Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwwweertttkla

Ogłoszenia o pracę a cv koniecznie ze ZDJĘCIEM

Polecane posty

Gość kwwweertttkla

Czy was też rozwala jak czytacie ogłoszenia o pracę a tam napisane " CV wraz ze zdjęciem wysyłać na mail xxxx" Odnoszę wrażenie że dzisiaj chyba bardziej się liczy wygląd niż doświadczenie a cv jest tylko dodatkiem do zdjęcia. Zazwyczaj jest to wtedy kiedy szukają dziewczyny, przecież to logiczne że pracodawcą jest jakiś napalony burak szukający ładnej dziewczyny i choćby nie miała kwalifikacji to ją zatrudnią bo jest ładna. Tak samo rozwala mnie jak w wymaganiach jest język angielski, przecież kurwa mieszkamy w Polsce prawda ? do czego to doszło żebym w własnym kraju szukając pracy musiał znać biegle angielski :D rzygam już tą Polską.

Gość Snowboardowa pytająca
Cześć Loreline, jak tam po weekendzie?

Gość Elektronikełe
niech nauczy się języka kraju do którego przyjeżdża

Gość cv66666c5
czlowieku z cv ze zdjeciem zagranica sie smieja a jak bylam na rozmowie koles sie zapytal , jezyki obce???? zaczelam mowoic angielski-A ON PYTALEM O OBCE:)

11:58 kwwweertttkla "Co za poj**any naród" x x Nie rozumiesz najprostszych mechanizmów rynkowych, więc psioczysz na pracodawców :o Zrozum, że jest to całkowicie normalne w warunkach, kiedy brakuje miejsc pracy i jest duża nadpodaż siły roboczej. Jeśli na jedno miejsce pracy mam 300 chętnych, dlaczego miałbym sobie nie zażyczyć znajomości języka?? a nuż się przyda? Mam w kim wybierać, więc wybieram. x Naród jest pojebany jedynie o tyle, że od niemal ćwierć wieku nie potrafi się ogarnąć i wysunąć spośród siebie ludzi do koryta, którzy zmieniliby obecną sytuację na lepszą 🖐️

Gość kwwweertttkla
Wielbiciel sam psioczysz. Mam to w dupie co jest dobre a co nie, żyjemy w Polsce i kurwa sory ale przy sprzedaży butów nie muszę znać biegle języka angielskiego a jak nóż widelec ok trafi się jakiś angol to bez problemu sobie poradzę z obsługą ale na boga nie muszę znać biegle angielskiego do takiej pracy a w większości jej wymagają. To samo jak sprzedawca w sklepie musi mieć średnie z maturą, co tam takiego trzeba robić że średnie i matura ma być, to już ludzie po zawodówkach będą na tyle tępi że nie dają rady sprzedawać butów ? Ten kraj to absurd za absurdem.

Gość zapałka zapalona
loreline - zakladajac, ze owy obcokrajowca zwiedzajacy PL to arab, to znaczy, ze mam znac arabski? a jak potem przyjdzie niemiec to niemiecki, a jak chinczyk to chinski? chyba ci sie cos popierdzieliło.

Gość oidfjfojfojfj
" wyobraź sobie, że twój klienta//twoja klienta to obcokrajowiec zwiedzający PL i \zna język swojego kraju tylko, co wtedy?" jesli jego ojczystym jezykiem nie jest angielski to ma pecha, bo ja znam tylko polski i angielski i takie mialam wymogi przy przyjeciu :D

Gość ja sie z tego śmieję trochę
i olewam, mam cv bez zdjęcia, takie wysyłam. Nie wiem ile razy odrzucono moją aplikację tylko ze względu na brak zdjęcia, ale wątpię że zdarzyło się to wiele razy. Pewnie pracodawcy z rozpędu piszą to o tym zdjęciu bo mają jakiś tam formularz ogłoszenia o naborze i wklejają bez zastanowienia. Moim zdaniem pokazują w ten sposób brak profesjonalizmu.Bo niby jak to wygląda: siada kadrowa z szefem i oglądają fotki? Mają na to czas?

