Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne zachowania ex zony

Moj zwiazek a dziecko i jego matka z poprzedniego.

Polecane posty

Zaczepki szukasz? Bo to co napisałaś ma się nijak do sytuacji.

Czego nie rozumiem? Błędów wychowawczych tamtej mamusi. Że śpi z dzieckiem i ogląda albo puszcza horrory, a potem jak dziecko idzie do NORMALNEGO DOMU I NORMALNEJ RODZINY, to nie może spać w oddzielnym pokoju i chce do mojego łoża małżeńskiego? Mamusia problemu nie widzi, bo i tak z dzieckiem śpi. I my jesteśmy niedojrzali. Śmiechu warte.

Gość Nie rozumiesz
I nie zrozumiesz .Dziecko sie uczy spac we wlasnym lozku .Adoptowane tez !!! To chyba jest normalne . Nie byloby problemu ,gdybys zamiast skupic sie na tym ,ze ani Twoj facet ani jego zona nie nauczyli spac dziecka w swoim lozku ,skupilas sie na obrazaniu ex zony ,obarczaniu jej wina za zaistniala sytuacje .Gdybys sformuowala post .Mam problem ,dziecko mojego meza ,nie potrafi usnac w obcym domu .Inna bylaby reakcja .Dostalalbys rady. Naprzyszlosc jak masz problem to oddal emocje ,skup sie na problemie .

To ty nie rozumiesz. Ja nie szukam rad. Ja sobie poradziłam.

Cofnij się chwilę wcześniej i zobacz jacy ludzie tu piszą. Nic złego nie powiedziałm. Wręcz przeciwnie, szkoda mi było dziecka męża więc się nim zajmowałam i uczyłam. A ktoś niewiem skąd naskakuje na mnie, że jestem niedojrzała, czy że mi współczuje bo portki dla mnie się liczą, i z mężem nie rozmawiam o problemach itd. I to się nazywa konstruktywna rozmowa? Tu takich nie ma!

Gość Nie rozumiesz
Ale nie o to chodzilo prawda ? Trzeba bylo powiedziec jaka to ex wredna jest .Jedna drugiej warta .Zalecam terapie u psychologa dla Was wszystkich( lacznie ze sprawca tych zawirowan ) .Powodzenia .

Nas wszyscy mają prawo obrażać? Ja wspomniałam o tym dopiero jak ktoś obraził mnie!

Gość do autorkix
HEJ, Problemy z ex zawsze są z tego samego powodu "zazdrość" o wszystko że były jest szczęśliwy, układa sobie życie, że dziecko Cię lubi, że masz dobry kontakt z maluchem, nawet o to , że masz fajne buty!!! Ja bym się nie przejmowała mamuśka dzieciaka. Ja tak zrobiłam a uwierz mieliśmy takie akcje , że głowa mała. Ale nie daliśmy sobą manipulować. Jak chcesz popisać to ja się chętnie doświadczeniami wymienię z Tobą. Chociaż mój mąż ma młodsze dzieci od Twojego pasierba. A do co poniektórych mądrali "Nie ma w tym nic złego, że dzieciak spał w tym samym łóżku co "obca" baba świadczy tylko o tym , że traktuję ją jak rodzine. I na pewno nie jest to niehigieniczne bo spanie ze swoim dzieckiem tez by było, a naw głupie przytulenie się.

Gość Nie rozumiesz
Nie,nie poradzilas sobie .Spalas z dzieckiem bo nie poradzilas sobie . to nie jest radzenie ,to jest poddanie sie ,bo nawet nie kompromis .Nie ,nieporadzilas sobie .I nie ma tlumaczenia .Dziecko zmanipulowalo cie :)

Gość do autorkix
nie rozumiesz ... a kto według ciebie jest sprawdza zawirowań ? Może jej mąz tak bo co ? Bo Ty zakładasz że rozstał sie z ex i jest taki niegodziwy. Jak czytam te wasze marne wypociny nie raz to mnie skreca.

