Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otut07

Młodsza siostra niszczy mi wartościowe rzeczy

Polecane posty

Gość otut07

Witam.. Mam trzynaście lat i dziewięcioletnią siostrę. Pewnego dnia pisałem z kumplem na Facebooku przez drogi tablet z Apple na którego oszczędzałem przez ponad pół roku. Rodzice byli w pracy. Wtedy weszła moja siostra i zaczęła truć, że jest głodna. Powiedziałem jej, żeby sobie wzięła batona z szafki a jak skończę to jej coś uszykuję. Ona się rozbeczała i wpadła w histerię, zaczęła się drzeć i skakać bo ona chce teraz! No to ją usadziłem na fotelu i dość ostro powiedziałem, żeby moment poczekała napisze tylko koledze że zaraz przyjdę i pójdę jej zrobić jedzenie. Ona wtedy wyszarpnęła mi tablet i zaczęła uderzać nim o stół. Chciałem ją powstrzymać, ale nie zdążyłem się obejrzeć, a ta już była przy schodach i rzuciła tabletem przez barierkę na płytki. Przyznam szczerze, że tak się zdenerwowałem, że zasadziłem jej za to mocne lanie kapciem w dupę. Ta się rozbeczała, ale nie chciała przeprosić . Poszedłem do jej pokoju i chciałem jej coś zniszczyć, żeby wiedziała jak to jest, ale gdy wziąłem do rąk jej zabawkowego laptopa, ta już stała przy drzwiach z moim telefonem. Więc odłożyłem jej zabawkowy laptop i powiedziałem, żeby oddała mi telefon. Ta rzuciła nim we mnie i uciekła na dół. Zamknęła się w kiblu i nie chciała wyjść. Telefonowi na szczęście poza tym że odpadł znaczek ''Motorola'', który można było łatwo przykleić nic się nie stało. Myślałem że rodzice coś poradzą jak przyjadą, ale oni tylko wysłuchali, mała zaczęła na pokazówkę beczeć i robić smutne oczka. Wtedy się zapytałem, co teraz będzie a rodzice powiedzieli że nic nie będzie, bo ona jest mała i nie wszystko rozumie. Wtedy zapytałem czy oni mi oddadzą pieniądze, gdyż to ich dziecko i oni za nie odpowiadają. A ci na to że nie ponieważ nie jest to jeszcze żadna tragedia. Zapytałem czy chociaż połowę a resztę bym sobie dozbierał, bo bardzo mi zależy na tym tablecie, ale oni powiedzieli tylko że jak raz sobie uzbierałem to i uzbieram drugi raz. Ale gdy za to ja rozwaliłem jej zabawkę to każą mi tera odkupić :(

Gość Heid
Powinni odkupić Ci tableta. Albo zwrócić Ci CAŁĄ kwotę, którą na niego wydałeś. Mój synek zniszczył Iphona należącego do jego kuzyna. To oczywiste, że musiałam go odkupić. Za szkody spowodowane przez małoletnich odpowiadają rodzice. To bardzo niepedagogiczne z ich strony, że uchylają się od odpowiedzialności. Zapytaj ich, czy jeśli rozwaliłbyś ich telewizor/sprzęt grający, również przejdą nad tym do porządku dziennego? Powiedzą - nie, bo Ty już jesteś starszy:) Starszy czyli gorszy? 9latka to też nie małe dziecko, kieruje swoim postępowaniem. Twoi rodzice powinni się wstydzić, chamsko zagrali.