Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roza poza płotem.

Moja mama urodziła mnie mając 18 lat i głupio mi ją zrobic teraz młodą babcią

Polecane posty

Gość roza poza płotem.

ja mam teraz 24 lata i chciałabym juz miec dziecko ale jak sobie pomyślę ze moja 42 letnia mama zostałaby teraz babcią to jakos mi dziwnie. tym bardziej, że nie wygląda nawet na te 40 lat i wygladałaby jak jego matka a nie babcia

Gość ghhjghjjh
Żebym ja miała tylko taki problem:(

Gość ja na przykład
Ej, przejmujesz się za bardzo dziewczyno :) Ja moją starszą córkę urodziłam mając 18 lat, aktualnie moja córka mogłaby mieć dziecko (oby jeszcze nie :D ), a tym samym uczyniłaby mnie młodą babcią. Jakkolwiek ale mogę się z tym liczyć. Cokolwiek będzie, tego nie wiem, ale nie widzę tego jako tragedii :D

Gość dzorzdżina
ja mam 40 lat i nie chciałabym zostac babcia w wieku czterdziestu paru lat tym bardziej że tez czuje się młodo, waże 50 kg, jestem szczupła, chodze w leginsach , na fitness,nie mam zmarszczek, nie palę, nie piję, nie jem mięsa , cukru nie wyobrażam siebie jako babciuni mój syn ma 18 lat i mam nadziejże ożeni się najwcześniej gdy będzie mial min 30 lat

Gość ty dzordzina
nie boj sie, wnuk ci legginsow nie zje, a zmarszczek tez nie przyda, to nie palenie. Jak mu sloiczkow nie powyzerasz, to i nie przytyjesz!

Gość dzorzdżina
bo jakbym jadła mięso to mogłabym być babcią bez problemu!!!

Gość dzorzdżina
synuś jeszcze ssie mojego jędrnego cycka!

Gość fooldy
moja mnie porodziła w wieku 31 lat

Gość ja na przykład
Ja również nie chcę zostać jeszcze babcią, ale jeśli bym nią została, no to przecież świat się nie skończy i tragedii nie będzie. A powiem, że również jestem zadbana, szczupła, uprawiam sport, prowadzę aktywny tryb życia, dobrze się odżywiam. Przecież wnuk nie odebrałby mi tego wszystkiego, do fitness nie musiałabym go nosić, zmarszczek mi nie zrobi i rolek też mi nie ukradnie :D

Gość fg56c
jak wogole mozna wspolzyc w wieku 18lat?to dla mnie szok jest, ani szkoly ani pracy ai mieszkania, ale nogi rozwalac juz umie

Gość No nie wiem, nie wiem
Moja mama ma również 42 lata ja mam 21 lat i moja mama np. byłaby szczęśliwa jakby była babcią :D

Gość do KingaStefankaFanka
Jak należy po 30-stce ? Chyba żartujesz. Tak nie należy. Najlepszy wiek na urodzenie dziecka z biologicznego punktu widzenia jest między 19 a 24 rokiem życia. Może ze względów hmm... "społeczno-finansowych" 19 lat to troszkę za wcześnie, ale 24 to myślę, że maks na pierwsze dziecko jeśli są do tego względne warunki. To "po 30stce" to głupia moda, a wtedy jest już dużo większe ryzyko różnych chorób u dziecka etc. Moja mama została babcią jak miała 46 lat i nawet nie przyszło mi do głowy, że to niby jakiś bardzo młody wiek do tego. Z kolei znam kobietę, która została babcią(kilka dni temu) mając niecałe 33 lata(skończy w sierpniu). No to już przesada, ale też się zdarza :P

Gość mamka 37
ja w tamtym roku urodzilam i gdyb nie wpadka to bym poszalala jesze ze 2 lata, bo do innego zycia bylam przyzwyczajona, a tak prace stracilam, awans itp

Gość dzorzdżina
do KingaStefankaFanka - z ta ocena wieku do rodzenia kobiety to masz średniowieczne poglądy medycyna i człowiek sie zmienia, kiedys ludzie żyli do 40 i rodziły nastolatki,do niedawna średnia przeżywalność kobiety to był wiek 65 lat, dziś już 80 lat u kobiety to żadna rewelacja więc rozdrodczość też się przesuwa i człowiek jest dłużej młody a poglądy zacofane masz jakbyś się się w buszu wychowała

Gość ZakonnicaWróżowym
przecież to tylko nazwa... jeja..

Gość ja na przykład
-->fg56c "jak wogole mozna wspolzyc w wieku 18lat?to dla mnie szok jest, ani szkoly ani pracy ai mieszkania, ale nogi rozwalac juz umie" No wiesz, można być w tym wieku w ciąży, bo zdarza się. Ale jak się ma normalną rodzinę, która wspiera, można z powodzeniem skończyć szkołę. Ja na przykład jestem już kupę lat po studiach i od dawna pracuję zawodowo :) Na żadne braki nie narzekam, ani finansowe, ani mieszkaniowe ;)

Gość ś
moja koleżanka została prababką w wieku 55 lat. ja zostałam babcią mając 46 a mój syn miał wtedy 27 lat.

