Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Dzisiaj wyspalam sie na całego! W sumie z przerwami to do 9.30 wylegiwalismy sie w łózku :D Ja po domu ubieram czasem takie spodenki dresowe bo sa z polarku miekkie, na gumce, ale generalnie zakladam mu spiochy, pajace. Nic sie nie podwija, skarpetki nie spadaja. Chyba ze idziemy w gości to wtedy zakladam mu jeansy takie fajne na gumce albo sztruksy, ale to sporadycznie. Dzisiaj jedziemy kontrolnie na usg bioderek. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!

Hej! U mnie nocka znów pracowita, kolejna inwentaryzacja z siostrą :) oh oh ona mnie wymęczy bardziej niż moje dziecko :D Ale Wojtuś pięknie spał całą nockę :) Co do ubierania to ja go lubię ubierać na wyjścia gdzieś do kogoś w fajne jeansy sweterek, oczywiście pod spodem ma body rajstopki...w domu też ma często spodnie z dresu bo mamy kilka par takich cieplejszych, tylko chodzę i ciągle mu zakładam na nogi skarpetki bo tak kopie tymi nogami, że choćby nie wiem jakie długie nie były te skarpety to i tak w końcu je zrzuca :D może mu przeszkadzają hah Ale śpioszki też ma często, głównie do kaftaników :) A na noc mu ubieram zawsze jakiegoś pajacyka, bo to mi się wydaje najwygodniejsze do spania, luźne :) i jest wkładany do śpiworka bo tak się kręci, że nogi w szczebelkach zawsze w nocy miał i wtedy była pobudka z wieelkim krzykiem, chciał się przekręcić a nie mógł i koniec świata! Pytanie mam, czy codziennie ubieracie dzieciom czyste ubranka? Czy jeśli czegoś nie popluły itp to zakładacie jeszcze na następny dzień?

Hej! U mnie nocka znów pracowita, kolejna inwentaryzacja z siostrą :) oh oh ona mnie wymęczy bardziej niż moje dziecko :D Ale Wojtuś pięknie spał całą nockę :) Co do ubierania to ja go lubię ubierać na wyjścia gdzieś do kogoś w fajne jeansy sweterek, oczywiście pod spodem ma body rajstopki...w domu też ma często spodnie z dresu bo mamy kilka par takich cieplejszych, tylko chodzę i ciągle mu zakładam na nogi skarpetki bo tak kopie tymi nogami, że choćby nie wiem jakie długie nie były te skarpety to i tak w końcu je zrzuca :D może mu przeszkadzają hah Ale śpioszki też ma często, głównie do kaftaników :) A na noc mu ubieram zawsze jakiegoś pajacyka, bo to mi się wydaje najwygodniejsze do spania, luźne :) i jest wkładany do śpiworka bo tak się kręci, że nogi w szczebelkach zawsze w nocy miał i wtedy była pobudka z wieelkim krzykiem, chciał się przekręcić a nie mógł i koniec świata! Pytanie mam, czy codziennie ubieracie dzieciom czyste ubranka? Czy jeśli czegoś nie popluły itp to zakładacie jeszcze na następny dzień?

