Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uciekająca panna mloda :(((

wychodzę za mąz bez miłosci ale z rozsądku, upewnijcie mnie ze dobrze robię

Polecane posty

Gość RaZR
Będzie Ci ciężko wytrzymać z facetem którego nigdy nie pragnełaś. Jak się urodzi dziecko to pewnie już go nie dopuścisz do siebie, wtedy albo facet znajdzie sobie kochanke albo rozwód. W sumie 25% kobiet wychodzi za facetów których nie kochają

Gość bksdjbkhabviuadvi
jeszcze nie jestes stara masz tyle lat ile trzeba wyjdziesz za maz a za rok spotkasz kogos idealnego i dupa bedzie za pozno. Znam taka historie w mojej najblizszej rodzinie. Chociaz moze przelozyc byscie mogli ten slub daj sobie jeszcze troche czasu

Gość R@z0wy
ODWOŁAJ ODWOŁAJ ODWOŁAJ

Boze jak mam odwolac???!!! wszytsko WSZYSTKO jest juz gotowe nawet zaproszenia rozdane, sala suknia zespol hotel samochod fotograf i tak w nieskonczonosc wszystko zaklepane, nie dam rady!!!!!!!!

Gość bla bla i już
Zawieranie małżeństwa, bo chcesz mieć dzieci nie jest dobrym pomysłem. Pomyśl, co będzie, gdy za 2-3 lata będziesz już mężatką z dzieckiem, a na twojej drodze pojawi się znowu ktoś, w kim się zakochasz? Co wtedy z dzieckiem? Daj sobie jeszcze trochę czasu, 30 lat to nie jest jeszcze za późno, w dzisiejszych czasach kobiety w starszym wieku mają dzieci.

Jezu namieszaliscie mi teraz z glowie, myslalam ze ktos ze zdrowym rozsadkiem mi tu powie ze bedzie ok i mam nie panikowac bo sie wszystko ulozy po slubie CHOLERA

Gość bnbonnn
ile macie lat,moglabys podac gg?

Gość R@z0wy
A ciekawe co będzie jak w obliczu Boga będziesz musiała powiedzieć tą całą formułkę spojrzysz na Jezusa na krzyżu albo na figurkę Matki Boskiej i nie wytrzymasz i powiesz że nie możesz nikogo oszukiwać

Gość bnbonnn
moje gg:45888838

Gość ja bym to nazwała wręcz
mam wrażenie, że chcesz sie odegrać na byłym co cię rzucił i na złość sobie wyjść za kogoś, do kogo nic nie czujesz. Żeby tamten zobaczył, że jednak potrafisz być szczęśliwa bez niego... Duży błąd, niebawem sama sie przekonasz o tym. Tyle, że po drodze skrzywdzisz męża i siebie samą

Gość bla bla i już
Nie bedzie ok. To, że panikujesz świadczy o tym, że w głębi duszy wiesz, że tego ślubu nie chcesz. Odowłanie ślubu na pewno nie jest łatwe, ale... Może jestem okropna, ale nie byłabym w 100% szczera w takiej sytuacji z facetem. Bo mówiąc facetowi, że cały wasz związek jest oparty jest na oszustwie możesz go naprawdę zranić. Po prostu przyznałabym się, że nie chcę brać ślubu, bo się boję, że nie jestem gotowa do małżeństwa, że wszystko dzieje się zbyt szybko, że potrzebuję dystansu itp.

uciekająca panna mloda :((( Jezu namieszaliscie mi teraz z glowie, myslalam ze ktos ze zdrowym rozsadkiem mi tu powie ze bedzie ok i mam nie panikowac bo sie wszystko ulozy po slubie CHOLERA Chwila chyba to my mamy rozsądek nie Ty ,no sorry ale tak jest.PO ŚLUBIE JUŻ NICZEGO NIE ODWOŁASZ BO KLAMKA ZAPADNIE! Teraz masz jeszcze czas .Piszesz że facet Cię kocha ,udany związek to miłość z obu stron ,nie z jednej.Pamiętaj miłość i nienawiść oddziela cienka granica.Nie wiem co Ty myślałaś pisząc zakładając ten topik,że będziemy Cię okłamywać ,bo chyba poparcia dla swoich planów nie oczekiwałaś?