Gość bcvbcvbcvbvcww
no jesli nie chcesz dziecka tylko z tego pwodu to mi ciebie zal, czy babcia musi byc siwa i chodzic o lasce, boze, ile bym dala ,zeby moja babcia zostala babcia w tak mlodym wieku, moglabym sie ia cieszyc tyle lat, a tak to nie zyje :( kurcze brat meza wpadl z panna co miala 19 lat, urododzily im sie blizniaki, a jej rodzice maja po 42 lata :) i co ? jest super, wspaniale miec takich mlodych dziadkow, wiem z perspektyy swojej, sama mam juz 5 letniego synka, moja mama ma 55 lat, i jest chora na nowotwor, wiec bardzo sie boje:( chcialabym,zeby byla przy moim synku jak najdluzej, wlasnie staram sie o 2 dziecko,bo nigdy nic nie wiadomo,chcialabym,zeby nacieszyla sie wnukami

Gość nie niezle, niezle
18 a nawet 21 latka to z mojego punktu widzenia jeszcze niewinne dziecko, ktore powinno sie ksztalcic i bawic a nie rodzic dzieci

Gość gfhgfhgfh
dzorzdżina, ale to nie są jej poglądy. Takie są fakty. Mnie też to mówiła lekarka i to nie jakaś stara tylko 30paroletnia. To że wzrosła średnia długość życia nie ma na to wpływu.

Gość borysova
Moja mama urodziła mnie mając 17 lat...ja urodziłam swoje dziecko w w wieku 26 lat. Moja matka kompletnie nie sprawdza się w roli babci. Odkąd urodziłam swoje dzieciątko ( a ma już 7 lat) nie zabrała go nawet na spacer. Jest mi przykro choć wiem, że niczego nie mogę od nikogo wymagać bo przecież to moje dziecko. Jednak miło by było. gdyby ktoś choć raz zaproponował, że może weźmie małego na spacer...więcej nie oczekuję:)

Gość gość
Daj spokój dziewczyno.To ile chcesz czekac? 10 czy więcej lat? Nie Twoja wina,że tak szybko zaszła. Teraz masz najlepszy czas. Chyba nie chcesz być matką-babcią, której dziecko się bedzie wstydzilo,co? Zacznij mysleć o sobie.

Dzis mamy wieksza kontrole nad poczecien niz nasi starzy 30a lat temu. Uwazam ze lepsza sexy babcia z pomyslem na zycie i fantazja ,niz taka ktora albo gotuje niedzielne obiady lub trzeba ja przewijac

Gość młoda babcia
mam 33 lata niedługo będę babcią i nie wyrywam sobie z tego powodu włosów z głowy syna urodziłam w wieku 15 lat mąż 18 lat sami z jego ojcem go wychowywaliśmy bez niczyjej pomocy nie wstydzę się tego i nigdy nie wstydziłam chodź ludzie niebyli mili było nam ciężko ale nie z powodów finansowych tylko przez idiotów którzy myślą że w tym wieku to tylko dzieci rodzą d***** ja choć matką zostałam w tym wieku to mogę się poszczycić tym że miałam tylko jednego partnera seksualnego choć minęło 18 lat ludzie tak samo myślą a ci co najgłośniej krytykują to puszczają się na prawo i lewo tylko mają lepszą antykoncepcje albo robią skrobanki młode młode mamy nie trzeba się wstydzić tylko pokazać innym że dziecko w tym wieku to nie wstyd

Gość gość
Moja siostra ma 43 lata i została babcią,Jest szczupła,ładna,nie wygląda na swój wiek.Lubi się fajnie ubrać,bo dużo pracuje.I dla niej to nie jest problem,że została babcią>to raczej mój 48-letni szwagier ma z tym problem,że jest już dziadkiem

Gość gość
co jedna to głupsza ale masz durne dylematy autorko, nie twoja wina że twoja matka wcześnie zaczynała.....ale też nie dziwota że w rodzinach są takie tradycje: miałam znajomą: w jej rodzinie wszystkie rodziły w wieku 20 lat, sama śmiała się matki i babci, a potem jej nie było do śmiec****ak mając 21 okazało się że jest w ciąży.....

Gość złota rzęsa
E tam, wiek nie ma nic do rzeczy. Moja teściowa ma 55 lat i nie może pogodzić się z tym, że za parę miesięcy zostanie babcią :D Powiedziała, że nie zgadza się aby dziecko mówiło do niej "babciu" :P Fajną mam teściową, ale to taki typ wiecznej dwudziestolatki, wygląda bardzo młodo i tak tez się zachowuje ;) Moja mama już jako 45 latka została babcią i od początku nie mogła się doczekać :)

Gość gość
Laska ale masz problem, chyba jednak to nie czas na dziecko, nie ze twoja mama bedzie moloda bacia ale ty jestes niedojrzala, po drugie to twoja mama sama siebie skazala sie na bycie mloda bacia rodzac dziecko w wieku 18lat, ty i tak nie poszlas w jej slady, niech sie ciszy ze nie zostala bacia w wieku 36 lat