Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość Ewka83
Hej laski :) Co do witamin to też uważam że powinno się je brać bo pomimo że jemy owoce i warzywa to tak na prawdę sa one bardzo wspomagane i nie tak zdrowe i wartościowe jskby nam się wydawało chyba że z naszego ogrodu nie pryskane itd niestety takie czasy :( Xxxxxxxxxxx Co do teściowej to też mam zatargi ale docenilam ja jak wróciłam do pracy mój mąż pracuje na wyjeździe więc syn jest na mojej głowie i tesciowi jak i moja mama pomagali mi bsrdzo dużo. Każda babcia i dziadek to skarb :)

Gość Ewka83
Gosienka a jesteś prwna że to po witaminach? Może coś zjadlas? Ja tak miałam w pierwszej ciąży i jak się okazało mam chore jelita.

Po witaminach mozna sie gorzej czuc i to mi mowil lekarz nawet po samym kwasie foliowym...takze gosienka przerwij i juz jak ci mina mdlosci mozesz wrocic... Xxxx Ja biore witaminy bo mi pekaly kaciki ust i sie nie goily mialam brak wit b teraz biore i mam spokoj....gdbyby nie to nie bralabym bo prawda jest taka ze to nie cukierki...sprawdzcie sobie ile tam jest jeszcze dodatkowych substancji czysta chemia...najlepiej jesc roznorodnie.... Xxxx A ja mam super tesciowa...i rodzicow tez wiec uwazam sie za szczesciare...

Ewka83 mnie to dopadło po kilku dniach brania tych witamin zaczełam robić stolec na zielono a po kilku dniach zaczeła się biegunka z silnymi bolami brzucha...o każdej porze dnia i nocy...przeczytałam ulotkę tych witamin skutki uboczne i tam było napisane że moga wystąpić nudności,zaparcia i biegunka więc stad te moje podejrzenia...od 4 dni nie biorę bóle brzucha ustapiły i stolec się powoli reguluje...

Mnianniek dobrze ze z maluszkem jest wszystko dobrze. Xxxxxxxxx Ruby plecy tez mnie bola . A i na frytki mam ochote. Xxxxxxxxxxx Ja witamity zaczelam dopiero od wczoaj brac przez to ze czuje sie bardzo oslabiona . Krew mi leci z nosa , glwa boli itp. Dlatego wprowadzilam witaminki i soczki domowe . Zobaczy czy bedzie widac poprawe.

Gość synestezja
Dziewczyny co można brać na alergię.leje mi się niż nosa, oczu,kicham na potęgę. Wróciłam wcześniej do domu bo i tak nic nie zrobię.

Gość Ewka83
Synestezja też mam ten problem lecii z nosa od poniedziałku tylko że jestem chora i biore antybiotyk a katar leci o leci ponoć tylko inhalacje lub sól morska :( męczę się okropnie

Ja tez mieszkam z przyszłą teściową ale narzekać nie mogę. Jest kochaną osobą. bardzo sie cieszy na wiesc o wnuku:) Kazdemu takiej życzę :) XXXX Ja tez nie bardzo mam apetyt, szczegolnie rano. Najbardziej mnie martwi ze jak mialam spokoj od slodkiego to teraz od paru dni zaczynam miec zachcianki:P:)

Wam leci z nosa a ja mam zatkany . Bola mnie zatoki a tylko jak probuje wyczyscc nos krew mi leci . :(.

Niewskazane środki: leki antyhistaminowe, np. Claritina, Telfast, Loratadyna, Zyrtec, Allertec, Amertil tabletki udrażniające nos, np. Sudafed, Contac maści z inhibitorami kalcyneuryny, np. Elidel, Protopic Część z tych leków jest wydawana w aptekach bez recepty. Nie są zalecane, bo dotąd nie zbadano, jak wpływają na płód. Bezpieczne sposoby: przy alergicznym nieżycie nosa płukanie nosa solą fi zjologiczną lub roztworem wody morskiej przy atopowej, skłonnej do podrażnień skórze kojące kremy i maści, np. Nanobaza, Lipobaza, Alantan przy alergii wziewnej i kontaktowej picie wapna do 1000 mg dziennie Korzystaj ostrożnie: z kropli do nosa, np. Rhinocort, Buderhin, Allergodil, Polcrom przy astmie i stanach spastycznych oskrzeli z inhalatorów dooskrzelowych, np. Pulmicort, Oxis, Cropoz Plus

Gość kropka236
Hej, witam :) Ja juz po genetycznym badaniu i wszystko ok :) Bedziemy mieli 2 syna :) Za tydzien jeszcze wyniki z krwi ! Termin mi sie znowu zmienił teraz wracam do was na 29.10 hehe Musze tabelne uzupełnić :) To sie dzisiaj synuś ucieszy ze bedzie mial braciszka, a wogole to jeszcze o niczym nie wie :)

