Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rengie

wrzesień 2013 :))

Polecane posty

Hej!;) bardzo ładny wozeczek ale ja to sie chyba zdecyduje po porodzie bo co chwile widzę fajniejszy;) Byłam wczoraj u lekarza i potwierdził na 100% dziewczynke!;) kazał mi tez zrobić usg polowkowe które jest platne ale jak trzeba to trzeba. W lipcu mamy możliwość pojechać nad morze całkiem za darmoche ale lekarz odradza bo za daleko i nie moge sie opalac w ciazy a przecież dużo kobiet w ciazy sie spotyka na plazy czy na basenie a co z tymi które na stałe mieszkają nad morzem? już nie wiem co o tym myśleć nie chce zaszkodzić Dziecku ale tez chciałabym odpocząć w to lato bo za rok napewno już nie pojedziemy..

Gość danusia1988
Hey Dziewczyny. Na forum ostatnio coś spokojnie. Zettka gratuluję córeczki :) Ja na ostatnią chwilę nie chcę zostawiać wszystkiego, więc powoli się organizujemy... Zettka jeśli Cię to jakoś przekona do wyjazdu to pytałam również o to samo mojego lekarza. Powiedział mi, że jeśli Pani czuje się na siłach, ciąża przebiega bez żadnych komplikacji to nie ma żadnych przeciwwskazań żeby pojechać nad morze. Jak mi powiedział, każda ciąża jest inna, każda przebiega inaczej i każda kobieta czuje czy ma na tyle sił. Ja 15 czerwca jadę na wesele i to 500km od domu :) a w lipcu prawdopodobnie nad morze, więc jeśli Twoje samopoczucie jest dobre i wszystko z córeczką też to wydaje mi się że możesz pojechać, cieszyć się i napawać pobytem tam. Później może być ciężko, korzystaj póki możesz. Dziewczyny pamiętajcie CIĄŻĄ TO NIE CHOROBA! :)

Witam :) Może są tu jakieś przyszłe mamusie z Opola, które chciałyby tanio kupić ubranka dla synka? Mój ma już 2 latka i mam na zbyciu wszystkie, z których już wyrósł, mam dużo ubranek, wiele kupiłam nowych, także jest w czym wybierać, zapraszam do obejrzenia! mój email: kasiunia77@vp.pl

nastała cisza ... :( Co tam dziewczyny szłychac?:)ja nie wyrabiam z ciepłą poprostu:) masakra czy w domu czy w cieniu ukrop poprostu,,,ale trzeba jakos wytrzymac do tego wrzesnia..:)pozdrawiam

hej! zimno na dworze sie zrobilo i od razu homorek mi sie popsul, chociaz nie wiem czy do konca moge winic za to pogode czy raczej moja rodzinke ktora jeszcze bardziej niz zwykle dziala mi na nerwy..;/ Nie wiem czy to hormony ale ostatnio stalam sie bardzo placzliwa a wczesniej nie nalezalam do wylewnych;p a zarazem takie mam nerwy ze mam ochote zabic! czuje sie toche jak wariatka..;p Dziekuje Danusia ze rozwialas moje watpliwosci i jezeli w lipcu bede sie czula tak jak teraz czyli(nie zapeszajac) bardzo dobrze to napewno pojade nad morze i bede plywac w morzu;D Przeciez tam tez sa lekarze i jak cokolwiek sie bedzie dzialo to napewno sie do nich zglosze pozatym nie jade sama wiec jestem dobrej mysli;) Zastanawiam sie jak to jest z tymi brzuszkami bo ja mam taki jakis nieksztaltny i juz o tym chyba pisalam ze wygladam jakbym przytyla a nie byla w ciazy i podobno tak jest jak ma byc dziewczynka za to mamy ktore nosza w sobie synka maja takie fajne ksztaltne brzuszki i bardziej okragle..

zapomnialam wam powiedziec ze zapisalam sie na szkole rodzenia i bede chodzic od 1 lipca wydaje mi sie ze ja tego bardzo potrzebuje bo jestem panikara i wkurzam sie jak nie wiem co mam robic jak ktos mi dokladnie nie wytlumaczy wiec musze byc przygotowana bo umre na zawal albo komus innemu stanie sie krzywda;) A wy co sadzicie o szkole rodzenia?

