Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAŻENOWANA IGNORANCJĄ

Zażenowana ignorancją pracodawców ,podzielę się swymi doświadczeniami

Polecane posty

u mnie w mieście jak czytam ogło to szoku doznaję ,jakie wymogi ,kelnerka z prawem jazdy ? matko jaka to potężna restaurant ! na całe miasto się rozciąga ! pracownik hali z angielskim ? zapewne potrzebnym by pokonwersować z wózkiem widłowym o globalizacji gospodarki. Licencjonowany pracownik ochrony z orzeczeniem o niepełnosprawności ( by mieć licencje zdaje się egzamin sprawnościowy), orzeczenie chyba na głowe,albo renta alkoholowa, a już hicior studentkę zaoczną do sprzedaży e-papierosów zatrudnie , wymóg głowny to pełna dyspozcyjność ,praca również soboty i niedziele, prawo jazdy też konieczne bo jak by tak klientowi spadł ten fajek i potoczył się na drugą stronę centrum handlowego to pewno trzeba byłoby podjechać ( swoim autem własnym ,nie firmowym boże broń!)

Gość o taką polskę walczyli
ja nawet nie piszę , szkoda klawki , role się jeszcze odwrócą !

Gość phi ja mam 33
i jak w nicku, pracy brak , nie studentka ,pełnosprawna ( bez licencji to zapewne dlatego !!) z angielskim , ba nawet kurs kas fiskalnych mam ,ale co z tego jak sprawna jestem , stara jestem ( chyba dla nich) ,napewno niereprezentacyjna ( tak myślą pewno) ,nie studiuję ( pewno nieuk)

Gość przepięknie jest
4 zł /h pizzeria kierowca z własnym autem - fakt autentyczny ,nie chce mi się szukać linka wbijcie w google i żeby weselej było KRAKÓW CITY

Rozwiń szerzej swoje obserwacje, bardzo mnie wciagnęło :) :) Jakiś czas temu zajmowałam się rekrutacją pracownika do Naszej firmy...w sumie z góry miałam narzucone kryteria. Współczułam tym ludziom... A teraz jestem na ich miejscu :) W sumie nie mam się z czego cieszyć, ale...w końcu mogę się wybyczyć za wsze czasy :) Mam czas na lekarzy, idę do szpitala niedługo prawdopodobnie. W pracy nie mogłam sobie na to pozwolić. Pracownik administracyjno biurowy :)

Gość sjjewi282
ja pamietam,ze w czasie euro szukali kelnerki to rest w centrum....6zł brutto!!! przechodzilam tamtedy widzialam jaki ruch, marzylam by nikt sie nie zglosil a na pewno w koncu jakas durna pałka tam poszłą ;( niedlugo za 2,40zł beda pracowac wiesniacki i niszczyc rynek :/

phi , ja też jestem po 30 , rok po 30 gwoli ścisłości ,Kamilka z POZ. i tak masz super że cię po prostu stać na bezrobocie ,mnie nie i szału dostaję jak czytam te bzdetne ogłoszenia. sjjewi282 a w jakim mieście ,kraków czyżby ? U mnie w mieście to kelnerka musi mieć duże dowiadczenie dwa biegłe języki , być reporezentacyjną młodą i w pełni dyspozycyjną studentką . Ja jako stare 31 letnie próchno nie mam możności zarobić tych 5 zł / h plus NAPIWKI !! u mnie w mieście napiwki buhaha ,od kogo ,jak tu żaden turist nie przyjeżdza , chyba że jakiś lumpek zaleje łeba po wypłacie to ze 2 zł strzeli w miesiącu.

Gość ech jest jak jest
Prawda, wiesniaczki. jak by każdy pomyślał i się do kupy zebrał. Miesiąc wystarczył by żeby sie nigdzie za psie pieniądze nie przejmować i co by zrobili pracodawcy, co nie znaleźli by chętnych za durne 2 grosze? Poszło by im po kieszeni. Raz, drugi, może i trzeci, ale w końcu może tez by sie coś ruszyło. Jeśli oni mają branie na rynku za parę zł, to po co dawać więcej? No po co? Kto by dał?

i powiem tak , dzisiaj byłam na spacerze ,zimno fakt ,a ja szłam niespiesznie głównymi ulicami mojego miasta , godz 17 niedziela , deptak ,niegdyś centrum życiowe mieszkańców , zero czynnego sklepu , pizzeria pusta z zapoarowanymi szybami i ziewającą obsługą , po drodze mineły mnie może 3,4 osoby w wieku mocno dojrzałym -kościół blisko ... Młodych ludzi brak !!! nie ma !!! nie chodzą ? znikneli ? sa duchami ? domy handlowe zawsze pustawe , stoiska z tabliczką -wynajmę. Moje miasto umiera , większość małych miast umiera , kto tutaj zainwestuje ? w co ? skąd klientella skoro młodych brak ,pracują za owe 5(x2) euro/h na obczyznie.Jednak ja mam pomysł na biznes ! prywatny zus ! bo niebawem polska cała staruszkami stanie.

