Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślą że jestem nierób !

nie WYTRZYMAM już bez pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość srutuutuuutuuu
no właśnie by zęby były ładne trzeba mieć dobrą pastę i odwiedzać regularnie dentystę ,masz na to ? a płaszcz ? sprzedaj go i kup dziecku owoce ,ja się nie dziwię że babka w mopsie zadała te pytania .

Gość aaz Pozan
dlaczego macie stereotyp bezrobotnej matki jako bezzębnej i w orku po ziemniakach, co ma jedno do drugiego?

Gość aaz Pozan
zajrzę tu za godzinę, może coś wymyślisz

założyłam adres adekwatny do dobrobytu w jakim żyję tuskolandia@onet.pl

a jak mi przyjdzie ,załóżmy z nieba spadnie oferta pracy w zawodzie to w czym pójdę ? w kurtce sportowej ? napisałam że ręce mi opadają na dziwne pytania w mops bo nie wiem czy owa biurwa wie czym są second handy np , właśnie tej pani się zdawało że powinnam mieć tłuste włosy ,odór z buzi ,brudne buty i multum dzieci ojców nieznanych plus męża alkoholika.

aaz poznań i reszta dzięki za pogawędkę , adres zostawiłam powyżej ,ja teraz wyłanczam komp ,bo uprzedzając pytania skąd mam net - a no istnieją takie na kartę i w związku z tym uciekam wszak go oszczędzam, wejdę po 21

Gość ja z pewnością cesarkę jeśli
Współczuję Ci i nie załamuj się. Tuskolandia to straszny kraj, ale od narzekania swojej sytuacji ie poprawisz. Nie daj sobie wmówić, że to twoja wina - to wina chorej gospodarki. Nie załamuj się i szukaj. Czy masz z kim zostawić dziecko jeśli znajdziesz pracę? W jakim wieku masz to dziecko? Może rozwiązaniem byłoby wzięcie drugiego, cudzego dziecka pod opiekę za stawkę niższą niż "zwykła niania" - dorabiałabyś siedząc w domu z własnym. Czy w mieście nie ma bezpłatnych szkół policealnych? Mogłabyś zdobyć dodatkowy zawód (jeśli masz z kim zostawić dziecko na czas nauki). Do pracy za granicę możesz wyjechać przez agencję. I znów - jeśli masz z kim zostawić dziecko.

Gość golna sykusja
straszne to jest i smutne jak sie was czyta:( chory kraj

Gość niewiem czy nie podrażni
ale autorko masz czarny chumor z tym adresem tuskolandia :D:D ja dziękuję za taką tuskolandię ,pożegnałam dwa lata temu i jestem szczęśliwa

Gość n jk,
ja mam tak samo brak pracy

Gość 6/9-6/9-6/9
gdzie ten adres ? mogę podesłać kurierem jakąmś drobnice typu cukier słodycze olej płatki

Gość mama trzech psinek ;)
u mnie identyco tylko dziecka brak całe szczęście ,bo już teraz ledwo zipię i nawet nie mam na bilet mpk by podjechać na spotkanie ws pracy. Dobrze że chociaż mieszkać mam gdzie ,ale utrzymać domu nie mam już za co!

Gość niewiem czy nie podrażni
tutaj był adres tuskolandia@onet.pl :)

Gość myślą że jestem nierób
właśnie palę dawidoffy złote, piję drina , czekam na pizze a wy frajerstwo łykacie prowo jak młode pelikany :D:D

Gość 6/9-6/9-6/9
no to kur... prowo czy nie prowo ,czytałem ze cię nie ma bo masz internet na kartę , ja pierd.... albo podszyw albo sobie ktoś jajo robi z cudzego nieszczęścia, piszę do ciebie na tuskolandia

Gość ruda piegowata okularnica
podszyw nawet nie potrafił przepisać poprawnie nicka , zgubił wykrzyknik :D kafeteria jest dla mądrych kobiet więc sama wywnioskuj czy podszyw czy nie.

Gość rezygnuje z tv REKLAMY wrr
cóż napisać ....płakać mi się chce czytając twój wpis , to jest polska właśnie...

Gość 6/9-6/9-6/9
lubię rude mhhh mniam , a poważnie jestem facetem , teraz już kumam że to podszyw z tą pizzą :D

Gość ruda piegowata okularnica
69 nic to bo ja też gruba jestem ,lubisz grube ,powyżej 80 kg hmmm ?

