Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślą że jestem nierób !

nie WYTRZYMAM już bez pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

ze wszystkim masz rację, ale pozwól, ze sprostuje "Szlachetna paczka jakoś do mnie nie zapukała żaden wolentariusz..." myslisz że wolontariusze chodzą jak ksiądz po kolendzie i "dzień dobry dac chlebka?" Moja droga musisz sama zgłosić się do szlachetnej paczki napisać im chociażby maila, zadzwonić zgłosić się i napisac o sobie pare słów i potem jakaś rodzina Cię anonimowo wybiera i robi Ci paczkę. sama robiłam więc wiem.

Gość bałwan śnieżny__
ja tez bardzo bym chciała isc do pracy, pewnie nie bedzie łatwo ja znalezc, ale wolałabym chyba nawet na kasie siedziec gdzies niz to wychowywanie dziecka ...od prawie 4 lat to robie :o zeby było ciekawiej , od prawie 2 lat z dzieckiem sa problemy, nie wiadomo co jej jest, ale nie rozwija sie prawidłowo....jak jeszcze nie było podejrzen ze cos jest nie tak, juz miałam dosc tego siedzenia w domu, odcięta od swiata, bez zadnej pomocy, całymi dniami sama z dzieckiem...a potem jak sie okazało ze nie jest ok, to juz w ogóle kaplica , całymi dniami zadreczam sie pytaniem co jej jest i dlaczego, do pracy pewnie nie pojde nigdy jak tak dalej pojdzie

Gość nie będę julią wierną na balko
w pl to albo nie mieć dzieci wogule i pracować na siebie albo mieć kilkanaście i z tego żyć ,jedno to taki sznurek

Gość pisze do mnie a.dygant a do wa
w polsce to wogóle jest masakra ,nikt nie pomoże normalnym ludziom , tylko pato ma się dobrze taka prawda ! alkoholizm to choroba i menele dostają na to renty ,a na pomoc dla rodzin brak środków.

Gość kasieniaabc..--
ej, szukaj, nie poddawaj sie. Wysylaj cv w ciemno tez nie na ogloszenia

Gość uwaRZam RZe
kwiatek mylisz się z tą SZP , nie można zgłosić się samemu to wolentariusze wyszukują , tak było u mnie w tychach. Zgłosiłam przyjaciółkę ale się nie zakwalifikowała bo ...pracuje , to nic że matka samotna z dwójką dzieci i musi wynajmować mieszkanie .

Gość Coraz gorzej jest niestetyy
Tez juz nie wytrzymuje bez pracy. Jestem mloda, po szkole, brak doswiadczenia. Nigdzie mnie nie chca przyjac (a do ulotek nie pójdę, nie opłacałoby mi się to), nawet na staż mają wielkie wymagania. Liczą się tylko znajomości i kilkuletnie doświadczenie, niestety. Tylko mi dupa rośnie od tego siedzenia w domu, ciągle żreć mi się chce :o

Gość nie będę się logować
cyt : " Wolontariusze, czyli Super W szukają rodzin w potrzebie, następnie spotykają się z nimi, diagnozują ich sytuację, poznają konkretne potrzeby i podejmują decyzję o włączeniu do projektu. "

Gość a fuj jak sobie przypomnę...
ta cała pseudo paczka to jedno wielkie bagno , nawet nie komentuję jakim ludziom pomagali , nie wspierają nieróbstwa hmmm ciekawe , wszystko szło po układzie , wyszukiwali wśród znajomków i dzielili łupy , normalny biedny człowiek nie miał żadnych szans na paczkę ! Autorko ja tobie mogę zrobić mini paczkę po świateczną ,chciałabyś ? podaj swój email !

Gość uwaRZam RZe
gdzieś mi tu mignął adres ale nie widzę

Gość a fuj jak sobie przypomnę...
ok mam taki adres śmieszny ale chyba prawdziwy tuskolandia@onet.pl

Gość ależ ja go kocham !
tusko-landia :D:D

Gość długość i grubość
przykre bardzo ,masz pracę męża decydujesz się na dziecko , powinie ci się noga leżysz a prorodzinne państwo wali z glana kopniakami :(

Gość uwaRZam RZe
napewno lepiej pomóc tej pani w formie żywności niż tym żebrakom co non stop piszą posty proszę o jedzenie a pózniej wybrzydzają , autorka nawet się słowem nie zająkneła o jakąmkolwiek pomoc , prawdziwa bieda siedzi cicho i ukradkiem ociera łzy :(

Gość myślą że jestem nierób !
witam ,dziękuję za maila :)

Wczoraj obudzilam sie rano w zlym nastroju , nawet nie potrafie cieszyc sie z weekendow. Nie lubie swojej pracy i zamartwiam sie tym ,ze znowu w poniedzialek musze do niej wrocic. Wykancza mnie ona psychicznie i fizycznie. Wychodze po 6 rano, czasami wracam po 9 wieczorem... Jak zwykle, moja jedna z pierwszych rzeczy po przebudzeniu jest tez zerkniecie na kafeterie. Gdy przeczytalam autorko Twoje zmagania , to doznalam pokory i az sie zewstydzilam sama przed soba .

