Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrupekstrupek

Wypadki naszych niemowlaków - brrrr...

Polecane posty

Gość fsdiuyie
Moja roczna wczoraj córka dorwała plastykową strzałkę z magnesem do rzucania w tarcze.Oczywiście do buzi ja wpakowała i zanim zdążyłam do niej dolecieć to wywinęła orła.Rozcięła wargę na zewnątrz i dziąsło. Syn jak miał dwa lata zjechał po schodach na autku jeździku.Na domiar złego mieszkam w piętrowym domu i dosłownie centymetry dzieliły go by wpaść na okno.brrr

Gość kdsjkljsd
Półroczne dziecko się nie obraca??? a to dobre, od kiedy ? Mam dwoje dzieci, syn ma co i rusz jakis wypadek i nigdy nikt tego nie poddał w wątpliwosc, ani zespól z pogotowia, ani w szpitalu..

Gość tyuuu789
jak pilnowałam malego braciszka- raz mi spadł ze schodów z pierwszego piętra i zatrzymał sie na ścianie, drugi raz wsadziłam go na szafę z ubraniami, z której spadł prosto na głowę. w obu przypadkach nic mu sie nie stało poza guzami i siniakami. nie wiem ile miał, ale był w fazie raczkujacej

Gość rtrtrtgffd
ghgfgtftrttrrter

U nas najwięcej wypadków było podczas uczenia się chodzenia, bo zabrał się synek za to jak skpńczył już 9 miesiecy i jak miał 10 meisięcy to chodził.

Gość 5445erre
ygtfrtt

Mój synek w wieku 6 miesięcy spadł z łóżka na tył głowy :/ owszem moja wina, bo odwróciłam się do kuchenki myśląc ,a tam niech sobie poleży ,przecież i tak się jeszze nie umie przesuwać.A dwie minuty później dziecko rąbnęło z kanapy na panele.Pojechałam z nim na pogotowie,wzięli go na obserwację,ale skończyło się tylko na małym guzie.jak miał ok 14 miesięcy, to biegał po mieszkaniu u babci,potknął się o własne nogi i przygrzmocił buzią w podłogę,ja dostałam zawału bo myślałam , że albo pogubił zęby albo złamał nos.Tym razem skończyło się na fioletowo-siwym nosie,nie muszę dodawać ,jak na mnie ludzie spoglądali jak dziecko miało cały nos siwy:/ potem byłam z nim u lekarza, ale lekarz mówił, żenie jest złamany,pozatym dziecko normalnie się dotykało,ja mogłam mu swobonie nosek czyścić.Byłam u znajomych ,mój syn gonił się z ich starszym synem,nie zauważył młodszego i się o niego potknął-uderzył głową w drewnianą listwę przy podłodze-wyskoczył wielki ciemny guz.Bujał się na takim dziecięcym plastikowym stołeczku,wielokrotnie upominałam ,że będzie bam.No i było-krzesełko się przechyliło,on poleciał na bok i uderzył uchem o stolik pod tv-ucho rozcięte,aż taka ta małżowina wgnieciona, ale ja prawie dostałąm zawału bo krew się leje,on się drze i łapie się ręką za głowę,myślałam że rozbił głowę.Boję się, co mnie jeszcze spotka, bo on nie patrzy jak lezie i co dotyka :/

Gość 5445erre
tytrrtrt

Gość moj synek dopiero skonczyl
dopiero 4 miesiace wiec jeszcze nic mu sie nie przydarzylo..ale wszystko przede mna;/

Gość zonaKraka
Któraś z dziewczyn pytała jak dziecko może wypaść z łóżeczka- mój nie miał bardzo wysokiego, tak do środka mostka może barierkę, materacyk oczywiście obniżony. Trzymał barierkę i podskakiwał, coraz mocniej, a jak w pewnym momencie puścił barierkę, to przeleciał górą, po łuku, z takim impetem że wylądował jakiś metr od łóżeczka... Potem kupiliśmy łóżeczko z jeszcze wyższymi barierkami, ale i tak zaczął wychodzić z niego jak miał 15 mcy- noga na górę jak baletnica, podciągał tyłeczek i przerzucał się, tyle że wiedział już że się nogami w dół schodzi... ale potem już miał zdjęty bok. Dopiero co założył czapkę na głowę, tak że miał na oczy naciągniętą, zaczął biec i zanim go ktoś złapał to wylądował na szafce, uderzył się w buzię.