Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilllaaaa..

30 letni facet bez własnego mieszkania to nieudacznik

Polecane posty

A co w tym takiego śmiesznego kretynie że zbudowaliśmy mały domek ? Ja wiem że w Polsce przy takich śmiesznych zarobkach to niemożliwe ale kiedy w Niemczech zarabiasz 2.5tyś euro na miesiąc w tym druga połówka drugie tyle to po paru latach pracy budujesz mały domek albo jak zaciśniesz pasa to i willę wystawisz.

Gość marlooner25
haha! pogonił swoją babę do mycia kibli u Niemca żeby wymurować "klocek" w swojej wsi i się cieszy.. i do twojej wiadomości: to nie jest mentalność Polek tylko mentalność wszystkich kobiet od zarania świata- facet, który wraca z polowania ze zwierzyną jest bardziej atrakcyjny niż facet, który wraca z polowania z garścią jagódek:) oburzanie sie na "materializm" i to że kobiety nie piszczą i nie sikają w majty na widok brzydali z gołą dupą jest dziecinne

Gość Matys56e7r
Pozdrawiam, wszystkie pojebane laski, które chcą równouprawnienia a zarazem uważają że facet powinien im mieszkanie zapewnić. Jak was nie stać na mieszkanie, to dlaczego faceta miało by stać? Jebane szmaty.

Gość kolooo hmm
a własnie zaciszniesz pasa .... i tak własnie jesli taki jeden z drugim zaciskał pasa i dorabiał po godzinach to to skromne mieszkanie by w wieku 30 miał !!! nawet mówiac o naszych pl warunkach pozatym domek kosztuje wiecej ... Wiec nie mów ze nie mozna ,kwestia tylko priorytetów w zyciu albo piwko co wekendzik i panienki ,imprezy albo wszystko z umiarem i podstawa to mieszkanie dla faceta ... Kazdy jest materialistą ,bo patrzy na kase w zyciu , bo auto ,bo wycieczka bo cos tam ...

Gość marlooner25
kolejny złośnik:) ależ nic nie musisz nikomu zapewniać. szukaj baby, której nie zależy na dobrach materialnych albo sama ma mnóstwo kasy i przyjmie cie do swojego mieszkanka. albo takiej co pojedzie z tobą do Niemiec na truskawki i razem zarobicie:)

Gość kolooo hmm
Wiec Matys56e7r bzykaj sie sam ,klony sam sobie urodzisz i wychowasz a szmatom nie daj nic bo to pasozytyyyy sa buhhhhaaa powodzenia w szukaniu ....

marlooner25 Nie będę z Tobą już dyskutował bo za przeproszeniem pierdolisz jak jakiś wieśniak który myśli sobie że jestem jakimś znawcą od zalania dziejów :D Skończ się ośmieszać baranie bo to jest żałosne. Moja dziewczyna nigdy żadnego kibla w Niemczech nie umyła bo to ona mówi innym ludziom w pracy co mają robić a jak jesteś taki cwany to przyjedź sam do Niemiec, naucz się języka, poszukaj pracy i wybuduj dom. Jesteś mądry w gębie i tyle w temacie, nie będę z takim kretynem dyskutował. Pozdrawiam środkowym palcem.

Gość gogo 33masztam
masz takaa kobiete na jaka cie sstac!mieszkanko to podstwa kazdy o tym wie

a ile znam rozwodnikow kolo 40, co to zoneczkom pozostawiali mieszkania, a sami na wynajetym pokoju u babci, masakra jakas i szuka jescze laski super z chata pod miastem ,poszedl won! mialam takich adoratorow co wjebali by sie do mnie najchetniej:)

Gość Elektronikełe ausf.I
jak tak was czytam to jestem za masową eutanazją dla każdego

Gość marlooner25
jestem kobietą, mieszkam za granicą, gdzie zarabiam całkiem niezłą kasę- domków w Pl na pewno nie będę budować, dzięki za sugestię:), język znam- jeden perfekt i 2 tak sobie, ale się dogadam. nie interesują mnie nieudacznicy- niby z jakiej racji miałabym lecieć na kogoś bez żadnych zalet?! faceci na tym portalu są żałośni, ciągle ta sam śpiewka w stylu: "jestem biedny, brzydki, a kobiety to k..y, bo lecą na ładnych i bogatych":)

Gość 29.
nie chce mi sie czytac calego topiku ale odnosnie tematu to poniekad sie zgadzam. moze nie koniecznie juz musi miec na wlasnosc ale np byc w trakcie splacania kredytu za to mieszkanie lub przynajmniej aby bylo faceta stac na kredyt. jesli natomiast mieszka z rodzicami- bo np dom jest duzy i spokojnie zmiesci sie tam syn to powinien miec niezle auto. ogolem faceci maja wieksze mozliwosci zarobkowe niz kobiety.

Gość kolooo hmm
moje spostrzezenie jest takie ,kiedy rozmawiamy w meskim gronie zazwyczaj najwiecej do powiedzenia w kwestii ,,materialistek " maja Ci kumple co maja problemy finansowe,i zdają sobie sprawe z tego ze cięzko od 1 do 1 ale tak naprawde sa zbyt leniwi zeby to zmienic mam kumpla co ma 40 lat i mieszka z rodzicami!!! i ciagle powtaza ze czeka na te jedyna ,wiecznie ma braki kasy wiecznie ! a zarabia 3 tys i ma tylko na swoje wydatki ,auto, fajki itp, ale ciagle imprezki ,co pozna nowa laske to do zakopca ,to jakies inne tam bajery heheh wiec ...no i ciagle mówi ze wszystkie to materialistki :)

