lokalizacji, kiepski plac zabaw, sa 4 grupy dzieci dopasowane idealnie wiekowo drugie - kiepskie dojscie,ale daje rade, bardziej nowoczesne, panie wydaja sie byc tez dobre i cieple, 3 grupy, wiec dziecko czeka zmiana grupy za rok (bo idzie z rocznikowo 3 latkami a rocznikowo ma2).. doradźcie cos..

Gość Mama Joasi Malej
joanno bo to prywatne sa, a miejsc wcale nie ma tyle ile by sie chcialo, duuze miasto :-) no i w tym jednym mamy wpisowe wplacic, okreslony termin, jak nie to go srelaja z listy glownej

ja bym wybrała to pierwsze :) dziecko szeroko rozumianą nowoczesność ma w nosie - grunt to dobra zabawa i dobra opieka. więc jeśli w tych aspektach to pierwsze przedszkole jest ok, to ja bym się zdecydowała :)

ja bym wybrała te pierwsze , rozumiem , że jest dłużej na "rynku" . Zresztą jeżeli oba są prywatne to jedno i drugie jest dobre , ponieważ prywatne przedszkola jednak liczą sie z pieniędzmi i potrafią sprostać wymaganiom.

Gość Cześć d
Zdecydowanie to pierwsze...patrząc na opis... A może masz znajome, które mają lub miały dzieci w tych przedszkolach?

też bym wybrała to pierwsze przedszkole :) i najważniejsze są panie przedszkolanki i one mają zajmować dzieciom czas a nie do końca zabawki :) w przedszkolu mają się rozwijać i nie tylko bawić :)

Gość Mama Joasi Malej
dziekuje za opinie, nie mam wlasnie nikogo, a w internecie to pierwsze ma moze z 5 opinii (niestety nie tak pochlebne jak bym chciala, bo pisza ze sa np. stare zabawki ) a to drugie prawie zadnych ale jest bardzo oblegane mysle ze to przez to ze jest na nowym osiedlu gdzie masa ludzi a przedszkoli dookola nie ma takich. obydwa sa prywatne, w tym drugim mnie martwi zmiana grupy, no bo zmiana nie tylko nauczycielki ale i osob..;-/

Gość Mama Joasi Malej
a w tym pierwszym podobno dyrektorka taka niezbyt sympatyczna, ale nie wiem o co chodzi, sama porozmawiam dzisiaj to wam napisze ;-) ufff, ciezko wybor naprawde...najlepsze byloby jakies trzecie ale takiego nie mamy tutaj :-)

Pierwsze. Jeżeli panie są ok i w tym i w tym to poierwsze chocby ze wzgledu na dobrą lokalizację i grupy.

Gość Mama Joasi Malej
Dziekuje Arszenika, chyba mi troche pomoglyscie bo jestem bardziej sklonna do tego pierwszego.

no tak zmiana grupy to dla dziecka duży stres :( czasem dziecko długo klimatyzuje się w przedszkolu i tez rok zleci mu bardzo szybko i musisz mu fundować kolejny stres, więc nie warto , a co do dyrektorki to aż tak bardzo nie ważne jaka jest, grunt, że przedszkolanki są świetne :)

Gość bell to badziew, szybko sie wy
ja bym pierwsze wziela

Gość bell to badziew, szybko sie wy
poza tym stare zabawki nie sa wazne. my jhako dzieci tez mielismy stare i co? bylo fajnie. to panie decyzują o tym, czy jest fajnie, lokalizacja, zajecia, dojazd itp

Gość erykaaa
Moja Kasia chodzi do Tequesty na Marinie Mokotów, jest tam od pięciu miesięcy w grupie 5latków, bardzo jestem zadowolona z tego wyboru. Widzę, że córka też wraca zadowolona i szcześliwa kazdego dnia, ma dużo zajęć, które zarówno bawią jak i rozwijają ją.