Hej! U mnie nocka znów pracowita, kolejna inwentaryzacja z siostrą :) oh oh ona mnie wymęczy bardziej niż moje dziecko :D Ale Wojtuś pięknie spał całą nockę :) Co do ubierania to ja go lubię ubierać na wyjścia gdzieś do kogoś w fajne jeansy sweterek, oczywiście pod spodem ma body rajstopki...w domu też ma często spodnie z dresu bo mamy kilka par takich cieplejszych, tylko chodzę i ciągle mu zakładam na nogi skarpetki bo tak kopie tymi nogami, że choćby nie wiem jakie długie nie były te skarpety to i tak w końcu je zrzuca :D może mu przeszkadzają hah Ale śpioszki też ma często, głównie do kaftaników :) A na noc mu ubieram zawsze jakiegoś pajacyka, bo to mi się wydaje najwygodniejsze do spania, luźne :) i jest wkładany do śpiworka bo tak się kręci, że nogi w szczebelkach zawsze w nocy miał i wtedy była pobudka z wieelkim krzykiem, chciał się przekręcić a nie mógł i koniec świata! Pytanie mam, czy codziennie ubieracie dzieciom czyste ubranka? Czy jeśli czegoś nie popluły itp to zakładacie jeszcze na następny dzień? 24.09.2012 r. - Przez cesarskie cięcie na świat przyszedł Wojtuś :* 3870 g i 58 cm :) "Mieć dziecko to zdecydować na zawsze, że twoje serce chodzi na zewnątrz ciała"

KIP -Bastuś to takie zdrobnienie. Mąż tak mówił do niego od początku ciąży i tak zostało. Zupka przepis: ziemniak, pietruszka, marchewka, woda źródlana, olej/oliwa/masło (dla dzieci bez alergii). Gotuje ok 20 min, potem miksuje w blenderze. MAMABRUNA - mój synek dosyć często w domu ma tylko rajstopki/półśpiochy i body, spodenki zakładamy na wyjścia. Skarpetki ostatnio w lidlu były i są fajne nie uciskają. Na razie nie mam problemu ze zrzucaniem skarpet, bo Sebastian jeszcze nie wie, że ma stópki A tak poza tym to na nocki nie mogę narzekać - Seba zasypia ok. 21 i zwykle budzi się miedzy 5 a 6, ale od 2 dni wstaje dopiero o 7:30. A ja kretynka zamiast się wyspać to siedzę i oglądam filmy do 1 w nocy. Aha i wczoraj dostałam miesiączkę buuuuu:( już się przyzwyczaiłam, że jej nie ma

KIP -Bastuś to takie zdrobnienie. Mąż tak mówił do niego od początku ciąży i tak zostało. Zupka przepis: ziemniak, pietruszka, marchewka, woda źródlana, olej/oliwa/masło (dla dzieci bez alergii). Gotuje ok 20 min, potem miksuje w blenderze. MAMABRUNA - mój synek dosyć często w domu ma tylko rajstopki/półśpiochy i body, spodenki zakładamy na wyjścia. Skarpetki ostatnio w lidlu były i są fajne nie uciskają. Na razie nie mam problemu ze zrzucaniem skarpet, bo Sebastian jeszcze nie wie, że ma stópki A tak poza tym to na nocki nie mogę narzekać - Seba zasypia ok. 21 i zwykle budzi się miedzy 5 a 6, ale od 2 dni wstaje dopiero o 7:30. A ja kretynka zamiast się wyspać to siedzę i oglądam filmy do 1 w nocy. Aha i wczoraj dostałam miesiączkę buuuuu:( już się przyzwyczaiłam, że jej nie ma

KIP -Bastuś to takie zdrobnienie. Mąż tak mówił do niego od początku ciąży i tak zostało. Zupka przepis: ziemniak, pietruszka, marchewka, woda źródlana, olej/oliwa/masło (dla dzieci bez alergii). Gotuje ok 20 min, potem miksuje w blenderze. MAMABRUNA - mój synek dosyć często w domu ma tylko rajstopki/półśpiochy i body, spodenki zakładamy na wyjścia. Skarpetki ostatnio w lidlu były i są fajne nie uciskają. Na razie nie mam problemu ze zrzucaniem skarpet, bo Sebastian jeszcze nie wie, że ma stópki. Do picia daję mu soczek jabłkowy 1/3 z przegotowaną wodą źródlaną 2/3, samej wody nie chce pić albo parzę melisę i dolewam soczek. Hickary z oczkiem to do okulisty, jak jest większy problem to robią wymaz z oka,żeby wiedzieć czy to zakażenie bakteryjne, wirusowe czy grzybiczne. My idziemy z oczkami (zez) 4 marca doipero.Takie są terminy:( A tak poza tym to na nocki nie mogę narzekać - Seba zasypia ok. 21 i zwykle budzi się miedzy 5 a 6, ale od 2 dni wstaje dopiero o 7:30. A ja kretynka zamiast się wyspać to siedzę i oglądam filmy do 1 w nocy. Aha i wczoraj dostałam miesiączkę buuuuu:( już się przyzwyczaiłam, że jej nie ma

