Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emuuula

KIEDY PRZESTAŁYŚCIE KARMIC PIERSIĄ , ILE MIAŁ WASZ BOBAS?

Polecane posty

Gość Emuuula

Mój ma 10 m-cy i nadal go karmie. Piers jest głównie Naszym wieczornym rytuałem. Jednak czuję, że nie bedzie to łatwe. Jak było u Was?

starszy mial 11 miesiecy. sam odstawil sie od piersi. mlodzy mial 6 miesiecy. rowniez sam zrezygnowal z karmienia maminego. zaleznosc jest u nich taka - odstawili piers na 2 tyg przed tym jak wyszedl im 1 zab :D

Gość Emuuula
Mój ma 4 ząbki -dwie gorne jedynki i dwie dolne jedynki i karmienie piersią nie zawsze jest kolorowe, czesto z mocnym przygryzem.

Gość pettitkaaaa
Ja karmilam do 10 m-ca. Na szczescie odstawienie przebieglobezproblemowo

Gość wiaderko
ja karmiłam 33 miesiące. 7 miesięcy tylko piersią;)) potem wprowadzałam pokarmy stałe. Dla mnie karmienie piersią jest wygodne, szybkie i ta bliskość ;)))) cos wspaniałego ;)))Odstawiliśmy bez problemu. Poprostu powiedziałam ze cycuś jest chory i tyle. Po tygodniu spytała czy cycus jeszcze jest chory. pozdrawiam

Gość zdecydowanie do pokoju
ja karmie malego,ktory w lutym bedzie mial 2 lata.mam zamiar pociagnac do wiosny.moj na pewno sam nie zrezygnuje

Gość mała agaatka a co Ty nicka
synka karmiłam 9 miesięcy córka ma już ponad 10 miesięcy i karmię nadal;)

Moja córka odrzuciła pierś jak miała 2 miesiące. Do 4 miesiąca ściągałam i karmiłam z butli, od 4 tego zaczęłam wprowadzać mm i pod koniec 4 tego przeszłam całkowicie na mm.

Gość emuuula
Dziękuję za wpisy, ostatnio ktos mi powiedział, ze mogłabym juz przestac karmić piersią, bo to źle wygląda, bo dziecko takie duże (fakt, wygląda na starszego niż 10 miesięczne bobo). Ale nikomu nic do tego, to moja sprawa jak długo będę karmiła dziecko. Lubimy ten rytuał, jest mi też w nocy o wiele wygodniej, jeśli dziecku chce się pić, wystawiam cycunia i po sprawie.

Gość Nie przejmuj
Nie przejmuj się takim gadaniem. Karm, jeśli tylko dla Ciebie i dziecka to wygodne i wam odpowiada. Ksa karmiłam piersią 2 lata. Dlugo synek pil prawie tylko mleko, bo wszystko poza kilkoma produktami wypluwal. Zaczął jeść normalnie koło roku. Nawet z tak malo urozmaiconą dietą rozwijał sie dobrze i zdrowo. Po roku karmienia piersią były rzadsze, ale i tak miałam wrażenie, że żyć bez uwagi nie moze i obawiałam sie, że będą problemy z odstawieniem. Chciałam karmić piersią dwa lata i tyle karmiłam. Na końcu tylko raz dziennie- wieczorem. Szybko udało sie zrezygnować z tego ostatniego karmienia. Po prostu zamiast podawać pierś czytałam my bajki i poświęciłam czas i poszło bez problemu. Powodzenia w wychowaniu bobasa.

Gość fgfggt
ja karmiłam 4 miesiace..dostałam zapalenia piersi i pokarm zaniknął...niedługo urodzę 2 dziecko i chce je karmić do 6 miesiąca ...

