Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama prawie 2 latki

Co zjadły dziś wasze 2 latki?

Polecane posty

Gość 2latek
mleko z piersi? Bleeee....

Gość leooooosia
Raz ze mleko z piersi,a dwa -jakies mazgajskie to jedzenie. jablko na parze,kaszka i takie tam. Dwulatek nie musi podjadac makaronu z pesto od rodzicow,moze dostac swoja porcje,to nie trucizna

Gość ojojojojojjoj
7- butla z mlekiem 8- płatki z mlekiem lub kanapki z wędlina, ogórkiem, serem itp. 10- jakies owoce 12- lunch (zupa lub ziemniaczki z mięsem, warzywa gotowane) 15- jogurt, owoce 17- obiad (w zależności co było na lunch, ryż z mięsem, pierogi, naleśniki, makaron z sosem, zawsze jakies warzywa) 18/19 butla mleka Do każdego posilku oczywiście woda do picia. między posiłkami czasem herbatnik oraz jakaś dodatkowa butla mleka (wypija prawie litr dziennie)

Gość b.e.a.t.a
10:00 owsianka z jablkiem 12:00 banan z 2 lyzkami jogurtu + na spacerze 3 krakersy 14:00 pol jablka, winogrona, troche ananasa 17:00 obiad - pstrag pieczony, ziemniaki, fasolka szparagowa 18:00 codzienna butla mleka + dokladka z obiadu (glownie fasolka) 21:00 butla mleka Corka, 18 miesiecy

Gość Henrjetttaa
Wow, dużo jedzą Wasze dzieci. Mój je tak: 1. butla mleka 2. nalesniki, jajecznica, kanapka (skubnie) 3. Obiad (skubnie) 4. Butla kakao 5. Butla mleka Sama nie wiem, skąd ma tyle energii?? Ma 13 kg.

Do "I tak nie uwierzysz ...." Moje dziecko je sporo. Drzemki w dzień nie ma ;) Przy takiej pogodzie nie spędzamy na dworze całych dni a gdy jest ładna pogoda to jeśli jesteśmy "koło domu" to je na dworze. Na spacer też czasem zabieram cos do zjedzenia. Ale może się tak dużo wydawać bo wówczas gdy jego rówieśnicy (z tego co tutaj widzę) wciągają 2-3 butle mleka czy zapychają się trzema kubkami kakao On je coś innego- kanapke, owoc czy miske zupy.

Gość Mercedezzz
Córka ma 26 msc. Dzisiaj dzień się jeszcze nie skończył więc napiszę co wczoraj zjadła. 3 parówki jedynki, 2 kromki chleba z maslem, kubek herbaty z miodem i cytryną 2 monte, kilka chrupek kukurydzianych banan, 2 kiwi 2 sandwiche (czyli w sumie 4 kromki pieczywa tostowego z serem, wędliną zapieczone) talerz żurku z ziemniakami (ma swój talerz i mieści on około 350 ml, zjadła cały) jedna duża faszerowana papryka z sosem pomidorowym gruszka, mała miseczka kisielu miseczka owsianki na mleku (350 ml) xxxxxxxxxx dwa miesiące temu na bilansie dwulatka miała 92 cm i 17 kg pije wode, soki, herbate

Gość rajski batonik mniam
to strasznie musi byc grube to twoje dziecko, moje jest w tym wieku i jest chlopcem a wazy niecale 13! wzrost podobny bo 90cm Fakt, jest szczuplutki, ale dlatego ze ostatnio szybko rosl, a je sporo i chetnie. Nie wyglada nie zabiedzonego

Gość leooooosia
:o

Gość gość
A co i ile w takie upały jedzą wasze 2-3 latki??

Gość gość
Kurcze Kochane, tak czytam i smiem twierdzic, ze moja mala malutko je :/ . Zalezy jak wstanie ok 9 jajecznica. Potem jakis rogal. Owoc jak ma ochote. Na obiad albo zupka albo miesko czy cos podobnego i czasem nie chce jesc obiadu. Potem jakis owoc . W miedzyczasie kakao kompoty jakies herbatniki. Czy kielbaska do reki. Nie chce jesc zadnych kanapek, nie lubi slodyczy. A i zapomnialam dopisac, na kolacje zawsze cos na mleku.

Gość gość
mój syn je niewiele dziś np rano ok 7 ok 150 ml kaszy na mleku w południe trochę zupy; może 1 małego ziemniaka i ogórka kiszonego ok 17 naleśnika z dżemem ok 22 manna na mleku na śnie h w międzyczasie zjadl banana, trochę jeżyn, glalretkę, 2 galaretki w czekoladzie i kostę gorzkiej czekolady i pije mnóstwo kompotu h h h wczoraj rano podobnie - ok 150-200ml kaszy na mleku w południe zupa (podobno sporo) ok 17 środek z kromki chleba z jogurtem malinowym, podem ode mnie trochę mięsa podziobał na noc ok 150 ml kukurydzianki na mleku h w międzyczasie pół pomarańcza, galaretkę (ostatnio ma fazę na galaretki), moze jakiegos chrupka, paluszka, nie wiem dokładnie

Gość Ekmlo
Jak tak patrze to wasze dzieci strasznie jakos duzo mleka Piją... Nie wyobrażam sobie swego dwulatka z butla i smoczkiem w reku- fuuuj a co to kubków nie ma już?

Gość gość
"Córka ma 26 msc. Dzisiaj dzień się jeszcze nie skończył więc napiszę co wczoraj zjadła. 3 parówki jedynki, 2 kromki chleba z maslem, kubek herbaty z miodem i cytryną 2 monte, kilka chrupek kukurydzianych banan, 2 kiwi 2 sandwiche (czyli w sumie 4 kromki pieczywa tostowego z serem, wędliną zapieczone) talerz żurku z ziemniakami (ma swój talerz i mieści on około 350 ml, zjadła cały) jedna duża faszerowana papryka z sosem pomidorowym gruszka, mała miseczka kisielu miseczka owsianki na mleku (350 ml)" h h przepraszam bardzo, ale tym to chyba nawet ja bym się najadla; mój syn ma ok 95 wzrostu, a waży może z 12-13 kg i wyglada normalnie;

Gość gość
mój nie chce z kubka mleka pić w dodatku z kaszą; wolę, żeby pił z butli niz zaprzestal jedzenia kasz

W taki upal dajesz dziecku lipę + miód ? żeby jeszcze bardziej się pociło ?

Gość Ekmlo
Jaaasne lepiej iść na latwizne :)

Gość gość
no nie dziwie sie, też bym kaszki z kubka nie pila -to sie je łyżeczką

Gość gość
no pewnie że lepiej iść na łatwiznę; mam najedzone i zdrowe dziecko; a tak bee się denerwować,że nie je albo że je coś mniej zdrowego; łatwo oceniać, jak dziecko chętnie wszystko zjada, gorzej jak dziecko ma kilka ulubionych produktów i ciężko z tego wartościowe posiłki zestawić; h h ALE CHĘTNIE POSŁUCHAM JAKICHŚ KONKRETNYCH RAD

Gość gość
no ja w sumie też...dostaje kasze w butli, bo odmówił jedzenia łyżeczką.........

Gość gość
to może ugotowac owsianke, dorzucic do niej ulubione owoce, moze jakies orzechy? Moze zje. Albo np kilka płatek typu "nesqik" albo "cooki crisp".