Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 studentka-1

duzo starszy partner??? jakies plusy?

Polecane posty

Go艣膰 Marianne Willow
no c贸偶, nie liczy艂am, 偶e na kafeteria.pl znajdzie si臋 kto艣 posiadaj膮cy szacunek dla czyich艣 uczu膰 i nie forsuj膮cy za wszelk膮 cen臋 swojej racji jako S艂uszniejszej-Od-Mojej. kocham mojego partnera i ciesz臋 si臋, 偶e z Nim jestem. na marginesie: w艣r贸d moich przyjaci贸艂 najm艂odszy ma 40 lat. wol臋 towarzystwo os贸b ode mnie sporo starszych. tak, lepiej si臋 czuj臋 z obcokrajowcami, ale to nie to mnie przyci膮ga.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Franki bez kochanki
Poczu艂em si臋 wywo艂any do odpowiedzi. Nie rozumiem co ma do rzeczy szacunek do czyich艣 uczu膰 w odniesieniu do plus贸w wynikaj膮cych z tego, 偶e kto艣 ma duzo starszego partnera. Problem partnerstwa nie wi膮偶e sie przecie偶 z wiekiem a z odpowiednim zgraniem charakter贸w, cel贸w, sposobu na 偶ycie itp. Niestety ale biologia tak o tym zdecydowa艂a, 偶e do pewnego okresu 偶ycia organizm sie rozwija a potem ju偶 zaczyna si臋 zwija膰. M贸wi膮c wprost - kto艣 gustuje w wi臋dn膮cych kwiatach i nic mi do tego dop贸ki nie stara si臋 przekonywa膰 innych o wy偶szo艣ci wi臋dn膮cego kwiatu nad kwiatem w pe艂ni rozkwitu. "kocham mojego partnera i ciesz臋 si臋, 偶e z Nim jestem" - ju偶 to pisa艂em ale powt贸rz臋; jeste艣 szcz臋艣ciar膮. Ale nie pr贸buj mnie przekonywa膰, 偶e to z powodu jego mocno zaawansowanego w stosunku do twojego wieku. "w艣r贸d moich przyjaci贸艂 najm艂odszy ma 40 lat" - ja nie uznaj臋 tego za nienormalne ale nie pr贸buj mi wm贸wi膰, 偶e o doborze przyjaci贸艂 decyduje ich wiek. Marianne Willow, zapewne przeczyta艂a艣 poprzedzaj膮c膮 tw贸j wpis wypowied藕 [Czy ja wiem, czy to s膮 plusy?]. Spr贸buj sobie wyobrazi膰, 偶e jej partner i tw贸j partner sa fizycznie i psychicznie podobni jak dwie krople wody, posiadaja identyczne zalety i identyczne wady, por贸wnywaln膮 pozycje spo艂eczna i zawodow膮. Czy aby艣 mog艂a dokona膰 wyboru jednego z nich musia艂aby艣 podeprzec si臋 ich metrykami? ....bo ty wolisz du偶o starszych.....?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamila 艂.
ha ha ha m贸wili 偶e jestem g艂upia teraz mi zazdroszcz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
Marianne Willow, nie rozumiem twojego podej艣cia do tematu zapodanego przez ten topik. Pomi艅my twoj膮 osobist膮 sytuacj臋 i spr贸bujmy odpowiedzie膰 sensownie na zadane pytanie. "duzo starszy partner??? jakies plusy?" Takie sformu艂owanie nale偶y zinterpretowa膰 jako pytanie o grup臋 docelow膮 na kt贸r膮 powinna si臋 kierowa膰 osoba nie posiadaj膮ca partnera. Chodzi o statystyczn膮 osob臋 a nie np o mi艂o艣niczk臋 muzyki powa偶nej czy fank臋 sportu, nie wspominaj膮c o mi艂o艣niczce m臋skich biceps贸w. One nie pytaj膮 nikogo o sw贸j target. Dlaczego wi臋c mieliby艣my doradza膰 du偶o starszego partnera statystycznej m艂odej polskiej kobiecie? Prezentujesz mn贸stwo zalet swojego partnera ale tylko jedna wi膮偶e si臋 ze znacznym starsze艅stwem. Do艣wiadczenie 偶yciowe. Jest wielce prawdopodobne, 偶e go艣膰, kt贸ry prze偶y艂 o 20 lat wi臋cej ni偶 inny go艣膰 ma do艣wiadczenie 偶yciowe wi臋ksze. Chocia偶 niekoniecznie jest to r贸wnoznaczne z wyci膮gni臋ciem z tych do艣wiadcze艅 w艂a艣ciwych dla siebie i innych wniosk贸w. Do艣wiadczenie mo偶e by膰 ogromn膮 zalet膮 dla posiadacza takiego do艣wiadczenia ale niekoniecznie dla osoby, na kt贸rej mo偶e sprawdza膰 wszystkie sztuczki, kt贸rych nauczy艂 si臋 przez wi臋cej doros艂ych lat swojego 偶ycia ni偶 w sumie prze偶y艂a "delikwentka". Pozwol臋 sobie przytoczy膰 jako przyk艂ad wypowied藕 pewnej dziewczyny z kafeterii w艂a艣nie. 呕ali si臋, 偶e jej m膮偶 OKAZA艁 SI臉 IMPOTENTEM. Uprawiali co prawda seks przed 艣lubem, ale on doskonale si臋 maskowa艂. :) Tak, do艣wiadczenie 偶yciowe jest OGROMN膭 ZALET膭. ;)

