Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszka123

pierwsza miesiączka po porodzie ? kiedy?

Polecane posty

Gość kokoszka123

hej, wiem, ze na pewno byl już taki temat, mianowicie podpowiedzcie mi jak to było u Was...jestem 5 tyg po urodzeniu córki, jeszcze nie oczyściła mi się do końca macica (po cc s- kto miał to wie, ze to specyficzne żółte odchody) a tu dziś normalne krwawienie ze skrzepami. czy to miesiączka? kiedy zaczęłyście miesiączkować? dodam, ze karmię piersią...myślałam, ze będzie to troszkę później...

Gość zxzx
Różnie bywa -nawet przy karmieniu piersią może wrócić okres szybciej. Jeśli się martwisz to wybierz się do gina.

Ja po cc krwawiłam ok tygodnia (6 i 7 dzień na wkładce) a ponad 3 tyg. od porodu dostałam pierwszej miesiączki i potem już jak w zegarku

Gość Idź do ginekologa...
.....

Gość hgjhjhj
Ja po porodzie krwawilam 2 tygodnie,a miesiaczkę dostałam po 7 tygodniach,tez karmilam piersią

Gość aaaaaaaaaaaooooooooooooooooo:)
ja dostałam tydzień po odstawieniu małej od piersi.To było 7 miesięcy po porodzie.Myślę,że się jeszcze oczyszczasz i to nie jest okres:)

Gość . Mama dwójki
A moim zdaniem to okres. Miałam identycznie. Już niby się połóg kończyła tu bach w 5 tygodniu dużo krwi i skrzepy. Karmiłam wyłącznie piersią. Zadzwoniłam do lekarza i powiedział że to już @. Zadzwoń o lekarza lub położnej i zapytaj co robić.

Gość kokoszka123
gina mam za tydzień. wiem, że gdyby były bóle to trzebaby od razu do lekarza, ale mnie isc nie boli. no poobserwuję

Gość kokoszka123
mamo dwójki, a czy to wpłynęło na karmienie? bardzo chciałabym utrzymać naturalne karmienie.

Gość mama007
ja w połogu oczyszczałam się prawie 6 tyg i właśnie po tym żółtym było jeszcze takie "normalne" krwawienie, ale to nie był okres, bo co tydzień miałam robione usg i endometrium było cienkie (usg przez trudny poród). A okres dostałam, jak mały miał ponad 5 mies, jakieś 3 tyg. po zakończemiu karmienia piersia. O ile wiem, to jak karmisz i dostaniesz okres, to możesz mieć mniej pokarmu, ale jak sie miesiaczka skończy, to pokarm powienien wrócic do normy.

Gość . Mama dwójki
Tak przed każdym okresem pokarmu miałam mało i musiałam częściej przystawiać dzieci ale Karmiłam każde do roku.

Gość kokoszka123
aha, ok. no zobaczymy. przepraszam za ignorancję mamo007 ale o jakim endometrium mówisz? dlaczego Ci to kontrolowano?