Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze sie zdecydowac

Prosze o pomoc w wyborze wozka

Polecane posty

mam problem z wyborem wozka, bo chociaz to w sumie nie najwazniejsza rzecz, ale chcialabym zakupic wozek rozsadnie i byc naprawde zadowolona. Waham sie obecnie miedzy tymi: http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_dzieci&_281;ce/Wybierz_model/Mondial_Duo_Combi-841.html http://www.piotruspan.com.pl/inf-teutonia_nowo_teutonia_2012_sk_ra_elegance_spacerowy,803 Moze ktoras z mam miala taki wozek i sie wypowie jak sie sprawowal, interesuje mnie tez jak sie sprawdzaly jako spacerowki. Mam na oku jeszcze jeden ale nie wiem czy to nie bedzie juz ekstrawagancja:P http://www.swiatwozkow.pl/inglesina-classica-2012-gleboki-fotelik-huggy-kolor-vernice-1szt-p-369.html?osCsid=2d4f259de7b5abf0bd14587cfdf877ee Dodam, ze ogladajac wozki kieruje sie tym by mialy duze kola.

Gość już lepiej kup
samochód za te cene :o

Gość MamaMani
Ja bym wzięła pierwszy lub drugi i tylko gondolę bo te wózki są niestety kiepskie w roli spacerówki.

a dlaczego te spacerowki sa kiepskie? bede wdzieczna za opinie.

Gość okropne te wózki, jeszcze
4 tys za takie coś? :o wstydziłabym się gdzieś iść z takim wózkiem

nie wyswietlaja sie posty?

ale ja nie pytam czy one sa ladne:) To akurat juz rzecz gustu, a o tym sie nie dyskutuje.

Gość o fak !
ten za przeszło 5 koła to ja miałam 32 lata temu :P ale jaja :D

Znajomi mają tą emmaljungę. Wszystko super Ale kupili drugi lżejszy wózek do samochodu bo ten zajmował za dużo miejsca.\Takie wózki są fajne jak służą na spacery po parku gdy nie trzeba ich przewozić, składać itp. Ale jakoś jest pierwsza klasa, piękne wygląda, super materialy.

ja wlasnie wybieram pod katem spacerow i dlatego potrzebuje duzych kol, waga w zasadzie nie gra roli bo nie mam schodow do pokonania:) A podrozowac z dzieckiem na pewno na poczatku nie bedziemy.

moze ktos jeszcze sie wypowie? Na pewno wiekszosc mam miala dylemat z wyborem wozka:)

Gość Leżałam tam około 20 lat temu
Pierwsze dwa ŚWIETNE!!! REWELACJA pod każdym względem i SUPER PRAKTYCZNE. Trzeci do bani. Przekombinowany i nie praktyczny. Tylko 2 uwagi: - Teutonię weź z mniejszymi kołami. Wiem, że są z mniejszymi na 100%. - Absolutnie nie kupuj jasnych wózków, a już szczególnie białych! Polecam czarne, szare, brązowe, granatowe i inne ciemne kolory. Te jasne to dobrowolne samobójstwo.

dzieki za opinie. Oczywiscie nie mam zamiaru kupowac jasnego wozka, po prostu takie kolory byly na stronach to wkleilam nie szukajac innych:) Co do kol to ja bym wlasnie chciala by byly duze.

Gość Leżałam tam około 20 lat temu
Ja wiem, ale te w Teutonii są 2 rodzaje: standardowe i większe niż standardowe (nie pamietam ile cali). Weź standardowe, bo te większe o ile wyglądają nie najgorzej w wersji głębokiej z gondolą, tak w spacerówce ..dziwnie, a przecież nie wymienisz wózka po pół roku, bo wersje spacerowe są w tych modelach pierwsza klasa i bardzo wygodne! Standardowe to takie jak w Emmaljundze. Wybacz nie wiem ile mają cali, ale widzisz różnicę, prawda?

