Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Migra - doskonale wiem o czym mówisz... co prawda nie mam nadwagi. Ale chce wrócic do figury z przed ciąży i zaczynam myślec że jest to chyba niemozliwe... jakby waga sie zepsuła :) Wiesz kiedy poszły kg. w doł? Jak zaczęłam chodzic na zumbę i prawie nic nie jadłam. Miałam taki ciężki tydzien kiedy małej szły zęby i naprawdę nie miałam na nic czasu, nawet zjeść, Gabrysia pochłaniała cały mój czas i wtedy wlasnie schudłam... Ale dla mnie to nie pasuje. Lubię zjesc czasem cos słodkiego albo wyskoczyc na pizze :) A tak naprawdę to wydaje mi się że ciało po ciąży już się trochę zmieniło nie jest tak sprężyste jak wczesniej i zeby to zmienić trzeba naprawde porządnie wypocić się kilka razy w tyg. na siłowni...

Gościu podczytujący- z rozmiarami bucików to jest jakaś tragedia- ja kupowałam Młodemu takie fajne trampeczki. Niby wszystko ok, na długość się zgadzają, ale jak ostatecznie je ubrał to można powiedzieć, że właściwie ich nie ubrał. :-) Były za ciasne na podbiciu. Na jakąś szczuplejszą stópkę były one uszyte, więc niestety nigdy ich nie ubrał i już nie ubierze. Niby długość się zgadzała (nawet były ciut za duże), ale stópka się mu nie zmieściła...

Ja wszystkie buciki które kupuje mierze - właśnie dlatego ze cześć potrafi z trudem przychodzić w podbiciu. Butki dk chrztu kupiłam w sklepie z ubrankami do chrztu. Nie lubie tych typowych garniturów ale buty to buty - udało sie znaleźć. Miałam zamówić butki z Zary ale w sklepie nie było tego modelu a przez stronkę nie chciałam ryzykować. Chociaż w niebieskich mokasynach jestem zakochana :) W legginsach chodze na codzień i dlatego wlasnis tsk mi "głupio" isc na chrzest dziecka w nich. Ale właśnie podsunelyscie mi pomysł z bielizną wyszczuplająca :) Mam w szafie i zuplenie o niej zapomniałam :) Zawsze to cos :) Z moja waga nie jest zle. Ważę tyle co przed ciążą ale jak to dziewczyny mówicie cialo juz nie to. Rozstępy, wiotkie, malo jędrne - trzsba będzie spędzić godziny na siłowni ale czekam lata i tego jak Jas bedzid stabilnie siedział i będziemy jeździćrowerem ile ske da :) MMam nadzieje zs polubi :)

Podczytujaca- jesli masz na mysli buciki do chodzenia to musza byc z usztywniana pietka i bajlepiej kupic w jakims sklepie dzieciecym, gdzie bedzie mozliwosc przymierzenia. Co do rozmiarow, to najlepiej odrysowac stopki dziecka na kartce i zmierzyc dlugosc od stopy do najdalej wysunietego palca. I tak jesli ma 11 cm to rozmiar 18, 12-19, 12,5-20, 13-21 itd. Jesli chcesz zwykle buciki dla uzupelnienia stroju to kupisz w tesco i w kazdym innym sklepie np.smyku i wtedy raczej rozmiarowka jest np.od 6-9 mscy, aczkolwiek nijak ma to sie z rzeczywistoscia, bo moja mala np. na kapcie 0-3 i dalej sa jej dobre. No i tak jak Przyszla mama napisala ciezko jest dovrac takie buciki.

Dziewczyny właśnie przyszła do mnie paczka z książkami, polecane przez Was "Kwiaty na poddaszu". Zamówiłam cały pakiet, już się nie mogę doczekać kiedy zacznę czytać,a le chyba nastąpi to dopiero we Włoszech:-) Ja mam spora nadwagę, nie wyglądam może jakoś tragicznie,ale źle się czuję. Zawsze myślała,że po trzeciej ciąży, przy moim trybie życia szybko mi zlecą kg ale niestety...Na fitness nie chodzę, ale biegam 3 razy w tygodniu ok. 5 km i z dziewczynkami skaczę na trampolinie. Musze po prostu uzbroić się w cierpliwość. Radmon mój Franek też tylko leży na brzuchu, przewraca się na jedną stronę , ale w ogóle się tym nie przejmuję, ma chłopak czas.

Milka dziękuje za namiary na sklep z muszkami, zamówiłam granatową, jest już podobno w drodze:-) jeszcze buciki nam zostały no i ubiór nasz i dziewczynek.

Dlaczego ktoś z poczty wykasował moją Kaję?:( to juz sie robi nie fajne...widziałam że kilka dzieciaczków jest w koszu(jaś i kuba)... mojej nawet tam nie ma. Chamskie to troche...teraz to ja już nie mam ochoty juz pisac bo kurde mam mało czasu (studia praca do napisania) i naprawde jak coś wrzucam to chwiule mi to zajmuje a ktoś sie wpiernicza i kasuje.

