Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ereere

Grypa temp 39

Polecane posty

Gość ereere

witam podpowiedzcie co brac? ogolnie mam obawy wczoraj wziełam 4 apapy od rana - nie wiem czy nie za duzo ale strasznie sie zle czułam, o 17 temp 39 wczesniej mnie strasznie głowa bolała, czy mogłam zaszkodzic dziecku? jestem w 6 tygodniu, wydaje mi sie ze nie czuje objawów ciazowych( 1 ciaze straciłam i jestem wyczulona czy ktos miał problem taki?

Gość zxzi
Najlepiej to żebys wybrała się do lekarza albo choć skontaktowała się z nim.

Gość glupie dziewuchy tu som:D
popieram - telefon przynajmniej do lekarza a nie branie lekow w 6 tyg. ciąży!!!

Gość No nie wiem, nie wiem
Czosnek jest najlepszy w ciąży :) działa jak antybiotyk :) Powinnaś iść do lekarza i skonsultować jakie leki brac w ciąży :) z tego co wiem to paracetamol można, niestety jest bardzo słaby :) Mleko z miodem i masłem (ciepłe) też jest dobre. Ale nie eksperymentowałabym z lekami w ciąży :) Nie byłam jeszcze w ciąży, ale na codzien przebywalam z osoba w ciazy i wiem co brala, a tez byla bardzo chora wtedy :)

Gość wiem co i jak
prawdopodobnie nie zaszkodziłaś , ale wizyta wskazana u lekarza rodzinnego

Gość wiem co i jak
mleko z miodem,masłem rozgrzewa , więc przy 39 st niewskazane

Gość ereere
wczoraj byłam u lekarza w zwiazku z kaszlem, powiedziała ze wszytsko oki mowiła o apapie i paracetamolu, o syropie z miodem czosnkiem i cebula o duzej ilosci soku z cytryn dostalam 3 dni zwolnienia, na razie go nie wziełam , w pracy miałam duzo rzeczy do skonczenia, ale złozyło sie tak ze szefowa wyciagneła mnie do miasta robiłam jako szofer hdy ona załatwiała sprawy firmowe w urzedach i troche wymarzłam, juz wracajac z pracy czułam ze jest cos nie tak, lezac pod kocem i kołdra było mi zimno i miałam dreszcze, zadzwoniłam do pracy ze na pewno do piatku m nie nie bedzie, o ciazy prawie nikt nie wie nawet rodzice, gdyz poprzednia straciłam w 8 tygodniu bez przyczyny i za duzo osób o tym wiedziało, pozniej zle sie z tym czułam, zadzwoniłam do gin powiedziala mi to samo co lekarz rodzinny i ze gdyby było bardzo zle to wtedy mozna b bedze pomyslec o antybiotyku. Czy ta infekcja mogłam zaszkodzic dziecku?

Gość ereere
wczoraj wziełam te apapy , dzis na razie nic, zrobiłam te miksture z miodem, czekam na dostawe paracetamolu i cytryn bo nie moge si e ruszyc, maz w delegacji bedzie za 3 tyg, syn chory u babci z zapaleniem ucha, przed wczoraj z nim jechałam na pogotowie,

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyppp
Straciłaś pierwszą ciaże a teraz jak jakaś yebnięta zapierdalasz chora do roboty. Też uważam, że ciąza to nie choroba, ale jesteś chora.PIszesz o grypie, pewnie to nie grypa tylko mocne przeziębienie, ale durna kozo chora do pracy????? Weż się stuknij w głowę.

Gość ereere
z rana miałam tylko kaszel, gdzie lekarka stwierdziął ze osłuchowo czysto jest ( brak temp, brak kataru, brak czerwonego gardła etc...), niestety niekiedy rynek pracy jest jaki jest, szczegolnie ze nie wiedza o ciazy nawet rodzice. i troche kultury bez wyzwisk;]

Raczej to nie grypa tylko jakas paragrypa albo przeziębienie. Paracetmol tylko, prenalen, czosnek, miód, cytryna syrop z cebuli i LEŻENIE W ŁÓZKU a nie łażenie do pracy. Na ty etapie jak najmniej chemii. Będzie dobrze.

Gość zxzi
"Gorączka Jeśli przekracza 38C, koniecznie musisz ją obniżyć, żeby nie zaszkodziła dziecku. Gdy gorączka utrzymuje się dłużej, niż 2-3 dni, wybierz się do lekarza. Gorączkę szybko obniży kąpiel w chłodnej wodzie lub chłodny prysznic. Nie wchodź jednak do lodowatej wody, bo zamiast sobie pomóc, zaszkodzisz dziecku. Wypróbuj wywar z kwiatów lipy. Działa napotnie i obniża temperaturę. Zwykłą herbatę zastąp specjalnym napojem na gorączkę, który ma działanie napotne i zawiera duże ilości witaminy C. Na filiżankę gorącej wody będą ci potrzebne: łyżeczka utartego imbiru, kawałek cynamonu, łyżka miodu i sok z połowy cytryny. Bezpieczne leki: paracetamol, w dawce nie większej niż 1000 mg dziennie (2 tabletki) i nie dłużej, niż przez trzy dni." http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5809626,Sposob_na_przeziebienie_w_ciazy.html

Gość ereere
dzieki za informacje, dzis bez goraczki, raczej osłabiebie, kocyk , herbata, bez wychodzenia...nawet dolekarza sie n iwybieram, chociaz zwolnienei b y sie przydało na ile dni wstecz moga wystawic zwolnienie?

Nie wiem czy lekarz wogóle bedzie chciał wystawić wstecz. U mnie był problem z 1 dniem wstecz. Moze zadzwon do lekarza i zapytaj.