Gość U nas mleko AR rozwiązało
Zgadzam się, dwa pierwsze to bardzo dobre typy. Ja sama jeszcze nie tak dawno zastanawiałam się nad tymi dwoma markami z tą różnicą, że szukałam podwójnego dla dwójki dzieci. Ostatecznie padło na Teutonię, chociaż do dziś zastanawiam się jak to by było mieć Emmaljungę i czy na pewno dokonałam dobrego wyboru... Technicznie nie mam Teutonii nic do zarzucenia, aczkolwiek przygotuj się na to, że łuszczy się i zdziera ta tęczowa naklejka z logo pośrodku raczki (my kupiliśmy już nawet z częściowo poodpryskiwaną, bo akurat mamy wózek z drugiej reki, ale to był jego jedyny mankament). Po poza tym to same plusy, a najlepsze jest to, że nie musimy zmieniać wózka i kupować drugiej lżejszej spacerówki dla siedzących dzieci, bo ta duża obecna doskonale się sprawdza. Ale do bagażnika wózka nigdy nie bierzemy (poza wyjazdami na urlop, dłuższe wycieczki itp), bo zabiera dużo miejsca. Zresztą na krótkie wypady do sklepu itd nie jest nam wcale potrzebna, bo wkładamy dzieci w wózek sklepowy i jazda. :)

Ja jak bym miała wybierac wózek dla jednego maluszka nie wybrałabym ani pierwszej Twojej opcji ani drugiej a tym bardziej trzeciej. Pomyśl o x-landerach seria xa duże koła sprawdzają się na różnych drogach począwszy ud równiutkiego jak stół asfaltu skończywszy na wyboistej drodze do jednej z dolinek koło mnie. Kolezanka x-landera miała używała go od początku dnajpierw gondola potem spacerówka. Gondola super duża wygodna spacerówce też nic nie ma do zazucenia a koła fajne pompowane duże. Przez cały okres użytkowania wózka miała 1 przygode że trafiła na coś co jej koło przebiło. Tym trzecim to osobiście to bym kartofli do piwnicy nie woziła szkarada i tyle. No ale jak sama słusznie zauwazyłaś o gustach się nie dyskutuje. Dobrej nocki :)

Gość x-landery nie maja amortyzacji
tylko prowizorke a te z linkow naprawde sie bujaja i wrecz plyna a nie jada! nie trzeba sie zapierac nawet przy podbijaniu. te sztywne wozki chwala tylko ci co nigdy nie zaznali prawdziwych bujanych, dlatego nie sluchaj ich autorko!

Gość x-landery nie maja amortyzacji
i tylko pierworodki kupuja wozki lecac na wyglad zamiast sprawdzajac w sklepie :P

A mnie się wszystkie podobają:)w sensie wizualnym.....ja kupiłam podobny natomiast dużo tańszy bo roan marita....typ w każdym razie właśnie takiego wózka z dużymi kołami i powiem Ci że byłam baaaaardzo zadowolona...gondola duża w takich wózkach a nie jakaś pici pici bo tylko modna, budka porządna, materiał porządny, gondola wysoko i sztywna więc nie wieje dziecku....poza tym koła świetnie sprawdziły się w zimie...Pamiętam jak chodziłam z kuzynką na spacerki i jak ta się męczyła ze swoim nowoczesnym wózkiem. Latem spacerówka na wakacje dużo lepsza od wszsystkich innych a to dlatego że po lesie, po łąkach , po piachu nawet jeździlismy...spacerówkę która miała do auta Zooper zydeco trójkołową też bardzo polecam ale na wakacjach przegrała z tą z inglesiny...właśnie takiego typu jak te:):)

tfuuu...przegrała z tą z marity miało być:) No i tak jak wyżej ktoś napisał to miękkie wózki , kołyszące....a nie te twarde podskakujące na każdym wertepie....ogólnie wózek super...teraz mam trzecie w drodze...w domu dwa wózki i chyba będę musiała dokupić podwójny...:(bo nie wiem jak z dwójką wyjdę naraz z taką róznica wieku....ale roana zostawiam:)bo przyda się jak samą babcię wywalę z młodszym na spacer albo chociażby w domu...

