Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaSmutnaMama

Brak gotówki.

Polecane posty

Gość TaSmutnaMama

Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy ! :) Mam problem i nie wiem co robić, mianowicie : Wynajmuję maleńką kawalerkę w bardzo starym bloku, mąż mnie zostawił i poszedł do innej kobiety. Mało to wcześciej mieszkaliśmy w pożądnym domu ale mnie wyrzucił wraz z małym dzieckiem ! Nigdy dotąd nie pracowałam ponieważ, po ukończeniu liceum poznałam mojego męża i to on mnie utrzymywał. Teraz nie mam z czego płacić czynszu, utrzymywać maleństwo. A w domu jest zimno bo odłączyli nam ogrzewanie. Ledwo starcza nam na jedzenie. (Nie mam nikogo do kogo mogłabym udać się o pomoc :( ) Co mam w tej sprawie robić ? Pomocy !

Gość olaolenka31
Jedź do rodziców albo chociaż oddaj dziecko do teściów na czasy aż włącza ogrzewanie,udaj sie do młodu opowiedz o swojej sytuacji,ostatecznie zostaw mieszkanie i idź do domu samotnej matki...przykro mi

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak najszybciej wystap o alimenty na siebie i dziecko, idz do opieki społecznej po pomoc

Gość olaolenka31
Miało być do Mopsu... Albo popros koleżankę o pomoc!

Gość TaSmutnaMama
Do olaolenka31 : Teściowie popierają synalka, a z tego co wiem jego "dziunia" jest w ciąży ...

Gość szybszka
wynajmowanie mieszkania przy braku gotówki to bardzo zły pomysł narobisz sobie tylko długów, a jeść przecież musicie niestety musisz się przełamać, schować dumę w kieszeń i zapytać rodzinę i znajomych, czy może ktoś Was przyjmie na czas szukania pracy już dziś zajmij się pozwem o alimenty dla dziecka i dla siebie nie musi być składany razem z pozwem rozwodowym, możesz złożyć pozew o alimenty wcześniej jest zwolniony z opłat przy rozwozie - pamiętaj o orzekaniu winie męża to bardzo ważne, bo dzięki temu nigdy nie będziesz zobowiązana do płacenia jemu alimentów, bo strona winna nie może ubiegać się od niewinnego współmałżonka świadczeń alimentacyjnych pomimo tego, że nie pracowałaś, to zajmowałaś się domem i dzieckiem - sąd weźmie to pod uwagę, więc walcz też o część majątku skoro ojciec mógł wyrzucić dziecko z domu, to nie licz na to, że dobrowolnie da coś dziecku o to, by Twoje dziecko coś od tatusia miało, musisz niestety walczyć Ty na darmowych portalach ogłoszeniowych wrzuć ogłoszenia, że np. mama 4latka zaopiekuje się dzieckiem itp. przeglądaj codziennie oferty pracy i się nie poddawaj złapanie czegoś nawet na 2 godziny to już będzie coś życzę powodzenia:)

Gość glupie babsko jestes
szybszka - bardzo cenne rady, tylko czy autorka skorzysta? wydaje mi się, że skoro nie pomyślała wczesniej o zabezpieczeniu bytu sobie i dziecku ( co zrobiła, kiedy maż wyrzucil ją z dzieckiem z domu? dlaczego na to pozwolila?) to teraz bedzie siedzieć i płakać, bo nic innego nie potrafi. obym się myliła. i oczywiście o ile to nie jest prowo, a babka szuka tu znowu naiwnych , którzy podeśla parę groszy....;)

Gość glupie babsko jestes
skoro mąż ją utrzymywał i przestał to skąd ma na jedzenie? nie płaci czynszu, ale przedtem płaciła? skąd miała pieniądze skoro nie pracowała nigdy?

