Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smerfiatka

Dobra rasa do pilnowania domu na odludziu

Polecane posty

Kaukazy, azjaty to nie psy nadające sie dla kogos kto nie ma pojęcia o psach, amstaffy i pitbulle mordercy nie sa psami do pilnowania posesji tym bardziej nie cały rok....

Gość
Dog i Bernardyn ----------> błagam Cię bez takich rad................ Po pierwsze dog niemiecki w ogóle nie nadaje się do przebywania na zewnątrz, tak samo jak dalmatyńczyk........po drugie co oznacza słowo GROŹNE ???????????................. jamnik tez jest groźny........:D Pies wyszkolony do obrony, nie rzuca się na wszystko i wszystkich.......reaguje w ostateczności.............. Psy agresywne ze strachu, lękliwe najczęściej gryzą i to sa pewnie te groźne psy.............. Są owszem groźne, kiedy zostaną przyparte do muru, bo mają słabą psychikę, niestabilny charakter..................w prawdziwej sytuacji zagrożenia uciekną zamiast bronić swojego opiekuna.............

Gość
Mariiika -----------------> już to podkreśliłem........że to wyższa szkołą jazdy...........gdybym cokolwiek wiedział o autorce , ba gdybym miał pewność że ma dar do psów zaproponowałbym jej nawet Jużaka :D

hahahahaha tu sie o rady nie pyta, tu jak polecą psa to nie wiem dla kogo gorzej dla autorki czy dla psa:D Pies dla rodziny to każdy pies pod warunkiem ze wiemy jak go wychowac.

Ja sie kiedys tu na forum dowiedziałam ze mastaffy i pitki śmierdza same z siebie bo mają za krótki przełyk:D

Gość
Miło posłuchać kogoś mądrego.............:) Fakt, jak ktoś walnie swoją propozycję to jakby dać granat bez zawleczki............. Dog niemiecki.....psem na mrozy........................:(

Ja troche nie rozumiem po co pies na mrozy, wystarczy ze pies bedzie w domu i nikogo do domu nie wpusci:D Ja osobiscie na stróza i rodzinnego to bym argentyna polecała, ale wiadomo nie na dwór i nie dla niedoświadczonego kogoś.

Gość
Mnie rozwala........powiedzenie .....groźny pies..............co to oznacza ?????????? Jak dla mnie, to niezrównoważony..........

I jak ktos napisał, pies bez szkolenia dużo nie pomoże, wystaczy ze ktoś kiełbase rzuci przez płot i pieski pojdą na długi sen.

Groźny to taki co jak ktoś bedzi eprzechodził koło płotu to bedzie tak darł pysk i sie rzucał po płocie ze mało z płotem i bramą nie wyjdzie:D to jest groźny pies!

Gość
Widzisz ja mieszkam w dość surowych warunkach,,po drugie wilków tu więcej niż ludzi........... Wiem jak to jest mieszkać na odludziu.................. Mając 6 psów, wiem że wilki nie zaatakują..................są na tyle inteligentne że nie będą ryzykowały............. Argentyny są piękne......ale nie dla laika............ Cholera, możesz mnie negować, ale argentyn, azjata, deberman musi mieć kopiowane uszy............

Gość
Tylko że te krzykacze, kiedy przejdziesz za płot/bramkę uciekają ze skowytem...............:D........wyjątkiem są małe, nadgorliwe kundelki :P które posiadają przerost ambicji nad możliwościami :P

Ja widziałam goldena super wyszkolonego w obronie, ale to pies bez instynktu, wiadomo ze peis musi miec jakies predyspozycje ale reszta to nasz wkład. Po co Jej kaukaz który i jej do domu nie wpusciD: Raz ze piekne dwa bardzo rodzinne ale w odpowiednich rekach. Chociaz czasem te nieodpowiednie rece sa lepsze niz ktos kto sie niby zna i zrobi wieksza krzywde niz wychowanie w pełnej milosci bez wiedzy, ale to sporadyczne przypadki. Azjaty dobermany argentyny wszytsko piękne i fakt doberman musi miec uszy pieknie postawione, argentyn z uszami jak ciele wygląda, azjaty chyba nie widziałam nawet z uszami;p Moje morderce tylko jedno ma uszy kopiowane, suce do twarzy z klapouchami:D

Gość
Jakie masz psy ???