Gość fvghjmklkjhgfcxcvbnm
edytatoja a to gdzie pracujesz? jako kto

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja obecnie mieszkam w Bielsku-Białej i szukam pracy od września. Znalezienie pracy graniczy z cudem :) Ja nie mówię dobrej pracy czyli dobrze płatnej, sensownej ale jakiejkolwiek. Uważam, że popełniłam błąd, że się tutaj przeprowadziłam a przyszłam za mężem. Siedziałam w domu z dzieckiem 3 lata a mam studia i gówno z tego jest :(. Wychowawczy mam do października. Jestem w szoku bo w handlu mimo doświadczenia mnie nie chcą bo jestem za stara. Jakakolwiek inna praca jest niemożliwa, bo co nie mam doświadczenia? Do urzędu nie, bo mam stażu ani pleców. Jeden wielki koszmar :( Jestem osoba uczciwą z prezencja i kulturą i gówno nie chcą mnie nie nigdzie :(. Znam angielski, komputer mam sporo zainteresowań ale to mało. Proste pracę biurowe ile wymagają przyuczenia? No pytam się ile to też nie? Na taśmę jedynie nie pójdę, no bo nie jestem zdrowa i nie dam rady zapierdalać na akord. Nie widać po mnie problemów zdrowotnych, żeby było jasne :) Raczej nie będę pracowała w swoim zawodzie, bo nie mam praktyki a mogłabym robić różne rzeczy. Owszem inżynierem nie jestem ale każdy chyba być nie może? Ja nie wiem kogo oni szukają :(

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bardzo smutne są to czasy. Kiedyś jeszcze w US ludzie pracowali po zwykłych liceach a w trakcie robili studia aby zostać. A teraz wymagania, cuda na kiju :(

Gość czekam tu
tuskolandia, napisz co u Ciebie

Gość czekam tu
up

Gość to jest juz tragedia!!!
Co się w tym kraju dzieje! Rządzący wyraźnie chyba chca zrobic z Polaków białych niewolników harujących za grosze. Zamaist pomagac w działalności gospodarczej to tylko utrudniają. W tym roku składki na ZUS ida w górę. A KRUS dalej zostaje. Jaki z tego wniosek? Wyssac z narodu wszystko jak z cytryny aby utrzymywać hordy urzedasów. Krusu się boją ruszyć bo chłopi by protestowali. Autorko - to nie ma co biadolic tylko wyjechac za granicę. Nie znasz jezyka? To sie ucz. W necie jest pełno darmowych materiałów. Wiele kobiet pracuje jako prostytutki. WIem ze dla wiekszości z Was wydaje się to straszne, ale podobno żadna praca nie hańbi. Chyba lepiej zacisnąc zęby i nie patrzeć potem na łzy dziecka chodzacego do szkoły w starych łachach i patrzacego z zazdrością na kolegów mających komórki. A takie wysługiwanie się cwaniaczkom za grosze to tylko psuje rynek pracy i zachęca pracodawców do dalszego obniżania ludziom wynagrodzeń oraz zwiększania mobbingu. Zrozumcie to ludzie wreszcie i przestańcie pierdzielić że trzeba sie cieszyć z byle jakiej pensyjki! I nie każdy ma zdrowie aby harowac fizycznie. Chcecie abu autorka została przez to inwalidka? Wtedy to dopiero zadnej pracy nie znajdzie!

Gość wspolczuje bardzo..........
autorko podaj maila paczke ci wysle.

Gość ghyujhjjh
"Wiele kobiet pracuje jako prostytutki. WIem ze dla wiekszości z Was wydaje się to straszne, ale podobno żadna praca nie hańbi. Chyba lepiej zacisnąc zęby i nie patrzeć potem na łzy dziecka chodzacego do szkoły w starych łachach i patrzacego z zazdrością na kolegów mających komórki." no ty masz chyba we lbie nasrane, kobieta ma isc dawac dupska ruchaczom, zeby jej dziecko chodzilo w markowych ciuszkach i mialo najnowszego smarfona, weź sie lecz idiotko, nic nie usprawiedliwia ku restwa. nie ma pracy to niech za granice wyjedzie, tam praca jest, a poza tym mogla bachora nie robic jak nie umie go utrzymac uczciwą pracą. zreszta nawet w tej branży konkurencja jest coraz wieksza i ceny spadają, niedlugo takie ku r wy bedą robic loda za 20 zl a anala za 30 zl

Gość wspolczuje bardzo..........
jak was czytam a szczegolnie autorke to sie strasznie wstydze sama za siebie. ile ja jedzenia wyrzucam bo kupuje i nie nadazam zjesc. autorko podaj mi aktualnego maila prosze

Gość do tej wyzej tam....
"bachora"? Z takim slownictwem i pogardą dla ludzi to lepiej wypadaj stąd Ulica pozamiatana? :P

Gość gghhsrth
Wytrzymaj dziewczyno. Inwestuj swój czas w dziecko i w siebie. Najgorsze co można zrobić to się załamać. Poucz się języka, czytaj dziecku, chodź do biblioteki. Bylam w takiej sytuacji i uwierz mi chociaż liczyłam kromki chleba wtedy, to był wspaniały czas dla mnie i dziecka. Mój syn miał mnie tyle, ile potrzebował. Potem otworzyłam swój biznes i ehhh, zarobiłam na chleb, tylko, że nie miałam kiedy zjeść chociaż jednego posiłku wspólnie z dzieckiem, nawet nie zauważyłam kiedy wyprowadził się z domu. Wyjechał na studia, a ja nie odczułam, żadnej różnicy.

Gość debiutantka kuchenna
adres autorki już się pojawił :P to tuskolandia@onet.pl a swoją drogą to jak możesz wyrzucać jedzenie ? dlaczego nie dokarmisz kotów np ?