Gość emuuula
W ciąży planowałam, ze jeśli wszytsko pójdzie ok, będę karmiła do 6-go miesiąca. Poczatki byly nieciekawe ,mały nie mial odruchu ssania, a później jak sie rozkręcił, to nie wiadomo kiedy przeleciało 10 m-cy. A czy któraś z was karmi jedną piersią, lub karmiła. Mój bobo niestety w od 3 miesiąca nie chcial pić z lewej piersi. Także mleczną od 7 m-cy mam tylko prawą i tylko nią karmię. Nieciekawie wygląda to bez stanika, ale cóż...dysproporcja ok 1,5 rozmiaru. Mam nadzieję, ze po odstawieniau chociaż troszkę się to zmieni:)

Gość też karmiłam z 1
emuuula, ja po urodzeniu miałam bardzo pokiereszowaną prawą pierś i ją oszczędzałam, finał był taki, że pokarmu było w niej niewiele i karmiłam większość z lewej,trwało to 3 miesiące, a różnica jest do tej pory ( 6,5 roku minęło) o 1 rozmiar w miseczkach. Teraz nie chcę już popełnić tego błędu i się zastanawiam czy się wyrówna, jak nie to trudno.

Gość zonaKraka
Ja odstawiłam po pół roku, bałam się że będzie problem bo synu był wielkim fanem piersi, ale jak się okazało, butla z mlekiem uszczęśliwiała go tak samo, więc tym karmieniem w sumie ja się najbardziej przejmowałam. Też karmiłam głównie z jednej, w drugiej było niewiele mleka, a po okresie karmienia, co ciekawe, właśnie ta bardziej przepełniona pierś została ciut mniejsza, no ale już właśnie różnicy w rozmiarach miseczek nie ma.

Gość emuuula
Mój synu, ponieważ wróciłam do pracy, jest pojony też mm. Myślałąm, ze odstawi sam piers, no bo przecież łatwiej leci z butli. Ale jak bardzo się pomyliłam swiadczy tylko fakt, ze jak tylko pojawiam się w domku rączki szarpią już bluzeczkę i domaga sie cycunia.

Gość starsze karmilam 4 miesiace,
mlodsze 3,5. Nie wspominam tego zbyt dobrze: przez caly okres karmienia mialam nadmiar pokarmu, caly czas musialam nosic specjalne wkladki w staniku, zaliczylam kilka paskudnych zapalen piersi itd. ... w pewnym momencie pokarm zaczal zanikac, z dnia na dzien i tak sie karmienie skonczylo. Nie moglam karmic dluzej, ale wcale mi to nie przeszkadzalo. A, i mialam gdzies to, co inni sobie mysleli:) Ps. dzieci sa silne, zdrowe i szczesliwe:)

starszego karmiłam 2 lata, młodszego wciąż karmię, pewnie też ze 2 lata pokarmię. starszy się odstawił bez jednego kwęknięcia, z młodszym pewnie będzie gorzej.... on uwielbia pierś, jest wielkim fanem

Gość mnbvclkjh
1miesiac

niecały miesiac karmilam, od poczatku mialam mało pokarmu, dziecko przyjelo butle mialam wrazenie ze z wielkim szczesciem i ulga ze wreszcie sie naje:d

Gość gfgff
Mój miał 2 lata i 8 miesęcy i dawno nie był bobasem. Lekko nie było. Zazdroszczę matkom, których dzieci same rezygnują z maminego mleka.

Gość daj se siana stara
Jak można karmić dziecko piersią dłużej niż rok, czy rok i 2/3mce na litość boską?!?!?!!?

Gość gość
U nas było tak. Córka po za cyckiem świata nie widziała. Cycek był lekarstwem na wszystko- ból, strach, złość i do zasypiania. Wszyscy do o koła podgadywali, że to już czas małą odstawić, bo już duża etc. Ja nie ukrywam, że mi to jej ciągnie nie przeszkadzało, bo widziałam ile jej to radości sprawia. Ale bałam się tego co będzie później, że im dłużej będę to ciągnęła to później będzie jeszcze trudniej, a mała miała już 21 miesięcy. Koleżanka mi doradzała, żeby spróbować i spryskać sutki perfumą. Pewnego dnia się zawzięłam, spryskałam się perfumą i podałam pierś córce. Ona krzyknęła tylko beee, potem jeszcze robiła parę podchodów, ja za każdym razem miała spryskana pierś i za każdym razem mówiła, że bee. I już pierwszego dnia udało jej się zasnąć bez piersi. I uśnięcie zajęło jej jakieś 10 min, gdzie przy cycku potrafiło to trwać do 2 godziny. Podejrzewam, że ja bardziej przeżyłam to odstawanie niż ona, bo oni razu nie zapłakała za cycem i zasypiała bez problemu.