R@z0wy nie zgodzilam sie na slub koscielny chociaz on mnie wiele razy przekonywal ale nie przezylabym tego, ta przysiega mnie przeraza nie przeszloby mi to przez gardlo. Bierzemy cywilny tylko, tam przyrzeczenie nie jest takie straszne, napewno i tak wezme cos na uspokojenie rano w dniu slubu to moze jakos bedzie.

Gość R@z0wy
Spójrz w oczy Maryi Matki Boskiej i powiedz przed ołtarzem że ślubujesz mu miłość wierność i że go nie opuścisz

Gość R@z0wy
No zobaczymy ile to przetrwa

Nazwę rzeczy po imieniu. Jesteś dziwką, prostytutką, która za sex będzie dostawać wynagrodzenie, tylko że od swego męża. jakiekolwiek inne przedstawienie tej sprawy nie jest prawdziwe.

Gość jowitka79
co sie ulozy ? To ze nie bedziesz sier chciala z nim kochac ? ALbo bedziesz sie zmuszac i marudzic ze byle jak ? Ze on po jakims czasie bedzie o to wsciekly ? Ze to przelozy sie na codzienne zycie ?

Gość jjajkjk
ja perdol;e, jak mozna ?? Przysiegi nie bedzie skladac, ale pakt cywilny zawrze jestes masakryczna

No nie mowcie mi ze tutaj sa wszyscy tacy swięci i romantyczni! tyle kobet wychodzi za maz z wyrachowania albo tylko dla kasy, dlaeczego ja nie moge byc taka sama zimna tylko mnie zzeraja wyrzuty sumienia...?!!!! Zrozumcie ze nie chce skrzywdzic mojego narzeczonego, chce mu stworzyc wspanialy zwiazek oparty na przyjazni i zrozumieniu, nie wiem jak bedzie z seksem moze to jakos wytrzymam a moze mnie rozbudzi i tez bedzie pieknie?

Gość bla bla i już
To bzyknijcie się przed ślubem, wtedy będziesz wiedziała, co kupujesz. Dziewczyno, nie łudź się, że stworzysz mu piekny związek oparty na przyjaźni, bo mieszkając z kimś na stałe i bedąc z nim blisko dzień w dzień, po prostu nie da się nikogo tak oszukać. A co do tego, że wiele osób bierza ślub z powodów innych niż miłośc, to fakt, ale ja wątpię, by np. bogaci starsi faceci, którzy biorą sobie znacznie młodszą, śliczną laskę na kolejną żonę nie wiedzieli, że tak naprawdę jest to jedynie transkacja finansowa.

Bede robic wszystko zeby go pokochac, o tamtym w koncy kiedys przeciez chyba zapomne, uczucia nie trwaja wiecznie. Juz mi troche lepiej, jutro do roboty to nee bede miala czasu o tym myslec, nastepny kryzys pewnie za tydzien w weekend ja bede miala za duzo czasu wolnego na kombinowanie o tym wszystkim........

nie wiem jak bedzie z seksem moze to jakos wytrzymam a moze mnie rozbudzi i tez bedzie pieknie? No właśnie nic nie wiesz i masz wątpliwości bo go nie kochasz!Zrobisz co zechcesz,każdy wie że takie sytuacje mają miejsce ,ale nie oczekuj słów poparcia ,to co robisz mądre nie jest i ma znikome szanse przerodzić się w fajny związek .Jakiś cień szansy niemal zawsze jest ,ale to trochę mało .

