Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE nowym przepisom na prawko

NIE nowym przepisom na prawo jazdy

Polecane posty

Gość reg351c34f23
a po co nam na drogach idioci?

Gość No nie wiem, nie wiem
Jak ktoś się przyłoży i potrafi jeździć (i nie zje go stres) to zda ;) A Ci co nie potrafią to nie zdają, proste.

a ja wręcz popieram nowe zasady egzaminów.skończy się wykucie testów na pamięć.a w praktyce zero wiedzy. Chcesz jeździć? To do nauki.

Gość gravi tune
Piszesz tak jakby na drogach nie było już idiotów.:D Może dlatego że sam nim jesteś? Ogarnij się. To kolejny chory pomysł polityków żeby chorobę jak toczy ruch drogowy w kraju leczyć wyłącznie objawowo. Możnaby było zgodzić się z tymi utrudnieniami w weryfikacji wiedzy na temat sytuacji drogowych pod warunkiem że wszyscy którzy posiadają uprawnienia dotychczas a przynajmniej ci którzy nie nie spowodowali kolizji z winy własnej a tak to mamy kolejny wspaniały pomysł by za grzechy starszych pokoleń odpowiedz

Gość gravi tune
Ucina posty:O Cd pod warunkiem że wszyscy którzy dotychczas uzyskali takie uprawnienia a przynajmniej ci którzy w swoim czasie spowodowali wypadek z winy własnej będą musieli również zaliczyć taki egzamin. To jest kolejny chory pomysł na to by za grzechy na polskich drogach popełnione przez starsze pokolenia kierowców karać kierowców przyszłych. Sytuacje na drogach może poprawić jedynie ostre i zdecydowane "nie ma przebacz"w systemie kar.Tak jak w Norwegii.Ogromne mandaty,surowe grzywny,rekwirowanie pojazdu i sprzedaż na pokrycie strat poza ubezpieczeniem i skuteczne egzekwowanie odbioru praw do prowadzenia pojazdów dla bezmyślnych idiotów.

Gość gravi tune
Ażeby się przekonać o słuszności tej tezy wystarczy zbadać dane statystyczne na temat przyczyn bezpośrednich wypadków. W czołówce są alkohol,brawura,niedostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze a często umyślne przekraczanie przez kierowców prędkości na drodze pomimo obowiązujących zakazów. Nieznajomość przepisów jest gdzieś na szarym końcu i to w zasadzie nie tyle nieznajomości co poprostu bezmyślność. Przepisy zaostrzające kryteria egzaminowania to kolejny bubel którym będzie się katować ludzi i zwykła szumna propaganda że to niby się za porządki na drogach wzięli.Wzięli się jak zwykle w naszym kraju od dupy strony.

Gość ruch oburzonych
i oczywiście wypowiadają się osoby, które mają prawko, zdały je na starych zasadach i teraz są takie mądre. A prawda jest taka, że większość kierowców z kilkuletnim stażem nie zdało by nowej teorii. Ale im przecież nikt nie każe doskonalić swoich umiejętności. A nowi kierowcy będą objęci jakimiś okresami przejściowymi itd., itd...Nowe przepisy powinny objąć wszystkich. A co tam niech kierowcy z prawkiem też podejdą do egzaminu i niech im zabierają prawko jeśli obleją!!!!!

już pisałam wczoraj wszystkim którzy mając prawko od 20 lat psioczą na teraz zdających radzę jedno: weźcie pierwszego lepszego egzaminatora i zobaczycie że oblalibyście 5 razy na prostej drodze!

Gość Andrzej z 3miasta
W WORDach już się zaczynają bojkoty.Do egzaminów przystępuje czasem kilka osób dziennie :)

Gość vtyhv6yv444
gravi tune - istnieje prawda, pół prawda, gówno prawda i statystyka...

Gość qwertyuiopas
Andrzej z 3miasta - co to za bojkot, komu niby chcą zrobić na złość, jeżeli nie chcą nie puszą mieć prawka...

Gość Jooooolietka
A ja mówię tak!!! Bardzo dobrze, aż strach po pasach chodzić bo tyle niedoedukowanych baranow jezdzi, jak chcą jeździć to niech sie naucza a nie narażają życie dzieci i doroslych. Jednym słowem super pomysł !! A wy nieuki i matolki jestescie w d.... :P

Gość Andrzej z 3miasta
Teraz to dopiero zaczną się wycieczki na Ukrainę :)

Gość djdjdjkeimruurur
no to niech przeegzaminują również tych co mają prawko i zweryfikują to kto powinien miec hahhah hipokryci, większosć z Was wykula sie na pamiec cudem zdala i teraz wielcy kozacy a prawda taka, że niektórzy egzaminatorzy sobie nie poradzili z tymi testami

Gość przyszłam narzekać
buntowniku ty widzialeś w ogóle tą nową teorię? :D Przeciez to śmiech na sali, proste pytania na które odpowieadzasz, tak lub nie, a żeby ci JESZCZE ułatwić to masz do każdego filmik z przedstawioną sytuacją. Później reszta pytań z teorii - test ABC, jednokrotnego (!) wyboru. Moim zdaniem jest dużo łatwiejsza. Miałam z nową teorią styczność, ze starą również i szczerze ci powiem że nowa jest zorganizowana świetnie w porównaniu do starej. Nie jest wcale trudniejsza - po prostu egzamin jest inny, Nie polega na wykuciu pół tysiąca pytań, co np dla osób które jak ja nie są wzrokowcami wcale nie jest takie fajne i łatwe jak dla tych które spojrzą na obrazek i już kodują... :) Nowy egzamin jest sprawiedliwy, wclae nie trudny i mam nadzieję że ktokolwiek z buntujących się osób zada sobie chwilę trudu i poszuka choc by w internecieprzykładowych testów nowej teorii... nie ma się czego bać.