Udost臋pnij ten post

Zwi膮zki z r贸偶nic膮 wieku s膮... trudne. Od starszego partnera wymagaj膮 wiele wyrozumia艂o艣ci i cierpliwo艣ci (i dba艂o艣ci o kondycj臋: ale to przychodzi samo - nie na darmo m贸wi si臋, 偶e m艂odsza kobieta zwraca m艂odo艣膰). Od m艂odszego: dojrza艂o艣ci i empatii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara m艂odzie偶贸wa
"m贸wi si臋, 偶e m艂odsza kobieta zwraca m艂odo艣膰" to jest typowe paso偶ytnictwo on czerpie, ona traci mlodsza kobieta najpierw stara si臋 zrobic z dziadka mlodzie偶owca, dopasowa膰 go do siebie to trwa bardzo krotko i sytuacja przybiera kra艅cowo inny obraz ona latwiej dziadzieje ni偶 on sie odm艂adza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jeden du偶y plus
je偶eli dziewczyna nie nad膮偶a za r贸wnolatkami

Udost臋pnij ten post

m贸j jest ode mnie starszy o 10 lat a jeste艣my ze sob膮 4 lata i na pocz膮tku waha艂am si臋 przez t膮 r贸偶nice wieku ale przecie偶 m贸wi si臋 偶e wiek nie gra roli i tak w艂a艣nie jest. nie musimy przecie偶 by膰 z r贸wie艣nikami. jedne maj膮 m艂odszych, jedne starszych i to nie zawsze oznacza 偶e dziewczyna liczy na kase

