Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem to

Wszyscy faceci na kafe są strasznie wrażliwi ale udaja twardzieli

Polecane posty

przyznam szczerze ze ani jednego ani drugiego nie widzialam...:O

Miasto Aniolow- tak, to ogladalam, nawet calkiem niedawno....

Miasto Aniołow powalilo mnie za pierwszym razem, po piatym juz nie.... ;) jest bardzo emocjonalny...

Miasta Aniołow czy tego z linka? jest dostepny na kinolive, z 2012 roku- trzeba go ogladac z "dystansem" bo jest dosc brutalny, ale tak malo realistyczny ze nawet ja dalam mu rade

Ani MA ani tego z linka. Spoko ja mam swoje dojscia do filmow;) Na pewno obejrze, skoro polecacie, chociaz jak mowicie, ze straszny, to sie zastanawiam.

:D kompletnie dwa rozne filmy MA- straszny ze wzgledu na ładunek emocjonalny Man with the Iron Fists - straszny bo krew sie leje co chwila...

MA obejrze, bo czytam na filmwebie i wiem, ze mi sie spodoba. Poza tym lubie Meg R. i Nicholasa C. Zagral fajne role w Zostawic Las Vegas i Naciagaczach.

Ciosy emocjonalne to właśnie w MA. Albo jeszcze jest taki film rosyjski, który mną bardzo wstrząsnął: "Lilja for ever" - mocny i dołujący.

Domyslam sie, ze MA zadaje ciosy emocjonalne. Opis fabuly wydaje sie na tyle ciekawy, ze ten film wstawiam w drodze wyjatku nie pierwsze miejsce w kolejce do obejrzenia, co robie rzadko.

eh, tych emocjonalnych to jest masa- zaczynam ogladac i jak tylko "drgnie"mi ta struna to od razu koniec ogladania Pamietam ile razy robilam podchod do "Nostalgii Aniola"... :O

boona- A co wiesz na temat zabijania Polaków i Ślonzaków przez żydów? Słyszalaś coś na ten temat? A wiesz czemu Niemcy, Austriacy i Ślonzacy tępili żydów podczas wojny? Twoim zdaniem nie mieli powodu? Ciekawi mnie za co żydzi mordowali Polaków po wojnie.

Ocaleni- hmmmm jak napisze to nie bedzie efektu- o katastrofie lotniczej? :D

Hollywoodzkich produkcji na temat Zydow i mi starczy, wiem, znam, poznalem i juz. Nie podoba mi sie tylko to, ze czesto tam wszystko sie kreci wokol jednego. Podczas wojny ucierpialo wiele nacji. Moim idolem jest Witold Pilecki, ktory jest bohaterem oczekujacym na film o sobie. Taki film zapewne by powstal w Hollywood, gdyby Pilecki byl Zydem. Syn Pileckiego opowiadal w jednym z wywiadow, ze skontaktowali sie z nim przedstawiciele jeden z najwiekszych wytworni z Los Angeles i powiedzieli mu, ze nakreca super produkcje o Pileckim, jesli ten syn powie, ze byl on Zydem. Oczywiscie odmowil. Pozniej jeszcze kilka razy sie odzywali, ze mozna tam by u niego jakas daleko domieszke krwi znalezc itd. Tez odmowil. I czywiscie film nie powstal. Wiec jesli chodzi o Holocaust: to ja czekam na duza produkcje o rotmistrzu Pileckim. Polecam tez Historie Kowalskich.

zwiad- NIE WIEM I JUZ CI TYLE RAZY PISALAM- NIE INTERESUJE MNIE TO CO BYLO- bo ja nie zyje przeszloscia, a co za tym idzie- nie zwalam swoich zyciowych porazek na byle ustroje polityczne. Skoro jestem dla Ciebie nawet nie pol-zydowka i mam niebieskie oczy to przestan mnie w koncu obrazac, zrozumiales?

sorki- wracajac do tematu.... Ocaleni- klimat "szostego zmysłu"- bardzo wzruszajacy, ale raczej w pozytywnym tego slowa znaczeniu

Maciek B.- Ja polecam film "Stalingrad", albo "Na bezimiennym wzgórzu", fajny też był "Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą", no i oczywiście klasyk kina, czyli "Upadek"

Ocaleni jest w tym klimacie... "piaty wymiar"- pozwala na dowolna interpretacje, tez w ten desen

boona- A gdzie ja cię teraz obrażam? Ale zastanawia mnie, czemu płaczesz nad żydami, a nie płaczesz nad zabitymi Polakami, Niemcami czy Ślonzakami. Mądry Rosjysjki pisarz napisał "Nie miej litości dla kata, bo zabraknie ci jej dla ofiar kata". Więc skoro ty nie chcesz mieć z babcią-żydówką nic wspólnego i chcesz być polką, to czemu bardziej ci szkoda żydów,a nie szkoda ci Polaków zabijanych przez żydów.