:) Nie potrzebuje. I nigdzie nie napisałam, że jest wredna. Trafiła mi się jedna z najbardziej spokojnych byłych na świecie w porównaniu do tego co tu jest na kafe. A inne jej cechy (przez które m.in.jest byłą i samotną)przemilcze. Piszę tu tylko dlaego, że strasznie mnie wkurza najeżdzanie na nas!!! Obwinianie o wszystko!!! Nikogo nie obchodzi jaką my mamy sytuacje. Jak się w tym czujemy. Ja też mam rzecz o której chciała bym pogadać z kimś tu- ale nawet nie zaczynam, bo choć to nic złego wiem że zaraz mnie zaatakuja i nawyzywają.

Gość do autorkix
NIE ROZUMIESZ....A co miała zrobić jak dziecko jest czasem z nimi a u mamusi uczone jest czegoś zupełnie innego Chyba nie wiesz o czym piszesz więc nie pisz. Co by autorka nie zrobiła to będzie źle ....

No ale widzisz co robisz! Uważacie nas za obce, wredne i nie powinnyśmy wtrącać się do waszych dzieci! A KAŻESZ MI JE UCZYĆ??????????

Nie rozumiesz... A więc tak! Były płacze i przychodzenie do naszego łóżka. Przenoszenie jak uśnie. Potem znowu płacze. Wycie itp. Odprowadzanie. Znowu płacz to mąż kładł się z dzieckiem, usypiał i wracał do mnie. Potem rozmawiałam, tłumaczyłam, że potworów nie ma, dzieci nie śpią z rodzicami, włączałam bajke i szłam. I tak długo i długo. Małymi krokami. Coraz lepiej. ZA MAMUSIE!!!!!!! Razem z tatusiem, by go wspierać. Coś Ci jeszcze nie pasuje?

Gość Nie rozumiesz
2:1 ze bedac matkami nie pozwolilybyscie spac obcej babie z dzieckiem .I niech wasze corki spia z waszymi partnerami .Zeby tylko nie bylo że jak Woody Allen z przysposobiona pasierbica tworzy zwiazek .Tez Mia tolerancyjna byla :) Powodzenia .Corki rosna :)

Gość Nie rozumiesz
No i patrz .Malymi kroczkami a da sie :) Noo dobra przesadzilam i przepraszam . Przepraszam !!!

Bardzo ale to bardzo chciałam by to dziecko nie pchało się do mojego łóżka!!!!! Jestem przeciwnikiem spania dzieci z rodzicami!!!!! A już na 200 % nie swoich!!!!

Ok. :) Ja naprawdę nie jestem złym człowiekiem. I choć się denerwowałam, postępowałam do dziecka dobrze. Ale tłukłam od pierwszego razu, nie ma spania i walczyłam o to. Czasem nie mieliśmy już siły i szkoda nam było płaczu, jak dziecko widujesz co 2 tygodnie. Nawet z mężem się kłóciliśmy przez to. Bo byłam zła, że dał za wygrana. Itd. Trwało to 2 lata!

Najśmieszniejsze było to, jak dziecko zaczeło mieć wyrzuty, że ja spałam sama. Bo mąż zasną usypiając ją. I potem chodziła i mówiła do mnie, ale ja mówiłam tacie by już poszedł. A tak naprawdę, to jak tylko chciał wstać to otwierała oczy, no i zostawał... :)

Gość ale 7 lat to dużo, żeby
spać z partnerką ojca. Nie dziwię się ex żonie

7 lat to dużo by spać z kimkolwiek!

Gość Nie rozumiesz
Jestem uczulona na takie relacje .Powiedzmy ,autopsja ,stad moje kategoryczne przekonanie ze lepiej niech dziecko poplacze niz..........Dlatego nie powinnam udzielac sie w takich dyskusjach .Pryzmat wlasnych doswiadczen zaburza mi odbieranie zupelnie niewinnych zachowań .Jeszcze raz przepraszam ,jezeli kogos pomowilam ,urazilam nieslusznie :)

:) Rozumiem Ja też w wielu kwestiach czasem nie potrzebnie się unoszę. Ale nasz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie znamy się. I często mylnie kogoś oceniamy, po kilku słowach z kontekstu. A niektórzy oceniają poprostu, bo jest się żoną rozwodnika itp...

Gość Nie rozumiesz
Tak :)

Co słychać nie rozumiesz? Co miałaś na myśli mówiąc, że znasz coś z autopsji. Może pogadamy o jaką to rzecz chodzi? Może to jakieś ciekawe doświadczenie...