Udost臋pnij ten post

Nie rozumiem ludzi, kt贸rzy dok艂adnie nie znaj膮c sytuacji pisz膮, 偶e takie zwi膮zki o sponsoring. 呕yjecie stereotypami..Je偶eli takie pary s膮 ze sob膮 z mi艂o艣ci, a trzyma ich r贸wnie偶 ze sob膮 wi臋藕 psychiczna to przecie偶 ten wiek nie ma znaczenia..tylko w tym kraju na pewno by艂oby trudno w spokoju 偶y膰 takim ludziom. A plusy? Mi臋dzy innymi to, 偶e doros艂y m臋偶czyzna mo偶e poprowadzi膰 du偶o m艂odsz膮 kobiet臋 przez 偶ycie i podpowiada膰 jej co jest dobre a co nie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a po co komu staruch???
kazda piekna i madra kobieta nie bedzie chciala starucha, jak moze miec rownolatka albo mlodszego (pisze o roznicy powyzej 9-10 lat), tylko desperatki i sponosorwane leca na starych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a po co komu staruch???
stary facet nie znaczy, ze madrzejszy:o co za naiwnosc:o najczesciej to piotrusie pany lub z innymi zaburzeniami i tylko mlodsza i glupsza, naiwna i brzydsza na takiego poleci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 g艂os rozsadkuuuuuuuu
stary nie oznacza madrzejszy to po pierwsze starszy za chwiel nie bedzie jzu taki dobry w 艂ozku to 2 po 3 chodzi ci pewnie o jego kase po 4 nie masz brania wsrod rowiesnikow i odrobine starszych wiec bierzesz sie za starego pryka,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 g艂os rozsadkuuuuuuuu
stary nie oznacza madrzejszy to po pierwsze starszy za chwiel nie bedzie jzu taki dobry w 艂ozku to 2 po 3 chodzi ci pewnie o jego kase po 4 nie masz brania wsrod rowiesnikow i odrobine starszych wiec bierzesz sie za starego pryka,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
do masakrejszyn "nie musimy przecie偶 by膰 z r贸wie艣nikami. jedne maj膮 m艂odszych, jedne starszych" - to oczywista oczywisto艣膰. Normalni ludzie nie wybieraja partnera kieruj膮c sie jego data urodzenia. Decyduj膮 zupe艂nie inne wzgledy. Problem poruszony przez autorke topiku dotyczy tego do jakiej grupy kierowa膰 kroki celem poszukiwa艅 tzw partnera. "to nie zawsze oznacza 偶e dziewczyna liczy na kase" - to fakt. Cz臋sto jest tak jak napisa艂a kredka321: "doros艂y m臋偶czyzna mo偶e poprowadzi膰 du偶o m艂odsz膮 kobiet臋 przez 偶ycie i podpowiada膰 jej co jest dobre a co nie" to dopiero jest masakra!!!!!!!!!!!!!!!! ile lat masz kredeczko? czy zak艂adasz, 偶e ju偶 zawsze pozostaniesz niesamodzielna i przez reszt臋 偶ycia b臋dziesz potrzebowa艂a kogos doros艂ego kto b臋dzie ci m贸wi艂 kiedy juz mo偶esz przej艣c przez ulic臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a co powiecie o mojej sytuacji
A co s膮dzicie o r贸偶nicy wieku 12 lat? Jestem w艂a艣nie w takiej sytuacji, podrywa mnie starszy m臋偶czyzna.Ja mam 25, on 37, znam go 1,5 roku, pozna艂am go w pracy (nie by艂 moim szefem i nigdy nie by艂am od niego w 偶aden spos贸b zale偶na s艂u偶bowo), widywa艂am go w ci膮gu tego czasu do艣膰 rzadko, bo powiedzmy 7-10 razy w ci膮gu w艂a艣nie tego 1,5 roku, na ka偶dym s艂u偶bowym spotkaniu proponowa艂 mi wyj艣cie na drinka, spotkanie po pracy itd. Pisa艂 te偶 smsy, 偶e o mnie my艣li, 偶e chcia艂by si臋 spotka膰 itd. W pracy komplementowa艂 mnie niezliczon膮 ilo艣膰 razy, jaka to jestem pi臋kna, jak 艂adnie dzi艣 wygl膮dam, jak pachn臋 itd.. Do tej pory nigdy si臋 z nim nie um贸wi艂am, szczerze m贸wi膮c my艣la艂am, 偶e jest jeszcze starszy, a ja wol臋 facet贸w w okolicy swojego wieku, ale jako艣 tak ostatnio zacz臋艂y mi przychodzi膰 do g艂owy takie my艣li, ze co szkodzi um贸wi膰 si臋 na jedno spotkanie.. Nie pracuj臋 ju偶 tam gdzie pracowa艂am, tak偶e na stopie s艂u偶bowej nie jestem ju偶 w 偶aden spos贸b z nim zwi膮zana. On mi si臋 nawet podoba, ma co艣 w sobie, jest bardzo szarmancki, ciep艂y,wykszta艂cony, lubi臋 go, jest cudzoziemcem, ciekawi mnie jego kultura, my艣l臋, 偶e mogliby艣my porozmawia膰 na wiele temat贸w.. No ale te 12 lat mnie troch臋 odrzuca.. Wiem, 偶e mo偶e to za wcze艣nie na takie rozkminy, 偶e przecie偶 jedno spotkanie do niczego nie zobowi膮zuje, ale z drugiej str mo偶e lepiej nie pakowa膰 si臋 w co艣, co nie ma przysz艂o艣ci, bo p贸藕niej trudniej b臋dzie z tego wyj艣膰, wi臋c 艂atwiej po prostu nie zaczyna膰.. Co s膮dzicie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
Ja spr贸buj臋 powiedzie膰..... "widywa艂am go w ci膮gu tego czasu do艣膰 rzadko, bo 7-10 razy w ci膮gu w艂a艣nie tego 1,5 roku" - ja powiedzia艂bym raczej "widzia艂am go zaledwie kilka razy". I co? - pytam. DUPY NIE URYWA艁O! - odpowiadasz ca艂ym swoim wpisem. "jako艣 tak ostatnio zacz臋艂y mi przychodzi膰 do g艂owy takie my艣li, ze co szkodzi um贸wi膰 si臋 na jedno spotkanie.." - ja powiem, 偶e musi by膰 u ciebie DU呕A POSUCHA..... czyli.... po 18 miesi膮cach na bezludnej wyspie cz艂owiek mo偶e zacz膮膰 nie tylko w ma艂pach dopatrywa膰 si臋 cech cz艂ekokszta艂tno艣ci. "jedno spotkanie do niczego nie zobowi膮zuje" - niby nie ale..... "na bezrybiu i rak ryba" - jak kto艣 jest wyg艂odzony to nawet jeden k臋s mocno sple艣nia艂ego pieczywa czyni z niego NIEZ艁E CIACHO. Ale konsumpcja na d艂u偶sz膮 met臋 "MO呕E BY膯 PRZYCZYN膭 WIELU GRO殴NYCH CHOR脫B!!!". reasumuj膮c...... Facet nie powali艂 ci臋 i nie ma z tym 偶adnego zwi膮zku jego wiek. "艂atwiej po prostu nie zaczyna膰.." - zgadzam si臋 z twoim wnioskiem. Lepiej nie rozmienia膰 si臋 na drobne i skoncentrowa膰 wszystkie swoje si艂y na poszukiwaniu tego, o kt贸rym b臋dziesz mog艂a powiedzie膰 TO JEST TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powodzenia