Gość taka tu i teraz
BARDZO dobrze że teraz jest trudniej zdać teorię. Skończy się wkuwanie testów na pamięć. Zacznie się logiczne myslenie i prawidłowe przyswajanie przepisów. Ja uczyłam się z kodeksu a nie z testów - pierwszy rz zobaczyłam testy na egzaminie i zdałam. Podobnie - zrobiłam sobie test jaki jest teraz i też zdałam - WNIOSEK - jeśli się ktoś uczy solidnie przepisów a nie testów na pamięć to zdaje. Tyle w temacie. Mniej kierowców to mniej wypadków.

Gość Exelebantt
13:16 Joooolietka Nie wiem czy zauważyłaś i czy twój mózg to logicznie ogarnie ale te "barany"co jeżdżą po ulicach to osoby które prawo jazdy już mają. To by było na tyle. Pamiętaj.Myślenie nie boli.

Gość Exelebantt
13:13 A ty się wymądrzaj i jak chcesz zabłysnąć jakąś merytoryczną wypowiedzią to wykaż że gravi tune się myli. Prawda jest taka,że na egzaminach nie da się zweryfikować mentalności człowieka a to właśnie mentalność stanowi przyczynę sprawczą najgorszych wypadków. Nawet najlepszy egzamin nie wyłączy ryzyka że ktoś za kółko wsiada po kieliszku albo dla adrenaliny.I jak wyżej.Pomyśl troszkę. Myślenie nie boli.

Gość frbankianka
Ja mam już prawko od dawna. Jak zobaczyłam te nowe testy OMG masakra!!! Filmiki kiepskiej jakości, często nie widać na nich wyraźnie znaków itd. Słyszałam że podczas egzaminu kompy się wieszają. Kompletna porażka. Jestem pewna że większość kierowców którzy mają prawko nie zdaliby tego testu!!! Ja przeciwstawiam się razem z Wami nowym przepisom!!! LUBIE i Wy tez polubcie. Niech nas będzie duuuużo!!!!!!!!! http://www.facebook.com/pages/NIE-nowym-przep isom-na-prawo-jazdy/394745587285364?ref=ts&fref=ts

Gość Czarszulla
Prawko w ogóle nie ma sensu, daje po prostu pracę masie instruktorów i egzaminatorów oraz pieniądze dla policji z mandatów. Kierowcy, którzy zdali, są jak dziecko w dniu swoich 18 urodzin, który w jeden dzień z gówniarza przemienia się w pyskującego dorosłego.

Gość _ff_
Powinnismy dazyc do rozwiazan obowiazujacych w rozwinietych panstwach, czyli tanio i niezbyt wymagajaco...u nas jest to nastawione na wyciagniecie pieniedzy(obowiazkowe jazdy, kurs, dziwnie skomplikowany sam egzamin).

Gość jola jola;;;;
Nasuwa się jedno pytanie...taką wagę przykłada się teraz do kształcenia nowych młodych kierowców, a zauważcie, że zdecydowaną większość wypadków powodują przecież kierowcy którzy mają prawo jazdy przynajmniej kilkanaście lat...są na drodze pewni siebie, jeżdżą jak wariaci...i co z tego, że teraz skupiają się wszyscy na osobach, które dopiero zostają kierowcami jak głównym zagrożeniem są ci co mają już od dawna prawo jazdy i co z takimi???i niby ten nowy sposób zdawania teorii ma sprawić, że ktoś będzie lepiej jeździł?bzdura bzdura i jeszcze raz bzdura.

Gość fvdgvbfggjjgj
do nauki debile! coraz głupsze to pokolenie, wstyd mi za rowiesnikow

Gość taka prawda ona
haha i co wam to da? myślicie ze zmienią przepisy dopiero co wprowadzone bo sobie klikniesz lajka na fejsie? :D:D:D:D ach ta dzisiejsza młodzież :classic_cool:

Gość jagodaaaaaa
Polska to taki kraj gdzie wszyscy wszystko chcieliby mieć jak na "pstryknięcie palcem". Do tej pory było łatwiej bo wystarczyło wykuć testy. Teraz trzeba się nauczyć przepisów - i pojawia się mega problem bo społeczeńtwo wkuwa a nie się uczy. Moim zdaniem kto zna przepisy to zda prawko bez problemu. Wiem to na moim przykładzie - nie patrzyłam na testy tylko studiowałam kodeks i przepisy - zdałam bez problemu. Koleżanka "wkuwała" testy i oblała.

Gość jagodaaaaaa
Osoba która założyła profil to pewnie jedna/jeden z tych co uczyć się nie chcą i boją się oblać albo oblali. Bo dziwi mnie ta frustracja. Jeśli znasz przepisy to czego się boisz???? Chyba ktoś ma za duzo wolnego czasu skoro tak przeżywa........

Gość GretaBarboo
na pewno się bardzo zmartwi miniester transportu oraz posłowie bo banda debili poklika sobie jakieś debilne lajki na równie gównianym portalu :D :D :D Prawda jest taka, że nie ma obowiązku posiadania prawa jazdy; nie chcesz zdawać - nie zdawaj; naprawdę nikt z tego powodu nie będzie rozpaczał. Coraz głupsza ta gównażeria

Gość Czarszulla
"Polska to taki kraj gdzie wszyscy wszystko chcieliby mieć jak na "pstryknięcie palcem"." Niestety, jest na odwrót. Polska to kraj, gdzie ludziom trudno sobie wyobrazić, o ile życie byłoby łatwiejsze bez przepisów, które rzekomo mają nam pomagać. Bez obowiązku zdawania prawka wystarczyło by "pstryknąć palcem", czyli kupić samochód i już można by jeździć.