Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić, co robić...?!

Jestem o krok od podjęcia decyzji...

Polecane posty

Gość jeszcze raz piernik :)
nie kupuj słoiczków jak nie masz kasy.macie syt jaką macie, przestań narzekać, bo nie masz racji!!! ktoś dobrze npiasał, ty też jesteś nieopowiedzialna, wpakowałaś sie w dziecko bez stałej pracy, bez studiów, bez zabezpieczenia finansowego , to teraz masz za swoje.

co za tępe babsko. Jak mogłam nie mieć umowy o pracę? to jakim cudem mam teraz macierzyński hm?!! miałam umowę o pracę na czas określony 3 lata, ale z opcją taką, że mogłam dostać 2 mies. wypowiedzenie jeśli szef postanowi redukcję etatów zrobić. no i zrobił...poleciało kilka osób, w tym ja z racji tego, że byłam jedną z osób najkrócej pracujących.

Gość ło matkooooooo
to zostaw go i zyj z opieki i 300 zl alimentów ...w czym problem?

Gość fsafsa
hmm mleko kupuje rossmana za 16zl, wynosi nas to -120zl sloiczki?niestety ale gotuję sama. pampersy-3 paczki dady krem do pupy sudokrem starczyl nam cholera na 3 miesiace. chusteczki-okolo30zl ciucholand-50-100zl podliczę-120 plus 80 plus 15 plus 30 plus 100 okolo 300zł

Gość fsafsa
nie denerwuj sie, po prostu twój mamy więcej kosztuje, ok rozumiem. ja tez sloiczki kupowalam, ale juz nie kupuje. wezme ze sklepu 4 kilo jablek, marchewki,dynie,gruszki,sliwki. puszczam to zelmerem-robot do miesa, pakuje i zamrazam. zupę gotuje codzien sama wiec jest dziecko moje ma 5 miesiecy

Jak zużywasz 1 emolium +jeszcze jakieś inne płyny do kąpieli i 1 krem do pupy na miesiąc, to nie dziwota,ze dziecko jest alergikiem. MI położna mówila - im mniej będziesz używać, tym bardziej skóra dziecka się zahartuje i tym mniej będzie z nią potem problemów. Kremy do pupy tylko w przypadku odparzeń (tubke próbki sudokremu, którą dostałam za szpitala, jeszce mam a dziecko ma 2 lata).

Gość mmaaaaaaaaaaaaaa29
moj tak samo.rAz ma 1000zł potem 600zł. i tak w kolko. ja niewierze ze zaradny i pracowity facet nie moze sie dluzej w pracy utrzymac niz miesiac. u mnie tez monolog. i tylko slysze " co mam ci powiedziec" a teraz siedzi i czyta ksiazke "

Gość mmaaaaaaaaaaaaaa29
jeslin chodzi o rodzine.To widzialam.Ojciec rolnik - zaawsze zrobi zeby rodzina miala cos jesc. Brat tez chlopak obrotny. A moj niewiem dlaczego taki jest. Robil prawko i zrezygnowal a tyle kasy poszlo. Ja tez mysle ze sama wiecej bym miala niz znim. Wakacje - nigdy z nim nie bedzie mnie na niec stac.

Gość fsafsa
u nas w aptece robią promocje 20procent taniej, wtedy ide i kupuje witamine d. emoilum 400ml w promocji podwójnej kosztowalo 26zl.ale sprzedalam, bo po co takie drogie. uzywamy litrowy johnson za 11zl i starcza na 2 miesiace. oilatum z kartą rossmana i okresowymi promocjami w rossmanie kupisz ten najwiekszy za 50zl.

Gość fsafsa
swiateczna pomocja byla 20procent tainej na caly rossman. oilatum najmniejsze 19zl starczyl nam na pierwszy miesiac.

autorko ty się tak nie denerwuj tylko idź do pracy. W Polsce naprawdę ciężko utrzymać 3 osobową rodzinę z jednej pensji, dlatego kobiety wracają do pracy. Jak chcesz mieć co jeść to musisz pracować, przecież nie żyjemy w czasach króla ćwieczka gdzie baba w domu a chłop do roboty. Jak ty zarobisz około 1300 a twój facet 1600 i robi to co lubi , a to bardzo istotne nawet jak się ma rodzinę. Będziesz mieć zadowolonego faceta, ty będziesz wychodzić z domu i pieniędzy będzie wystarczało. Masz pretensje do męża że nie ma prawa jazdy, a ja pytam dlaczego ty nie masz ??? Uwierz mi , że masz luksusową sytuacje z tymi dziadkami, większość musi kombinować ze żłobkami i nianiami. Powiedz mi jeszcze jedno , twoja mama pracowała jak byłaś mała ? Pozdrawiam

mleko musi mieć hipoalergiczne. 25 zł paczka... emolium starcza na 2 tygodnie mniej więcej. pieluch 3 paczki. do pupy kupuję linomag, ale muszę mieć też sudocrem bo często mu się zaczerwienia pupa...nie oszczędzam na kremie do pupy bo nie chcę żeby miał odparzoną...mój ma 4 miesiące. dostałam macierzyński jeszcze miesiąc i po macierzyńskim będzie. słoiczki kupować muszę przynajmniej przez jakiś czas. jeszcze nie wspomnę o tym, że wodę kupuję, żeby mleko robić..to też kosztuje. bo po kranowej miał ciągle biegunki. oczywiście przegotowanej.

