Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rezu

waga rocznego dziecka

Polecane posty

Ile waży wasze roczniaki?Moja waży 7,5kg i już sama nie wiem co robić

Gość mala_poduszka
witaj, móją core karmiłam długo piersią. Pierwsze siedem miesiecy tylko piersią. MOja córa wazyła w wieku 6 miesięcy 7600 ;)) wszyscy sie smiali ze mały budda, ze ją zapasłam a pani dr wrecz krzyczała co ja z dziecka zrobiłam. A mala byla tylko na piersi. teraz ma 3 lata i 4 mies i wazy 12 kg ;) Jest poniżej całej siatki centylowej i też lekarze krzycza;)

Gość nie wiembb
ale mój ma 2 miesiace skonczone i wazy 6 kg

Gość tez przyszla
roczniak powinien potroić wagę urodzeniową i tym trzeba się kierować

Mój waży ok. 10,5 i wydaje mi się, że jest grubaśny trochę. Brzucha ma jak typowy facet;) Lepiej drobne dziecko niż grube. Szwagierki syn skończył 8 miesięcy i waży 13.800. To jest dopiero masakra ;)

Mój synek będzie miał 27 stycznia 11mies waży około 8800kg, zapytaj swojego pediatre, może dziecko jest ogólnie drobne.

No właśnie u nie w rodzinie sa dwa półroczne maluchy w tym jeden wcześniak i już dobijają do 7 kg .Moja ma 13 mies jest dość wysoka bo ma 80 cm a chuda okropnie.Jest urodzona o czasie waga 3180.Cały czas była na granicy niedowagi ale teraz to już dramat normalnie

Do 3 mies.karmiłam piersią potem mm.Od początku mieliśmy duży problem z ulewaniem. Na piersi jak była to co zjadła to zwróciła.Póżniej był bebilon ar.Teraz jest lepiej bo zjada już stałe posiłki.Córa je CO 3 godz.ale mało.np 120 ml mleka zagęszczonego kasza

Gość no dobrze a ile ma wzrostu?
podawanie wagi bez wzrostu nie ma najmniejszego sensu

rezu,moim zdaniem mała waga to trochę efekt ulewania.ale jeśli ciągle pod siatka to chyba niewiele zrobisz. musisz karmić i cieszyć się jak coś posmakuje. moja starszą cora na rok ważyła 9,6kg,ale była długa 83cm.jednak ogólnie kiepsko przybierala do roku. zawsze 3 - 10centyl.jadła co 2,5-3godz,ale niewiele.teraz ma 3lata,nadal wysoka i dość szczupła.mało je,momentami to myślę,że żyje powietrzem. młodsza ma rok i waży 10kg.od początku nie ma problemu z waga.zjada wszystko co jej się poda. co pediatra radzi?jak morfologia?może ma anemie?próbowałas coś na apetyt dać?u nas bioaron zawsze pomagał,jednak nie wiem czy dla roczniaka jest.

Tak ostatnio chorowała i anemia jej jeszcze została.W tej chwili dostaje biostyminę bo podobno na apetyt też działa

No pewnie że tak.Szczerze to przez ostatni czas jestem raz w tygodniu u pediatry.Na razie czakamy na efekty po tej biostyminie .Leczymy anemie ferrum i sokiem z buraka .Może coś ruszy

Gość hgtyfdrdesw
moja mala ma 6mies. i warzy 7.5 nie jest gruba ale za to dluga.

Gość pure_poison
a jak wygląda menu córki? Ile razy dziennie je? Czy chętnie próbuje nowości? Moja ma 15 miesięcy i waży 8500

W ciągu dnia 5 posiłków. 3x mleko kaszą(ryżowa lub wielozbożową) zagęszczone +zupa+obiadek(miąsko+jarzynki).Je co 3 godz ale w ilościach naprawde małych np.mleko 120.Próbowałam robić dłuższe przerwy między posiłkami ale efekt był taki że i tak zjadała swoje minimum i nic poza to.Między posiłkami staram się dac owoca albo jogurt ale to dosłownie kilka łyżeczek.

Mój synek ma 14 ms wazy 9800 jest strasznym niejadkiem;/ jest bardzo szczuplutki,teraz w wynikach wyszedł niedobór zelaza;/ tez juz sie dwoje i troje i zeby jadł cokolwiek a on tylko pomidorowa i spaghetti i na tym koniec;/

Gość xxx-winda-xxx
Cisza, ja i czas-a ty coś wiesz o dzieciach czy tylko tyle że urodziłaś i już? Dzieci nawet do 3rż mają taki niby brzuch co nie ma nic wspólnego z otyłością a z budową ciała :O w w w mój w wieku roku mial 86cm wzrostu i 10.5 kg

rezu - wywal chociaż jedno mleko z kaszą na początek z menu i wprowadź na to miejsce coś pożywnego - jakieś warzywo z kawałkiem mięsa, albo ryby, może kanapkę, albo jogurt, jedzenie co 3h jest ok, moze nawet bez przekąsek spróbuj ja nie daję dzieciom nic między posiłkami (poza piciem), bo potem jest problem ze zjedzeniem normalnej porcji obiadu, więc jogurt i owoce są liczone jako jeden posiłek

xxx-winda-xxx --> A co się czepiłaś. Uważam bo ogólnej budowie ciała, że mój mały jest grubaśny. Ma ubite nogi jak i całą resztę. A że ma brzuch jak facet to dodałam w ramach dygresji. I gdzie ja napisałam, że jest otyły? Wyluzuj. Wszechwiedząca matko o: