Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska.

Mamy z Lublina i okolic

Polecane posty

dzieki dziewczyny za przyjecie mnie do watku;-) no z ta praca to masakra moj dzisiaj slyszal w radio ze ludzie oglaszaja sie ze chca sprzedac nerke.szok.dzwonilla z radia- nie przedstawiajac sie ze z radia- do pewnej kobiety z ogliszenia pyta czemu chce sprzedac wiec ona mowi ze pracuje w sklepie ma dwoje dzieci zalega z czynszem i chca ja wywaluc z mieszkania chcialaby zaplacic zalegly czynsz za sprzedanie nerki.szok.chce za nia 10 000.

dzieki dziewczyny za przyjecie mnie do watku;-) no z ta praca to masakra moj dzisiaj slyszal w radio ze ludzie oglaszaja sie ze chca sprzedac nerke.szok.dzwonilla z radia- nie przedstawiajac sie ze z radia- do pewnej kobiety z ogliszenia pyta czemu chce sprzedac wiec ona mowi ze pracuje w sklepie ma dwoje dzieci zalega z czynszem i chca ja wywaluc z mieszkania chcialaby zaplacic zalegly czynsz za sprzedanie nerki.szok.chce za nia 10 000.

Któraś mama pytała czym sie zajmujemy(przepraszam ale niepamietam która)..Ja pracowałam najpierw w sklepie a potem w pizzeri.W lutym 2011 zaszłam w ciąże i od tego czasu siedze w domu. Niebieska ja tez juz skonczyłam 29lat:) a własciwie w tym roku koncze juz 30.:D

Gość teżmama
dziewczynki o ktorej Wasze pocieszki chodzą spac??? I co robicie jak juz ta cisza w domu nastanie wieczorkiem?? Odpoczywacie czy wtedy wlasnie robicie to co nie zdążylyscie za dnia??? Ja juz odpuscilam jak Kuba idzie spac to i ja cyk... I komaruje razem z nim.. Ale do tej pory to godzina a nawet wiecej na roboty domowe, ale stwierdzilam ze tego nie przerobie i powiedzialam ze dosyc tego.. Mam 3 chlopow w domu, a ja sama.. zwyczajnie wieczorem padam na twarz :)

Maya - 3 z przedu to juz powazna sprawa ;-) Jejku, kiedy to zlecialo niedawno mialam 24 lata.... ;-) Tezmama - moja coreczka ladnie przesypiala noce, czasem nawet po 12 h spala. Od 10 m-ca przestala budzic sie na mleko. Niestety od ok 3 tyg.cos jej sie poprzestawialo, kaszlala troche i wybudzala sie, od tamtej pory budzi sie na butle ok 3-4h. Do tego lubi pospac sobie w dzien i pozniej szaleje do 22-23h. Wdala sie cora w mojego meza, on tez jest nocnym markiem. Od poniedzialku Natalka pojdIe do zlobka to napewno wszystko sie unormuje bo tam szaleje i malo spi w dzien i rtm sposobem zasypiala mi ok 20h. Co do obowiazkow domowych to duzo robie na weekendzie, gotuje, zamrazam i na tygodniu mam juz mniej pracy. Albo gotuje na 2 dni. Po pracy chce jak najwiecej czasu poswiecic dziecku. Sprzatam na biezaco, Natala pomaga wycierac kurze i wrzuca ciuchy do pralki ;-) Lubi chodzic ze mna do kuchni. Jakos sobie radzimy, maz duzo mi pomaga. Przepraszam za literowki jesli gdzies sa ale pisze z tel. Uciekam spac bo musze wstac o 6h Dobranoc! Jakie macie plany na weekend?