Gość alka24
ja uwazam ze szkola rodzenia ci w niczym niepomoze jak zaczniesz rodzic to i tak o wszytskim zapomnisz i bedziesz reagowac tak jak ci organizm podpowie przy takich bolach niebedziesz pamietac to co oni cie tam nauczyli :) ale to kazdego indywidualna decyja :)

Gość alka24
witam nazywam sie Alicja i mam termin na 4 wrzesnia :) jestem w 25,1 tygodniu, bede rodzic w holandii bo tu mieszkam :) mam nadzieje ze przujmiecie mnie do grona tego forum zawsze fajnie jest pogadac z przyszlymi mamuskami :)

Gość kiciaaaaaztelefonu
ale szkoła rodzenia to nie tylko nauka rodzenia, ale i pierwsza pomoc przy zachłyśnięciach, zasłabnięciach utratach przytomności noworodka. Pomoc w doborze kosmetyków dla niemowlęcia, jak rozpoznać uczulenie na detergenty. pomoc w dobieraniu pieluszek.Ja uważam że jak ktoś ma możliwość to jak najbardziej chodzić. Dla pierworódek to super sprawa. Dziewczyny jak macie możliwość to chodźcie na SR.

Cześć dziewczyny! Jeśli któraś w was jest z Torunia, to mam do sprzedania wózek X-lander xq, łóżeczko Klupś z szufladą, materac do łóżeczka i przewijak. Mój synek we wrześniu skończy 3 lata. maila: martuszka82@op.pl Pozdrawiam i życzę radosnego oczekiwania :)

Cześć dziewczyny! Jeśli któraś w was jest z Torunia, to mam do sprzedania wózek X-lander xq, łóżeczko Klupś z szufladą, materac do łóżeczka i przewijak. Mój synek we wrześniu skończy 3 lata. maila: martuszka82@op.pl Pozdrawiam i życzę radosnego oczekiwania :)

Gość danusia1988
Zettka ja też czekam kiedy zaczną się sesje u mojej położnej w szkole rodzenia. Na szczęście moja położna i mój ginekolog założyli własną SzR więc bardzo chętnie będę uczestniczyć w zajęciach :) SzR raczej nie ma nic wspólnego z porodem...a w zasadzie nie na tym rzecz polega. Każda kobieta ma inny poród a "dobre rady" raczej w tych chwilach nie są pomocne a raczej mogą Nas tylko uświadomić jak może być i czego mamy się spodziewać. Aczkolwiek informacje dotyczące karmienia, kąpania, przewijania i opieki niemowlęciem chyba każdej "świeżo upieczonej" mamie się przydadzą. Ja niestety jestem w tym temacie zielona, strasznie się obawiam jak sobie poradzę i z niecierpliwością czekam na zajęcia :) SZKOLE RODZENIA mówimy T A K !!! :)

Gość danusia1988
a co do brzuszka...to ja również mam wrażenie, że nie jest on typowo ciążowy...a będzie Franuś :) chociaż już nabiera kształtów :) ostatnio się śmiałam z moim mężem, że teraz wyglądam jak "przy kości babka" :D no cóż taki los Nas ciężarnych ;)

Gość monika_1989
hej dziewczyny :) mam nadzieję ,żę mogę się przyłączyć do tematu :) Jestem w 24 tygodniu , maluszek wazy 550 g i na 100 % chłopak :) termin porodu 11.09 , pozdrawiam i dużo zdrówka ;]

Gość gość
O, a Asiula74 już tu nie pisze? :D A tak się zarzekała, że w końcu pojawił się temat, w którym się zadomowi :D I jeszcze wyzywała te, co napisały, że już z trzech spieprzyła, bo ciągle jej coś nie pasowało :D:D:D

Gość gość
Temat był fajny dopóki stare wrześniówki tu pisały. Jak się przeniosły na inne forum to się posypało.

Gość kasztelannnn
witam,, moja mała mnie kopie co za piękne uczucie,, aż chce mi się ze szczęscia krzyczec :) teraz bym tylko lezała i dawała jej pole do popisu, jestem megaaaaa szczęsliwa

Gość kasztelannnn
Witaj, Basiu :) rozgość się, ale jak widzisz tu nie za bardzo jest ruch, jak się ktorejś przypomni o forum to napisze a tak ciszaaaaaaaa