Mamabruna - my mamy na dzien dzisiejszy 2 pary spiochów i używamy ich jako pidżamki :-) Mały śmiga tylko i wyłacznie w spodenkach dresowych, a i ma 2 pary półśpioszków - też wygodne jak dla nas. Mam pytanie do mam synków ; czy ściagacie skórke z cycusia przy kąpaniu w obawie przed stulejką?

KIP -Bastuś to takie zdrobnienie. Mąż tak mówił do niego od początku ciąży i tak zostało. Zupka przepis: ziemniak, pietruszka, marchewka, woda źródlana, olej/oliwa/masło (dla dzieci bez alergii). Gotuje ok 20 min, potem miksuje w blenderze. MAMABRUNA - mój synek dosyć często w domu ma tylko rajstopki/półśpiochy i body, spodenki zakładamy na wyjścia. Skarpetki ostatnio w lidlu były i są fajne nie uciskają. Na razie nie mam problemu ze zrzucaniem skarpet, bo Sebastian jeszcze nie wie, że ma stópki. Do picia daję mu soczek jabłkowy 1/3 z przegotowaną wodą źródlaną 2/3, samej wody nie chce pić albo parzę melisę i dolewam soczek. Hickary z oczkiem to do okulisty, jak jest większy problem to robią wymaz z oka,żeby wiedzieć czy to zakażenie bakteryjne, wirusowe czy grzybiczne. My idziemy z oczkami (zez) 4 marca doipero.Takie są terminy:( A tak poza tym to na nocki nie mogę narzekać - Seba zasypia ok. 21 i zwykle budzi się miedzy 5 a 6, ale od 2 dni wstaje dopiero o 7:30. A ja kretynka zamiast się wyspać to siedzę i oglądam filmy do 1 w nocy. Aha i wczoraj dostałam miesiączkę buuuuu:( już się przyzwyczaiłam, że jej nie ma

O mój Boże! Co z tą kafeterią znowu! :/ 3 razy posta mi wrzuciło, no pięknie.

Andzia Ja to robię, że tak to ujmę jak mi się przypomni. Niby się nie powinno codziennie, lekarka mówiła raz na jakiś czas to robić więc tak też robię i nic się nie dzieje z tym małym siusiaczkiem hehe :)

Przede wszystkim dlatego mam to ściągać, żeby tam mu przeczyścić troszkę, delikatnie bo taki biały osad się zbiera.

Zapytałam o siusiaka, bo z pierwszym synkiem to doktorka kazała sciagac i udało mi sie cała skórkę ściągnąć do roczku, a teraz nic nie mówiła a Dawidkowi to jakoś lrzej schodziło i w zasadzie ma już prawie cała ściagnięta, codziennie przy kąpaniu ściągam do mycia. 🌻 Ja okres dostała przedwczoraj,a tak mi dobrze było bez hehe

No powiem Ci, że ja też musiałam go przebierać nawet kilka razy dziennie, ale od momentu jak mu daję mniejsze porcje mleka a częściej ulewanie zdarzy się raz na kilka dni. Już pisałam, że tak powiedziała mi pani doktor, żeby spróbować bo może żołądek jego nie potrafi utrzymać większej ilości jedzenia jeszcze i pomogło :)

Ja codziennie zakładam czyste body i bluzeczki, a spodenki jak nie ma wypadku żadnego to co drugi dzień.