Gość kdkdk
Jesteście durni i o rekrutacji nie macie pojęcia. Zdjęcie służy do tego, żeby potem zapamiętać, z kim się rozmawiało, jak się tych rozmów przeprowadza dziesiątki, tyle. A angielski? No sorry, ale teraz biznes to kontakty z całą Europą, a czasem i obsługa podmiotów na drugim końcu świata. A czasami i szef jest obcokrajowcem.

Gość nefnfekf
tak, poniewaz na wielu pozycjach pracodawcy szukaja osob z MILA APARYCJA. bo sorry, jak masz pracowac w drogerii z kosmetykami masz byc zadbana, nie mowie, ze ladna, ale masz miec zrobione wlosy, zrobiony makijaz. to jest wizytowka. a angielski... dla mnie to jest minimum minimum. jest to jezyk, ktorym posluguje sie wiekszosc ludzi nawet jak nie jest z UK, czy USA. i sorry, jak wyzej - jak pracodawca moze wybierac (a moze w obecnej sytuacji) to czemu nie brac osoby, ktora ma wiecej do zaoferowania. sama mowie po angielsku i niemiecku i nie wyobrazam sobie jak mozna nie mowic w innym jezyku chociaz w stopniu komunikatywnym.

Wg mnie zalosne jest prosic sie o cv ze zdjeciem W irlandii w zyciu mnie nikt nie prosil I w ogole cos takiego nie istnieje A co do angielskiego... To tylko wspolczuje braku znajomosci Moj angielski nie jest zaawansowany I czasem uczas sie ekonomii podpieram sie slownikiem ale na Boga o normalnych sprawach to kazdy dzieciak umie mowic

Gość jelopy zacofane
mozecie sobie chcciec cv ze zdjecie i bez zdjecie a ja mam was w d... zacofane bidoki co to nie stac was nawet porzadnei zaplacic komus za towar czyli jego pracy. TAK PRACA TO TOWAR, NA KTORY WAS WY ZEBRAKI EUROPY PSEUDOBYZNESMENY NIE STAC. nie kreujecie sobie rynku konsumenta od wielu lat, wiec za niedlugo te wasze biznesiki padna, z racji tego ze nie bedziecie mieli komu sprzedac tego co macie w magazynach i sami bedziecie wysylac cv ze swoimi koslawymi posturami. Juz pewlno tu na emigracji siedzi tzw bylych byznesmenow co to mieli swoj zapizdziowek z niewolnikami, ale ze UFO nie przylecialo i nie chcialo kupic ich towaru to musieli swoje zapizdziowek zamknac i zebrac tj ich niewolnicy i zmywaj gary w UK, Holandii itd i wspominaja zlote czasu swojego zapizdzkowa. ZA NIEDLUGO WAS TO TEZ CZEKA :D PETLA SIE ZACISKA OD PARU LAT SYSTEMATYCZNIE i juz nikt nie nie obroni przed nia bo nie ma juz jak zatrzymac tej machiny, za pozno.... Bedziecie wszyscy bankrutami z poderznietymi gardlami :D

Gość jelopy zacofane
w Europie zachodniej cos takiego jak cv ze zdjeciem nie istnieje, bo tutaj taki kramarz co to prosi o to, zostalby zamkniety, dowaliliby mu taka kare za dyskryminacje, ze zostalby w samych majtach :D ale te pyznesmeny polskie tez niedlugo zostana w samych majtach i bez tego, bo UFO nie przyjezdza kupowac ich towaru, a przeciez swoim niewolnikom zarobic nie dadza, bo nie zasluguja :D moze sprobuja namowic jakies krowy na pastwisku zeby cos kupily :D:D:D

Gość edfvfvfgvbr
ja i nie tylko ja rozdawalam i wysylalam cv ze zdjeciem w uk. i nikt sie krzywo nie spojrzal, wiec nie wiem skad znowu te bajki o innej, lepszej cywilizacji z europy zachodniej... ;)

Gość KleOpatra90
nikt nie zatrudni dziwolaga, kazdy chce żeby ich firme reprezentował ktoś "ładny" dla mnie to normalne i czy to chodzi o prace w sklepie, biurze czy wielkiej korporacji

Gość jelopy zacofane
edfvfvfgvbr >>> moze i rozdalas ze zdjeciem, ale taka firma co je dostala musiala je wyrzucic zgodnie z prawem i nie wykorzystywac, bo mogli dostac kare za to :D zacofane jelopy...