Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

Zanik objawow ciazowych

Polecane posty

Hej dziewczyny a wiec pytanie brzmi jak w temacie. Otoz martwi mnie jedna rzecz. jestem w 11 tygodniu ciazy. ostatnia @ mialam 2.11.2012. 14.01.2013 bylam na usg byl to 8tc i 5 d. lekarz stwierdzil bijace serduszko i zdrowo rozwijajacy sie plod. na oko wszystko wydaje sie byc w najlepszym porzadku. ale martwi mnie jeden fakt iz codziennie odczuwalam jakies mdlosci, bole piersi, swedzace sutki itd a wczoraj to jakos dziwnie ustalo.. piersi fakt faktem nadal sa wrazliwe po bokach, sutki tez ale jakby troche mniej, w nocy sikam tak ja sikalam, ale nie mam juz nudnosci, dodam iz ciagle jestem na duphastonie gdyz z poczatku plamilam ale teraz juz jest ok. brzuch mnie nie boli czasem tylko poczuje ze cos sie tam dzieje. nie krawie, nie plamie, nie pije alkoholu, nie pale, zdrowo sie odzywiam. ogolnie czuje sie jakbym nie byla w ciazy... czy to normalne ? wczoraj pojechalam nawe do szpitala powiedziec o swoich odczuciach ale polozna stwierdzila ze to dobrze ze nie mam zadnych objawow aby tylko sie cieszyc i odeslala mnie do domu nie robiac nawet usg .. martwie sie poniewaz duzo naczytalam sie o obumarciu plodu, poronieniu itd :(

Czyli ze naprawde raczej wszystko jest ok ? Wiem tez iz w II trymestrze objawy te tez ustepuja... Ale jakos mi to spokoju nie daje. W tym tygodniu ide na badania moczu, krwi itd. A kolejne usg lekarz mowi iz dopiero kolo marca bedziemy robic :(

po pierwsze- w 2 trymestrzem do ktorego juz witasz- ustepuja te wszystkie "atrakcje". Ja np w żadnej ciąży nie mialam ani mdłosci ani bólu piersi, nic typowego ( zazwyczaj biegunki :P ). po drugie- moj ostatni okres byl 1.11. 2012 i jestem juz w 13 tyg ciąży , wiec Ty chyba tez ?:) I nadal nie mam objawów ciązowych a wiem, ze maluszek rosnie, fika i jest zdrowy nie martw sie na zapas kobitko!!

tak tak to jest 13 tydz ciazy choc ja licze podobnie jak moj lekarz ze jest to 11 tydzien od zaplodnienia a 13 od ostatniej miesiaczki :)

to normalne że pod koniec I trymestru dotychczasowe objawy mijają. Poza tym z czasem przyzwyczajamy się do odmiennego stanu i przestajemy odczuwac wyraźne symptomy ciązy... Ja jestem w 18 tygodniu i od ok. 10 tygodnia też na siłę musze doszukiwać się objawów. Myślę że gdyby zarodek obumarł to to na pewno nie przebiegłoby bezobjawowo... więc nie marudź tylko ciesz się zdrową ciążą!

Gość ktos ci glupot
naopowiadal przeciez nie kazda kobieta ma "objawy ciazowe" wymioty itp znam takie co w ciazy czuja sie lepiej niz zwykle z reszta nawet jak mialas nudnosci to one moga zaniknac przeciez rzadko bywa tak ze sie czlowiek zle czuje i wymiotuje przez cala ciaze ja np. mialam nudnosci do ok 16 tyg. a pozniej z dnia na dzien przeszlo

Zakłopotana Nieznajoma... wyluzuj! Wiem, łatwo sie mówi, też tak panikowałam na poczatkowym etapie ciąży (jak sobie przypomne swój 5-6 tydzień to brrr....) Ale naprawdę nie warto, zdecydowana wiekszość ciąż na tym etapie, na którym Ty już jesteś, dalej przebiega prawidłowo! Po 12 tygodniu (od daty OM) ryzyko poronienia jest już niewielkie, zwłaszcza że serduszko bije... A że piersi mniej bolą to tylko trzeba się cieszyć.

a po co zaraz myśleć o poronieniu , jeżeli nie daje Ci to spokoju idź prywatnie na usg. Przestań czytać o tragediach i nie wyszukuj sobie problemów, bo do końca ciąży to zwariujesz :)

Tez myslalam juz o tym by prywtanie pojsc na usg dla swietego spokoju :P ale z drugiej strony na ostatnim usg bylam 14.01.2013 rowne 2 tyg temu i bylo wszystko ok lekatrz stwierdzil bijace serduszko i sam powiedzial ze teraz mozna calemu swiatu oznajmic ze jestem w ciazy gdyz ciaza zdrowa i zywa..

Kobieto po co czytasz te bzudry w necie? ja niemiałam żadnych objawów ciąży, ponieważ miesiączki zawsze miałam nie regularne to niewiedziałam nawet że jestem w ciąży, pojechałam jakoś tak na kontrol do lekarza i on mówi to chodź zrobimy USG a tam szok 8 tydzień ciąży, całą ciążę nie miałam żadnych mdłości, bolących piersi czy brzucha nic ;) Tylko się cieszyć że nie masz mdłości bo to nic przyjemnego w pierwszej ciąży wymiotowałam aż do 6mies.