Gość to jaaaaaaajaaa
Zdecydowanie odradzam takie wózki. Polecam natomiast: baby jogger city mini tyle że dokup gondolkę i fotelik świetny też jest baby jogger versa

Gość ja za
a ja Cie autorko w 100% popieram. Sama mam chrapke na mondiala, jest najlepszy. Swietnie sie buja... BUJA...nie imituje bujanie tych wszystkich zachwalanych wozkow teraz. Ja nie mieszkam w pl a tylko w Danii tutaj co drugi wozek to mondial lub wlasnie teutonia, mnie jednak teutonia tak nie przekonuje jak emma i juz poprostu wybralam. Ale powiem Ci jedno nikt, absolutnie nikt nie zatrzymal sie nigdy tym wozeczkiem chocby nie wiem jakie zaspy na chodniku byly, malo tego jak pojechalismy nad morze to sama na wejsciu na plaze buciorki zdjelam bo ujsc nie moglam a tu patrze idzie mamusia na boso i emmaljunge pcha jakby po asfalcie zajewaniala. Nie do wykonania przy uzyciu innego wozka. Takie przynajmniej jest moje zdanie, poza tym te dzieciaczki tutaj w kilkustopniowym mrozie spia na dworku po 3/4 godziny i jest im cieplo... Dobry wybor dokonalas. Pogratulowac...bo rzadko jest to spotykane zeby ktos wlasnie na x landera nie poszedl... Pozdrawiam!

kupilam teutonie cosmo z drugiej ręki. niekierowaliśmy się wyglądem a wygodą dziecka i możliwością zapakowania go do bagażnika. decyzja do latwych nie należała, ale wózeczek już stoi w domu i czeka na maluszka. :) polecam się rozejrzeć za wózkami właśnie używanymi - te marki teutonia naprawdę nie są zniszczone po jednym użytkowniku. rozważaliśmy zakup nowego wózka, ale doszliśmy do wniosku, że wydanie 4tys zł na wózek, którego będziemy używać półtora roku to przesada - przecież i tak za jakiś czas sensowniejsza będzie mała spacerówka... pomyśl też o tym, że gondoli nie będziesz używać zbyt długo...

Gość Pan/Pani od reklamy strasznie
W tych wózkach gondole są po to by je używać do 10 a nawet 12 mies., jeśli przypadają one na zimę i zimny sezon, bo siedzisko nie chroni dziecka tak dobrze jak gondola. Tak jest przynajmniej w Skandynawii.

jeżeli mówimy o warunkach skandynawskich to spoko, chociaż wydaje mi się, że te śpiworki z teutonii, które można dokupić do spacerówki są wystarczająco grube, żeby maluchowi było ciepło w Polskich warunkach. większość osób, które znam przekładały dziecko do spacerówki w okolicach 5tego miesiąca życia.

Bardzo dziekuje za wszystkie opinie. Dzis mialam okazje na zywo emmaljunge testowac i powiem szczerze, ze jestem zachwycona:) Moze dzis albo jutro jeszcze tautonie zobacze, ale niestety do inglesiny dostepu nie bede miala na razie wiec pewnie zostanie wybor miedzy pierwszym a drugim. Emmaljunga jest naprawde swietna, dzis prowadzilam ja po fajnych zaspach i sprawdziwla sie dobrze. Duzo osob ja chwali i jak widze tu takze, mysle ze bedzie to problem wybrac miedzy teutonia a emma:)

dziewczyny prosze raz jeszcze o pomoc. Udalo mi sie dzis obejrzec teutonie i nie wiem juz kompletnie ktory wozek wybrac:) zapytam wiec w ktorym z nich jest lepsza spacerowka welug was? Moze tym sie wlasnie pokieruje przy wyborze, bo jak na razie oba wozki swietne i jak dla mnie bez wad:)

podniose to moze sie ktos jeszcze wypowie:)

Gość ooooooooooooooo
Większość osób które zna koleżanka wyżej przekładało dzieci do spacerówek po 5 miesiącu nie dlatego, że dzieci były na to gotowe (bo nie wolno tego robić dopóki dziecko samo nie siedzi bez wsparcia, co nie następuje szybciej niż po 6 mies. a nie 5!), tylko dlatego, że pokupowały wózki z miniaturowymi gondolami (które mają wszystkie z tych najbardziej popularnych w Polsce), w które nie mieszczą się dzieci w kombinezonach już po 4-5 miesiącu, bo zwyczajnie poleciały na wygląd wózka a nie na jego praktyczne cechy i komfort dziecka. Taka jest prawda. :o