Gość kigtkjhg
hajtaj sie, są rozwody:)

Gość Mika88485
uciekająca panna mloda :((( jakbym czytala moj wpis sprzed 3 lat :) sluchaj u mnie bylo bardzo podobnie. bylam kiedys w zwiazku z facetem,ktorego bardzo mocno kochalam, ufalam, bylam w stanie zrobic dla niego wszytsko, wiedzialam ze to "ten". niestety Pan"X" nie czul tego samego,przyznal mi sie ze zdradzall mnie od liklu miesiecy , kocha tamta kobiete i chce z nia byc.mnie nigdy nie kochal. myslalam,ze tego nie przezyje, nie spalam, nie jadlam, nie mogla sie skupic, myslalam tylko o tym co zrobic zeby do odzysakc. nastepny kołek w serce kiedy sie dowiedzialam,ze biora slub.... bylam przybita,niechetna na jakiekolwiek kontakty damsko-meskie,az pojawil sie Tomek. Facet na poziomie, ktory bardzo dobrze zarabial, byj jedynakiem, mial bogatych rodzicow, wlasne, duze mieszkanie, dobry samohod. zaczelismy sie spotykac, on sie angazowal, aja zapelnialam sobie tylko nim czas ,aby nie myslec o tamtym. dalej chyba nie musze Ci pisac jak sie to zakonczylo. On po 1,5 roku chodzenia poprosil mnie o reke, pozniej po 6 m-cach wzielismy slub. nie wiem jak jest u Ciebie dokladnie,ale ja slub wzielam zeby zapomniec o tamtym, lubilam Tomka bo byl bardzo dobrym czlowekiem,ale go nie kochalam. Jak bylismy malzenstwem nie pociagal mnie fizycznie, nie mialam ochoty na seks, na dotykanie-nie sparwialo mi to przyjemnosci. bylam dla niego zimna, czesto inicjowalam klotnie, czepialam sie o wszytsko-bo mnie wkurzala jego obecnosc. zaczelo mnie wkurzac malzenstwo. Potem Tomek zrobil to do czego i tak go sama pchalam. do romansu. Poznal jakas laske na fb, zaczeli flirtowac, powiedzial mi o wszytkim. teraz jestesmy kilka miesiecy po rozwodzie, nie wiem czy on spotyka sie z ta dziewczyna,ale wiem jedno...jestem wrakiem czlowieka. i uwierz mi...gdybym mogla cofnac czas walczylabym do konca o "X". Dalej o nim mysle, myslalam beda c z malzenswtie. teraz wydaje co sie ,ze jestes cwana, ze dobrze robisz, ze tak robi wiekszosc dziewczyn. ok. jezeli nie masz w ogole uczuc, nie potrafisz kochac to popieram twoje dzialanie. ale jezeli jestes kobieta,ktora ma uczucia, pragnie tej prawdziwej milosci, szczerej i prawdziwej to radze nie brac tego slubu. walczyc o tamtego. i wcale nie jestes stara. ja mam teraz 36 lat. jestem po rozwodzie, wygladam jak wrak czlowieka. uwierz mi, gdybym mogla cofnac czas ,nigdy nie wzielabym slubu z tomkiem....A

Dziekuje, Mika88485 ale niepotrzebnie to przeczytalam.... CHOLERA!!!!!

Zreszta ja nie mam o co walczyc, moj X tez juz ma inna, to juz stracone. Zreszta chyba tez mnie nigdy nie kochal, nie mozna nikogo zmusic do milosci. Ale mam nadzieje ze zmusze sama siebie BOŻE jestem naprawde zalosna......

wieszz co ktos powiedzial tu ze masz sie przespac ze swoim przyszlym mezem i to wcale nie jest glupi pomysl bo sex zbliża ludzi , namietnosc i poązdanie. powiedzialas rowniez ze go nigdy nie skrzywdzisz alejednak kochals sie z innym , zdradzilas go wiec nie mow ze nigdy go nie skrzywdzisz bo juz to zrobilas.

uciekająca panna mloda :((( Masz wyrzuty sumienia i wątpliwości,więc według mnie na taki układ(bo to jest z Twojej strony układ) się nie nadajesz.To o czym myślisz jest nieuczciwe w stosunku i do tego faceta i w stosunku do samej siebie.Masz jeszcze czas to odkręcić,później będzie za późno