Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moim bruchem załamana jestem

czemu mam taki wielki brzuch,mój obwód pasa to 92 cm a bioder 95

Polecane posty

Wyglądam jak w 6 lub 7 miesiącu ciązy Między pasem a biodrami jest tylko 3 cm róznicy. Jaka jest tego przyczyna? czy to moze byc jakas choroba?

Gość kaska2112
haha! Jaka choroba?:P Kobieto, ćwicz! I nie jedz tłuszczu, ale cwicz regularnie, tj. przynajmniej 5 razy w tygodniu. Brzuch spadnie, tylko potrzeba do tego wysilku.

cwicze 4 razy w tygodniu i brzuch nie spada. Jak kiedys troche schudłam to spadło mi właśnie z bioder i z biustu, a z brzucha nie. przeciez to nie jest normalne, zeby miec tak małą róznice w obwodzie między biodrami a pasem. Dziewczyny które mają duzo większze biodra niz ja i tak mają mnejsze brzuchy.

Gość kaska2112
Po prostu masz figurę jabłka. Jestem pewna, ze z odpowiednia dietą i ćwiczeniami 5-6 razy w tygodniu brzuch spadnie. Ale regularnosc i czas- jakies 2 miesiace, powinna byc roznica.

cwicze 4 razy w tygodniu Na więcej nie mam siły, gdyz zazwyczaj po pracy jestem tak zmęczona, ze ledwo stoje na nogach. kiedys cwiczyłam częsciej tj. codziennie ale zaczęły sie problemy ze stawami głownie w kostkach i nadgarstkach.

no a z tą dietą to sie postaram. Nie jestem osobą , która dobrze toleruje bycie głodna, no ale spróbuje.

Gość kaska2112
Ale dieta to nie bycie głodną. Stworz sobie takie menu, dzieki ktoremu bedziesz najedzona caly dzien. Ale ogranicz rzeczy smazone, tłuste, pieczywo ciemne, mnostwo warzyw, białego sera. Da sie pogodzic:)

Gość 29,1
hola hop duzo daje. i mozesz krecic podczas ogladania filmu. ja kiedys bez cwiczen tylko za pomoca hoola hop zrzucilam 4cm. z 67cm do 63cm. i tak juz zostalo i nie stosuje zadnej diety

Gość sprawdź enzymy
wątrobowe też miałam brzuch i okazało sie ze nie jest to tluszcz tylko chora wątroba :o

hulahop nawet kupiłam, ale nie bardzo mam miejsce w domu, zeby nim kręcic, zawsze obija sie o jakies meble

do 29,1 a ile czasu Ci to zajęło?

z tymi enzymami to moze byc to, a jak przebiegało lecznie? czy mosze isc do lekarza zeby mi wypisał skierowanie na badnia, czy moge po prostu je sama zrobic w laboratorium?

Gość sprawdź enzymy
leczenie to zależy od stanu choroby a badania to chyba raczej prywatnie nfz pewnie nie da Ci skierowania bo mnie też nie dał, ja zrobiłam prywatnie po tym jak mialam silne wymioty żólcia z krwią :( rodzinny stwierdził że nic mi nie jest a to wciąż sie pojawiało wymioty i mdłosci no i duży brzuch zrobiłam badania mam stan zapalny póki co i muszę zrobić teraz badanie na wirusy :( ale nie sugeruj się tym że nie masz żadnych objawów takich jak ja bo u niektórych wątroba nie daje żadnych objawów choroby a jednak jest chora ...... badania możesz zrobić prywatnie w każdej przychodni

Gość 29,1
jakies 2 miesiace nie pamietam dokladnie. z tym ze ja krecilam prawie codziennie po kilkanascie minut np ogladajac jakis film. po jakims czasie wejdzie ci to w krew i nawet nie zauwazysz ze krecisz juz 30 minut. jak pisalam rob to podczas np ogladania filmu:) ja tak robilam

Gość skarpetka22
brzuch masz wzdęty czy obtłuszczony? ja piję soki owocowo warzywne oczywiście basen i ćwiczenia... ogranicz mięso, tłuszcze , słodycze poczytaj o diecie south beach albo masz typową otyłość brzuszną? wszystko szczupłe , a talii brak ale to sie da ćwiczeniami spalic ja chodziłam na elektrostymulację, zaraz sadło mi wytrzepało robiłam po 300 brzuszków