Udost臋pnij ten post

a co powiecie o mojej sytuacji A co s膮dzicie o r贸偶nicy wieku 12 lat? Jestem w艂a艣nie w takiej sytuacji, podrywa mnie starszy m臋偶czyzna.Ja mam 25, on 37, znam go 1,5 roku, Spoko :-) Ja swego wariata tez poznalam w wieku 25 lat :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
_Biest_, nie rozumiem wypowiedzi takich jak twoja ostatnia. "Spoko Ja swego wariata tez poznalam w wieku 25 lat" Co ma uspokoi膰 dziewczyn臋, do kt贸rej wypowiadzasz te s艂owa? Wasze podobie艅stwo? Przecie偶 to jest bzdura kompletna!!!!! 1. ty piszesz - "Dla mnie 30latek to malolat...." dziewczyna - "ja wol臋 facet贸w w okolicy swojego wieku" 2. ty - "to ze moj maz jest o 13 lat starszy jest przypadkiem". Rola przypadku w naszym 偶yciu jest spraw膮 oczywist膮; OCZYWIST膭 OCZYWISTO艢CI膭!. Ale czy nasze zainteresowania nie pomagaj膮 przypadkiem PRZYPADKOWI? dziewczyna - PRZYPADKIEM spotyka pewnego faceta, kt贸ry komplementuje j膮 przez 1,5 roku nie wywo艂uj膮c jej wi臋kszego sob膮 zainteresowania. (swoj膮 drog膮 to interesujac膮 mog艂aby by膰 odpowied藕 na pytanie ile dziewczyn 37 letni facet komplementowa艂 podobnie jak j膮 przez te 1,5 roku?). To na razie tyle tytu艂em zagajenia...... Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
?

