Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esiak

Co zamiast jogutru pitnego do pracy?

Polecane posty

Gość Esiak

Witam :) Narzeczony jest przyzwyczajony do brania jogurtów pitnych do pracy (zmiany po 12 godzin). Jakiś czas temu zauważyliśmy, że dostaje po nich takich "kropek". Drogą eliminacji doszliśmy do tego, że to od nich i innych przetworów mlecznych. Nie mam pojęcia, czym można je zastąpić. Soki odpadają, są za rzadkie, potrzeba czegoś właśnie o trochę gęstszej konsystencji... W ciągu 12godzinnej zmiany ma tylko jedną przerwę na kanapki, więc musi to być coś właśnie gęstszego, czym może "dojadać". Domowe koktajle niestety odpadają, nie mamy w czym ich zrobić, a chwilowo nie możemy pozwolić sobie na wydatek...

Gość fref3wf
zupe w termosie? jakas pomidorowka z ryzem/

Gość Esiak
Za zupami nie przepada za bardzo. Chodzi o coś takiego, że może w wolnej chwili (pracuje na stacji, wolna chwila mam na myśli np brak klientów przez moment) podejść na zaplecze i napić się trochę. Potrzebuję czegoś bez nabiału w składzie, staram się mu go ograniczać ze względu na to uczulenie. A z tego co widziałam, wszędzie (do wyrobów domowych też) dodaje się mleko, maślankę, kefir itp... Wyciskarki do soków nie posiadamy...

Gość vbvb c v
Zupa krem może. Albo karotka (gęsta, przecierowa i sycąca). Najlepiej na zmianę, bo go znowu coś uczuli.

Gość Esiak
Ma tam możliwość zrobienia sobie kawy/herbaty na zapleczu, ale na nich i 4 kanapkach 12 godzin pracy długo nie pociągnie... jogurt był takim "dopychaczem" na głód itp.

Gość vbvb c v
Karotkę można kupić, nie trzeba robić samemu. A zup jest cała masa, niech znajdzie takie, które mu pasują.

sok z pomidorów jest gesty. Mozesz mu robic sałatki nawet takie najprostsze jarzynowe z majonezem zawsze to cos innego niz sucha kanapka.

Gość solejka32
nie mozesz pozwolic sobie na zakup najtanszego blendera a stac cie zeby codziennie wywalac kase na jogurty pitne? litosci:O najtanszy blender kosztuje ok 30 zł nie osmieszaj sie dziewucho

Gość Esiak
Zupy krem można robić mikserem? :) blendera nie posiadamy, kupić chwilowo nie możemy, w tej chwili utrzymujemy się z wypłaty 2000zł, ja straciłam pracę i nie mam jeszcze nowej... Tak myślę, że gdyby warzywa rozgotować, można je chyba przetrzeć mikserem?

Gość Esiak
nie tak "codziennie"... On pracuje 7 dni i 7 dni ma wolnego, tak na zmianę. Blendery widziałam same drogie, może źle szukałam. Nie rozglądałam się za nimi zbytnio, ceny które znam, to ceny blenderów znajomych... Pytałam trochę...

Gość vbvb c v
No i niech te kanapki będą kaloryczne i sycące, najlepiej pieczywo razowe, z ziarnami, białko itd. Może też podjadac orzechy, bakalie.Musi kombinować, bo się wykończy. Są jeszcze nutridrinki, niech poczyta o nich w necie.

Gość vbvb c v
A zupy gulaszowej nie lubi?

Gość fref3wf
to ile on zarabia na stacji pracujac tak malo?:o ty pracujesz?

Gość Esiak
On zarabia 1800. Jak na stację to i tak dużo... Szuka innej pracy ale z tym ciężko ;/ Ja też szukam, niedawno straciłam pracę. Cóż, najmłodsi stażem zawsze lecą pierwsi... Kanapki są bogate :) warzywa, szynka, pieczywo zawsze ciemne, o to dbam jak mogę. Zatem pora poznać się z zupami-kremami, na to wygląda.