Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAŻENOWANA IGNORANCJĄ

Zażenowana ignorancją pracodawców ,podzielę się swymi doświadczeniami

Polecane posty

Gość gadugadu nocom
super temat ,jak i autorka i takie właśnie durne cizie na ogół mają w życiu z górki ,albo ich jedyną ambicją jest natrzaskanie dzieci i małżeńska prostytucja

Gość niekumaty karol
czytalem ogloszenie do roznoszenia ulotek - wyslij swoje CV :-o szkoda ze castingu nie zrobili, a tak przy okazji takie spostrzezenie tez niedawno otworzyli w moim miescie kolejna galerie handlowa tylko co sie daje od razu zauwazyc klientow jak na lekarstwo, sa ludzie zwiedzajacy ogladacze itp ale kupujacych niewielu, skad to sie bierze? wymyslilem sobie teorie ze pazernosc pracodawcow jest tak duza ze sami sobie strzelaja w kolano , no bo zatrudniajac mlodego czlowieka za minimalna stawke ten mlody czlowiek jest w stanie za to jedynie oplacic rachunki i kupic cos do koryta ,czlowiek ledwo wiaze koniec z koncem ,nie ma na glupie kino i chodzi tylko jak sa promocje typu tani wtorek, do knajpy nie ma za co, ciuch kupuje sie raz na kwartal i tu jest wlasnie pies pogrzebany no bo gdyby teraz taki czlowiek zamiast 1200 zarobil przynajmniej te 1700 to tym samym zapelnil by te puste kafejki poszedlby po ciuch i tak by to sie jakos krecilo a tak jest kiszka powstaja tylko dyskonty typu biedronka bo czlowieka stac tylko na najtansze zarcie a sklepy z ciuchami kafejki stoja puste i oglnie jest zastoj

Gość to jeszcze nic!!ja was przebij
to ja was wszystkich przebije. kilka dni temu widzialam ogloszenie PRAKTYKA ABSOLWENCKA na stanowisku pokojowej znajomosc 2 jezykow, wyksztalcenie srednie najlepiej hotelarskie, obowiazki to wiadomo sprzatanie pokoi, dbanie o czystosc na calym hotelu i uwaga PRZYGOTOWYWANIE SNIADAN, POMOC Z RANA NA SALI A TERAZ NAJLESZE!!! max 3 miesiace, praktyka ma charakter BEZPLATNY. prosze, moze ktos chetny? ja rozumiem, praktyka w czasie nauki w technikum, tez taka odbywalam za darmo ale ta praktyka jest dla osob po szkole.

zal mi serce sciska jak patrze na te nasze polskie realia. bylam jakis czas w uk, wrocilam z tesknoty za krajem. mialam tam byle jaka prace i zle sie z tym czulam. niestety widze ze tutaj lepiej nie bedzie. po dwoch miesiacach siedzenia w domu sa jakies widoki na prace na produkcji. w moim regionie to niestety szczyt. ciesze sie i z tego, zawsze to jakis poczatek. mam uprawnienia ochroniarskie i co? gdzie ogloszenie tam 'mile widziana' grupa inwalidzka. żałosne , naprawde.. gdzie ten kraj zmierza? nad przepaść chyba. ludzie rządzacy krajem ktorym powinno niby zalezec na dobru obywateli systematycznie nasza sytuacje pogarszaja. jak ktos wczesniej napisal, co to ma znaczyc zeby moc znalesc prace we wlasym kraju trzeba znac jezyk angielski. i to w prawie kazdym ogloszeniu. chore to jest i nienormalne.

Gość dramtyczne to jest
To nie jest ignorancja, to zwykła bezczelność, chamstwo, sknerostwo i cyniczne działanie. Nawet jakby płacili 1 zł na godzinę to ludzie i tak bedą pracować. Bo co niby mają zrobić jak roboty nie ma. Dramat ;/

po co maja placic 1 zł na h? przeciez moga takie praktyki absolwenckie wprowadzac i maja za przeproszeniem murzynow ani zlotowki nie wydadza a beda mieli posprzatane i ogarniete wszysko.

Gość Liść Aloesu
Powinno się młodych ostrzegać przed takimi darmowymi stażami absolwenckimi, bo to podcinanie gałęzi na której się siedzi. Po takim stażu nikt cię nie zatrudni, bo wolą wziąć kolejnego murzyna :o Fajne podsumowanie: http://demotywatory.pl/4025960

Gość pot
niedlugo to bedziemy za darmo robić ! W tym kraju odechciewa się życ!!!