Udost臋pnij ten post

Moze sie zle wyrazilam wyzej. Pytala co sadzicie? A co obcy czlowiek ma na to odpowiedziec na cos takiego? Wg mnie 25 i 37 to jeszcze nie jest taka ogromna roznica by nie moc zbudowac zdrowego zwiazku z przyszloscia. Wiecej jak sprobowac nie mozesz i to, ze masz obawy jest zupelnie normalne(lepiej byc ostroznym i niczego nie robic na sile).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
Zapewne wiele dziewczyn zadaje sobie pytanie dlaczego taki mocno dojrza艂y (偶eby nie powiedzie膰 przejrzewaj膮cy) przystojny, inteligentny, wysportowany (i b贸g wi co jeszcze) facet jest ch艂opcem do wzi臋cia? "Bo to z艂e kobiety by艂y." - tak sobie odpowiadaj膮 zgodnie z sugesti膮 OFERENTA. Ten to mia艂 pecha......... Pytam wi臋c: Jakie s膮 plusy wi膮zania si臋 z WYJ膭TKOWYM PECHOWCEM?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takajednamalami
to ja opisze swoja sytuacje ja 22 on 30. On ma za soba 3 nieudane zwiazki,ostatnia kobieta urodzila mu dziecko po jego urodzeniu czyli 2 tygodnie pozniej sie rozstali. Wiadomo ma dom,samochod dobra prace ale kierowalam sie uczuciem,tym bardziej ze mnie niczego nie brakowalo. Na poczatku naszego zwiazku bylo pieknie potem zaczelo sie rzadzenie,bo jestem u niego, kontrolowanie, rozne zakazy,czuje sie jakbym byla zamknieta w zlotej klatce. Ciagle wyzwiska ze jestem gowniara i nic o zyciu niewiem, jak wyjezdza w delegacje nie chce siedziec sama chce odwiedzic rodzine znajomych ale mam zakaz,mam sie domem zajmowac a nie w glowie mi wyjazdy,a przez moj bunt jest coraz gorzej. Nastepnym razem wiele razy bym sie zastanowila na bycie z kims starszym,ten starszy zawsze ma racje,tylko ciekawe dlaczego kazda go rzuca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
"Wg mnie 25 i 37 to jeszcze nie jest taka ogromna roznica by nie moc zbudowac zdrowego zwiazku z przyszloscia" A wg mnie to nie jest 偶adne kryterium co do budowy swojej zwi膮zkowej przysz艂o艣ci. chocia偶 i ja mam pewne w膮tpliwo艣ci........ Znamy zapewne wszyscy histori臋 pi臋knie zbudowanej przysz艂o艣ci pani Kamili Jakiej艣tam (po m臋偶u 艁apickiej). Pan 艁apicki by艂 do ostatniego zamkni臋cia oczu zadowolony ze swojego zwi膮zku i widzia艂 przysz艂o艣膰 w r贸偶owych kolorach. Pani Zuzanna (jego c贸rka) by艂a i jest wdzi臋czna pani Kamili, 偶e zdj臋艂a z niej obowi膮zek opiekowania si臋 zniedo艂臋偶nia艂ym ojcem. Mamu艣ka pani Kamili jest zadowolona z pier艣cionka zar臋czynowego jej zi臋cia, kt贸ry nie pasowa艂 na pani膮 Kamil臋. I w ko艅cu pani Kamila.... zmieni艂a si臋 z szarej myszki w kocic臋, z szarej prawieredaktorki w prawiere偶yserk臋, prawieliteratk臋, prawiecelebrytk臋 ch臋tnie widzian膮 na salonach, z mieszkaj膮cej u mamu艣ki dziewczynki w posiadaczk臋 w艂asnego mieszkania i jeszcze paru fajnych rzeczy. Jeden wielki PLUS dla wszystkich autentycznie zainteresowanych. A co kogo obchodzi zawi艣膰 pozosta艂ych.......? Nie jestem przekonany tylko co do jednego. Czy ta sielanka by艂aby mo偶liwa gdyby r贸偶nica wieku pomi臋dzy pani膮 K. a panem A. by艂a du偶o mniejsza ni偶 60 lat? :( Jednym s艂owem im wi臋ksza r贸偶nica tym wi臋kszy PLUS. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Franki bez kochanki
co z t膮 kafeteri膮 si臋 dzieje?