Gość teżmama
mamy bardzo ambitne plany na weekend... Trzymamy bardzo kciuki za naszego tate bo ma egzamin na prawo jazdy na kat. c w poniedzialek ... To tak smiechem żartem, a naprawde to my nie miewamy planow dalekosieznych odkąd sie Kuba pojawil poniewaz zawsze wszystko co planowane nie wychodzi... Wiec tylko to co spontaniczne sie udaje :) a Wy co tam planujecie?????

Hej wczesnym rankiem!! :)my juz na nogach :) u mnie syn chodzi spac kolo godz 20. Jak on idzie spac to ja siadam wygodnie w fotelu i juz nic nie robie:P zazwyczaj w ciagu dnia wszystko posprzatam,pogotuje.Wczoraj upieklam sernik i drozdzowki i musze przyznac ze moje dziecko byo worozumiale bo caly czas sie bawiło :) Co do weekedu i nas tez nie majeszcze plaow. Dzis mąż idzie ostatni dzien do pracy(umowe ma do dzis:/) i teraz bedziemy obydwoje bezrobotni.... no ale mam nadzieje ze nie dlugo juz wyjedzie bo dlugo tak nie wyżyjemy .

Gość marcelkowamama
Witam. To widze, że ja jestem chyba najmłodsza ;) Jak Marcelik już śpi czyli ok. 21 to ja najcześciej kłade się z książką ewentualnie tv, wieczorem nic już nie robie, sprzątam w miarę na bierząco i również mąż mi baaardzo pomaga bo często jest w domu. Jeśli chodzi o plany na weekend to ja w sobote wychodze z przyjaciółkami na impreze a tata zostaje w domku z synkiem, a w niedziele pewnie odwiedzą nas znajomi :)

Gość teżmama
mamcie a jakie bajeczki lubią Wasze pociechy???

Gość marcelkowamama
gumi misia to i mój lubi:) jak nauczyć Małego żeby sam zasypiał w łożeczku? 15 minut się już wierci, Kurcze on nigdy sam nie zasnie.

ja też niestety z młodym muszę leżeć wieczorem bo sam nie zaśnie, chociaż wcześniej zasypiał.... i kończy się tak, że budzę się padnięta o 22-23 i dopiero mycie, kolacja itd :P

Gość yukki
Zasypianie, tiaaaa. Oglądamy Fakty, potem kąpiel i teoretycznie powinno być spanie, ale jest cyckowanie i łypanie w tv, bo ja coś sobie chcę obejrzeć. ok 21-szej ostatni sik w nocnik i przytulanie glaskanie, które czasem trwaaaaa. Potem w środku nocy Felek ląduje u nas w łóżku :) A potem mama czyli ja mam czas na...robotę. Niestety praca na uczelni wymaga pisania i czytania, a z biegającym wkoło maluchem trudno, więc pozostają noce :) Z bajek ostatnio ulubiona kitka i pompon, i miś w dużym niebeiskim domu, poza tym ksiażki z "kubu" puchatkiem na czele. W weekend będziemy obchodzić 2-gie urodziny, obawiam się, że teściowa zechce nas uszczęśliwić wizytą :P A co do moego wieku to bliżej mi 40-stki niż 30-stki, chociaż podobno nie wyglądam :)