Gość hjk855
Niestety macie rację. W Polsce znajomość Języka Angielskiego to podstawa bo jak nie znasz to już o 80% masz ciężej znaleźć pracę. Czy widzieliście żeby np w Anglii albo Norwegii pracodawcy od potencjalnych pracowników wymagali znajomości Języka Polskiego ? bo ja nie...Smutne to że rząd jest za złodziejstwem a do kraju wpuszcza się obcy kapitał który wykorzystuje biednych ludzi do ciężkiej pracy za grosze ale właśnie o taką politykę im chodziło, chodziło o to żeby zrobić z nas niewolniczy kraj a oni za łapówki opiewają sobie w luksusach. Mamy świetne tereny, wspaniałych rolników, moglibyśmy mieć gospodarkę rozwiniętą na poziomie ale po co, lepiej ściągnąć owoce z Włoch Portugalii Afryki ehhh szkoda gadać żyć się odechciewa..Sam jestem na bezrobociu już parę lat, w moim mieście z pracą jest mega ciężko do tego rządzą układy układziki, jak nie masz znajomości to nie masz o czym nawet marzyć. Mnie by już zadowoliło te 1200zł/rękę a nawet nie ma gdzie się wkręcić.

staz to jeszcze pół biedy, bo z urzędu pracy dostanie sie te 500-700zł i ja na taki staz musze isc, bo po szkole nikt mnie nie chce zatrudnic, dziesiatki rozeslanych maili, zero odpowiedzi to ide na staz, bo co mam zrobic? po kupnie biletow i oplaceniu tel i neta zostanie mi 300 zl na przezycie. a ta praktyka absolwencka? za darmo i jeszcze musisz dolozyc na dojazdy zeby im posprzatac, no chore to jest!

Gość hakuurii
Ja pracuje na produkcji przy montażu części do samochodów KIA. Koreańska firma która dopiero od 5 lat jest w naszej miejscowości. Pracuję po 8 godzin dziennie na dwie zmiany 6-14 alb 14-22. Stanowisko mam takie że non stop muszę używać siły szczególnie rękoma, kręgosłup wysiada od tego wiecznego stania na nogach a po 8 godzinach pracy jestem wykończony jak koń po westernie. Mało tego żeby wyrobić normę muszę skręcić około 300-360 podłokietników. Ale najgorsze w tym wszystkim jest to że pracuję z ludźmi ;/ Boże jak ja nienawidzę tych wrednych małp, każdy tylko patrzy na siebie, nikt nie pomoże, wszyscy się obgadują, wyśmiewają jeden z drugiego, zachowują jak stado baranów albo dzieci mimo że średnia wieku w zakładzie produkcyjnym na liniach to 24-27 lat ;/ Po 8 godzinach pracy człowiek po takim wysiłku fizycznym i zjechanej psychice przez tych wszystkich tępych ludzi ma kompletnie dość a tu trzeba znowu wstawać na drugi dzień i iść tam stać i pracować :( No a po całym miesiącu pracy w okolicach 10tego dostaję cudowną wypłatę za moją ciężką pracę w postaci 1460zł/rękę :/:/..nienawidzę tego kraju.