Gość danusia1988
Hey dziewczyny! Dzisiaj byłam na badaniu cukru. Oczywiście poszłam z nastawieniem, że to strasznie słodkie i nieprzyjemne do picia. Hmm...cóż bardzo słodkie to badanie fakt, ale czy nieprzyjemne? Mile się rozczarowałam... jak spróbowałam to wypiłam duszkiem :) chyba kłócie jest bardziej niemiłe, aniżeli picie tego przesłodkiego eliksiru ;) może dlatego takie mam wrażenia, że jestem słodkolubna, choć napoje piję tylko i wyłącznie niesłodzone i wodę. Jeśli ktoś nie lubi słodyczy i słodkości to niestety może być to trudne do wypicia. Jedna Pani nawet zasłabła po wypiciu tego...i był problemik. Mam tylko nadzieję, że równie mile rozczaruję się na porodówce :D p.s. Za tak miłe i cenne uwagi "gościowi" należy pogratulować. Chyba ktoś jest niesamowicie rozżalony i rozczarowany bo był nastawiony na "zarzyganą różowością dziewuchę" :P

Hej:) Danusia fajnie, ze podzielilas sie wrazeniami z tego badania bo mnie tez niedlugo to czeka.. Przeraza mnie wlasnie ten slodki smak z samego rana i ze poprostu moj zoladek sie zbuntuje;p Co do porodowki to ja odkad zobaczylam zdjecia z kliniki w ktorej bede rodzic jestem bardziej spokojna:) Same pozytywne komentarze, kobiety rodza po 2, 3 h wiem ze ze mna moze byc inaczej ale moze tez byc wlasnie tak jak z nimi. Do tego porod w wodzie i z uzyciem gazu rozweselajacego. Jest mozliwosc "zwiedzenia" kliniki zanim sie tam tafi, do tego pracuje tam ciocia mojego meza ale wszystkie polozne sa przemile i bardzo pomocne. Klinika jest po remoncie. Nie sadzilam ze w Polsce jest mozliwy porod w takich warunkach bez wydawania mnustwa pieniedzy na prywatne szpitale;)

hej :) Ja też coraz rzadziej tutaj bywam, ale szkoda mi czasu na kompa. Na początku ciąży (tak nawet do połowy) odrzucało mnie od czytania książek, a teraz na szczęście wszystko wróciło do normy i nadrabiam czytanie jak tylko mogę :)) A co do krzywej cukrowej, to ja robiłam w zeszłym tygodniu, wyniki wyszły nie za dobre (na czczo ok, alepo obciążeniu 50g wynik wyszedł 160 :/). Ja nie wyobrażałam sobie wypicia takiego ulepu, więc wzięłam ze sobą cytrynę i pani rozrabiająca glukozę wcisnęła mi ją do szklanki :) Polecam ten sposób wszystkim dziewczynom nie przepadającym za słodkim :)

hej :) Ja też coraz rzadziej tutaj bywam, ale szkoda mi czasu na kompa. Na początku ciąży (tak nawet do połowy) odrzucało mnie od czytania książek, a teraz na szczęście wszystko wróciło do normy i nadrabiam czytanie jak tylko mogę :)) A co do krzywej cukrowej, to ja robiłam w zeszłym tygodniu, wyniki wyszły nie za dobre (na czczo ok, alepo obciążeniu 50g wynik wyszedł 160 :/). Ja nie wyobrażałam sobie wypicia takiego ulepu, więc wzięłam ze sobą cytrynę i pani rozrabiająca glukozę wcisnęła mi ją do szklanki :) Polecam ten sposób wszystkim dziewczynom nie przepadającym za słodkim :)

Gość mmmartusia1985
cześć dziewczyny wrześnióweczki czy któraś z was jest z krakowa i bedzie rodzić wna ujastku ja mam termin na 16 września....pozdrawiam

Gość Megg321
hej dziewczyny :) termin mam na 23 września. Mam pytanko czy Wasze maleństwa odwróciły się już główką do dołu ? Bo moja malutka siedzi sobie cały czas pośladkowo , wiem że ma jeszcze czas żeby się obrócić. Ale z tygodnia na tydzień będzie to coraz trudniejsze dla Maleństwa. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Gość gość
Zapraszam wszystkie przyszłe oraz obecne mamy do sklepu: www_kinderswiat_pl - podkreślniki oczywiście zamieniamy na kropki:)

Gość malina831
Cześć, ja mam termin na koniec września (24 - 29 wrzesień) i mój synek się nie odwrócił. Szczególnie mnie to nie martwi, bo moja koleżanka miała tak, że dziecko odwróciło się jej dzień przed porodem. Martwi mnie natomiast sam poród - otóż strasznie się boję. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

Gość Megg321
ja wole mieć cc niż rodzić naturalnie. Więc jestem nawet szczęśliwa że moje maleństwo się nie odwraca :)

Gość Megg321
poród naturalny boli. Przy cc przynajmniej cie uśpią, budzisz się po wszystkim i po 3 dniach wychodzi się do domu jeżeli wszystko jest w porządku.