Gość fsafsa
ostatnio dostalam kase z czegos tam(zus,pit czy kiego wie), kupilam buty za 150zl. po prostu kupilam. w domu awantura. a on nie wierzy, ze ja kupuje buty na przyszla zime skorzane na wyprzedazy, zeby nie przeciekaly.zawsze tak robie, kurtki mam, ale butow nie. a potme w pazdzierniku kosztuja 300zl.

ewela a gdzie ja napisałam, że nie mam prawa jazdy? mam, miałam 18 lat jak zdałam na prawko.

Gość fsafsa
ja tez dostalam jeszcze na miesiac, do 18lutego.dzis chlop pojechal sprawdzic. sloiczki mam-z rossmana babydream uzywam. o herbatkach zapomnialas, co najmniej 20zl na herbatki musisz wydac. soczki chyba sobie daruje,chociaz w rosmanie od jutra jest promocja 1.99 za półlitrowe soczki babydream.

Gość fsafsa
probowalas kupic na alegro duze emolium?czy u was jest tylko jedna apteka?moze trzeba jechac do duzego miasta i kupic na zapas np litr plynu za 40zl, bo maly kosztuje np 25 bez promocji?

NO to w czym problem aby wozić małego do dziadków i żebyś ty poszukała pracy ? Ja nie jestem złośliwa ale naprawdę nie rozumiem dlaczego nie chcesz pracować, zwłaszcza w sytuacji gdy facet ma problemy z pracą i brakuje do końca miesiąca :) ?

Gość fsafsa
mój ma 4miesice skonczone 1stycznia.

nie nie pracowała, była na macierzyńskim, potem na wychowawczym. wróciła na chwilę i znów ciąża, popracowała do porodu i na dobre do pracy wróciła gdy siostra miała 2,5 roku. ja miałam wtedy 5.

Gość zastanów się czy zgotować
sobie i dziecku biede na całe życie ? z facetem który jest robolem na budowie ? pomysl bo jeszcze masz szanse zostawic to w cholere wrócic do domu i szukac faceta z wiekszymi aspiracjami , załozysz firme i utrzymasz sie oraz dziecko na fajnym poziomie , jesli zostaniesz w przyszłości będziesz utrzymywać swojego faceta nieudacznika , ja od takiego uciekłam i nie załuje

Gość fsafsa
nie każda kobieta chce zostawic 5miesieczne dziecko i isc do pracy. ja sama ostatnio wyslalam cv i nie spalam tydzien. bo zime chce przesiedziec w domu jeszcze:(

bo nie chcę dziecka wyciągać z domu od rodziców np. o 22 i wieźć do domu podczas gdy on już o 20 zasypia i budzi się rano...o 19 ma kąpiel je i idzie spać. co innego gdybym u rodziców mieszkała.

Gość nie zgadzam sie z.............
przstancie namawiac autorke do roboty!!! jej dziecko ma dopiero 4 miesiace !!! wyjestescie chore na leb !!Rodzic i tak male dzieci od razu oddawac pod opieke ???Ludzie opnaujcie sie !Szczegolnie wtedy kiedy dziecko jest chore !!

fsasa , a ty myślisz że reszta dziewczyn po macierzyńskim marzy o tym aby wracać do pracy? Może niektóre tak, jednak większość wraca bo musi, bo ich nie stać na zostanie w domach. Uważam, że lepiej iść do pracy niż rozwalać sobie rodzinę.

ewela ciekawe czy ty niemowle chore na arytmie bys oddala na caly dzien pod opieke obcych???????? ty wiesz co ty mowisz idiotko?? przestan narzucac autorce robote !

a po drugie dlaczego dziadkowie maja sie opiekowac dzieckiem??? swoje odchowali, ona urodzila wiec niech sie opiekuje !

Gość mmaaaaaaaaaaaaaa29
a teraz twoj pracuje?

Gość fsafsa
moje miejsce jest przy dziecku i tyle. conajmniej jeszcze pol roku. ewela mądrze radzi,ale nie kazdy jest w stanie isc do pracy. ewela cz ty masz dzieci?