Gość kalkUlator
u mnie w mieście tarnów - jest dokładnie tak samo ,ludzie z dowiadczeniem i mgr ,znajomością języków ,pełnosprawni ,dyspozycyjni leczą depresje w którą wpędziło ich bezrobocie za pieniądze rodziców. W tym ja ,po ochronie środowiska i 3 latach pracy w branży, wyleczę się i bez przebierania w słowach SPIER.DALAM

Gość głupia żona M
maków podhalański łączy się w bólu z miastem zażenowanej

Gość gdzie kupie 14 cm szpile
a wy myślicie że w wawce lepiej ??!! do rozwożenia posiłków z własnym samochodem 6/h , lepiej niż 4 w krakowie ,ale wiem że wakatu już brak

Gość sjjewi282
Wroclaw :-(

Gość podnosię bo dobre
.

we wrocławiu że kupię , bo nie zrozumiałam :D

Gość Elektronikełe ausf.I
bardzo dobre warunki, jak się postaracie to w wieku 30 lat uda wam się kupic mieszkanie na kredyt

jezu ale ze mnie tuman , nie doczytałam , kelnerka 6/h wrocław :D

Gość gadugadu nocom
ja już 7 lat w uk i ani myślę wracać do tej dziczy bo krajem tego nazwać nie można ,patriotyzm buhaha

Gość on jest nienormalny
no coment people

Gość do gadugadu nocom
i pewnie robisz na zmywaku albo na produkcji

Gość podwarszawianka
Mieszkam w łomiankach wybudowano u mnie w mieście centrum handlowe ,centrum jest wymarłe tak jak inne markety ,lokale,kawiarnie ,pizzerie ,sklepiki,butiki nawet bazarek w sobote świeci pustkami itd ciekawe dlaczego ? bo z tego co słyszę to w innych miastach jest podobnie tak jak tu ktoś napisał że jego miasto umiera, ale to cały nasz kraj umiera dzięki pracodawcom

Gość gadugadu nocom
już nie , oczywiście zaczynałem od zmywaka nie czarujmy się ,obecnie pracuję jako kasjer biletowy.

podwarszawianko może nie tak srogo , bardziej przez rząd , upierd... gospodarkę przy samej dupie , firmy padaja , pracodawcy mają pole do popisu to szaleja z dyspozycyjnymi w weekendy studentami zaocznymi i niepełnosprawną ochroną

Gość lubię pomarańcze i mandarynki
witam sąsiedni maków , kłania się wymarła bielsko biała

Gość do powyższego
piła

Gość hjkyui
To już norma z tymi "wymaganiami" jeśli chodzi o ogłoszenia o pracę. Czytałem nie dawno bo też pracy szukam i szukali magazyniera z biegłą znajomością języka angielskiego oraz czeskiego, prawo jazdy kat b i średnie z maturą :D Albo jeszcze jedno było praca w biurze od pn-pt 8-16 za 1500brutto do obowiązków miało należeć prowadzenie biura, sprzątanie biura, prace porządkowe na magazynie, wymaganie średnie z maturą język niemiecki i angielski, doświadczenie w prowadzeniu biura najlepiej osoba młoda do 25 :D No i jeszcze trafiłem na ogłoszenie gdzie poszukiwali kierowcy do pizzerii płaca 5,50zł rękę wymagania średnie wykształcenie, kat b, język angielski w mowie, doświadczenie w kierowaniu pojazdów, najlepiej student...No i te wszystkie ogłoszenia do ochrony z ochroniarzem który ma grupę inwalidzką to już w ogóle paranoja, do czego to doszło żeby pracować w własnym kraju muszę znać język angielski :D do pracy na produkcjach też tego wymagają :D

Gość hjkyui
Do lubię pomarańcze i mandarynki Cieszyn pozdrawia :)

Gość Elektronikełe ausf.I
to wy musicie być nieudacznikami, normalne osoby na poziomie chcące mieć coś w życiu zarabiają 2,5k + na rękę

Gość gadugadu nocom
nieudacznikami mówisz , ciekawa teoria mając pracę ,pomoc rodziców i mieszkanie , wiesz ja spierdzieliłem z pl dawno ,ale nigdy nie wypowiem się w tak lekceważący sposób o moich rodakach bo ślepy nie jestem ,z słuchem nadal dobrze ,widzę słyszę co się w moim kraju ojczystym wyczynia. Bród smród i ubóstwo ,ludzie chcą ,rwą się a ręce i nogi związane