Gość skarpetka22
albo za dużó jesz zrób lewatywe z kawy, pij soki

Z analizy wypowiedzi wynika, że musisz się odchudzić, a i być może nieinwazyjnymi zabiegami zebrać nieco tłuszczu, jeśli akurat dane miejsce jest podatne na jego magazynowanie. Jak to robić z głową? Podam kilka przykładowych linków: http://www.studiourodylaura.blogspot.com/2013/01/odchudzanie-z-przyjemnoscia.html http://studiourodylaura.pl/uslugi/zabiegi-wyszczuplajace-i-redukcja-cellulitu.html

jak wstaje rano to ten brzuch nie jest az taki wielki, dopiero po śniadaniu robi sie wielki, choc nie jem dużo:np. kromka pieczywa, jajko, herbata. Przed śniadaniem choc nie jest taki wielki, ale tej jest spory. wydaje mi sie, ze składaja sie tu oba czynniki i jest wzdęty i otłuszczony.

sarpetka - byłam kiedys na diecie south beach, ae raczej chudłam z tyłki niz z brzucha, a do teg kreciło mi sie na niej w głowie i po ok1,5 tygodnia wrecz rzuciłam sie na węglowodany.

Gość ale to na pewno tyle masz
w najwęższym miejscu? To własnie tam jest pas czyli talia. Bo aż mi się nie chce wierzyć, ze aż tyle!!! Jeśli naprawdę, to idź do lekarza, bo to grozi zawałem taka otyłość brzuszna :(

Gość ale to na pewno tyle masz
tyle, że u mnie brzuch jest duzo niżej niż pas :) Więc gdzie ty to mierzysz?

Gość tez mam problem z brzuchem
od kilku lat tluszcz odklada sie wlasnie tam,podobno przez wieksza ilsoc stresow lubi tam sie gormadzic. mam w obwodzie ok 100 cm,jest naprawde zle. zaczelam zdrowiej sie odzywiac i cwiczyc, schudlam 2 kg, natomiast wiem ze bedzie ciezko zejsc z brzuszka. myslalam kiedys czy to jakies pasozyty mam,ale nie, to sama gora tluszczu. lekarz mowil,ze wahania hormonow tez maja wplyw. ech...szkoda

tzn taki obwód mam na wysokości pępka od biustem nie jestem jakas gruba, obwód wynosi 75 pod biustem

Gość kasia kasia kasia
taka uroda ale walcz rób ćwiczenia stosuj dietę wiesz, my dziś jemy samo gówno.. i może ty akurat jesteś podatna, odkłada się tkanka tłuszczowa i masz wzdęcia.. może kup jakis pas , majty obciskające.. trzymaj się

Gość pijam kefirek z rana
"taka uroda" :-o Jak słyszę takie pierdoły to mi się nóż w kieszeni otwiera :/

Gość kasia kasia kasia
To wytnij tym nożem sadło cudotwórco

Gość kukudzambo
Masz figurę jabłka i niestety, za każdym razem jak tyjesz wchodzi ci w brzuch, jak chudniesz- z brzucha spada najwolniej. Takie figury raczej nigdy nie uzyskają płaskiego brzucha ale zawsze można ćwiczyć, żeby spadło kilka cm. Może hula hop? Świetne na brzuch i talię.

Gość kasia kasia kasia
a ja tam wole brzuch, bo można spodniami ścisnąć za to nogi mam super szczulłe wolę brzuch od obleśnego cellulitu na udach i generalnie grubych ud ja mam szczupłe uda

mi jest nawet ciezko spodnie kupic, bo takie które sie dopną w brzuchu, to na dupie wiszą jak szmata a w biodrówkach wyglądam beznadziejnie, bo ten brzuch nad nimi strasznie dynda

Gość jestem grubasem
podbijam temat. zawsze ważyłam 50kg, 172 cm i ok 62 cm w talii- starałam sie przytyć, jadłam wszystko i nic nie tyłam. w trakcie ciąży zagrożonej i leżącej przytyłam do 79kg. 3 lata po ciąży ważę 67kg i mam 92 cm w pasie!!! wyglądam ciągle jak w ciąży. Mam mega obtłuszczony brzuch i ciągłe wzdęcia. porzuciłam fast foody, nie smażę a i tak waga stoi w miejscu od miesiąca.