Udost臋pnij ten post

Franki bez kochanki - dzi臋kuj臋 za odpowied藕, mi艂o, 偶e zainteresowa艂e艣 si臋 moim tematem:) Je艣li chodzi o Twoj膮 wypowied藕 to z t膮 posuch膮 troch臋 przesadzi艂e艣..:P To, 偶e dopiero po 18 miesi膮cach przysz艂a mi do g艂owy taka my艣l, nie znaczy, 偶e wynika ona z tego powodu, nie jestem zdesperowana i wyg艂odnia艂a. Spotyka艂am si臋 w tym czasie z innymi facetami, troch臋 starszymi ode mnie, troch臋 m艂odszymi, r贸偶nymi i nie dlatego, 偶e usilnie nastawiam si臋 na zwi膮zek, bo akurat lubi臋 by膰 sama, ale tak po prostu, bo mi艂o mie膰 towarzystwo, wyj艣膰 czasem z kim艣 do klubu, do kina, bo wed艂ug mnie nie warto si臋 zamyka膰 w domu i ogranicza膰, tylko lepiej poznawa膰 ludzi, bo nigdy nie wiadomo, mo偶e akurat si臋 zakocham;) Tak偶e jednym s艂owem, nie siedzia艂am samotnie w domu i nie wybra艂am pierwszego lepszego, kt贸ry si臋 napatoczy艂. A to, 偶e facet mnie nie powali艂 na pocz膮tku przecie偶 nic nie znaczy. Oczywi艣cie fajnie by by艂o, 偶eby od pierwszego wejrzenia by艂a iskra i szybsze bicie serca, ale czasem jest tak, 偶e trzeba kogo艣 lepiej pozna膰, zauroczy膰 si臋 w jego osobowo艣ci, odnale藕膰 cechy, kt贸re nas poci膮gaj膮 i dopiero wtedy dostrzegamy, 偶e co艣 mog艂oby by膰. Tak偶e Tw贸j argument, 偶e jak mnie nie powali艂 to nie ma sensu, bo si臋 zmuszam na si艂臋 i z powodu posuchy jest nietrafiony. Na samym pocz膮tku my艣la艂am, 偶e jest troch臋 starszy ni偶 jest w rzeczywisto艣ci, w dodatku onie艣miela艂 mnie swoimi komplementami, bo nigdy mi si臋 nie zdarzy艂o, 偶eby w pracy kto艣 tak wprost sk艂ada艂 mi propozycje drinka, pisa艂 do mnie o 3 w nocy, 偶e my艣li o mnie itd, po prostu mnie tym troch臋 wystraszy艂, poczu艂am si臋 lekko osaczona nat艂okiem tego zainteresowania, a 偶e uzna艂am, 偶e kole艣 jest za stary, to na 偶adn膮 jego propozycj臋 si臋 nie zgodzi艂am. Dopiero z czasem, gdy na tych spotkaniach by艂am z nim dlu偶ej (艣rednio ok godziny trwa艂o jedno) stwierdzi艂am, 偶e go po prostu lubi臋, zauwa偶y艂am, 偶e ma bardzo du偶膮 wiedz臋 na wiele temat贸w, 偶e mnie po prostu ciekawi. Okaza艂o si臋, 偶e troch臋 interesuje si臋 dziedzin膮, kt贸r膮 ja si臋 interesuj臋, 偶e daje mi ciekawe rady z perspektywy do艣wiadczenia, 偶e jest bardzo niekonwencjonalny ( a to jest jedna z cech, kt贸re wybitnie lubi臋 u ludzi), kreatywny, energiczny i nagle poprzez te cechy spojrza艂am na niego troch臋 inaczej, nieco przychylniej, bo wcze艣niej my艣la艂am, 偶e to jaki艣 napaleniec;) I tak na ostatnim z tych spotka艅 zauwa偶y艂am, 偶e ma 艂adny u艣miech i oczy...., on oczywi艣cie zaproponowa艂 spotkanie po pracy:P, ja odm贸wi艂am, ale w drodze do domu pomy艣la艂am: a dlaczego nie? 偶e przecie偶 jedno spotkanie do niczego nie zobowi膮zuje, 偶e mo偶e oka偶e si臋, 偶e b臋dzie si臋 super rozmawia膰 i mo偶e ta znajomo艣膰 b臋dzie bardzo warto艣ciowa w przysz艂o艣ci, fajnie jest mie膰 kogo艣, kto jest od nas starszy i jest naszym przyjacielem, mo偶e by膰 dla nas mentorem, doradc膮 itd.. Chocia偶 z drugiej str my艣l臋, 偶e mo偶e troch臋 naiwnie si臋 艂udz臋, 偶e on w og贸le chcia艂by w takiej roli wyst膮pi膰, bo pewnie skoro najzwyczajniej w 艣wiecie ma na mnie ochot臋, to daleko mu do zawierania ze mn膮 przyja藕ni;) No ale jak to m贸wi膮, nigdy nie m贸w nigdy;) A czy przez te 1,5 roku komplementowa艂 inne? Pewnie i tak, ale przecie偶 ja te偶 spotyka艂am si臋 z innymi, te偶 my艣la艂am o innych, ka偶dy ma za sob膮 przesz艂o艣膰, to normalne, 偶e pewnie podobaj膮 mu si臋 te偶 inne kobiety, nie jestem jedyna na 艣wiecie, a 偶e nic nas nie 艂膮czy to ma prawo podbija膰 r贸wnie偶 do innych;)