Gość 29.
no dokladnie kolego wyzej. najwiecej do powiedzeniana temat materialistek maja faceci ktorych na nic nie stac. ci ktorzy radza sobie lepiej jakos nie wyzywaja dziewczyn sa po prostu normalniejsi.

większość ludzi pracuje na czarno lub na umowę na najniższą krajową więc jak taki ktoś może dostać kredyt? i nie mówcie że jakby chcieli to by mogli, bo jakby tak było to by nie było tak że ponad połowa ludzi w polsce pracuje za około 1,5k na ręke

Jesteście psychicznie chorzy, jakie MUSI ? Czy to jest kurwa wymóg jakiś ustawodawczy że każdy facet w wieku 30 lat MUSI posiada mieszkanie własne lub być w trakcie kredytu , no ludzie ręce opadają jak was czytam. Nikt nie musi niczego robić czego nie chce, każdy żyje wygodnie jak mu się podoba. Idąc waszym daremnym tokiem myślenia równie dobrze mógłbym napisać : "Dziewczyna do 25 lat MUSI być po ślubie i mieć bachora, jak nie to znaczy że jest stara panna" Ludzie naprawdę ręce opadają jak widzę jacy durni jesteście. Nikt nic nie musi, każdy robi co chce i nikt nie będzie mi mówił co mam robić.

Gość marlooner25
to było do mnie? taa, boli mnie bardzo, ze nie mam mieszkania, jasne:) pracuję dla linii lotniczych i zmieniam bazę co 12 m-cy, co 2 lata[inne miasto i/lub kraj]. to gdzie mam kupować, to mieszkanie? w rodzinnej wiosce? nie mam zamiaru tam wracać.

bo ludzie w polsce lubią wiązać się na łańcuchu do kawałka ziemi, sprzedać za bardzo nie mają jak, bo kredyt jest a jeśli sprzedadzą to tracą na tym, bo kredyt na 200k, a do spłaty 300k lub więcej

Gość może i jestem materialistką
ale uważam, że mój facet powinien mieć minimum tyle, co ja i zarabiać minimum tyle, co ja... Nie mam zamiaru utrzymywać faceta :)

Gość marlooner25
ale oczywiście, że nikt nic nie musi. ale temat jest w stylu "posiadanie mieszkania jako wyznacznik sukcesu". tak więc jak ktoś w wieku 30 lat nie ma gdzie mieszkać, to o czymś, to świadczy. nie wiem po co tak "płaczesz"- wiadomo, że nie każdy jest zaradny, nie każdy ma pieniądze i dobrą pracę- nie ma w tym nic złego. a to że ktoś o wyzszym statusie jest atrakcyjniejszy, to normalna sprawa i bez sensu lamentować nad oczywistymi rzeczami

"30 letni facet bez własnego mieszkania to nieudacznik" Tak brzmi temat więc jasno daje do zrozumienia o co chodzi. Ja nie płaczę, do 30tki brakuje mi 2 lata i już dorobiłem się więcej niż większość ludzi w Polsce dorabia się przed 50tką tylko z tą różnicą że mieszkam w Niemczech i jakoś nie uważam się za lepszego od innych. Nieudacznikiem jest ktoś kto siedzi na dupie i nic nie robi, nie chce próbować zmienić życie na lepsze a nie ktoś kto ciężko pracuje, żyje w zgodzie z innymi ludźmi a tylko z powodu sytuacji materialnej nie stać go na własny kąt. W Polsce 80% młodych ludzi mieszka z rodzicami, rodzinami albo znajomymi bo tak wychodzi taniej. Jeśli dla kogoś wyznacznikiem zajebistości jest kupić mieszkanie na kredyt a później żyć każdego miesiąca z resztek wypłaty to gratuluję.

Gość marlooner25
no niestety, nie zgodzę się. to jest przykre, ale jak ktoś uczciwie i ciężko pracuje, ale mimo to guzik ma, to jest nieudacznikiem i osobą niezaradną życiowo. przez dwa lata po studiach pracowałam za 1500 zł i mieszkałam z 3 współlokatorami. czy to był sukces życiowy? nie był. gdybym miała tak żyć po 30tce, to bym sobie w łeb strzeliła.

ile trzeba zarabiać aby żyć w miarę, w większym mieście, i mieć kredyt do spłacenia a teraz po podaniu tej kwoty powiedzcie mi ile osób tyle zarabia

Gość facet taki.....
tak się mówi, ale wiele osób nie ma wyboru. mieszka na stancjach bo ich nie stac na zakup własnego m

Gość zgłoś do usunięcia121
Co sprytniejsze cipkami zarobiły na własny kwadrat.

Gość stylish29
Elektronikele- splacanie kredytu 1000-1500; czynsz swiatlo gaz 600- przyjmujac ze mieszka sie w splacanym mieszkaniu; jedzenie, benzyna, wyjscia do knajpy 1200. wyszlo mi 2.800-3.300 czy uwazasz ze facet myslacy powaznie o zyciu i majacy o wiele wieksze mozliwosci niz dziewczyna nie powinien zarabiac okolo 3.000? powinien sie zadowolic 1.200 i ciagle siedziec na garnuszku rodzicow? mysle ze prawdziwy mezczyzna nie znizy sie do takiego poziomu.

to teraz ile należy mieć wkładu własnego aby dostać kredyt, oraz ile osób zarabia około 3k na rękę w wieku do 30 lat

Gość marlooner25
no i co ci faceci tak jojczą.. kobiety są np oceniane przez pryzmat urody- babka może być prezesem banku, a i tak piękna siksa sprzedająca szmatki w CH będzie się czuć lepsza, a faceci olewać. a wy musicie tylko zarabiać przyzwoite pieniądze, co jest całkowicie w waszych rękach i zależy tylko od was:)