Gość kropka236
MAMUSIE...........WIEK.....DZIECI.......MIASTO.........TERMI N P. Aasiula28.............28...synek 3 latka...USA...............25.09.2013 Laura*****............28.....................Gdynia...... ......29.09.2013 czarnulka0000........25.....................Poznań...... .....02.10.2013 Ewka83...............29...syn 5 lat.........Pomorskie........07.10.2013 M.CZ.Kawka.........22......................Siedlce....... .....07.10.2013 GABI__82.............31...córka 3 l.........Łódzkie...........07.10.2013 J.U.L.I.T.A..........25......................Poza Polską ......07.10.2013 2plus1................28......................Wrocław... .......08.10.2013 Larrwa...............24......córcia1........Polska...... ........08.10.2013 gosieńka82...........31...córka 6 lat......Łódzkie............10.10.2013 olenka28.............27......................Niemcy...... ......10.10.2013 xsylwia...............20......................Gdynia..... ........11.10.2013 zaniepokojona.......32......................Poza Polską.......11.10.2013 karola2812...........32......................Toruń...... .......12.10.2013 AnetaG84............29......................Poznań...... ......12.10.2013 Aaam.................30......................Pabianice... ......12.10.2013 WeroNika ...........31......................Śląskie.............12. 10.2013 ajka848..............29....MAJA 2,5........Nowy Sącz........13.10.2013 gigi82................31....synek 2 latka....Łódzkie...........13/14.10.2013 AnilorakAkswieisz...22....synek 2 latka....GorzówWlkp......14.10.2013 EmZoom.............32....2 córki...........Śląsk..............16.10.2013 Gosia.................31....córka 5 lat.......Łódzkie..........16.10.2013 Nuś27 ............... 28 ......................UK ...............16.10.2013 no name..............27...córa.............. Pomorskie.......17.10.2013 nadia3111............31.......................Dolnośląs kie......19.10.2013 Emka___.............29....syn 5 lat..........Śląsk..............20.10.2013 też mama............30...córka 6 lat........Gdańsk/Irlandia..22.10.2013 grace88..............25........................Gdańsk... ........22.10.2013 kasiulka250..........22.......................Jelenia Góra......23.10.2013 synestezja...........30....córka 3l...........Śląskie............23.10.2013 Montgomery.........26.......................Wrocław/Berl in...25.10.2013 Agnieszka_1990.....23........................Łódzkie... ........26.10.2013 Moniqell..............25........................Warszawa. .......II połowa 10 malawronka.........29....synek 3 lata.......Wrocław..........26.10.2013 kropka236...........30....synek 3 lata.......Śląsk...............29.10.2013

Gość MamusiaPatusia
JulkaZ jestes już po wizycie?

Kropka no to gratulacje . Drugi synek super ale pewnie troszke liczyliscie na coreczke .:-) U mnie synek jeszcze nie wie ze rodzenstwo bedzie mial. Xxxxxxxxxxx Wlasnie jem frytki . Mam pytanie czy na zatoki jest szansa ze pomoze mi plaster apap?

Gość kropka236
No nie powiem ze nie. Liczylam na córeczke ale ważne ze zdrowy i wydaje mi sie ze dwoch chlopakow jakos lepiej trzymaja sztame :D

Gość Aasiula8
Czesc:) Malawronka od kiedy wysylasz synka do przedszkola? Ja tez szukam czegos dla mojego babla:) Synek lubi trampoline? Dziewczyny jest tyle przeroznych witamin... Zapytajcie lekarza czy nie ma probek... Ja zawsze dostaje na poczatku od swojego ginekologa kilka roznych, zebym mogla dobrac sobie bez wydawania kasy... Po kilku tez sie zle czulam, ale w koncu trafilam na odpowiednie:)

Ja mecze sie z zatokami cala ciaze... Nie wiem czy pomoze ten plaster, ale mi zawsze pomaga oklad z podgrzanej soli... Tylko na weczor, zeby juz nie wychodzic z domu... No psikam roztworem soli fizjologicznej nawet co godz jak zaczynam czuc ucisk...

Kropka grtuluje synka:) Ja pewnie tez bede miala drugiego synka, co prawda na usg jeszcze nic nie stwierdzono, ale coraz wiecej osob tak mowi :)

Kropka ja troszke tez licze na coreczke ale tak jak napisalas wazne zeby zdrowe bylo. Xxxxxxxxx Asiulka zakup trapoliny byl swietnym pomyslem . Bardzo ja lubi .

Jestem juz po genetycznych, na szczęście wszystko w normach :) Maluch ma niecałe 6 cm. Kamień z serca oby do następnej wizyty. Trochę się najadłam cykora bo strasznie długo tą przezierność karkową mi robił a nawet kilka razy wracał do mierzenia i jak powiedział że jest dobrze to tego się trzymam. Aaaaaa i wiecie że nawet mi napomknął o płci. Oczywiście mówił że nie na 100 % ale tak sobie narazie gdyba. No a mój synek za malutki jeszcze żeby rozumiał że niedługo zostanie starszym bratem.

Julka super ze wszystko jest dobrze . A powiedzial ci czy synek czy coreczka . Czy tylko ze ma podejrzenia i nie chcial powiedziec

Gość Ewka83
Dziewczyny POMOCY! Po jakim czasie działał u was Duomox? Jak biore od wtorku i tylko zeszła gorączka kaszel i katar mam okropny aż brzuch mnie boli z prawej strony.

Ewka....ja przed ciaza bralam duomox na zapalenie gardla ale mi w ogole nie pomogl a nawet na koniec mnie uczulil....musialam brac drugi antybiotyk...ale ja mialam bakterie zapalenia pluc....ale mi sie poprawilo tak po 5 dniach jesli chodzi o kaszel...wiec jeszcze spokojnie czekaj....kaszel tak szybko nie przechodzi

Gość Ewka83
Kaszel to jeszcze przeżyje ale ten katar w poniedziałek mi się zaczął i poszło mi już opakowanie 80 sztuk nie wiem czy ten duomox pomoże na ten katar?

Ewka a moze alergiczny ten katar? Teraz wszystko zaczyna pylic... Moze zapytaj lekarza czy jakies srodki na alergie mozna brac... Moze to pomoze... Tu u mnie mozna spokojnie barac benadryl albo claritin...

Gość Ewka83
Też przeszło mi to przez mysl ale jak nigdy nie miałam na nic alergii a teraz lekarka dała mi duomox na zapalenie gardła ale ten katar no nie wytrzymam :(

Ja tez pierwszy raz w zyciu dostalam alergii wlasnie w ciazy z synkiem... Pozniej juz co roku na wiosne mnie meczylo...:/