Udost臋pnij ten post

Franki bez kochanki - dzi臋kuj臋 za odpowied藕, mi艂o, 偶e zainteresowa艂e艣 si臋 moim tematem:) Je艣li chodzi o Twoj膮 wypowied藕 to z t膮 posuch膮 troch臋 przesadzi艂e艣..:P To, 偶e dopiero po 18 miesi膮cach przysz艂a mi do g艂owy taka my艣l, nie znaczy, 偶e wynika ona z tego powodu, nie jestem zdesperowana i wyg艂odnia艂a. Spotyka艂am si臋 w tym czasie z innymi facetami, troch臋 starszymi ode mnie, troch臋 m艂odszymi, r贸偶nymi i nie dlatego, 偶e usilnie nastawiam si臋 na zwi膮zek, bo akurat lubi臋 by膰 sama, ale tak po prostu, bo mi艂o mie膰 towarzystwo, wyj艣膰 czasem z kim艣 do klubu, do kina, bo wed艂ug mnie nie warto si臋 zamyka膰 w domu i ogranicza膰, tylko lepiej poznawa膰 ludzi, bo nigdy nie wiadomo, mo偶e akurat si臋 zakocham;) Tak偶e jednym s艂owem, nie siedzia艂am samotnie w domu i nie wybra艂am pierwszego lepszego, kt贸ry si臋 napatoczy艂. A to, 偶e facet mnie nie powali艂 na pocz膮tku przecie偶 nic nie znaczy. Oczywi艣cie fajnie by by艂o, 偶eby od pierwszego wejrzenia by艂a iskra i szybsze bicie serca, ale czasem jest tak, 偶e trzeba kogo艣 lepiej pozna膰, zauroczy膰 si臋 w jego osobowo艣ci, odnale藕膰 cechy, kt贸re nas poci膮gaj膮 i dopiero wtedy dostrzegamy, 偶e co艣 mog艂oby by膰. Tak偶e Tw贸j argument, 偶e jak mnie nie powali艂 to nie ma sensu, bo si臋 zmuszam na si艂臋 i z powodu posuchy jest nietrafiony. Na samym pocz膮tku my艣la艂am, 偶e jest troch臋 starszy ni偶 jest w rzeczywisto艣ci, w dodatku onie艣miela艂 mnie swoimi komplementami, bo nigdy mi si臋 nie zdarzy艂o, 偶eby w pracy kto艣 tak wprost sk艂ada艂 mi propozycje drinka, pisa艂 do mnie o 3 w nocy, 偶e my艣li o mnie itd, po prostu mnie tym troch臋 wystraszy艂, poczu艂am si臋 lekko osaczona nat艂okiem tego zainteresowania, a 偶e uzna艂am, 偶e kole艣 jest za stary, to na 偶adn膮 jego propozycj臋 si臋 nie zgodzi艂am. Dopiero z czasem, gdy na tych spotkaniach by艂am z nim dlu偶ej (艣rednio ok godziny trwa艂o jedno) stwierdzi艂am, 偶e go po prostu lubi臋, zauwa偶y艂am, 偶e ma bardzo du偶膮 wiedz臋 na wiele temat贸w, 偶e mnie po prostu ciekawi. Okaza艂o si臋, 偶e troch臋 interesuje si臋 dziedzin膮, kt贸r膮 ja si臋 interesuj臋, 偶e daje mi ciekawe rady z perspektywy do艣wiadczenia, 偶e jest bardzo niekonwencjonalny ( a to jest jedna z cech, kt贸re wybitnie lubi臋 u ludzi), kreatywny, energiczny i nagle poprzez te cechy spojrza艂am na niego troch臋 inaczej, nieco przychylniej, bo wcze艣niej my艣la艂am, 偶e to jaki艣 napaleniec;) I tak na ostatnim z tych spotka艅 zauwa偶y艂am, 偶e ma 艂adny u艣miech i oczy...., on oczywi艣cie zaproponowa艂 spotkanie po pracy:P, ja odm贸wi艂am, ale w drodze do domu pomy艣la艂am: a dlaczego nie? 偶e przecie偶 jedno spotkanie do niczego nie zobowi膮zuje, 偶e mo偶e oka偶e si臋, 偶e b臋dzie si臋 super rozmawia膰 i mo偶e ta znajomo艣膰 b臋dzie bardzo warto艣ciowa w przysz艂o艣ci, fajnie jest mie膰 kogo艣, kto jest od nas starszy i jest naszym przyjacielem, mo偶e by膰 dla nas mentorem, doradc膮 itd.. Chocia偶 z drugiej str my艣l臋, 偶e mo偶e troch臋 naiwnie si臋 艂udz臋, 偶e on w og贸le chcia艂by w takiej roli wyst膮pi膰, bo pewnie skoro najzwyczajniej w 艣wiecie ma na mnie ochot臋, to daleko mu do zawierania ze mn膮 przyja藕ni;) No ale jak to m贸wi膮, nigdy nie m贸w nigdy;) A czy przez te 1,5 roku komplementowa艂 inne? Pewnie i tak, ale przecie偶 ja te偶 spotyka艂am si臋 z innymi, te偶 my艣la艂am o innych, ka偶dy ma za sob膮 przesz艂o艣膰, to normalne, 偶e pewnie podobaj膮 mu si臋 te偶 inne kobiety, nie jestem jedyna na 艣wiecie, a 偶e nic nas nie 艂膮czy to ma prawo podbija膰 r贸wnie偶 do innych;)