Gość generalnie pieprzycie
Tworzycie jakies smieszne teorie o "pazernych pracodawcach" i zwalacie wszystkie nieszczescia na nich. Oczywiscie, ze pracodawcy sa pazerni, tak samo jak pazerni sa pracownicy ktorzy chca zarabiac jak najwiecej przy jak najmniejszym wysilku - nie ma w tym nic zlego, to normalne zachowanie istoty ktora chce zoptymalizowac korzysci. Jest to konflikt ktory reguluje RYNEK. Tak, czy sie wam to podoba czy tez nie, to pensje zawsze wyznacza RYNEK... no chyba, ze mowimy o bezproduktywnym etacie biurwy. A rynek mamy taki, ze to panstwo robi doslownie WSZYSTKO zeby nikomu nie chcialo sie zlamanego grosza zainwestowac - moze poza wielkimi firmami, traktujace ten kraj jak rynek zbytu i taniej sily roboczej. Bo po co tutaj inwestowac, kiedy REALNA skala obciazen fiskalnych jest ogromna, a sama praca opodatkowana bardziej niz wodki i fajki... A nawet jak sie oplaci wszystkie daniny to i tak nie gwarantuje, ze fiskus nie wejdzie i nie zablokuje firmowych kont. Fiskus ma w dupie brak plynnosci finansowej przedsiebiorstwa, ze trzeba oplacic kontrahentow, ze potrzebny jest zwrot z vatu, ze kazdy dzien to generowanie ogromnych strat. Te kurwy potrafily zarznac jedna z najwiekszych polskich firm jaka byl optimus, a na koniec po wielu latach procesowania wyplacili... 5 tys zl odszkodowania. :-o Tak wiec blagam, nie robcie sobie jaj, bo wylacznie dzieki przedsiebiorcom ten kraj sie jeszcze jako tako kreci. To zarzynanie przedsiebiorcow przez PANSTWO (a raczej tego nowotworu) sprawia, ze wszystko wokol zdycha, nie ma pracy i zarabiacie tyle ile zarabiacie. 🖐️

Gość do goryyyyyyy
🖐️

Gość Jurny Byczek ***
Pracodawcy okradają pracowników. Żaden kryzys ich nie dotyka i firmy nie mają gorszej kondycji finansowej. Prezesi biorą wielkie premie i podwyżki. Kadra zarządzająca nie potrafi tworzyć strategii marketingowej. Przynoszą straty i odbijają to na ciężko pracujących pracownikach. Przykładem złodziejstwa jest firma Konsalnet. Dostają za pracownika ochrony od banku ponad 20 zł. W innej firmie pracownik od tej kwoty miał ZUS i netto 8,20 - 9,00 zł. Tutaj najpierw G4 miało umowę z bankiem na te ponad 20 zł. Pracownikowi płacili śmieszne 7,50, co oznacza, że kradli dla siebie ponad 60%. Ale to nic. Stworzyli 2 fikcyjne umowy i odprowadzali ZUS od pracownika w wysokości 50 zł. Z tego na emerytalne jakieś 30 zł. Zero emerytury, zero zwolnienia lekarskiego (zdrowotne 6 zł.). W potem G4 przejął Konsalnet. Ta sama kradzież, tylko obcięli pensję za godzinę o 20 groszy, pomimo, ze bank płaci tyle samo. Czy to w porządku, że pracownik z licencją II stopnia, pracujący w banku z bronią, narażający życie, muszący znać prawo, żeby nie mieć kłopotów prawnych przy interwencji zarabia najniższą krajową? Bo wychodzi przy 168 godzinach pensja 1226 zł.

Gość Jurny Byczek ***
generalnie pieprzycie Tworzycie jakies smieszne teorie o "pazernych pracodawcach" i zwalacie wszystkie nieszczescia na nich. Oczywiscie, ze pracodawcy sa pazerni, tak samo jak pazerni sa pracownicy ktorzy chca zarabiac jak najwiecej przy jak najmniejszym wysilku - nie ma w tym nic zlego, to normalne zachowanie istoty ktora chce zoptymalizowac korzysci. Jest to konflikt ktory reguluje RYNEK. Tak, czy sie wam to podoba czy tez nie, to pensje zawsze wyznacza RYNEK.. - Pierdolisz jak potłuczony. Takie niewolnictwo, mobbing, łamanie praw człowieka i omijanie prawa pracy jest możliwe tylko w Polsce. W żadnym cywilizowanym kraju UE, to jest niedopuszczalne i są za to wysokie kary. W Polsce za fałszowanie umów, oszukiwanie ZUS i US są kary nawet do 10 lat. Zaq nieprzestrzeganie przepisów BHP jest kara do 30 tys. zł. Czy kogoś to rusza? 90% pracodawców popełnia przestępstwa i wykroczenia. Znasz jakieś sprawy, ze pracodawca był o to oskarżony i został surowo ukarany w Polsce? NIE!!! Jest oficjalne przyzwolenie Tuska, by zniszczyć Polskę i stworzyć nowe pokolenia niewolników dla żydów. Te działania są celowe.

