Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorąca czekolada z pazurkami

Mężczyzna-romantyk: pisze wiersze, lubi piosenki o miłości - co z takim zrobić?

Polecane posty

Gość
njun nie, naprawde. Ostatnio nawet ktos tu mial beke z tej mojej niby ostrosci. Po prostu realistka albo wzorowy uczen z odbebniona praktyka

Gość njun niezalogg
generalnie podzielam Twoje zdanie, ale jeszcze bym tak nie skreślała tego gościa od ivo, bo a nuż... czujność oczywiście, ale krecha. Możnaby zresztą zapisać etapy jakimi romantyk oplata wybrankę w wersji pozytywnej i negatywnej i zobaczy, co w końcu wykluje sie z tej historii.

Gość njun niezalogg
*ale krecha- nie. *zobaczyć

Gość
no dobra :) poki co moja wersja brzmi: facet, ktoremu spieprzyl poprzednie zwiazki, teraz swiruje jarzabka i oplata iv7. Czekamy na ciag dalszy.

Dzięki, ludzie, za troskę, ale on nie jest mną zainteresowany. Niestety - dodam. Mnie on bardzo pociąga, nie będę się wypierać - ale nie ma szans na ognisty romans z Panem Romantycznym :( v Nie róbcie z niego życiowego niedorajdy, którego żona nie dopieszcza - żona faktycznie zimna, ale on potrafi o siebie zadbać, w interesach, sprawach zawodowych i w ogóle na powierzchni jest twardy. Zresztą długo myślałam, że jest zgorzkniały i cyniczny i nie ma w nim ani odrobiny ludzkich uczuć. Ale zaczęliśmy się przyjaźnić i wylazła z niego taka uczuciowa strona, że się sama zdziwiłam.

Gość
iv przeciez to tylko kafe zarty, ani troska, ani tym bardziej nie robimy z niego zyciowej niedorajdy :) luzne rozmowy na temat romantykow. Oni zawsze pociagali i beda pociagac kobiety. Tlumy kobiet, ktore zawsze zlapia sie na opowiesc o zimnej, zlej zonie. Tak bylo, jest i bedzie po wieki wiekow amen ;)

Gość njun niezalogg
tak tak, siedzimy na grzędzie i luźno sobie rozważamy, że iv, może mieć wkrótce zaciesnienie;)

iftar: a był tu już jakiś wątek "Jak uwieść faceta, który jest romantykiem?" ??? ;) bo by się przydał jak nic :P

Ale poważnie z tym kolegą: los nas rzucił na wyjeździe służbowym do jednego pokoju (no, może ja trochę pomogłam... :P ), no i... nic... :-O to chyba świadczy definitywnie o niezainteresowaniu, tak czy nie?

Gość co tylko dowiodło że
facet romantyk za to kobieta jakas pojebana 🖐️

Gość nadgorliwaaaa
Moj chlopak jest średnio romantyczny, da sie go namówic na wyjscie do kina na komedie romantyczna na przyklad, na kolacji przy swiecach nie marudzi i zachowuje się calkiem milo ale sam od siebie nic nie wymysli. Nawet smsy jak mi wysyla to w ogole sie nie stara mnie zaskoczyc czy milo mi cos odpisac :(

Gość njun niezalogg
kiedyś nic, a teraz się namyślił i wysyła AKURAT do Ciebie sms-y o spacerze wśród śnieżnej ciszy. Ale ja na razie obstawiam, ze może to być "niezjebany" romantyk. pardon mój lengłicz.

Myślę, że dobrze obstawiasz: jak dla mnie kryteria są przekonujące i on jak najbardziej pasuje na romantyka. Ciebie widać też przekonuje to co opisałam :) Nie wiem, czemu pisze do mnie - może nie ma do kogo? Przypomina sobie o moim istnieniu przeważnie wtedy, jak mu się nudzi i nie ma z kim pogadać: nie róbmy z niego też anioła, bo nim Z PEWNOŚCIĄ nie jest. Jest... no... facetem, więc pewnych zachowań nie unikniemy ;) Może wyjaśnienie jest proste: bawi się mną, bo ma kryzys wieku średniego, a ja się napatoczyłam ;) ?

