Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAŻENOWANA IGNORANCJĄ

Zażenowana ignorancją pracodawców ,podzielę się swymi doświadczeniami

Polecane posty

Gość ula kraków
po prostu pracodawcy ustawa nie powinna dawać wyboru sprawny niepełnosprawny ,kobieta czy mężczyzna , stary czy młody , student do 26 r.ż czy ludek po studiach , mając tak ogromny wybór luk prawnych pracodawcy w nie uciekają , to nie jest dziwne zachowanie , dziwne jest tolerowanie przez rząd takiego stanu rzeczy !

Gość iu97886786
Pewnie chodziło jej o to że pracuje od 18 roku życia. Cóż niestety nie zanosi się na lepsze a co najgorsze RZĄD DONALDA TUSKA KTÓRY OBIECAŁ OBNIŻYĆ PODATKI I IŚĆ NA RĘKĘ MŁODYM PRZEDSIĘBIORCOM, NIC ZE SWOICH OBIETNIC NIE SPEŁNIŁ A DODATKOWO TE PODATKI PODNIÓSŁ I CAŁY CZAS PODNOSI. NIE SPEŁNIŁ ANI JEDNEJ OBIETNICY SWOJEJ ZŁODZIEJSKIEJ PARTII I WY POLACY GO JESZCZE POPIERACIE.

polska ekonomia jest w tej chwili jak w XIX wieku, z ta roznica, ze dzieje sie to 150lat pozniej. W jedwabnych rekawiczkach...

Gość annawartaaa
''bo i dlaczego mają nie wykorzystywać skoro nie ma żadnego bodźca na podwyższanie stawek?'' Zwykła uczciwość ludzka.. Sam narzekasz, a także być wykorzystywał innych ludzi przy nadarzającej się okazji, tak samo można usprawiedliwić polityków, czemu mają nie podwyższać podatków i zgarniać sobie więcej premii jak obywatele na to pozwalają?? Przecież ich bieda nie dotyczy, a mogą mieć jeszcze więcej niż mają. A ty niczym się od nich nie różnisz, na ich miejscu robiłbyś ro samo. Co za mentalność.. :o :o

Gość lieber
Macie kurwa jak żeście chcieli.......Macie tylko to na co pozwalacie..................Wystarczyłoby się zgadać, choć raz solidarnie zaprotestować............... W moim rodzinnym mieście jest taka wielka firma, zatrudnia około 4 -5 tyś ludzi łącznie.... Stanu fatycznego nie da się ustalić i pewnie kadry też go nie znają........ Kiedyś uchodziła za oazę spokoju........... dziś mogę śmiało powiedzieć o obóz pracy.............. Od dwóch lat zaczęły wchodzić przymusowe soboty i trzecie zmiany, nie byłoby może nic w tym dziwnego gdyby nie fakt że automatycznie leciały zarobki. a zwiększały się wymagania. Napomnę że jest to naprawdę praca wymagająca precyzji i zdolności manualnych. system 8 h często zamienia się w 12 h. Nie ma możliwości usiąść, czy posiadania przy sobie kanapki , czy butelki z wodą w upalny dzień. Na 8 h dzień pracy w upalne dni przypada 0.33l wody............... Na hali potrafi być 40 stopni........ Ludzie młodzi przewijają się tu jak stonka........... 60 % rekrutów ucieka po miesiącu, 20 % do pół roku, 10 % to zapaleńcy niewolnictwa, a następne 10 % to ludzie bez wyjścia, albo im się tak tylko wydaje......... Jeżeli np. pierwsza zmiana na jednej z hal wynosi 500 osób, potrafi dziennie nie przyjść do 80 osób, rekord 212 osób............ Teraz doszły niedziele 1 i 2 zmiana............. 26 dni roboczych po 8/12 h = 1400 /1700 zł na rękę, nie ważne czy tyrasz niedzielę, sobotę, nockę........ Może te 6,5zł nie jest tak mało jak tu niektórzy podają po 4 - 5 zł, ale zapierdalac dajmy na to 6 dni w tygodni np. od 19tej do 7 rano, schodzimy w niedzielę rano, śpimy, zjadamy obiad by pod wieczór chwilkę wykorzystac na swoją pasję. bo jutro już na 7 trzeba leciec do pracy , całe szczęscie tylko 8h, ale do połowy tydonia, a nóz widelec w okolicach piątku się dowiemy że w niedzielę trzeba też przyjść .............hura dostaniemy może wtorek , albo środę wolną do wyboru do koloru........................... Cudowne to życie....................

Dopóki ludzie nie wyjdą na ulicę to tak to będzie wyglądać a będzie jeszcze gorzej. Tylko czytam i czytam jak wszyscy narzekają ale żeby coś w tym kierunku zrobić to się nikomu nie chce, mi też się nie chciało już więcej w tym syfie uczestniczyć więc wyjechałem i wam też radzę to zrobić no chyba że macie determinację w sobie żeby wyjść na ulicę podpalić bramę w sejmie albo coś w tym stylu żeby te chujki w końcu zobaczyły że nie jesteśmy debilami.

Gość Elektronikełe ausf.I
należy wszystko sprywatyzować i zlikwidować związki zawodowe, wtedy dopiero będzie dobrze

bo nie mam kapitału ani głowy do interesów, do biegania za zleceniami, do dbania o kontakty itp,

ale czy to znaczy że należy wykorzystywać ludzi?

