Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ateistka03030

Jak się wypisać z Kościoła Katolickiego??

Polecane posty

Gość Ateistka03030

Niestety nie udało mi się nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, więc pytam tutaj. Czy mogę dokonać aktu apostazji na odległość? Niestety mam taki problem, że nie mieszkam w miejscu, gdzie rodzice mnie chrzcili i niestety ale raczej nie mam możliwość odwiedzić tych stron. Przeprowadziliśmy się z rodzicami jak byłam mała i to na drugi koniec Polski. Czy mogłabym załatwić to jakoś korespondencyjnie? Ehh same problemy z tym, po co oni mnie w ogóle chrzcili jak sami do kościoła nie chodzą :/

Gość catWoman1
o wielka 'ateistko', w swojej rodzinnej parafi w ktorej bylas chora, idziesz do ksiedza, mowsz dlaczego i uuwa Ciebie z archiwow xd

Gość Ateistka03030
No właśnie nie mogę iść do mojej rodzinnej parafii (co to w ogóle za nazwa????), bo to jakieś 750 km stąd! Czy mogę to załatwić tu na miejscu? I co robić jak ksiądz nie będzie chciał mnie wypisać?? Czy są tu jacyś apostaci???

Gość 123413213221
mozesz to zalatwic na miejscu. ale pamietaj ze taka decyzja jest ostateczna

Gość pouuuuuuuyyyyyyyyyyy
catwoman 1 jak juz piszesz nie rob bledow :O

Gość catWoman1
oh so sorry, putain -.-

Gość 987654321123456789
klechy beda to utrudniać, cierpliwości i wytrwalości!

Gość Ateistka03030
Bóg Wam zapłać!

Gość ale problem
heh na kafe musisz aż o to pytać? normalnie, idz do ksiedza w swej obecnej parafii i zapytaj jak sie to załatwia.W necie masz numer do kurii, (w razie gdyby nie wiedzial) tam to już bankowo będa wiedzieć. Do swej parafii rodzimej, zawsze możesz napisac list, w razie jeśli to potrzebne, albo zadzwonić (chyba tel tam jest prawda)? Dowiedzenie sie jak dokonać apostazji nie jest wcale trudne, więc to że tu napisałaś świadczy chyba tylko o tym że chciałas się tą wieścią z nami podzielić.

Gość ale problem
heh na kafe musisz aż o to pytać? normalnie, idz do ksiedza w swej obecnej parafii i zapytaj jak sie to załatwia.W necie masz numer do kurii, (w razie gdyby nie wiedzial) tam to już bankowo będa wiedzieć. Do swej parafii rodzimej, zawsze możesz napisac list, w razie jeśli to potrzebne, albo zadzwonić (chyba tel tam jest prawda)? Dowiedzenie sie jak dokonać apostazji nie jest wcale trudne, więc to że tu napisałaś świadczy chyba tylko o tym że chciałas się tą wieścią z nami podzielić.