Gość njun niezalogg
a mam pytanie pomocnicze? czy Wasza relacja jest symetryczna? tzn, czy też możesz swobodnie mówić o swoich tesknotach, marzeniach, smutkach, o tym, co w Tobie siedzi i on wysłucha?

Ja nie miałam jeszcze nigdy takiej potrzeby: zresztą jestem realistką, nie wierzę w przyjaźń damsko-męską, bo ona nigdy się nie udaje. Nie spowiadam mu się z tego, co mi leży na sercu - od tego mam przyjaciółki. Mogę wprawdzie do niego napisać, gdy mam zły dzień - wtedy potrafimy przeesemesować na pocieszenie kilka godzin nawet do 3 nad ranem, i wtedy często wychodzi na wierzch to jego marzycielstwo. Ale staram się zachować dystans (zwłaszcza po tamtym noclegu, po którym do mnie dotarło, że on nie chce). v A co, masz jakąś teorię, o co w tym wszystkim chodzi? (że uwodzi głupią, a ta daje się złapać na smętne teksty o śniegu? ;) )

Gość njun niezalogg
nie mam jeszcze żadnej teorii.. zbieram dane;) nie wzbudza we mnie zachwytu, ktoś kto mówi ciągle o swoich przeżyciach i traktuje drugą osobę jakby nie posiadała życia wewnetrznego tylko zostąła stworzona do słuchania, co jego gryzie. ale to niekoniecznie jest tak w tym przypadku, bo równie dobrze: -on jest delikatny, nie chcesz mówić nie wyciąga, czeka aż sama zaczniesz - a priori ocenił Cię jako realistkę, kóra nie ma potrzeby uzewnętrzniania sie, bo inaczej odbiera życie , co mu pasuje, bo marzycielki go nie krecą jako konkurencja;) - wydusił ze swojej skorupy trochę zwierzeń i sam jest tym zawstydzony, nie zastanawia się więc nad rewanżem wobec Ciebie, bo woli nie mysleć o tych swoich chwilach słabości. Albo jeszcze co innego, wrózką nie jestem:)

Mnie się kiedyś zdawało, przez krótki czas, że może jestem dla niego właśnie jednym z jego marzeń...? były tygodnie, kiedy pisaliśmy do siebie prawie codziennie, o bzdurach czy o pracy, ale kontakt był naprawdę intensywny. Ale teraz potrafi się nie odezwać nawet dwa tygodnie, więc doszłam do wniosku, że musiałam swoją realnością i konkretnym podejściem do życia zburzyć to marzenie... albo się najzwyczajniej znudził. v I już nie kombinuję, co on może o mnie myśleć - jest jedynym takim rozmarzonym facetem, jakiego znam, więc nie chcę jeszcze bardziej popsuć naszej relacji przez narzucanie się czy kombinowanie. Nie chcę stracić mojego dobrego punktu obserwacyjnego, a tak to może się w końcu dowiem, czy zmyślał, czy jest romantykiem naprawdę, a jeśli tak to w jakim stopniu :)

Gość a ladna jestes
gosciu marzy o tobie pod prysznicem jak sie drapie po jajach :classic_cool:

Gość annuszka :) :) :)
Dla mnie ważniejsze od romantyzmu jest zrobienie czegoś w domu. Mój narzeczony nie umie wbić gwoździa a już nie mówię o przyziemnych babskich sprawach typu załanczanie prania albo prasowanie, ale za to dostaję czerwone róże na rocznicę, tylko co z tego? :-O

Annuszka: Trafił Ci się egzemplarz romantyka-mamałygi, niestety ;)

Kochamy sie bardzo i niedlugo slub, już go nie zamienie na innego i przyzwyczailam sie do niego ale wierzcie mi dziewczyny ze za duzo romantyka w meszczyźnie to tez niedobrze, juz lepiej jak jest zamkniety w sobie ale pozbierany.

A ten facet od ivo7 tez widac ze jakis nie pozbierany marzyciel i bajkopisarz, nie daj sie nabrać na jego bajeczki o sniegu tylko jak ci na nim zalezy to go przetestuj na miescie jak sie zachowuje i jaki jest przy znajomych bo jak czarus to uciekaj.

Ech, annuszka, chyba nie przeczytałaś uważnie moich postów... :-O

Gość
a iks jest romantykiem???