Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..meggii88.

pies sam w domu

Polecane posty

Gość ..meggii88.

Witam. Mam pewnien problem z 3letnim psem. Zawsze kiedy zostaje sam w domu ( nie codziennie) to sika na poduszki w salonie na sofie. Co w takiej sytuacji zrobic? Staram się pokazać mu, że źle robi, ale tylko się chowa i robi to samo;/

Gość jesli o mnie chodzi
bo on to robi ze strachu:/ nie lubi być sam w domu widocznie i tak reaguje. Inne gryzą buty a ten sika. A jeśli Ty jeszcze przyłazisz i drzesz na niego ryja to tym mu nie pomożesz... kup mu jakąś zabawkę z dziurką i wkładaj mu tam kawałek kiełbasy czy coś i tyle. Bo tak to będzie myślał, że sikanie jest złe i z to dostaje w dupe:o pies nie człowiek, nie zrozumie tak dokładnie..

Gość ..meggii88.
ale on nie należy do strachliwych psów.

Gość jesli o mnie chodzi
skąd to wiesz????? każdy pies źle znosi samotność!

Gość 987654321123456789
jesli pies dostaje opierdol po kilku godzinach od czynu to nic z tego nie rozumie, tylko sie stresuje i sytuacja sie pogarsza

Gość ..meggii88.
no tak, on zawsze siedzi w oknie i patrzy smutno mu jak gdzies wychodzę, ale staram się tak o niego dbać ale nie mogę go zabierać wszędzie i tak często się lituję

Gość donejr
Jak na moje to Twój psiak nie lubi zostawać sam w domu. Spróbuj któregoś razu schować wszystkie poduszki. Może wtedy nie będzie sikać na nie. http://www.janmot.pl/

Gość fwefew
dlatego ja nie będę mieć psa i nie namówi mnie do tego żadna dziewuszka schroniskowa wolontariuszka

Gość Anastasssja
to po cholere psa bierzesz jak nie ma kto sie nim zajmowac, debilko?????????

Gość martyna6667
a moj spaniel ma gdzies, kladzie sie na lozko i spi

Gość sadgfhad
no, zresztą sama widzisz że krzyki nic nie dają :( jak jemu się chce to co ma zrobić... Może naucz go korzystać z kuwety

Gość ksiakaksikakais
po pierwsze mozesz zawsze cos na sofe/kanape polozyc, ja np nie chcialam aby nasz labuś :) lezal na kanapie poniewaz jest duzym pieskiem, powienien znac swoje miejsce i mamy jasna kanape :P wiec poczatkowo kladlam duze poduchy tak,ze nie byl w stanie wskoczyc na sofe podczas naszej nieobecnosci i tym sposobem zrozumiala,ze ona ma swoje legowisko a my swoja kanape ;-) ponadto keidy zostawiasz pieska samego w domu zapewnij mu rozrywke sa rozne edukacyjne zabawki (mozesz kupic lub zrobic) np do pustej plastikowej butelki po wodzie mineralnej wsypywalam kilka ziarenek suchej karmy i psina miala troche zabawy z tym,zeby wygryzc, wydrapac i zdobyc ;-) nie nudzila sie, nie zajmowala sie butami tudziez tapeta na scianie bo miala zajecie ;-) polecam

Gość jesli o mnie chodzi
skąd jesteś?