Gość widzisz i nie grzmisz
weście już z tymi romansami pod poważnym tematem ,lepiej pomużcie autorce robotę znależć

Gość 6/9-6/9-6/9
dobra nie nerwuj bo ci żyłka pójdzie :P ruda to ja wysiadam ,kocham szczupłe ,a do autorki napisałem , co mnie tam zbawi jak jej podeślę trochę żarcia :)

oczywiście że podszyw , nie palę papierochów bo śmierdzą , jeszcze złosliwie pisze o pizzy , odbije ci się to podszywie , chociaż nie życzę. 69 dlaczego ściemniasz że napisałeś maila ? nie ma nic ,w spamie też patrzyłam.

Gość ale beznadzieja
MOPS?GOPS nie pomaga samotnym matkom z jednym dzieckiem,a jeśli już to daje symboliczne kwoty. Za to wielodzietnym rodzinom bardzo pomaga. Autorko współczuję.

kurde , raz zgadałam się w moopsie z taką babką dziewczyną właściwie , bez zawodu ,bez szkoły , przerwała zawodówkę bo ciąża ,obecnie czwórka dzieci , dwóch ojców ,jeden nieznany ( "wiesz mam pewne alimenty jak wpisze nieznany") zaniedbana , niechlujna , na wszystko dostawała celówki ,nawet na zakup pralki dostała 300 zł ,załatwiła sobie szlachetną paczkę jej córki dostały barbie , syn jakieś gry na psp , mnie z łaską w mops dali w tym roku 40 zł na buty dla dziecka 40 zł !! kupiłam ,ale i tak przemakają bo co można zaszaleć za 40 zł.Szlachetna paczka jakoś do mnie nie zapukała żaden wolentariusz, w święta jadliśmy tylko barszcz i makowiec z kościoła . NIe zazdroszczę wspomnianej dziewczynie bo i czego ? głupoty , chociaż ..moze powinnam sprytu !

Gość vis a vis
hehe cała polska właśnie , ostatni gasi światło !

Gość wstyd się zalogować
ja nie zgaszę , ten kraj nie zasługuje nawet na mój pierd , po 13 latach DG zus zgubił moją składkę za 1 mc i nawet zasiłku dla bezrobotnych nie dostałam , nie mówiąc o 60 tyś kary za złożony po terminie vat-Z

Gość tak płaczecie płaczecie
Ale z płaczu na forum dla kobiet nic się nie zmieni. Są dwie opcje: - Próbować ze wszelkich sił poprawić swoje warunki bytowe - czyli emigracja - zemścić się na ty skorwysynywach okupujących ten kraj - podkładać bomby pod instytucje publiczne, wieszać urzędników, polityków odstrzeliwać, mundurowym podrzynać gardła. Kto tego dokona będzie narodowym bohaterem, idolem tłumów, a przyszłe pokolenia będą śpiewać ballady na waszą cześć. 🖐️

Gość tak to jest z tym mopsem
ja bedac na etapie poszukiwania pracy,poszlam do mopsu z prosba czy mogliby mi doplacic choc przez pare 3 miesiace do przedszkola bo kuroniowka mi sie konczyla a to byl grudzien,wiec chcialama zeby mi pomogli do marca bo to taki choojowy okres z praca.A z jednej pensji ciezko bylo oplacic przedszkole i zyc.Przyszla pani na wywiad i stwierdzila ze jak mam lodowke,pralke telewizor i lazienke w domu to mi sie nie nalezy.A ja chcialam zeby mi dolozyli do tego przedszkola nie cala kwote tylko czesc.Nawet do reki tej kasy nie chcialm tylko zeby przelewali na konto przedszkola.Cala Polska wlasnie...

Gość szmeterling
Jak tu normalnie żyć :o

o ja pierdziele co to sie w tej Polsce dzieje. ja sie nie dziwie ze ludzie sie rozmnazac nie chcą. ja sama nie zamierzam. bo po co? zeby pozniej tynki gryzc ze scian? wspolczuje autorce. ja sama 2 lata pracy szukam. niby mam gdzie mieszkac za darmo ale ilez mozna siedziec na wsi u rodzicow. troche to przygnebiajace. oj ta nasza POlska..