Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maravilha

Mieszka ktos w Wolfsburgu? - Niemcy? ewentualnie gdzies w poblizu?

Polecane posty

Gość starym zwyczajem PZPR
a co chcesz?

Gość Dancig
a co chcesz na dansing zatańczyć FOXtrota?

pytam poniewaz w marcu najprawdopodobniej czeka mnie przeprowadzka, chcialam sie dowiedziec jak wyglada tam z praca i w ogole

Gość trghtrgr
a znasz niemiecki?

jedno pytanie. kim on tam będzie w tej fabryce?

no wlasnie - Niemiecki :/ niby cos znam, tzn pamietam ze szkoly.. ale jest to bardzo ale to bardzo slaby poziom

Gość trghtrgr
too polecam iść na kurs niemca. iść do Arbeitsamt i może coś się wykroi. ewentualnie idź tam do jakiejś szkoły i się wykształć.

no to moze inaczej. kiedy zaczyna robotę?

Gość zaraz przyjdzie **Mycha i
będzie się wymądrzać :o

nie doczytałem. tak więc w marcu mea culpa pozdrów cygana

Gość szwungs nazi full
Ważni panowie z fabryki, którą założył nieodżałowany pan Hitler z elitą partyjną i przemysłową, wybrali biednego Portugalczyka, który ma jeszcze biedniejszą polską żonę, aby skręcał te ich pojazdy dla ludu w ich prześwietnej ojczyźnie. Gratulieren Kameraden :classic_cool:

kuzwa.. nawet nie wiecie jak zal mi wyjezdzac.. w sumie nie musialabym, ale z drugiej strony chyba bym ocipiala tutaj przez ten rok badz dluzej.. o o pojde na kurs bez 2ch zdan, nie chce zaczynac od nowa, wiem jak to jest przyjechac do obcego kraju nie znajac kompletnie jezyka - dopiero co nauczylam sie pozadnie po portugalsku mowic, komunikowac sie z ludzmi, znajomymi, nawet wymarzona prace dostalam 8go z ktorej zrezygnowalam przez brak prawka :/ a teraz czeka mnie praktycznie znowu to samo

nie wydaje mi się aby cygan skręcał te trupy... skoro już importują tego maura - to znak, że warto - znaczy kształcony

on nic nie skreca, tylko maluje ;) i nie wyjezdza tylko on jeden, w sumie wybranych jest 5ciu - narazie

Gość cieżko widzę ten wasz wyjazd
ile on tam zarobi? 1200 euro? 600 na mieszkanie 2 pokojowe (jak dobrze) 45e internet+tel mycha wydaje 250 e na żarcie, a takie dwa grubasy conajmniej z 500 euro wydadzą czyli prosty rachunek :D

bede do Ciebie miala jakies 2 godziny samochodem :) moja rada - w pierwszej kolejnosci daj sobie czas na jezyk. Kursy, rozmowy, telewizja itp. no ale to juz wiesz. Jesli chodzi o prace to nie wiem w jakiej branzy bys sie rozgladala, tylko teraz czesto chca brac na minijob co ja osobiscie odradzam.

zarobi bardzo dobrze, dostanie 1200 euro na mieszkanie, niecale 1000 euro na jedzenie i swoja portugalska wyplate

czyli znowu pomyłka... ...jednak ćwok bez szkoły.... znowu mea culpa

nie slonko, jest z zawodu nauczycielem angielskiego, teraz mial zaczynac studia inzynierskie ktore beda musialy poczekac

obawy sa przeciez normalne, a mieszkanie ma nagrane czy jeszcze nie? Bo z tym ciezko, duzo jest chetnych a spoldzielnie sobie wybrzydzaja. v ciezko widze ten wasz wyjazd na jakiej podstawie powstalo to pewne stwierdzenie o moich wydatkach? :)

studia w tym wieku? ...najwyraźniej zaczął swoje życie od "dupy strony" :D

Gość cieżko widzę ten wasz wyjazd
1200 euro na mieszkanie? :D:D buhahahaha weź skoncz bajki opowiadać, zwykły robol hahahahaha :D:D