Witajcie mamusie! Nareszcie weekend, odpoczne troszeczke. Wczoraj mialam pracowity i zabiegany dzien, ale za to bardzo mily. Dzis wstalam wczesnie, zrobilam juz drobne zakup, przygotowalam obiad dla Nutki. Teraz siedze z kawka i lenie sie ;-) Moja tez nie oglada jeszcze bajek, ale lubi muzyke. Slucha tez wlasnie Gumi misia, my jestesmy krasnoludki, Zuzie. Albo maz wlacza jej swoje ulubione kawalki i tanczy z nia. Mala tez lubi bujac sie po swojemu ;-) Mamablazeja - to Ty pytalas o zasypianie? Przepraszam ale nie pamietam a na tel.nie moge zobaczyc teraz. Moze sprobuj wlaczyc kolysanki, glaskac, trzymac za raczke. Moja teraz tez ma taki okres ze ciezko jest jej zasnac, tak ok 10 min.musi sie powiercic i czasem poplacze, ale przy ok 8 kolysance zasypia. Mam taka fajna plyte i wlaczam jej to juz od urodzenia. Magnetofon stoi pod lozkiem i cichutko gra przy zasypianiu. Dziewczyny czy Wasze dzieci bawia sie ciastolina? Jesli tak to koedy ja kupilyscie? Moja lubi takie zabawy, ugniatanie, "ciapanie sie" w kremie lub masci majerankowej jak udaje jej sie skrasc to z szafki. I tak zastanawiam sie nad ciastolina, czy to nie zawczesnie. Ma 13,5 m-cy. A, i jeszcze jedno. Gdzie moge kupic w przystepnej cenie koldre i poszewki bo do tej pory przykrywalam corke duzym rozkiem albo grubym kocem bo mamy cieplo w mieszkaniu, ale teraz chce kupic posciel i nie wiem gdzie w Lbn. Pozdrawiam!

Gość teżmama
w Lbn to nie wiem ale ja kupuję u siebie na miejscu i wydaje mi sie ze w przystępnej cenie tylko mój Kuba nie spi na jaśku tylko na wiekszej podusi wiec kupiłam oddzielnie podusie i kołderke i niestety pod kołderką mu za gorąco wiec kocyk w poszewkę ubrałam i spi bo tak to strasznie kopał bo mu gorąco było... może mnie zlinczujesz ale posciel, znaczy poszewki kupiłam na ciuszku i to nowe, z metkami jeszcze za naprawdę przysłowiowe grosiki :)

Gość agu7ka
Witam, mieszkam w Chełmie jestem mama prawie 4miesięcznego Kubusia i chętnie się do Was przyłącze jeśli można:)

Gość agu7ka
Ja wspominam poród w chełmie bardzo miło i opiekę też gorzej było na oddziale dla noworodków trzeba mieć silne nerwy aby rozmawiać z lekarzami i położnymi z tego oddziału. dlatego tylko zw względu na oddział noworodkowy nigdy więcej tam nie wróce. a ciąże prowadził mi dr. mierzyński z lublina

Tezmama- no ja Cie nie zlinczuje, spokojnie ;-) Mam jakies ciuszki z ciuchlandu, bardzo ladne jak nowe, ale kupowalam w Zamosciu. A kolderke juz kupilam dzis na podzamcz. Wlasnie, jesli juz mowa o ciuchlandach to kupujecie tam ubranka dla dzieci i czy macie jakies sprawdzone miejsca w Lublinie? Witam nowa mamusie! Ja rodzilam na Jaczewskiego i jestem bardzo zadowolona z opieki podczas porodu i na oddziale.

Gość marcelkowamama
niebieska.- ja pytałam o usypianie;) od dwóch dni sam zasypia w łożeczku oczywiscie jeszcze mu pomagamy głaszczac po główce i śpiewając ale myślałam że będzie gorzej. Pościel jak i wszystkie akcesoria kupuje w rampersie. Na początku jesieni kupiłam dwie kołdry jedną lepszą za ok.100 a druga (pod która śpi u babci )jest troszkę ciensza była chyba za 60 złotych. Ja do ciucholandow rzadko zaglądam, w sumie to tylko do jednego chodzę który jest na osiedlu. Znajoma często chodzi do Kubusia, byłam tam kilka razy ale nie lubie bałaganu a tam jest strasznie wszystko rozwalone. A co do porodu to ja rodziłam na Staszica i jestem zadowolona z opieki.

ja kupuję w ciuszkach ale dlatego że mam kolezanki tam i mi odkładają jakies ładne rzeczy, bardzo często zdarzają mi się nowe, nawet z metkami, ale np bucików nie kupuję tam, jakos zdaje mi sie ze butki trzeba nowe zeby się do stópki układały bo moze będą jakies wykrzywione albo złe...

