Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julita28

marzę o córce...

Polecane posty

Gość Julita28

Witam Mam pytanko czy jest tutaj jakaś osoba, ktora zaplanowała sobie płeć dziecka? Mam dwóch wspanialych chłopców jeden w kwietniu skonczy 2 latka, a drugi w czerwcu 1. Słyszalam żeby mieć corke to należy współżyc zaraz po okresie. No ale ile dni po..moje cykle to tak co 29 dni. Proszę o jakieś porady. Z góry dziękuję.

Gość nieeetaaak
nalezy wspolzyc w dniach plodnych od 3 dni przed spodziewana owulacja a wstrzymac sie z seksem po owulacji

Gość fjnfjdfbndhfbhfd
Ja współżyłam po jednym razie (bez zabezpieczenia) na trzy dni przed owulacją czyli wtedy kiedy śluz był jeszcze przezroczysty a nie mętny. Tym sposobem "robiliśmy" córkę pełne 12 miesięcy (w 12 miesiącu prób się udało. Pewnie gdybyśmy kochali się bez ograniczeń w trakcie owulki i nie co po to szybciej doczekalibyśmy się potomka i prawdopodobnie byłby to synek :D. Powodzenia.

Gość julita28
Dziękuję za odpowiedzi.Hm a kalendarz chiński?stosowalyscie się di tego?

Gość wytlumaczcie mi
co ma seks przed/po owulacji do płci dziecka, skoro z tego co wiem, to od faceta zależy płeć?

Gość żeby to było takie łatwe
to kazdy by mial wymarzonego synka czy corke.....ale to zalezy od plemnikow faceta a nie kiedy sie kochacie.normalnie przedszkole :D

Gość jkbg
Słyszałam że kochanie się na stojąco ma też jakiś wpływ na płeć dziecka-na dziewczynkę. Nie wiem czy to prawda ale warto sobie poczytać.

Gość jajajajhjhh
wlasnie o plemniki chodzi osly- przed owulacja wieksza szanse na zaplodnienie ma plemik "zenski", w trakcie "meski" chodzi o szybkosc i wytrzymalosc plemnikow, stad tez metoda owulacyjna

to dlaczego kobiety maja synka marzac o corce i na odwrot skoro to taki proste?

Gość jajajajhjhh
bo to nie jest metoda 100%

tak nie 100%,tylko 50% jak w kazdym innym czasie i pozycji,albo syn albo córka....albo jedno i drugie

Gość hmm....hmm...
nie wiedziałam, że szybkość i wytrzymałość plemników zależy od naszej owulacji...to interesujące

Gość ja jestem dziewczynką
najmłodsza z rodzeństwa 3 braci mam , i miałam przejebane dzieciństwo bo wszystko musiałam robić za tych debili sprzatac,za nich itd

Gość kaska2112
hehe głupi temat. Ktoś tu mądrze napisał, że te wszystkie durne metody dają 50 % gwarancji. Nie mniej i nie wiecej. Albo trafisz na człopca, albo na dziewczynke i tyle:)

Gość bialamasajka
Mi się udało :) Wyznaczałam sobie fazy cyklu przy pomocy komputera cyklu. Używałam Cyclotestu. Współżyliśmy tylko 2 dni przed owulacją :) Córcia ma na imię Violeta

Gość aha123456
" nie wiedziałam, że szybkość i wytrzymałość plemników zależy od naszej owulacji...to interesujące' alez ty tępa masa jestes, poczytaj troche bo mi sie nie chce pisac bo i tak pewnie nie skumasz

Gość Julita28
bialamasajka...Możesz mi napisać jakiego używałaś cyclotestu? A te dni plodne wyznaczyłaś sobie w necie tak? A ten cyclotest wyznacza dni przed owulacją? Wiem,że muszę taką metodę zastosować , bo jak "robilismy" naszych chłopców to współżylismy przed w trakcie i po owulacji, jednym słowem bardzo często. Tak sobie myslalam, ze teraz spróbuję zaraz po okresie , który trwa 7 dni więc tak na 9 lub 10 dzień cyklu spróbujemy. No i wyznaczylam sobie termin a kwietnia bo sprawdzilam sobie w kalendarzu chinskim , że wtedy wypada na dziewczynkę. Tylko, że znalazlam dwie wersje tych kalendarzy. No ale na kwietnia zgodność jest w jednym i drugim. proszę o porady.

Gość julita28
W jaki sposób można sprawdzić dni plodne przed owulacja,czy metoda za pomocą testów owulacyjnych płytkowych,Afrodyta,czy też cyclotesty pomogą w ustaleniu dni przed owulka? Jestem tak nakręcona na ta dziewczynkę,ze chyba oszaleje:(

Hej jestem obecnie w ciazy 5 tyg ;) mam 2 synów 8 lat i 4 t teraz próby do 12 d ja cyklu i sie udalo jestem w ciazy ale czy córka mam taka cicha nadzieje

Pamiętajcie dziewczyny, że żadna metoda nie jest skuteczna jeśli chodzi o płeć (chyba, że in vitro). Gdyby było inaczej to w życiu nie urodziłyby się bliźnięta różnej płci chociażby.

Gość bialamasajka
Używałam Cyclotestu 2 plus. W zupełności wystarczył, chodziło mi o dokładne wyznaczanie owulacji, na testach paskowych kiedyś się przejechałam

Gość doooooooooooo
mama 6latki :)) przez in vitro tez nie mozna zaplanowac plci do twojej wiadomosci!!!!

Gość julita28
Anula2604 jak długie masz cykle,bo ja dwa ostatnie co 29 dni.no i tak planuje na 11 dzień cyklu i może się uda,ale dopiero w maju bo według jak.chinskiego wtedy wychodzi dziewczynka.

Gość julita28
Poprawa w kwietniu te starania ,a nie w maju

Gość 6546546546546
to jeszcze zalezy, bo są faceci z przewaga chromosomow x lub y . a i są kobiety ktorych jajeczko przyciaga pleminika z okreslonym chromosmem, tak ze mozesz byc "zaprogramowana" na tylko jedną płec.

Gość heheeer332
jesli masz cykle 29 i bedziesz kochac sie w 11 dniu to urodzisz chłopca...!

Gość zgłoś do usunięcia121
Dyskusja jak w zakładzie weterynaryjnym o zapładnianiu trzody chlewnej.

Gość julita28
Do heheeeer332 a skąd o tym wiesz,ze chłopca?

Gość julita28
Anula2604 w którym jesteś tyg.? Napisz jak poznasz płeć. napisz do mnie na maila malysek3@ o2.pl