Skoro żaden kryzys nie dotyka pracodawców, to dlaczego sam nie zostaniesz pracodawcą. Przecież to takie proste, a kasiura jaka - ho ho :-) Sytuację którą opisujesz wytworzyło PAŃSTWO. Państwo sprawiło, że zwyczajnie nie opłaca się tworzyć tutaj małych i średnich firm. Państwo obciążeniami podatkowymi sprawiło, że nie opłaca się tworzyć miejsc pracy. W efekcie mamy sytuację w której rynek tak naprawdę zapełniają duże firmy, międzynarodowe koncerny i korporacje, a wszędzie szaleje bezrobocie. Bezrobocie z kolei sprawia, że ci duzi gracze którzy i tak bez trudu mogą na rynku przetrwać, wykorzystują pracowników - bo i dlaczego mają nie wykorzystywać skoro nie ma żadnego bodźca na podwyższanie stawek? Przy niskim bezrobociu jest taki bodziec, bo po prostu gdy pracownik czuje się wykorzystywany bez trudu może znaleźć nową, lepszą pracę. Przyczyną nr 1 biedy w tym kraju jest PAŃSTWO. Reszta to tylko objawy 🖐️

Czy drogi jurny byczku napisałem coś innego? Tylko ty mylisz skutek z przyczyną. Tak, te działanie są celowe i tutaj jak najbardziej się tobą zgadzam. Tuska i resztę okrągłostołowej hołoty trzeba rozstrzelać.

Gość Jurny Byczek ***
Byłem 2 lata na własnej działalności. Jak się skończyła ulga ZUS i musiałem płacić prawie 1000 zł na ZUS, to przestało mi się opłacać. A żeby zostać pracodawcą, to trzeba mieć kapitał do zainwestowania w firmę, pracowników i księgową co najmniej 🖐️

Gość Jurny Byczek ***
Problemem nie jest rynek i popyt na pracę. Problemem jest pozwalanie organów prawa i rządu na przestępczość, łamanie i omijanie prawa. Polska chyba w całej UE ma najwięcej spraw o łamanie praw człowieka.

"Jak się skończyła ulga ZUS i musiałem płacić prawie 1000 zł na ZUS, to przestało mi się opłacać." I właśnie o tym piszę! A zarżnięciu przez ten nowotwór podatkami ludzi, którzy chcą pracować, być na swoim i wytwarzać jakieś dobra. Gdyby nie ZUS może twoja firma by się rozrosła i z czasem byś kogoś zatrudnił. Tym samym zmniejszając bezrobocie i tworząc presję na coraz wyższe stawki. Złodzieje nie dali ci tej szansy, tylko zwyczajnie zarżnęli. I stąd mamy wyzysk przez pracodawców. Oni tylko korzystają z zastanej sytuacji.

Gość iu97886786
Też bylem przez 2 lata na własnej działalności i póki płaciłem obniżoną składkę to jeszcze jako tako było dobrze tym bardziej że mieszkam w domu z rodzicami ale jak wskoczyłem na 1000zł ZUS to po trzech miesiącach musiałem zamknąć biznes bo jeszcze do tego dokładałem żeby uzbierać na samą składkę. To złodzieje są, dlaczego mam płacić ZUS skoro moja firma nie przynosi dochodów ? Powinno być to inaczej rozwiązane, jak mam to płacę jak nie mam to nie płacę albo po prostu składka powinna być niższa np 400zł za cały miesiąc w zupełności wystarczy ale oni mają mało i 1000zł muszą ściągnąć dla siebie a co ja z tego będę miał za 40 lat pracy ? 400zł ? śmiech na sali, coraz bardziej zastanawiam się żeby stąd wyjechać.

Gość iu97886786
Dokładnie tak dobrze powiedziane. Gdyby składka była niska to wiele małych firm/przedsiębiorców by dawało radę a po czasie na pewno by się rozkręciło, gospodarka by się rozwijała i ludzie też by mieli pracę bo takiego przedsiębiorcę było by po czasie stać żeby pracownika zatrudnić a teraz ? Sami zobaczcie VAT za towar jest wysoki, dostawa towaru, benzyna to wszystko kosztuje do tego ten posrany ZUS.. Jak miałem swoją działalność to pracowałem sam a co bym dał np żeby zatrudnić osobę do pomocy ale jak ją mam zatrudnić skoro nie miałem pieniędzy a przecież za 1.50zł/h nie będę ludzi wykorzystywał. Ile razy była taka sytuacja że nie dawałem rady samemu i przydał by się ktoś do pracy no ale niestety...