Udost臋pnij ten post

Ooo, widz臋, 偶e si臋 rozpisa艂am, nie s膮dzi艂am, 偶e a偶 tyle tego wyjdzie:P I odpowied藕 a偶 dwa razy si臋 wklei艂a:o Biest - je艣li dobrze rozumiem, to Ty mia艂a艣 25 jak pozna艂a艣 swojego m臋偶a, a on mia艂 38?:> Nie mia艂a艣 na pocz膮tku my艣li, 偶e ta r贸偶nica wieku jest za du偶a i co to b臋dzie p贸藕niej, jak np Ty b臋dziesz mia艂a 40 a on 53?

Udost臋pnij ten post

Ach szwankuje.... :-( Niestety nie ma gwarancji na udany zwiazek... Czy zwiazek rownolatkow czy z o 5 czy 15 lat starszym mezczyzna moze sie posypac wczesniej czy pozniej.

Udost臋pnij ten post

Ooo, widz臋, 偶e si臋 rozpisa艂am, nie s膮dzi艂am, 偶e a偶 tyle tego wyjdzie:P I odpowied藕 a偶 dwa razy si臋 wklei艂a:o Biest - je艣li dobrze rozumiem, to Ty mia艂a艣 25 jak pozna艂a艣 swojego m臋偶a, a on mia艂 38?:> Nie mia艂a艣 na pocz膮tku my艣li, 偶e ta r贸偶nica wieku jest za du偶a i co to b臋dzie p贸藕niej, jak np Ty b臋dziesz mia艂a 40 a on 53?

Udost臋pnij ten post