Gość śpiewam dla frajdy
ktos tam dobrze podsumował...zreszta duzo tu trafnych gorzkich słow...uwazam,ze jedyne co mozna by zrobić to wielki protest,ale jak? z facebooka i do imprez masowych najchetniej korzystaja ludzie majacy duzo kasy, najczesciej mlodzi ludzie,nastolatki, ich to bardziej obchodzi jakas seksafera z wegrowska niz brak pracy, przeciez gdyby z milion albo dwa miliony Polakow sie zbuntowalo i najechalo na Warszawe to nawet wojsko by nie udzwignelo (oczywiscie wystrzelaliby pewnie Nas i rozjechali ...) :O Wojsko dobrze opłacane, niewazne kto rzadzi krajem ważne że oni mają, alePolicja mogłaby być z Ludzmi, Policjanci nie zarabiaja kokosów.

Można. Nie masz głowy do interesów a jeść trzeba, na jedzenie i 4 zł wystarczy. Dlaczego ten co ma miałby odejmować sobie i swoim dzieciom aby wspomóc pechowca,który nie ma ?

pasożyty też żerują na żywicielu ale go nie uśmiercają bo wiedzą że jak żywiciel zdechnie to pasożyt również, a polak jest taki, że będzie krowę doił aż jej wymiona upierdoli

Tak. zupełnie inaczej niż Niemiec, Żyd, Rosjanin czy Turek. Polacy to samo zuo bo nie płacą pechowcom po 40 zł / h.

Gość Wężowe Oczy 88
Ja jestem zażenowana błędami ortograficznymi w ogłoszeniach o pracę typu :D no rozwala mnie to po prostu i wiem że to jakiś niepoważny "pracodawca"

Gość TERIOpekt
Ja jestem chętny do protestu w kazdej chwili w ostatnim roku wylecialem z dwoch firm tylko dlatego ze przypomnialem swoje prawa i nie dalem sie pomiatac dodam ze jestem wlasnie osobom "niepelnosprawnom" "ochroniarzem" nie bedzie jakis ciulik wykorzystywal tego wlasnie wygralem proces o mobing - przez pracodawce dostalem depresji oczywiscie w cudzyslowiu ale nie bedzie skurwiel pomiatal ludzmi.Co roku ucinali stawki zamiast rosnac malaly ile razy mowilem zrobmy cos z tym to kazdy kurwa chowa glowe w piasek nie bo mam do emerytury niedaleko itp. a w chuj im z emerytura nedzne pieski skomlace. Przez takich wlasnie co dbaja o wlasna dupe ludzie zapierdalaja caly miesiac uczciwie za 1150 zl

Gość Ya pyerdole
Pensja minimalna w tym roku wyniesie i owszem 1600zł... ALE BRUTTO!!! Wbijcie sobie do tych prolowych łbów, że to ile zarabiacie brutto jest informacją bezwartościową przy tak wysokich składkach, dochodowym, ZUSie i braku już jakichkolwiek ulg, zwolnień i odliczeń. 1181,38zł - TYLE WŁAŚNIE WYNOSI NETTO PENSJA MINIMALNA (czyli na rękę) w tym roku. Ale co najciekawsze REALNIE NIC nie wzrosło od poprzedniego roku, ponieważ ten teoretyczny wzrost nie pokrywa inflacji czyli wzrostu cen :-D Tak więc jedyne co wzrosło to cyferki. Czyli podsumowując: na rękę będąc zatrudnionym legalnie na cały etat dostaje się aż 1181 zł! A wiecie ile wynosi koszt pracodawcy zatrudnienia na pensję minimalną? 1931,84 zł :-D! Czyli prawie połowę na dzień dobry zapierdala wam państwo.

Gość Ya pyerdole
A i jeszcze jedno, żeby uświadomić wam skalę tej złodziejskiej hydry. Jeśli w Irlandii zarobisz pensję minimalną w wysokości 1500 euro BRUTTO to na rękę dostajesz... 1452 euro NETTO - czyli na rękę! Innymi słowy 97% sumy brutto jest dla ciebie. Podobnie jest w większości państw europy zachodniej. Wbijają debilom co nawet nie potrafią odróżnić własnych zarobków w kwocie netto od brutto propagandę, że na zachodzie są GIGANTYCZNE podatki. Gówno prawda. Może i nominalnie są wyższe o kilka stóp procentowych niż u nas, ale REALNIE uwzględniając ulgi, zwolnienia i kwoty wolne od podatku osoba zatrudniona na pensję minimalną podatków praktycznie nie płaci. Zarobki brutto są niemal równe zarobkom netto. Ale dla tego narodu to i tak za mało. Zawsze znajdzie się jakiś niewolnik klepiący jak wytresowany debil po trepanacji czaszki te bajki, że to wina komuny, kryzysu, pozycji geopolitycznej, Chin, czy woli losu. To łatwiejsze niż zaakceptowanie faktu, że ten kraj jest krajem podbitym. Dopóki się tego kurewstwa w parlamencie, ministerstwach i urzędach nie wyrżnie razem z rodzinami do 10 pokolenia, dopóty to nie będzie można tutaj nic zbudować 🖐️

Gość 65y7uyjh
hakuurii--> strasznie szkoda mi sie Ciebie zrobilo :(

Gość glistaludzka
Kiedyś znajomy podesłał mi bardzo zabawne ogłoszenie. Praca w sklepie 5 dni w tygodniu i w co drugą sobotę, zdaje się 8 albo 10 godzin dziennie za... 600 zł + premia :D W dodatku ktoś miał jeszcze czelność dojebać, że należy 'dbać o sklep' i być 'zaangażowanym' :D Pewnie jakiś fiut liczył na to, że znajdzie osobę którą bieda tak ciśnie że zgodzi się na wszystko.

Gość rewolucja koorwa
Tusk na gilotynę!

Gość hurr durrrr
podbijam

Gość bajabonko
up up

Gość sedesso
sa tez chętni do zatrudnienia chydraulików,inrzynierów,spszataczki,albo pszyjmne ksiegowom