Miałam owczarak, płot az latał i jak ktos wszedł to wybiegał bardzo szybko, u niego krzyk szedł w parze z działaniem. Ale on generalnie nie lubił ludzi hahaha. Kaukaz jak owieczka był, ale nikt sie nei odwazył podchodzic do niedzwiedzia.

Gość
Azjata z uszami wygląda jak skundlony bernardyn krótkowłosy.......

Gość
Tak tu masz rację.............. MAstaf i Ptt nie są stworzone do walki z człowiekiem.....99% jest jak nadpobudliwa maskotka...............

Gość
Miałem kiedyś owczarka niemieckiego -czarnego...........był nie do.........nie bał się nikogo i niczego............. Nie było możliwości by ktokolwiek obcy wszedł na podwórko............jedyny problem że kiedy go wzięliśmy miał 3 lata,..........Wzięty z łańcucha od alkoholika, nawet nie wiedział co to buda.....Do końća życia byłem z nim w stosunkach partnerskich, nie dał się nigdy podporządkować......mam nawet dwie blizny po nim........początki były b, trudne....... Jednak kiedy trzeba było zawsze stawał w obronie. szczególnie upodobał sobie moją siostrę.nikt się do niej nie mógł zbliżyć obcy.........

Gość
postów nie widać :(

Jakbym czytała o moim czarnym owczarku! Tyle ze był od małego z nami. Obcy w domu czy to znajomi czy nie, nawet do kibla nie wypuscił w nocy... One były tworzonone do innych rzeczy, człowieka musiały szanować, każdy pies z lini który przejawiał agresje do człowieka był juz nie rozmnażany. Może nie maskotki patrząc po moich, ale jak juz ktoś pokaze ze chce głaskac to juz zaliża na śmierc. Jak trzeba obronią, jakis instynkt chyba mają, ale szału nei ma

Gość
W tej chwili na topie sa Czarne Teriery i MAlinoisy jesli chodzi o szkolenie typowo dla wojska, a to już ciężka przeprawa......... Szczerze mówiąc 90 % psów kończących IPO, nie ma pojęcia o obronie, jedyne co potrafi to gryźć rękaw.......... w sytuacji prawdziwego zagrożenia głupieją, gryza w kawałek materiału agresora..np w spodnie, czy za rękaw bluzy łapią, a po pierwszym ciosie uciekają i rezygnują z walki.......... Czy ja kiedyś z Tobą tu nie rozmawiałem ???

Faktem jest ze ni szczekają, do ostatniej chwili, one czekają na ten ostatni moment kiedy przeciwnik nie jest w stanie sie wycofać. W domu te mendy nigdy mi nie szczekają, moze raz w miesiący cos je wyprowadzi z równowagi, ale jak pojdziemy do mojej mamy to byle trzask drą gebe. Ja sie śmieje ze na tych programach w tv jak sa psy policyjne itp to owczarek i pitek owczar bedzie darł gebe z daleka a pit do ostatniego momentu nie pokaże co zrobi, a raczej pokaze ale właścicielowi

Nie wiem. Oj malinos tez mi sie widzi, ale to moze w bardzo daalekiej przyszłosci. Czarne terierry jak dla mnie fuj nie podobaja mi sie z wyglądu w charakter tych czortów sie nei zagłębiałam nigdy. Większośc ludzi na obrone idzie z psami chyba dla zabawy, w sumie to ma byc zabawa, ale teraz biora w szkołach każdego psa, czy ma zacięcie czy nie. Moj pies to poszedł tylko rozrywkowo, suka sie sprawdzała ale on to dno hahahahah

Gość
Mój mastif Hiszpański nigdy nie pokazuje agresji,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,przygląda się...........nikt nie ma pojęcia że ta 114 kg kupa mięsni potrafi zmienić się w bestię :D Jedynie co robi to warknie, to jest jego jedne jedyne ostrzeżenie............

Pare rasy moje psiury mnie obroniły, ale to raczej suka, pies jest tak zmulony i nawiedzony ze by go ukradli razem z wyrem ha ha ha

Gość
Pies po szkoleniu IO dla wojska, policji..........jest jak maszyna........ Nie rusza go ani cios pałki, ani wystrzał............nic......... Czyli mniemam że masz teraz dwa amstafy ?