Gość iu97886786
Nie lepiej było by dla Państwa wtedy kiedy ZUS za miesiąc wynosił by te 400zł ? Wtedy więcej osób mogło by sobie pozwolić na własną działalność a za tym więc wyrównało by się to z poziomem składek 1000zł w przypadku kiedy ludzi z własną działalnością jest mniej. Więcej ludzi by miało pracę i więcej ludzi by te składki do ZUS odprowadzało a tak to co ZUS ma z takiego przedsiębiorcy takim jak ja byłem ? Odprowadzałem dla nich przez 24 miesiące 400zł każdego miesiąca a później jeszcze trzy miesiące po 1000zł i mnie zarżnęli i już nie płacę tylko siedzę na bezrobociu... beznadziejny system.

Gość ula kraków
moja kara od złodziei z us 60 tyś zł , złożony po terminie vat-z , nienawidzę tego kraju ,muszę sobie szybko zrobić żółte papiery bo noszę się z zamiarem wystąpienia o pozwolenie na broń ,a wtedy masakra w centrum warszawy,a jak będę miała zółte akta to pozwolenia nie dostanę , mafijnych układów nie mam ,to i nie pójdę siedziec za wasze , po prostu stad spierdzielam,przedsiębiorcy są traktowani w tym kraju jak gówno -dosłownie , jak najszybciej do utylizacji

Gość z masakrami to do sejmu
Człowiek który zrobiłby rzeź w sejmie stałby się narodowym bohaterem, a jego imię byłoby sławione w bohaterskich balladach śpiewanych przez przyszłe pokolenia. Oczywiście, TVN, Gazeta i reszta koszernych szmatławców urządziłaby propagandę, uświadamiając głupi naród, że trzeba się smucić i być w żałobie. Ale naród wiedziałby swoje :classic_cool:

Gość ela1982
cccccccccccccc

Gość załóżcie sobie firmy
i oczywiście płaćcie swoim pracownikom po 2000 euro, jak na zachodzie. To nie takie proste. A poza tym dyskusja będzie jałowa, dopóki będziecie zachęcać kogokolwiek do niekorzystnej transakcji. Kupuję worek kartofli za 2 zł tylko i wyłącznie dlatego, że nie ma w ofercie za 1 zł, a jesli by był to natychmiast kupię. To samo z pracodawcą i pracownikiem. Po co pracodawca ma komuś płacić 2000 skoro może kupić tę samą usługę za 1000? Wy tak robicie? Kupujecie drożej niż musicie, po to żeby napędzać PKB? Ktoś tak robi? I to samo z pracownikami: zachęcanie żeby szli na bezrobocie zamiast do pracy za 1200 nie ma sensu, bo transakcja dla nich niekorzystna. I tyle. A w Polsce problemem są zbyt wysokie podatki, które na dodatek nie są odpowiednio inwestowane.

Gość ula kraków
byłabym bohaterem narodowym w spódnicy , syn byłby ze mnie dumny ! a ewentualne wnuki ! te by dopiero miały chody :D:D

Gość ela1982
mam 30 lat od 18 lat pracuje wszedzie gdzie sie da.nie wybrzydzam bo za co mam jesc i rachunki oplacic.nie bede sie rozpisywac bo szkoda nerwow.od stycznia nie pracuje a chce tylko niema gdzie.nie przedluzono mi umowy poniewaz pan pracodawca wzial sobie ludzi z orzeczeniem i z biura pracy.jako jedyną zywicielke rodziny zwolnil.nie pomogly prosby takich ludzi jak jest tysiace.zdrowych silnych chcacych pracowac.ale lepiej oplaca sie wziasc babki 60 letnie z orzeczeniem lub z renta.a my ?pytam sie co z nami.nam nikt nie da pracy bo z nas zysku nie bedzie. jak tu kurwa zyc w tym pojebanym panstwie bezprawia gdzie czlowiek traktowany jest jako zlo konieczne.jakbym mogla to wyjebalabym sejm w powietrze razem ze wszystkimi skurwysyn... i kurwami.ja za 60 zl mies musze wyzyc a taka kurwa 45 tys nagrody sobie przyznala i jeszcze jej zle.

Gość ula kraków
pracujesz od 12 r.ż ???!!!