Gartka u nas ten refluks dosyć silny jest, nawet po 50ml potrafi ulać. W związku z tym mało przybierał na wadze na poczatk ui byliśmy w szpitalu bo miał podejrzenie zwężenia jelit albo odźwiernika. NIby wszystko ok i mam czekac aż wyrośnie z tego, ale mnie sąsiadka nastraszyła, bo jej siostrzenica ma 11 lat i dalej ją to męczy

Ja odciagam skorke ale delikatnie, nic na sile, odciagam tylko troszeczke, robie to co drugi dzien i przemywam. No to musze sprawic Brunowi spodnie, choc pewnie ze skarpetkami bedzie odwalal niezle cyrki : P Wychodzi na to , ze przebieram go codziennie i to nawet kilka razy, a to sie poslini, a to poleje mlekiem lub upaprze marchewka...eh, pralka w ruch:).

My zapewne jak zaczniemy wprowadzac stałe pokarmy to tez bedziemy się częściej przebierac, a jak na razie mały ma czesto wymieniany śliniak :-p

Ale mialam akcje, masakra. Poszłam sobie na 11 na rehabilitacje, zamknęłam drzwi, wszystko pięknie ładnie. O 12.30 przychodzę, szukam klucza, mała na rękach, grzebię się grzebię, nigdzie nie ma! W torebce, po kieszeniach. Dom oczywiście zamknięty... A telefon gdzie? W domu. :/ Dupa, sąsiadki w pracy i nie ma skąd zadzwonić, portfel w domu, przy tyłu parę groszy... Poszłam do sasiadki klatki obo, dzwonię do TZ, ale on ma naradę i nie odbiera. Ja mokra, bo padało, mała się budzi, nie mam jak wejść... Sasiadka to stara dewotka, to nie chcialam tam siedziec, wiec czeam pod domem, wreszcie Tz przywiozl klucz... To juz 3 klucz od czasow ciazy :/ Wasze wszystkie dzieci przekrecaja sie na boki, brzuch? reh mowila ze na to jest czas do konca 6 miesiaca. Czy ktores sie juz wspina na dloniach?

Hickary-wow! To przezylas nerwow... ale pech. Dobrze, ze sie wszystko dobrze skonczylo:).

Macie jakies stale godziny na obiad, deser, etc? bo u nas nijak sie nie ustali, codzien inaczej...

My mamy stale pory, choc bywaja dni, ze cos przespi i wtedy wszystko sie troche przesuwa. Daje mu juz drugi dzien ziemniaczka z marchewka i zdaje sie byc wszystko ok, choc kupe mial pomaranczowa. Musze mu kupic sliniaczek z rekawami, bo znowu zalatwilismy przy jedzeniu cale ubranko :D.

MamaBruna Ooo tak taki śliniaczek to świetna sprawa :D choć ja to myślę, że musiałabym mieć jeszcze na nogi przy moim dziecku haha bo on to łapki do buzi wsadzi i wysmaruje nie raz spodnie. Muszę chyba mu wybrać jakiś zestaw ubrań do obiadków, który będzie mógł wysmarować z góry na dół marchewą ;D

Gość laudette
Witam:) Jestem również mamą dzidziusia urodzonego we wrześniu:) właśnie maluszek śpi u mnie na rączkach, bo tak lubi najbardziej. Od wczoraj jestem na restrykcyjnej diecie, bo dostał strasznej alergii na twarzy i przodzie tułowia a karmię wyłącznie piersią. Ciężko jest się tak odżywiać, bo energii brakuje czasami, ale czekam aż mu zejdzie wysypka i stopniowo będę wprowadzać nowe pokarmy. Ojj czego się nie robi dla ukochanego skarbka:)

LUdette-hej:) pisz z ami jak ci tylko sil starczy, zapraszam :) Grataka-no, jakies specjalne obiadowe ubranko byloby niezle, ;)