Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytajkaaaa

Hemoroidy w ciazy

Polecane posty

Gość Zapytajkaaaa

Miala któras z was ten problem? To coś poważnego? Co w takiej sytuacji zrobić? Jak sobie pomoc?

Gość Podobnie
Zapytaj lekarza. To powszechny problem niestety.

Gość oj znam ten ból
Ja miałam hemoroidy pod koniec ciąży i potem olbrzymie i mega bolesne po porodzie. Jeśli masz hemoroidy zewnętrzne, to koniecznie rób sobie nasiadówki w korze dębu (do kupienia w aptekach, trzeba siedzieć 20 min.) Do tegi maści np, procto-glivenol i czopki te same lub np. hemorectal. Jeśli masz tylko wewnętrzne, to maści i czopki. Generalnie najważniejsza jest kora dębu, czyni cuda

Gość agula8
mnie kora dębu uczuliła, więc ja radzę ostrożnie. Mnie pomagało mycie szarym mydłem/używałam też w ciąży provag żelu/ i unikanie zaparć-bo każda taka sytuacja nasilała problem. W jakiś czas po porodzie wyciszyły się zupełnie-tzn wiem że nadal je mam ale nie dają żadnych objawów.

Gość fryqmasqola
To nie zalezy od ciazy, tylko od tego jak dlugo nie robilscie ''kupy'' ze tak napisze... nie robisz 2-3 dni i jest problem(zapracia w ciazy sie zdażaja to fakt) Ale trzeba sobie pomagac w naturalny sposób- chodzi mi o jedzenie(warzywa, owoce itp)... masz zatwardzenie to jesz cos na rozluznienie i w 2gą strone to samo-ewentualnie w ostatecznosci leki, oczywiscie po skonsultowaniu z lekarzem;) Trzeba pilnowac takich rzeczy, bo jak sie nie pilnuje to pozniej sa takie skutki ;) A najlepiej jak to sie mowi: zapobiegac niz leczyc. Dlatego przedewszystkim odpowiednia dieta, odzywianie sie i takie tam ;)

Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
Mi lekarz nic nie pomógł kazał iść do apteki. Za to pomogły chusteczki nawilżające - wsadzone między pośladki - jaka ulga :D ;D

Gość a mnie pomógł
sex analny

Gość marcowa mama 28
Mi pomaga kora dębu, Posterisan maść, czopy Hemorol i dieta...