Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Dzień dobry wszystkim,u nas dzionek słoneczny.Słodka Lili ja mojej Zuzi jak tylko ma kaszel podaję syrop DROSETUX przepisany przez jej pediatre z czego mi wiadomo tylko ten mozna podawac takim malym dzieciaczkom bynajmniej tak jest u nas nic innego nie ma.Ale najlepiej podpytaj zeby nie bylo na mnie :):)

Bruś urodził się 16.09 o 15:30:) A nasz pediatra zawsze zleca Brusiowi to samo: fenistil (5 kropelek po 3razy dziennie) + calcium (pół łyżeczki po 3 x dziennie). Niby jest na uczulenia, ale jakoś zawsze działa (odpukać w niemalowane). Ostatnio nawet dzwoniłam do lekarza, a on sam był chory i poleciał mi to dać. Zanim lekarz wyzdrowiał, to i Bruś przestał kaszleć:)

A calcium to chyba wapno jak dobrze kojarze.No a moi juz pojechali do szpitala normalnie niby maly zabieg bedzie miala ale juz paznokcie zjadam eh.

Czesc:) Kolejny piekny dzien, cudnie;). Krakowianka- to trzymam kciuki za udany zabieg twojej corci. Ile ma lat?

Ja zaraz jade do fryzjera z psem, bo jest strasznie zarosniety po trwajacej w nieskonczonosc zimie. Nareszcie bedzie o polowe mniej kudlow do sprzatania w domu:). Bruno spiewa i piszczy babci, bardzo pogodny z niego chlopczyk:D. Zamowilismy mu hustawke i juz nie mozemy sie doczekac, czy mu sie spodoba husianie:).

Krakowianka, trzymamy kciuki :) 1 A ja wysłałam Brunolisa i psa z babcią i jadę do sąsiedniej miejscowości do lekarza, oby szybko poszło:)

Dzieki dziewczyny to tylko niby wycięcie przerosnietego migdała ale jednak cos i jeszcze do tego sie okazało ze bedzie miala nacinanie błony bębenkowej bo cos ze słuchem wyszło nie tak poprostu szok i najgorsze jest to ze mnie nie bedzie przy niej ale za to bedzie moj m a Sandra ma prawie 8 lat

Najbardziej sie boje o to znieczulenie dzisiaj jej robia wszystkie badania a jutro ma miec zabieg i jak bedzie wszystko dobrze to w sobote wyjdzie do domu

Krakowianka- wiem, ze sie martwisz i najgorsze to, ze nie mozesz z nia byc....ale wszystko bedzie ok:). A gdzie lezy, w Prokocimiu?

Dziewczyny co tu taka cisza:) Krakowianka rzeczywiscie mylacy nick:D juz sie zastanawialam gdzie Ty masz morze jak o wietrze wspominalas:) Nie denerwuj sie...wiem latwo music bo malego tez czeka zabieg i na sama mysl o narkozie nerw mnie lapie... ale trzymamy kciuki i wszystko bedzie ok:)

Mamabruna jaka huśtawkę zamowiliście? Dziewczyny probowalyscie budyn? :) Rojbrowi budynie chyba tylko w weekend jako rarytas bede robic... ostatnio na kolacje zrobilam mu z sokiem malionowym...smakowalo ale duzo szybciej sie glodny zrobil niz po kleiku z owocami... wiec budyn bedzie na drugie sniadanie w weekend;)

Bruno marszczy nosek ze zlosci:D. D82- tak, zrobilam budyn wedlug twojego przepisu i smakowal. :)

D82-my kupujemy hustawke na stelazu, taka wolnostojaca:). Jeszcze nie zrealizowali zamowienia , moze to potrawc do 14 dni, brrr. Dam fotke na nasza stronke:).

Dziewczyny dzieki za rady,z malutka do lekarza nie pojechalam bo tak patrze ze kaszel jakby mniejszy,poobserwuje jeszcze dzis malutka i wtedy pomysle co dalej.Mam teraz inny problem,mala ma chyba odparzona pipke albo to alergia..? mala nie miala jeszcze odparzen i nie wiem jak to wyglada...obecnie jest ona czerwona i w kroscikach ,dla Lili to nie boli gdyz nie placze jak przemywam woda.Od dwoch dni smaruje kremem przeciw odparzeniom(typu sudocrem) i posypuje maka ziemniaczana i to za bardzo nie pomaga,a i jednedo dnia smarowalam linomagiem bez posypywania i tez nie widzialam efektow.Co o tym sadzicie moze jakas porada?

Slodka Lilii- ja mam chlopca, wiec nie poradze ale na twoim miejscu poszlabym do lekarza...wydaje mi sie, ze pupcia u dziewczynki jest szczegolnie delikatna... Masz ochote pokazac nam Lilii ? :) . Podaj jak cos maila, to Hickary albo ja podeslemy ci namiary:). A wlasnie Hickary- cudne fotki z cora dodalas:).

Rojber miał odparzenie jak był malutki po moich antybiotykach... najskuteczniejsze było wietrzenie, mączka ziemniaczana i przemywanie przegotowana woda... No ale to tez chlopak

Witajcie moje drogie, po kilkudniowej goraczce Adasia, ja mam angine a w niedziele chrzciny:( Od wczoraj mam antybiotyk i chodze w masce zbey nie zarazic małego :( Nie wiem gdzie sie tak zalatwilam, bo caly czas bylam z malym w domu przeciez. Widze ze wy rowniez macie problemy zdrowotne, przeczytalam tylko te 101 strone i postaram sie nadrobic. Mam nadzieje ze te zawirowania pogodowe ustapia i my bedziemy zdrowsi. A od wczoraj Adas ma chrypke, nie ma goraczki, jest w super humorze. Mialam dzis isc do lekarza, ale tak sie zle czuje, nie moge mowic, ze nie poszlam. Doradzice kochane, czy taka chrypka jest niebezpieczna? Nie chce siedziec w poczekalni pelnej chorych dzieci,e hhhh mam nadzieje ze do niedzieli wydobrzejemy. Moja siostra na odparzenia swojej córci smaruje clotrimazolum i ja na odparzenia pupci Adasia tez to stosuje - lekarz radzil wiec moze sprobuj :)

Agraffka ja bylam z chrypka z 2 mies.temu u pediatry a i malutka charczala co jakis czas.Lekarz zbadala i powiedziala ze jest wszystko ok i ze pewnie mala zaczyna zabkowac i zbiera jej sie wiecej sliny i stad te dzwieki.

Z tego co pamietam to nie jest na recepte. Moj tez wlasnie charczał jak miał goraczke, to mu przeszło i ma samą chrypke, hmmm czyli to moze od tego ze zabki idą... myslisz ze powinnam jutro isc do lekarza?Bo Adas nie ma goraczki i ma super humor, a ja nawet mowic nie moge przez te angine i czuje sie naprawde kiepsko :/ Wczesniej pisalyscie o huli-kuli moj ja ma i lubi sie nia bawic, takze u nas sie sprawdzila :)

A i moja córcia juz po zabiegu,w miare dobrze zniosła znieczulenie i zabieg trwal az godzine masakra jakas.Migdał okazal sie bardzo duzy i w uszach nazbieralo jej sie duzo powietrza i nikt nie jest w stanie powiedziec z kad to powietrze