Przyszła mama zdjęcia Kajce w ogóle się nie pojawiły:-(Ty w niedzielę napisałaś, że wrzucasz zdjęcia ale one się nie pojawiły

Przyszla Mama - dokladnie tsk jak pisze Migra. Sprawdz u siebie na poczcie czy pod dobry adres poszly.. A zdjecia ktore sa w koszu tez normalnie sa na poczcie w odebranych... A czemu sa i tu i tu? Tego nie wiem... Ale jak sie logowalam poraz pierwszy na poczcie to wyskoczyl mi komunikat, ze poczta bedzie sama segregowac maile, wiec moze dlatego znalazly sie i w odebranych i w koszu

Właśnie miałam napisać to samo co Aneta:) Zdjęcia są i w odebranych i w koszu bo aż sprawdziłam:) Moje dziecko od kilkunastu minut bawi się samo - rzecz niespotykana:) Ogląda rączki i nóżki i do nich mówi:) Jeju żebym tylko nie zapeszyła:) I stało się - pierwsze padło tatatata:) Co prawda odbiorcą komunikatu był balon ale tatata jednak padło pierwsze:) Pocieszam się, że jakieś dwa miesiące temu kiedy dziecko więcej mówiło to padło mamomu:) To prawie jak mama :D

Hmmm tylko ja jak wysłałam je na poczte to sprawdziłam i były..-otworzylam je nawet. Wiecie można się spodziewac-jeśli gośc ma dostęp do poczty to i może pokasowac. A poprostu dziwne jest to że nie ma ich wogole ani w odebranych ani w koszu. Z resztą skoro jakaś mama z forum to kret to naprawde nie zdziwie się jak któregos razu będa wszystkie wiadomości pokasowane..

Przyszłamama dokładnie twoje zdjęcia w ogóle się nie pojawiły, więc nikt na pewno ich nie usunął. Ja byłam na forum akurat w chwili kiedy napisałaś, że wrzuciłaś, weszłam na pocztę i zdjęć nie było. A spróbuj jeszcze raz wysłać chociaż jedno żeby zobaczyć czy dojdzie i czy będzie sżło otworzyć. Co do zdjęć Kuby to jak wysyłałam za pierwszy razem nie dotarły na pocztę, więc wysłałam drugi i po czasie widzę, że te pierwsze też są więc je usunęłam, widziałam, że od Milki i Any też są w koszu, ale na poczcie również. Odnośnie diety ryżowej to spokojnie wytrzymałabym 2 dni, ale wiem, ze potem pewnie przez kolejne dni nadrobiłabym jakimiś konkretami:). Już nie chce myśleć co będzie latem jak będę miała ubrać kostium kąpielowy. Mamy w ogrodzie dosyć duży basen, więc tu nie ma problemu, ale żeby gdzieś nad wodą się rozebrać to już gorzej:). Miałam jeszcze pisać co do samodzielnego siadania, jak byłam wczoraj u lekarza, była dziewczyna z 10 miesięcznym synkiem i zaczęłyśmy trochę rozmawiać oczywiście o dzieciach, powiedziała, że jej mały w wieku 8 miesięcy samodzielnie nie siadał, zaczął dopiero wtedy kiedy raczkował ok 9 miesiąca. Kuba od 4 dni budzi się ok 2, 3 w nocy i zaczyna marudzIć tak, że muszę go brać ze sobą do łózka. Myślałam, że jest to spowodowane chorobą, ale wczoraj gorączki nie było, a o 2.30 to samo. Biorę do sobie, przytulam i śpimy dalej. Nie chce mi się bawić w chodzenie co 5 minut do jego pokoju i podawanie smoka, tym bardziej, że mąż wstaje rano do pracy i wiadomo, że też go to wybudza, lepiej jest mi wziąć małego do dużego pokoju i tam do rana smacznie śpimy.

Przyszla Mama- nie sadze, zeby ktos to swiadomie usunal, gosc nie ma dostepu do poczty, tego jestem pewna..

Dziewczyby mail ze zdjęciami Jasia jest w koszu bo go usunęłam. Jakis czas temu wyslalam zdjecia ostatnio wchodzs na poczte patrze a ich nie ma więc wyslalam jeszcze raz. Później wlasnie sie zorientowałam zs jest włączona jakas segregacja - wylaczylam ja i oba maile z tymi samymi zdjęciami wpadły do odbiorczej i jednego usunelam. Moze wiadomość za duża i gdzieś utknela i zaraz dojdzie.. Wątpię żeby ktos robił cos po złości.. Ostatnio cofnelam sie do maili z czasow kiedy haslo dostawal w zasadzis każdy - gosc mogl wtedy bez problemu sie dostać - jestem pewna ze na nowej poczcie go nie ma.

Gość gość
Myslicie ze nie mam dostepu do poczty? miko zaraz wyrznie na leb jak bedzie tak dupa wierzgal

Gość gość
dziewczyny zgłoście sprawę żeby w końcu namierzyć tego gościa

A więc to jedna z nas.... do końca nie wierzyłam... :( troche to smutne Na poczcie była taka lista z dziewczynami ktore maja dostep do poczty. Wykasowana?

Dziewczyny ja bym nie wysuwala tak pochopnych wniosków - gosc mógł to wywnioskowac z wpisow a nie ze zdjęcia przeciez. Najlepiej niech napisze cos co jednoznacznie wskaże ze ma.dostęp do nowej poczty. Wtedy to bedzie koniec bo ja wybieralam te maile z ostatnich wpisow i jak sie okaże ze gość jest wsrod nich to ja zakończę przygodę z tym forum..

I przez takiego debila rozpadnie się fajna grupa, od której ja już się uzależniłam. Smutne...

Znalazłam tą listę. I próbowałam sprawdzic ktora z nas sie czesto odzywa a ktora nie, co pisza itp. ale trudno kogos wytypować.... dwie mamy wzbudzają moje podejrzenie, ale z drugiej strony może ktoś po prostu nie ma czasu często coś wpisywac.... cięzka sprawa. Trzeba mieć niezłe kompleksy żeby wypisywać takie rzeczy na cudze dzieci....

Dziewczyny nie było takiego zdjęcia:) Pisałam o tym:)

Gościu serdecznie dziękujemy za troskę:) Pozdrawiam:)

Bo tak, że ujawnię arkana zdjęć - tam były już czworaki:) pozdrawiam gościa raz jeszcze. dużo uśmiechu:)