ja licytuje paczki przez allegro i kupuje w ciuchlandach. Od 4 roku Błazeja mam wszystkie ubraia po braciach . Mam mlodych braci(7,10 lat) i mama wszystko mi odklada. Moja mama zajmuje sie sprzedaza ubran nowych,uzywanych przez allegro i jak kupuje worek 50 kg to czesto cos sie trafia na mojego małego. No i nas dopadł znow wirus:/ Syn ma temperature i jest marudny. Mnie tez bolą wszystkie miesnie :/

mamablazeja u nas od wczoraj temp 39,6-39 nie ma innych objawów.. nic tylko ta temp.. oczywiscie podaje przeciwgorączkowe ale jak przestaje działąc to znów wraca gorączka :( a Wy grypujecie??

hej;) u nas katar wrocil niestety...jak ja bylam w pracy moj brat pilnowal mi synka i po kapieli tak mu plakal ze wzial go do auta przewiesc ...musialo go przewiac. Witam mamusie z Chelma;) ja tez stamtad.tzn terqz od tyg.mieszkam w UK. Co do ciastoliny to Patryk jest jeszcze za maly ale napewno kkedys mu kupie. Dziewczyny a od kiedy moge dac malemu mleko krowie tzn takie z kartonu?

no wasnie nie wiem czy to grypa,bo dopiero od rana mały osłabiony.... poki co daje mu syrop na kaszel bo troszki podkaszluje i dostal juz 2 razy czopki od goraczki. Przed chwila umylam malego i wysmarowalam,klatke,pleci i stopki pulmexem baby. Mały zawsze zasypia przy cycku a wlasie 2 raz zasna mezowi na rekach ogladaja tv. Meczy sie i to bardzo,widac oslabienie ale poki co walczymy w domu . Zobacze co bedzie sie działo przez noc i jak by co pojedziemy do przychodni całodobowej.

Patryk zawsZe byl kolysany w lozeczku .Balam sie ze jak sie przeniesiemy bedzie problem.ale ku mojej radosci okazalo sie ze wystarczy przytulic poglaskac po glowce i w ciagu 15 min usypia a ja go przenosze do lozeczka. Teraz mamy turystyczne i powiem ze przy nastepnym dziecku tylko takie.

Mamoblazeja mam nadzieje ze przejdzie Twojemu synkowi.Ja tez planuje wykapac Patryka chociaz sie boje czy nke pogorsze sprawy. ostatnio jak mial katar i go wykapalam to zapalenia oskrzeli a potem pluc sie nabawil...

Maya07 to nie od kąpieli zachorowal... Jak moj maly mial 2 mce bylismy w szpitalu bo mial wirusowe zapalenie oskrzeli i ordynator powiedzial mi ze dxiecko trzeba kapac niewazne czy jest zdrowe czy chore.. To nie ma znaczenia, tylko potem trzeba szybciutko ubrac zeby nie wystyglo... I ja kapie swojego codzien a poniewaz on t kocha robic.. To ja mam pol godz spokoju, oczywiscie pilnuje go ale jest tak pochłonięty zabawą że ja moge sobie spokojnie posiedziec :)

HEJ MAMY! u nas wirus szaleje:/ noc byla okropna,maly ciagle plakal i ledwo co mu temperaturę zbiłam czopkiem:/ rano bylismy w wojskowym w przychodni(szkoda gadac jesli chodzi o opiekę medyczna) . Mały ciagle mi spi. Mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej.

co to sie dzieje z tymi wirusami... U nas tez ciagle temperatura a tak cieżko ją zbić, momentami juz myslalam ze nie poradze soebie z nią ale... Jak nie mama to kto???? Moj maly bardzo niespokojnie spi przez tą temp, i spi jak zajączek... Piszesz ze wirus jest, a to grypa vzy cos innego???