Gość TaSmutnaMama
Do glupie babsko jestes : Nie proszę o pieniądze lecz o radę. Proszę o zaprzestanie oceniania ludzi po pozorach ! Ludzie proszą o różne rzeczy tylko dlatego że mają trudną sytuację materialną, gdybym mogła pomogłabym ! Mam na oku pare ogłoszeń i teraz wiem że muszę się kierować przede wszystkim dobrem dziecka. Dziękuję za radę a o alimenty też się postaram !

Gość no i???
wróć do rodziców W jakim wieku jest dziecko?

Gość dziewczyny słuchajcie
idz do pracy to po pierwsze. I koniecznie!!! wystap o alimenty na siebie i dziecko. Na pewno je dostaniesz. Ale zacznij byc samodzielna.

Gość TaSmutnaMama
Do no i??? Nie mogę na nich liczyć ponieważ to alkocholicy którzy nigdy mnie nie chcieli. A jeśli chodzi o dziecko to dwa miesiące.

Gość akurat z ta choroba to
prosta sprawa, rodzice ani znajomi nie pomoga, zostaje mops/caritas/kosciol.

Gość LKOLOOLLL
WEZ SSIE GNOJU ZA ROBOTE

Gość TaSmutnaMama
Do LKOLOOLLL : Nie wyzywaj mnie ! Nie życzę sobie takich docinków od tak bezczelnej osoby jak ty !

Gość autorko autorko..dsa
Nie przejmuj sie glupimi docinkami. Skad jestes, potrzebujesz moze ubran dla siebie lub dziecka? Chetnie oddam

Gość angielski ptak nocy
NIE T RZABYŁO SIERUCHAC

Gość MŁODA !!! KAJA
Do autorko autorko..dsa : Jestem z okolic Warszawy ... Do angielski ptat nocy : Nigdy nie pomyślałam że coś takiego napiszę ale ... jednym słowem SPIERDALAJ !

Gość jfhufbdidfo
kobieto jak najszybciej wystap do sadu o alimenty na siebie i dziecko

Gość plo plo
Kaja - jednym słowem - brawo;) Autorko - ALIMENTY - to po pierwsze!!!!! A po drugie dziewczyny dobrze piszą. Zaopiekuj się innym dzieckiem , albo może jakaś inna praca "chałupnicza". No szkoda że musisz wynajmować, ale wiesz juz były tu dziewczyny z podobna sytuacją i szukały drugiej samotnej mamy do wspólnego zamieszkania. Zawsze łatwiej wtedy.

Gość minipizza
alimenty na siebie i na dziecko. dużo on zarabia?

Oczywiście wystąp o alimenty na dziecko i siebie , złóż wniosek o zasiłek rodzinny (kokosów z tego nie ma,ale lepsze to niż nic). I szukaj pracy.

Gość TaSmutnaMama
Do minipizza : On zarabia 7 tyś. miesięcznie ...

Gość Nie ma to jak reklama
Popieram "mogę wtrącić słówko" Idź do roboty i zajmij się swoim życiem. Zacznij byc odpowiedzialna, a nie po liceum zaraz na utrzymanie chłopa, a teraz nie wiadomo co zrobić. idź na jakiś kurs, zarejestruj się do UP, idź do Mopsu, wystąp o alimenty, ale przede wszystkim szukaj pracy.

Gość ranyJulek
nie dalej jak wczoraj na jakimś topiku przeczytałam wypowiedź oburzonej młodej mężatki, "nie poto wychodziłam za mąż żeby do pracy chodzić" a później niestety kobiety budza się z ręką w nocniku... Przykre to, ale dostałas lekcję zycia. KOBIETA POTRZEBUJE NIEZALEŻNOŚCI FINANSOWEJ, TO DAJE JEJ TEŻ SZACUNEK FACETA Dasz radę. Życzę Ci powodzenia.

Gość mama.jaska
Jesli jestes z Krakowa lub okolic to chetnie pomoge. Moge Ci dac produkty pielegnacyjne dla dziecka.